dün gece arkadaşımda kalıyorduk, kız kıza oturalım içelim muhabbet edelim diye bir gece tertip etmiştik. bu arkadaşımla çok yakınım kardeşten öte. veya değil belkide. bu olaydan sonra düşüncelerim değişti ona karşı. ben bir hata yaptım. arkadaşım yeni evine taşınmıştı ve ailesi yeni sıfır eşyalar almış. koltuğunda oturuyorduk içerken. normalde çok sakar biriyimdir zaten o da bilir bunu. yanlışlıkla sigaramın külü nası olduysa koltuğun üstüne düştü ve hemen sigara paketiyle yere attım külü. fakat iş işten geçmişti, koltukta minik delikler şeklinde iz kaldı. meğersem kumaşı çok çabuk yanan türdenmiş tay tüyüydü yanlış hatırlamıyorsam. çok kez özür diledim ne kadar önemli değil desede suratı düştü keyfi kaçtı. o da haklı sonuçta, sadece koltuğun yanmasına değil, ailesine ne hesap vereceğini düşünerekte üzüldü. Her neyse sonra ben bir şekilde ortamı yumuşattım ve kalan muhabbetimize devam ettik. Aklı yinede koltukta gibiydi. Şimdi diyeceksiniz öğrenci evi sonuçta olur öyle şeyler falan diye ama ben kendimi suçlu ve kötü hissediyorum. Ona çözüm öneriside sundum, tanıdıgımız mobilyacı var yaptırabilir parasınıda senden almaz babam halleder diye. hatta tamir malzemelerini internetten siparis verip kendim onarmayı bile teklif ettim. sinmedi içine hiç biri. Uyanır uyanmaz koltuğun tamiri ile ilgili video izlediğini gördüm uyandığımda. Üzüldüm tekrar özür diledim ve düzelme imkanı varmış işte hallederiz sıkma canını diye ekledim. 150 tl’ye yapıyorlarmış tamiri. Onunda o kadar bütçesi vardı zaten hatta son parasıydı. Sende ne kadar var diye sordu bana bende son paramı tereddüt etmeden verdim. Ne yazıkki 20 tl m vardı. Keşke daha fazla olsaydı yanımda. Neyse tamirci geldi koltugu tamir etti 150 tl alıp gitti. Sonra yemek yapıp yedik. Morali düzelmişti ama parasız kaldıgına üzülmeye başladı. Birden benim üstüme gelmeye başladı dikkatsiz olmakla suçladı bir çok şey söyledi, para konusundada laf yaptı normalde arkadaslıgımızda hiç olmazdı bu para lafı. Şayet benim koltuğumun başına bu gelse ve babam görür eder diye yaptırmam gerekse bile asla onun bana yaptığını yapmazdım hatta onun keyfi kaçmasın diye üzüldüğümü bile belli etmezdim para lafıda yapmazdım. Çok içime oturdu bu durum. Elime para geçer geçmez onunla buluşunca laf arasında ‘bir daha koltuk meselesi olmasın aramızda ve böyle şeylerin lafı da’ diyerek 150 tl yi takdim edeceğim kendisine. Hoş, böyle yapmasaydı yine verecektim ona bu parayı sonuçta benim yüzümden oldu ama en azından arkadaşlığımız zedelenmezdi ve kalbim bu kadar kırılmazdı.