• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşımın misafirperverliği

erva84

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2014
90
60
18
40
Evet kızlar buraya ilk defa konu açıyorum biz aynı işyerinde çalışan samimi 4 arkadaşız .bu hafta sonu bundan 3 ay önce evlenen arkadaşımıza kahvaltıya davet edildik neyse saat:11:30 da arkadaşa oturmaya gittik bu arada arkadaşın eşide aynı işyerinde olduğundan o da evde yazık eşi tam bi misafirper çok güzel bi sofra hazırlamışlar yedik içtik daha sonra bizim arkadaşın annesi tam 5 kere aradı hadi köye gidiyoruz sizde gelin arkadaş annesine misafirim var diyo yalnız kadın devamlı arıyor eşinin de suratı düştü bizde dedikki o zaman siz gidin biz yabancı değiliz yok canım bi yarım saat daha oturun dedi bozulduk ama eşi bu duruma çok sinirlendiği için araları bizim yüzümüzden bozulmasın diye güle oynaya 1 saat bile oturmadan kalktık.Tabi bu duruma bütün arkadaşlar çok sinirlendik ama belli etmedik biz tüm gün oturup biraz vakit geçiririz diye düşünmüştük yalnız samimi arkadaşımız bize böyle davrandı Siz bizim yerimizde olsaydınız ne yapardınız

Yapılacak ne var ki kız annesine söylemiş zaten misafirim var gelemem gibisinden..
Kızın tek suçu telefonu açmak olmuş bence..

Evet en çok sinir eden durum da insan annesine misafirim var gelemem diyemez mi hele ki diğer arkadaş kolay dışarı çıkabilen bi insan değil eşiyle sorun yaşayıp geldi sizce arkadaşlık böyle bi şeymi ben çok üzüldüm şimdi arkadaşla konuşup yüzüne herşeyi söyleyecem

Sanırım samimi değilsiniz o kadar.
Arkadaşınızın yarım saat daha oturun lafıyla bozuluncak bi şey yok, annesi laftan anlamayan bir insanmış, arkadaşınız da anneye hayır denmezcilerden herhalde, samimi olsaydınız bu konuda daha fazla fikriniz olurdu.

Bi Yarim saat daha oturun ne yaaa.. ben olsam bu lafin ustune direkt kalkardim.. Cok ayip etmis. Annesinin koy davetini bile size yansitmamaliydi , oteki odada annesiyle sessizce konusup telefonu kapatip yaniniza gelmeliydi. Saygisizmis biraz..

Bence kızacaksanız arkadaşınıza değil annesine kızın.
Ben kızda bozulacak bir durum göremedim.

program yapıyorsunuz. ve arkadaşınıza gidiyorsunuz ve o arksdaş sizi gittiğinize bin pişman ediyor. diken üstünde oturuyorsunuz. ve insanların hafta sonu çok özel günü. yapacak çok şey varken,arkadaşınıza ayırmışsınız o günü. yarım saat diyor o birde.
kızacak kişi anne falan değil. arkadaş. çünkü anneye hsyır misafirim var,gelmem diyebilirdi.
ama köye gitmek daha hoşuna gitmiş demek

Arkadaşlar bide annesinin yaptığına daha çok sinirlendik kadın evdeki misafiri apar topar kaldırdı yalnız biz arkadaşın eşine üzüldük çocuk biz gidince resmen deli oldu bide anne böyle yapınca inanın biraz surat yapsak çok büyük kavga ederlerdi biz hiç belli etmeden güle oynaya ayrıldık bide eşine hava güzel gidin gezin biz yabancı değiliz falan dedik

Evet kızlar buraya ilk defa konu açıyorum biz aynı işyerinde çalışan samimi 4 arkadaşız .bu hafta sonu bundan 3 ay önce evlenen arkadaşımıza kahvaltıya davet edildik neyse saat:KK11:30 da arkadaşa oturmaya gittik bu arada arkadaşın eşide aynı işyerinde olduğundan o da evde yazık eşi tam bi misafirper çok güzel bi sofra hazırlamışlar yedik içtik daha sonra bizim arkadaşın annesi tam 5 kere aradı hadi köye gidiyoruz sizde gelin arkadaş annesine misafirim var diyo yalnız kadın devamlı arıyor eşinin de suratı düştü bizde dedikki o zaman siz gidin biz yabancı değiliz yok canım bi yarım saat daha oturun dedi bozulduk ama eşi bu duruma çok sinirlendiği için araları bizim yüzümüzden bozulmasın diye güle oynaya 1 saat bile oturmadan kalktık.Tabi bu duruma bütün arkadaşlar çok sinirlendik ama belli etmedik biz tüm gün oturup biraz vakit geçiririz diye düşünmüştük yalnız samimi arkadaşımız bize böyle davrandı Siz bizim yerimizde olsaydınız ne yapardınız
Arkadaşınızın yada eşinin bir suçu yok. Baskıcı ve halden anlamayan bir annesi var belliki.. Bu kadar sinirlenecek birşey yok ki bu olayda, misafirliğin zaten kısası makbuldur :KK66:

Evet biraz ayip olmus. Koye birazcik gec gidebilirdi arkadasin.
Ama demissinki kahvaltiya gidip butun gunu orda gecirirdik diye dusunmustum. Ne gerek var butun gun kendini misafir ettirmeye ya. Uzak yoldan mi geliyordunuz da amac butun gundu?

