Arkadaşımın kedisine bakmak istemediğimi nasıl söyleyebilirim?

Bir de sürekli gözüm üzerinde olmak zorunda allah korusun korkuyorum bisey olur diye. Evde cam açamaz olmuştuk o dönem zıplamaya çalisiyordu bir de emanet kedi
Hepsi ihtimal dahilinde ama dediğim gibi siz bu felaket senaryolarını düşünmeyin.
Hiçkimse birine güvenerek hayatını planlayamaz. Kediyi evinize almak istememeniz sizi zalim ya da hayvan sevmeyen biri yapmaz. Çocukları da çok severiz ama herkesin çocuğuna bakmak zorunda değiliz.
Ne olduysa hepsini anlatın.
Madem arkadaşsınız, onun da sizi anlaması gerekir. Şu an düşüncelerinizi bilmediği için rahat davranmış, bilse belki o da başka çözüm arar.

Düşerse eve nasıl giricek geri onu anlamadım?
Ev yüksek giriş. Eve geri giremez ama 8 senedir bendeler. Bir kere dusmediler.
Ha kovalamaca oynar kuş görür düşer diyelim. Komşularim haber verir. Ayrıca kedilerim tekir. Ben gelene kadar bakarlar da. En kotu arkadaşımda anahtar var.kapiyu açık tutunca girerler zaten iceri. Yani emin olun kediler bı şekilde basariyor. Tekirler için konuşuyorum.

Arkadaşın laftan anlayan biriyse istemediğini açık açık , olduğu gibi söyle. Sonuçta bu bir iki değil ki, sana güvenip her tatilde bırakacak..bugün bir kedi pansiyonunun geceliği 150 liradan başlıyor, üstelik kediler kafes gibi yerde kalıyorlar. Böyle arkadaşına dostluk hatrina beleş kedi köpek bakıcılığı yaptirana uyuz oluyorum :)
Ben de kendi kedim korkmasına , sorun çıkarmasına rağmen bazen zor durumdaki insanların kedilerine bakarım (hatta bir kere bir anda tutuklanan bir yakınım haber göndermis, ailesine numaramı vermiş. "Kedimi alsın" diye. İs çıkışı şehrin öte ucundaki evini tarifle bulup çilingir tutup bir de saklanan kediyi zor bela yakalayip bir aya yakın bakmıştım). Başka arkadaşlarımdan da acil durumda olana bakarım. Ama beni bedava kedi bakıcısı gibi görüp her fırsatta gönülleri rahat bir şekilde bana bırakmalarina sinirlenirim, bu sefer almam.
Bence siz de almayın, nedenini söyleyin .
Yok üzülür, gönül koyar diyorsaniz 'bayram tatili uzun bu sefer, biz de tatil yapacağız' diyin,almayın.
Ama ne diyecekseniz hemen şimdi söyleyin ki onlar da bir alternatif arasınlar.
Hayvan bakmak cidden zor, benim de ailem tatilde,kedi var diye ben gitmedim mesela:) ha , canıma minnet o ayrı

İlkinde zorlandığınızı anlatmadınız mı? Bunu bile bile 2. Kez bırakmak istiyorsa sizi düşünmeyeni siz hiç düşünmeyin. İlkinde çok zorlandık biliyorsun, bu sefer o sorumluluğu almak istemiyoruz deyin.

Zorlandığınızı anlatmadıysanız da senin aklın kalmasın diye söylemek istemedim ama çok zorlandık. Bu sefer destek olamayacağım deyin.

Ancak her iki koşulda da erken söyleyin. Nasıl söyleyeceğim diye düşünürken zamanı geçirmeyin.

Açıkça anlatın derdinizi
Yıllardır hayvan bakıyorum kimseye bırakmadım
Maksimum üç gün evde ortamını ayarlar giderim, güvendiğim bir komşuma anahtar bırakırım bir göz atsın diye o kadar
Uzun planlar yapmam zaten , çok uzun günler evde yalnız bırakmam. Kediler evlerinden ayrılınca hırçın oluyorlar, sevmiyorlar bir yerlere gitmeyi o yüzden planımı ona göre ayarlıyorum. On beş gün çok uzun zaman nasıl o kadar ayrı kalabiliyor kedisinden o da ayrı bir konu, aklımı yerim o kadar ayrılsam

Valla kedi sevmekle kedi sahibi olmak çok farklı bi şey. Biz yeni evli sayılırız o kadar para verip aldığımız koltuğun halini görseniz acırsınız bize Ama kedi sahibi olunca batmıyor pek. Siz geçici baktığınız için bunlarla uğraşmak zorunda değilsiniz son derece de haklısınız ki sağlık açısından da sorun çıkarmış. Bunların hepsini anlatın bence. Anlattığınızda bozulabilecek bir arkadaşınızsa biz de bi yerlere gidebiliriz deyin.

Acik ve net bir sekilde "kedine bakmayacağım, evime zarar veriyor, benim alerjim var" diyeceksiniz.

O size gelen zarari umursamayip tekrar etmek istiyorsa, siz de onun kalbini kirmaktan cekinmeyeceksiniz.

Kusuyor mu bunun ustune? