• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadaşımın tay tüyü koltuğu

Ben birinin koltuğuna kül düşürsem ve yaksam koltuğu asla üzülme bilmem ne deyip ortamı yumuşatmaya çalışmam çünkü bilirim o kızcağızın içi soğumaz kolay kolay. Akşam sabah demem netten hemen düzeltme imkanı var mı ona bakarım kızla beraber. Ücretini ödeyeceğimi asla endişe etmemesi gerektiğini söylerim tekrar ve tekrar. Sende ne kadar var diye sorduğundaysa kervan yolda düzülür deyip o saate kadar beklemem madem cebimde yirmi lira var o paraya tamir olmayacağını herkes bilir. Ailemi arayıp yaptığım hatayı söyler onlardan isterim yahut başka bir arkadaşımdan borç alırım.
Bir koltuk için kalp kırmaya değer mi çok pembe bir edebiyat. Koltuk için değil de rahat mı rahat bu tür arkadaşlar kalbini kırmadan istifini bozmuyor yalnız bunu bilirim.

Yanık koltuk nasıl tamir olur ki
Deliği mi dikiyorlar
Belli olmaz mı yine dr
Kumaş tamamen değişmeden ben de onu anlamadım nasıl tamir oluyor geçti gitti deniyor. O koltuk gitti bence. En az iki binliralık kumaşı ziyan et sonra yirmi lira ver sonra da ama bunun için kalp kırılmaz ki de. Allahım bu kadar değil ama benzer rahatlıktan biraz da bize ya rabbi! Ödümüz kopuyor ki birinin malına canına zarar getirip karşılayamayız diye.

Uyarı yüzünden bozulmadıki sakarlıgım konusunda haklı daha dikkatli olabilirdim ama işte kardeş gibiyiz ya. Biz birbirimizin yanında cok rahatızdır onun evi benim evim, benim evim onun evi gibi o misal yani

tamda kardeş gibiyiz birbirimizin yanında çok rahatız dediğin için rahat üstüne gelmiş olabilir hemen içini soğutma ..şimdi kardeşin bir eşyana zarar verse abartı tepki verebilirsin ama kardeşin sonuçta yine eskisi gibi olabilirsin..
birde belki arkadaşın içinde o kadar önemli değil ama ailesi belki çok titizdir arada kalmışlık duygusuyla aşırı tepki vermiş olabilir..
son olarak üniversite arkadaşlıkları dostlukları gibi ilişkiler insanın karşısına ileriki dönemde çıkamıyor harcamayın güzelim arkadaşlığınızı böyle sudan sebeplerle...

Arkadaslıgın hatrına kız birşey bile söylememiş. Koltuk eskisi gibi oldu mu bari? İstrr babanda al ister baskasından ama mutlaka bugun o parayı gotut derım. Evde sigara icilmez icende sensin. Arkadasın bunu ödemek zorunda degil. Valla eşya falan ama üzülmemekte eldde degıl yani

Arkadaşınız gayet normal tavırlar sergilemiş. Boş yere alınmayın

bence arkadaşınız haklı sakar olduğunuzu bile bile koltukta sigara içmeseydiniz bişey serseydiniz veya balkon vardır herhalde?
özenilmiş alınmış eşyalar önemlidir bide 20 tl vermişsiniz sadece, bence ailenize durumu anlatın ve onlardan para alıp kızcağıza parasını vermelisiniz.

Bence duygular konusunda fazlaca kendinize dönük yaşıyorsunuz.Kız çok mutlu olmuş yeni bir eşyaya sahip olduğu için.Sizde yanlışlıkla yakmışsınız.Olabiliyor bazen istemediğimiz şeyler.Lakin arkadaşlarında dediği gibi netten bunun tamirini araştıran, bu konuyu bunca takan sadece arkadaşınız olmamalıydı.Onun o koltuk için ne kadar sevindiğini siz kendiniz görüp, anında mahfolunca da ne kadar üzülüp dert edeceğini bilmeliydiniz.Tanıdık koltuk tamircisi var o halleder demişsiniz.Muhtemelen kız sizin tamircinin bu konudaki yetkinliğine güvenmediği gibi, para meselesini sizin yaptığınız sakarlık yüzünden tanıdık tamirciyle tek başına konuşup, muhabbetini yapacağı için gerildi ve üstelik sizi de paranız olmaması nedeniyle geçiştirmiş olarak gördü.