Evet kızlar buraya ilk defa konu açıyorum biz aynı işyerinde çalışan samimi 4 arkadaşız .bu hafta sonu bundan 3 ay önce evlenen arkadaşımıza kahvaltıya davet edildik neyse saat:KK11:30 da arkadaşa oturmaya gittik bu arada arkadaşın eşide aynı işyerinde olduğundan o da evde yazık eşi tam bi misafirper çok güzel bi sofra hazırlamışlar yedik içtik daha sonra bizim arkadaşın annesi tam 5 kere aradı hadi köye gidiyoruz sizde gelin arkadaş annesine misafirim var diyo yalnız kadın devamlı arıyor eşinin de suratı düştü bizde dedikki o zaman siz gidin biz yabancı değiliz yok canım bi yarım saat daha oturun dedi bozulduk ama eşi bu duruma çok sinirlendiği için araları bizim yüzümüzden bozulmasın diye güle oynaya 1 saat bile oturmadan kalktık.Tabi bu duruma bütün arkadaşlar çok sinirlendik ama belli etmedik biz tüm gün oturup biraz vakit geçiririz diye düşünmüştük yalnız samimi arkadaşımız bize böyle davrandı Siz bizim yerimizde olsaydınız ne yapardınız

size arkadaşınız kötü davranmamış ki, annesinede söylemiş annesi durmamış yerinde

Kahvaltıya davet edildiyseniz tüm günü orada geçirmeniz nasıl bir mantık onu çözemedim ben.
Ne güzel yazmışsınız, harika bir sofra hazırlanmış yedik içtik diye, ee afiyet olsun.
Kahvaltı sonrası da bir kaç bardak keyif çayı yada kahve içilir ev sahibi çok bunaltılma dan kalkılır benim bildiğim.
En azından ben öyle yapıyorum, benim misafirim de kahvaltıdan sonra 1-2 saat oturur sohbet ederiz v.s. öğlen kalkar gider.
Malum haftasonu, çalışıyoruz herkes dolu dolu geçirmek istiyor.
Hee annesinin aradığını size belli etmesi ayıp olmuş, hemde büyük ayıp ne olursa olsun misafire kalk git denilmez.
Ayrıca madem kadının eşi de evde olacak sizler neden yalnızsınız?
Yada siz bekar mısınız? bekarsanız tamam ama diğer arkadaşınız evliymiş ve hemde eşiyle ters düşüp gelmiş kahvaltıya.
Ben eşimi almadan evli arkadaşıma asla kahvaltıya gitmem, ben davet ediyorsamda mutlaka eşiyle birlikte davet ederim.

Kahvaltıya davet edildiyseniz tüm günü orada geçirmeniz nasıl bir mantık onu çözemedim ben.
Ne güzel yazmışsınız, harika bir sofra hazırlanmış yedik içtik diye, ee afiyet olsun.
Kahvaltı sonrası da bir kaç bardak keyif çayı yada kahve içilir ev sahibi çok bunaltılma dan kalkılır benim bildiğim.
En azından ben öyle yapıyorum, benim misafirim de kahvaltıdan sonra 1-2 saat oturur sohbet ederiz v.s. öğlen kalkar gider.
Hee annesinin aradığını size belli etmesi ayıp olmuş, hemde büyük ayıp ne olursa olsun misafire kalk git denilmez.
Yada siz bekar mısınız? bekarsanız tamam ama diğer arkadaşınız evliymiş ve hemde eşiyle ters düşüp gelmiş kahvaltıya.
Ben eşimi almadan evli arkadaşıma asla kahvaltıya gitmem, ben davet ediyorsamda mutlaka eşiyle birlikte davet ederim.
bekarsa nolacak. gitmemesimi gerekiyor o davete

Canım biz çok samimi arkadaşız arkadaşın eşide aynı işyerindeyiz aynı zamanda eşlerimizde çok samimi ancak bizim eşlerimiz hafta sonu çaılştığı için biz yalnız gittik bu arada biz yıllardır beraber çalıştığımız için kardeş gibiyizdir yani kimsenin aklına kötü bir şey gelmez

bekarsa nolacak. gitmemesimi gerekiyor o davete
hayır bekarsa gitmesin demedim, dikkatli okursanız.
Kişi bekar diye bu ortamdan soyutlanamaz tabii ki katılır, kast ettiğim şey diğer arkadaş evli olduğu halde eşiyle tartışıp gelmiş, kocasıyla kavga etme pahasına gelinecek kadar kıymetli bir yerse neden eşiyle katılmıyor.
Yada ev sahibi kendi eşi evdeyse neden evli olan arkadaşını eşiyle birlikte davet etmiyor?
Benimde bekar arkadaşım var evime sık sık gelip giderdi. Şu sıralar pek görüşemiyoruz nişanlandı koşturuyor v.s.
Bende bekarken evli bir arkadaşıma bir kaç kez gitmiştim, evlendikten sonra eşimle de gittim.
Bence evli çiftler bu gibi organizasyonlarda eşli olmalılar, yada hiç birinin eşi olmamalı.

Back