- 24 Aralık 2022
- 46
- 22
- 27
-
- Konu Sahibi cicekkkbocekkk
Hepsi ihtimal dahilinde ama dediğim gibi siz bu felaket senaryolarını düşünmeyin.Bir de sürekli gözüm üzerinde olmak zorunda allah korusun korkuyorum bisey olur diye. Evde cam açamaz olmuştuk o dönem zıplamaya çalisiyordu bir de emanet kedi
Ev yüksek giriş. Eve geri giremez ama 8 senedir bendeler. Bir kere dusmediler.Düşerse eve nasıl giricek geri onu anlamadım?
Arkadaşlar merhaba,
2 ay önce arkadaşim memleketine gittiği için kedisini bana bıraktı , 15 gün bizde kaldi, birakacak başka kimsesi olmadiği için tamam demiştim. Şimdi ise başka bir iş sebebiyle şehir dışına çıkacak ve yine kediyi bana bırakmak istiyor. Biz evde iki kişiyiz eşim kedileri çok seviyor fakat, sorun şu ki geçtiğimiz sefer kedi eve çok zarar verdi. Zarardan kastım dağıtmak vs. değil, abajuru düşürüp kırdı, koltuklarımı tırmalayıp çok az da olsa yırttı, halıları tirmalayip yırttı, küçük bir sehba vardı üzerine atlayıp onu kırdı. Misafir geliyor masaya çıkıyor rahat vermiyor, mutfak tezgahina çıkıyor,( ben bunu hijyenik bulmuyorum), bütün odalarin kapıları kapalı şekilde durmak zorundayiz evde. Yoksa sürekli bir şeyler kırıyor.Ayrıca bende alerji var , sürekli alerji hapiyla geçirdim o günleri. Gece uyurken rahat uyuyamadim.Sorum şu arkadaşıma kırmadan bu sefer kediye bakmak istemediğimi nasıl söylerim?
yanliş değerlendirirsem kusura bakmayın. ama bence bunun sorun olmasının altında hayır diyememek yatıyor. sevdiklerinize her koşulda elinizden gelenden fazlasını yapmaya çalışıyor olabilir misiniz. bence hayır diyebilmenin ne kadar güzel bir duygu olduğunu ve insanı bütün gereksiz yüklerken kurtaracağını düşünün. siz bu kediye bakmak istemiyorsanız hayır bakamam deyin bu kadar basit bahane bulmaya çalışmayın direk burda anlattığınız gibi anlatın. iyi bir arkadaşsa anlayış gösterecektir yok iyi bir dost değilse hayırınızla aranızdaki arkadaşlık bitecektir. hayır dediğinizde birden bire değişen insanlar görecek ve çok şaşıracaksınız. o yuzden iatiyorsanız bakın istemiyorsanız hatır gönül için hiç bir yükün altına girmeyin. Ben açıkçası son iki senedir insanlara hayır diyebilen biriyim. öncesinde kendimden kırpar yine karşı tarafa yardımcı olmaya çabalarım. ama artık hayırlarım çoğaldı hiç bir bahane üretmeden bahaneleri başkalarının üzerine atmadan(eşim istemiyor annem hoşlanmıyor) kararlarımın arkasında net durmayı öğrendim. Bu bana arkadaş kaybettirecekse de kaybettirsin siz de direk (ilk sefer için zor olabilir) ben bakamam seni çok seviyorum arkadaşımsın ama şu şu nedenlerden ötürü ben bu talebini kabul edemem diyin olsun bitsin.Arkadaşlar merhaba,
2 ay önce arkadaşim memleketine gittiği için kedisini bana bıraktı , 15 gün bizde kaldi, birakacak başka kimsesi olmadiği için tamam demiştim. Şimdi ise başka bir iş sebebiyle şehir dışına çıkacak ve yine kediyi bana bırakmak istiyor. Biz evde iki kişiyiz eşim kedileri çok seviyor fakat, sorun şu ki geçtiğimiz sefer kedi eve çok zarar verdi. Zarardan kastım dağıtmak vs. değil, abajuru düşürüp kırdı, koltuklarımı tırmalayıp çok az da olsa yırttı, halıları tirmalayip yırttı, küçük bir sehba vardı üzerine atlayıp onu kırdı. Misafir geliyor masaya çıkıyor rahat vermiyor, mutfak tezgahina çıkıyor,( ben bunu hijyenik bulmuyorum), bütün odalarin kapıları kapalı şekilde durmak zorundayiz evde. Yoksa sürekli bir şeyler kırıyor.Ayrıca bende alerji var , sürekli alerji hapiyla geçirdim o günleri. Gece uyurken rahat uyuyamadim.Sorum şu arkadaşıma kırmadan bu sefer kediye bakmak istemediğimi nasıl söylerim?