• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadaşımın tay tüyü koltuğu

tamda kardeş gibiyiz birbirimizin yanında çok rahatız dediğin için rahat üstüne gelmiş olabilir hemen içini soğutma ..şimdi kardeşin bir eşyana zarar verse abartı tepki verebilirsin ama kardeşin sonuçta yine eskisi gibi olabilirsin..
birde belki arkadaşın içinde o kadar önemli değil ama ailesi belki çok titizdir arada kalmışlık duygusuyla aşırı tepki vermiş olabilir..
son olarak üniversite arkadaşlıkları dostlukları gibi ilişkiler insanın karşısına ileriki dönemde çıkamıyor harcamayın güzelim arkadaşlığınızı böyle sudan sebeplerle...

Evet buradaki kimse anlamamış ama benim rahatlığımın sebebi tamamen yakın olmamız ve beni tanımasıydı ben bir hata işliyorsam asla telafisiz bırakmam sakarlığımı bildiği bu huyumuda bilir. Yani kalkıp ben sana ödeyeceğim, edeceğim demeye gerek duymadım çünkü beni tanıyorsa zaten ödeyeceğimi biliyor olması lazım. Sinirlenmesi çok doğal fakat verdiği tepkiler kızmanında üzerindeydi ve çok uzun sürdürdü, yinede susup alttan aldım. Parasını ona verdiğim zaman bu kırılganlığımı ona belli edip etmeme konusunda çekincelerim var konuyuda bunun için açtım ama alkış almak adına yeren mi ararsınız seren mi. Eksik anlatımımdan kaynaklı muhtemelen, keşke yorumlarıda okusaydılar...

Kız haklı. Dikkatli olmalıydınız. Ben sakarım napayım gibi bir cümle yok. Dikkatli olmalısınız yepyeni mobilyada. Yada yok burda içmeyelim bek şimdi dökerim diyebilmeliydinşz. Sizin hatanız. Kız üzülür de bozulur da.
Verdiğinizle öneriler de hep para vermemek için yapılacak saçma yöntemler.
Ben de sıfır koltuğu size elletmem. Elinizden iş gelir diyr yeni koltuğu iyice mahvedebilirsiniz nefen risk alsın?
İyice canını sıkmışsınız.
Bu saçma yöntemler yerine o istediği yere yaptıracağını söyleyince bir iki günde parayı söz bulucam deseniz eminim o lafları da işitmezdinizz
Sizin gibi bir arkadaşım olsun istemezdim

Çünkü yanımda para yoktu? Ve acil şekilde hallolmasını bekliyordu? Bu sayede ne yapabilirdim ya tanıdığım bir mobilyacıya başvuracaktım halletmesi için yada kendim yapacaktım. Saçma diyorsunuz ama kendiside bir mobilyacıya yaptırdı hadi kendim yapmak istemiş olmam saçma olabilir, diğer olay niye saçma.

Çünkü yanımda para yoktu? Ve acil şekilde hallolmasını bekliyordu? Bu sayede ne yapabilirdim ya tanıdığım bir mobilyacıya başvuracaktım halletmesi için yada kendim yapacaktım. Saçma diyorsunuz ama kendiside bir mobilyacıya yaptırdı hadi kendim yapmak istemiş olmam saçma olabilir, diğer olay niye saçma.

e peki herseye tamam. kizin parasini ne zaman vereceksiniz?

Babası her gün koltuk kontrolüne gelmiyorsa tadilatı azcık erteleseydiniz en azından elinize az para geçene kadar :KK53:

Babası senede 1 kere anca geliyor işi yüzünden yani ta önümüzdeki sene anca gelebilir. Arkadaşım evham yaptı o anın şokuyla çünkü eşyası yeni. Bu konuda o haklı, ben sadece kızmaktan öte olan sarf ettiği ağır sözlere takıldım. Yoksa telafisi neyse halledeceğimi biliyor zaten

Öğrenciymişsiniz. Bu durumda geçinmek için kuruş hesabı yapılır. Tamirciyi getirmeden 20 tl verdiğinde deseydin keşke kalan 130tl yi en kısa ve çabuk zamanda geri vereceğini. Kız geçim stresiyle size patlamış.
Siz ‘babam görür diye yaptırmazdım’ dediniz. Arkadaşınızın babasının nasıl tepki vereceğini biliyormusunuz? Belki onun babası o kadar rahat değildir ve kızın başının etini yiyecektir. Bunun stresi bile hoş değil.
Bu olayın arkadaşlığınızı zedelenmesine izin vermeyin.. yazık olmasın.

Çok yakın olduğumuz için ve telafisi neyse her koşulda yapacağım için kısacası beni tanıdığını düşündüğümden bunun rahatlığına kapıldım benden özellikle bunu duymak istemiş olabileceğini düşünemedim yoksa söylerdim tabiki ne duymak istiyorsa. Ama o sanırsam öfkesinden dolayı böyle davrandı yani yapmayacağımı düşündüğünden değil

10 yillik koltuklrim su anda moralim bozulmaz onemsemem ama yeni sifir almis olsaydim uzgunum ben de ister istemez ayni tepkiyi verirdm kim olsa oyle yapardi 😔

Sıkma canını. Okur öyle şeyler. Belkj ailesi cok kizacak arkadaşının onda oyle yapmıştır sonucta kendi parasiyla alsa çalışıyor olsa yaomazdi bence. Parasini verirsiniz kapanır konu. Ayrica bundan sonra da dikkat edersinjz baskasinin evinde odada sigara icmeyin. Basiniza bela alırsınız. Bir de sakarim diyorsunuz. Daha musait bir yerde icersinjz. Gecmis olsun. Arkadaşlık bitirecek bir durum degik bu.

insan hata yapar . olmasa iyi olurdu ama insanız hata yapıyoruz elinizden geleni yapmışsınız telafi için parasını verin artık özürdileme sırası onda

Bunu bir tek sizin görebilmeniz şaşırtıcı. Nedense bu değilde sadece neden sigara içtiğim veya o an parasını ödeyeceğim dememiş olmam eleştiriliyor. Beni tanıyan insan zaten telafisini yapacağımı bilir bunun rahatlığındaydım bana görede bunu benden duymak istemesi yanlış çünkü beni tanıyor. Kızmakta sinirlenmekte haklı, sadece söylediklerini uzun sürdürünce ağırıma gitti ne yapmalıyım diyorum şöyle yapmalısın diyenden çok neden böyle yaptın diyorlar zaten anlatmışım nedenini ve haksız oldugum noktayı. hey allam.

Sıkma canını. Okur öyle şeyler. Belkj ailesi cok kizacak arkadaşının onda oyle yapmıştır sonucta kendi parasiyla alsa çalışıyor olsa yaomazdi bence. Parasini verirsiniz kapanır konu. Ayrica bundan sonra da dikkat edersinjz baskasinin evinde odada sigara icmeyin. Basiniza bela alırsınız. Bir de sakarim diyorsunuz. Daha musait bir yerde icersinjz. Gecmis olsun. Arkadaşlık bitirecek bir durum degik bu.

İstemese bile zorla veririm zaten beni tanıyor muhtemelen bunun ısrarını yaşayacağız görüştüğümüzde. İnanın o esnada alkollü olmasam veya önceden uyarılmış olsam daha dikkatli olurdum. Biz hep benim evde rahatız diye oradada öyle davrandım sanırsam. Bi anlık rüzgar yada elimin çarpması nedeniyle saniyelik şey olmasına rağmen delik oldu koltukta

Son parasıydı dediniz ya, sizde hemen parasını verememişsiniz, ne yedi ne içti bu kız? Cidden merak ettim.sizde para yok yardım edemezsiniz, onda para yok, ailesinden uzakta, öğrenci, ne yaptı ki o zaman diliminde.

Kusura bakmayın ama ben karşı tarafı haklı görüyorum.Hem kızın koltuğu gitmiş hemde parası.Tabiki morali bozulur.Biran önce verin parasını bence.

Evet bende onu haklı görüyorum konuyu anlatırkende buna değindim zaten benim sormak istediğim ve netice alamadığım olay kızmaktan öte davranışlar sergilemesi ağırıma giden sözleri sarf etmesi ve bunu uzun sürdürmesi buna kalbim kırıldı nasıl bir yol izlemeliyim diye soruyorum

O kadar yakin arkadasiniz araniz bozulsun istemiyorsunuz burda kizi haksiz gosterme cabaniz niye...Son derece hakli eğer siz kendi evinizin yeni koltugunda oturuyor olsaydiniz o sigarayi koltukta icmezdiniz velevki ictiniz dökülmesin diye özel bir çaba gösterirdiniz... Arkadaşımın tay tüyü koltugu diye baslik acarken bile arkadasinizin arkadastan cok esyaya deger veren bi insan oldugunu ima ediyorsunuz... Bence arkadaşıniza siz deger vermiyosunuz...

Son parasıydı dediniz ya, sizde hemen parasını verememişsiniz, ne yedi ne içti bu kız? Cidden merak ettim.sizde para yok yardım edemezsiniz, onda para yok, ailesinden uzakta, öğrenci, ne yaptı ki o zaman diliminde.

Ailesinin yanına gitmesi gerekiyordu tesadüfen isabet oldu olayın akşamına bilet almış ailesi çağırmış gel diye bu sayede zorluk yaşamadı çok şükür, eğer yaşayacak olsa zorla kendi evime getirirdim bende kalırdı

İstemese bile zorla veririm zaten beni tanıyor muhtemelen bunun ısrarını yaşayacağız görüştüğümüzde. İnanın o esnada alkollü olmasam veya önceden uyarılmış olsam daha dikkatli olurdum. Biz hep benim evde rahatız diye oradada öyle davrandım sanırsam. Bi anlık rüzgar yada elimin çarpması nedeniyle saniyelik şey olmasına rağmen delik oldu koltukta
Olur öyle seyler adi ustunde kaza iste. Sıkma canını. Arkadasina da moralinin iyi oldugu bir anda kırıldığını ve sebebini anlat bence

O kadar yakin arkadasiniz araniz bozulsun istemiyorsunuz burda kizi haksiz gosterme cabaniz niye...Son derece hakli eğer siz kendi evinizin yeni koltugunda oturuyor olsaydiniz o sigarayi koltukta icmezdiniz velevki ictiniz dökülmesin diye özel bir çaba gösterirdiniz... Arkadaşımın tay tüyü koltugu diye baslik acarken bile arkadasinizin arkadastan cok esyaya deger veren bi insan oldugunu ima ediyorsunuz... Bence arkadaşıniza siz deger vermiyosunuz...

Yanlış anlamışsınız ben onu haksız çıkarmaya çalışmıyorum haklı olduğu ve haksız olduğum noktaya değinip öyle izah etmeye çalıştım. Yaşadığı sorun ve neticesinde bana kızmakta haklı. Ama çok ağırıma giden sözler söyledi kızmaktan öte, ben ona öyle yapmazdım o yüzden kalbim kırıldı. Benim dikkatsizliğim öyle bir boyuttaymışki benle karsıdan karsıya bile geçilmezmiş insanı ölüme götürürmüşüm vs...

Konu sahibi konu içeriğini tam bahsetmediginiz için karşı taraf hakli bulunuyor genel anlamda. Ikinizde sigara içerken siz sigara döküyorsunuz kaza oluyor yani sonra uzuldugunuzu belli edip seçenek sunuyorsunuz siz yanında değilken kendi tamirci çağırıyor sizin yanınızda para olmadığı için sadece 20 lira verebilmissiniz. Ve arkadasiniz tamirci gittikten sonra size kotu seyler soylemis. Ben bu durumda sizin en kisa surede hesabina para gondermenizi dogru buluyorum evet kaza ama maddi hasara neden olmus paranizi verin ama arkadasinizin ısrarla uzuldugunuzu söylemenize rağmen üzerinize gelmesi vs bence kendinizi geri çekin. Hos tepkiler degil bende kirilirdim.

Zaten karşı taraf haklı yapmamam gereken bir şey yaptım kazaylada olmuş olsa. Eksik anlatımımdan kaynaklı yanlış anlaşılmaları açıklayarak düzeltiyorum. Sadece bana kızarken fazla ileriye gidip cok ağır şeyler söyledi ama sustum alttan aldım. Ben onunla bunu konusmalı mıyım ne yapmalıyım diye cekincem vardı, bu kırgınlıgımın nereden cıktıgını izah etmek icin basından anlattım

Back