Tamirci içeride işi halletmiş, siz başından para vermek yerine içerde telefonla konuşuyormuşsunuz.Çağırdığı tamirciyle de zaten birebir muhatap olup, vereceği parayı düşünmek zorunda olmuş.Öğrenci olmasanız, rahat bir yaşamınız olsa sorun değil ama kızın cebindeki son paraymış zaten.Son parasını da tamirciye vermiş ve sizde de para yok.Para için değil diğer günler karnını nasıl doyuracağını düşündüğü için sinirleri bozulmuş.Sizin öneriniz neydi sahi çok merak ettim.Kız son parayı vermiş ekmek alacak parası yok, nasıl yaşayacağını hesap ettiniz?

Arkadaşın haklı , belki de yeni mobilyalı odada sigara içmene bile bozuldu eşyalara koku siner diye , sana söyleyemedi.(Ev içinde sigara içmene annen izin veriyor mu mesela? Düşün bunu bi'.) Sen koltuğu yakınca da iyice sinir olmuştur.Sonuçta parayı kendisi kazanmıyor ailesi almış zaten mobilyaları da.Alınacak bir durum yok.Bence parasını da verin elinize para geçince.

Benim de başıma buna benzer bir olay gelmişti bekar evimde.Bir arkadaşım puro içerdi sürekli , puro da sigaradan daha kötü siniyor eve.Gece boyunca ben odamda uyurken kalkmış kalkmış evin içinde puro içmiş.Sabah uyandım ev zehir gibi kokuyor ki evde içmemesini de söylemiştim.Koltuklardan koku çıkana kadar 2 kere yıkatmıştım koltukları üstelik yeni yıkanmışlardı , temizlerdi , sırf kokusu çıksın diye 2 kere daha yıkatmak zorunda kalmıştım.

Bazısı için ev ve eşyaları önemlidir yaşam alanı sonuçta.Senin yerinde olsam bir daha ev içinde sigara içmezdim.

Bunu yapmasına gerek yoktuki ben ona çözüm önermiştim tanıdıgımız mobilyacıda pek ala halledebilirdi hemde parasını ondan almazdı. kabul etmedi. o yüzden bende memleketinden donunce kendisine vericem parasın
Yorumlarınızdan anladığım kadarıyla hem suçlusunuz hemde bozuk atan sizsiniz . Ben bile burdan tavrınıza rahatsız olduysam , arkadaşınızda olmuştur.

Tamir konusunda tanıdıgımız mobilyacı vardı o yapardı parasınıda benim babam arkadası oldugu icin babam öderdi bu sayede hem onun işi hallolmuş olurdu hemde son parasını vermemiş olurdu parası cebinde kalırdı. Teklif ettim ısrarla kabul etmedi hatta tamir malzemelerini internetten sipariş edip kendimde onarmayı teklif ettim elim beceriklidir elimden gelir diye onuda istemedi...

Kız haklı. Dikkatli olmalıydınız. Ben sakarım napayım gibi bir cümle yok. Dikkatli olmalısınız yepyeni mobilyada. Yada yok burda içmeyelim bek şimdi dökerim diyebilmeliydinşz. Sizin hatanız. Kız üzülür de bozulur da.
Verdiğinizle öneriler de hep para vermemek için yapılacak saçma yöntemler.
Ben de sıfır koltuğu size elletmem. Elinizden iş gelir diyr yeni koltuğu iyice mahvedebilirsiniz nefen risk alsın?
İyice canını sıkmışsınız.
Bu saçma yöntemler yerine o istediği yere yaptıracağını söyleyince bir iki günde parayı söz bulucam deseniz eminim o lafları da işitmezdinizz
Sizin gibi bir arkadaşım olsun istemezdim

Bence parayı borç bulup vermelisin sonuçta son parasıymış ve sorumlusu da sensin yani eline para geçmesini bekleme

Kusura bakmayın ama haksızsınız daha yeni alınmış sıfır eşya hani 2. el alınsa neyse ve ailesi görse laf söyleyecek daha dikkatli olmanız lazım üstelik ben parasını veririm dememiş miydiniz ya da babamın tanıdığı var demişsiniz neden onu aramadınız? arkadaşınızda ailesi görmeden halletmek istemiş. O da son parasını vermiş sonuçta siz paranızın derdine düşüyorsunuz da o ailesinden ne deyip para alacak şimdi. Size tek laf da etmemiş üstelik sadece yüzü düşmüş sizin hoşunuza gider miydi yeni alınan eşyanız yansa iyi ki erken farketmişsiniz arkadaşlık başka bu iş başka arkadaşsınız diye herşey de mazur görülemez ki.

Arkadaşınız çok çok haklı. Acil olarak sizin ödemeniz gereken parayı ona verin.

dün gece arkadaşımda kalıyorduk, kız kıza oturalım içelim muhabbet edelim diye bir gece tertip etmiştik. bu arkadaşımla çok yakınım kardeşten öte. veya değil belkide. bu olaydan sonra düşüncelerim değişti ona karşı. ben bir hata yaptım. arkadaşım yeni evine taşınmıştı ve ailesi yeni sıfır eşyalar almış. koltuğunda oturuyorduk içerken. normalde çok sakar biriyimdir zaten o da bilir bunu. yanlışlıkla sigaramın külü nası olduysa koltuğun üstüne düştü ve hemen sigara paketiyle yere attım külü. fakat iş işten geçmişti, koltukta minik delikler şeklinde iz kaldı. meğersem kumaşı çok çabuk yanan türdenmiş tay tüyüydü yanlış hatırlamıyorsam. çok kez özür diledim ne kadar önemli değil desede suratı düştü keyfi kaçtı. o da haklı sonuçta, sadece koltuğun yanmasına değil, ailesine ne hesap vereceğini düşünerekte üzüldü. Her neyse sonra ben bir şekilde ortamı yumuşattım ve kalan muhabbetimize devam ettik. Aklı yinede koltukta gibiydi. Şimdi diyeceksiniz öğrenci evi sonuçta olur öyle şeyler falan diye ama ben kendimi suçlu ve kötü hissediyorum. Ona çözüm öneriside sundum, tanıdıgımız mobilyacı var yaptırabilir parasınıda senden almaz babam halleder diye. hatta tamir malzemelerini internetten siparis verip kendim onarmayı bile teklif ettim. sinmedi içine hiç biri. Uyanır uyanmaz koltuğun tamiri ile ilgili video izlediğini gördüm uyandığımda. Üzüldüm tekrar özür diledim ve düzelme imkanı varmış işte hallederiz sıkma canını diye ekledim. 150 tl’ye yapıyorlarmış tamiri. Onunda o kadar bütçesi vardı zaten hatta son parasıydı. Sende ne kadar var diye sordu bana bende son paramı tereddüt etmeden verdim. Ne yazıkki 20 tl m vardı. Keşke daha fazla olsaydı yanımda. Neyse tamirci geldi koltugu tamir etti 150 tl alıp gitti. Sonra yemek yapıp yedik. Morali düzelmişti ama parasız kaldıgına üzülmeye başladı. Birden benim üstüme gelmeye başladı dikkatsiz olmakla suçladı bir çok şey söyledi, para konusundada laf yaptı normalde arkadaslıgımızda hiç olmazdı bu para lafı. Şayet benim koltuğumun başına bu gelse ve babam görür eder diye yaptırmam gerekse bile asla onun bana yaptığını yapmazdım hatta onun keyfi kaçmasın diye üzüldüğümü bile belli etmezdim para lafıda yapmazdım. Çok içime oturdu bu durum. Elime para geçer geçmez onunla buluşunca laf arasında ‘bir daha koltuk meselesi olmasın aramızda ve böyle şeylerin lafı da’ diyerek 150 tl yi takdim edeceğim kendisine. Hoş, böyle yapmasaydı yine verecektim ona bu parayı sonuçta benim yüzümden oldu ama en azından arkadaşlığımız zedelenmezdi ve kalbim bu kadar kırılmazdı.
Ogrenci evine tayı tüyü sokarsan olacağı bu.. bir örtü 10 tl pazarda alıp atsin üstüne bari bundan sonra hasar gormesin. üzme tatli canina yazık ver 150 sini hatta bir de ucuz yollu örtü al sigara icilirken sersin nonnik.

Back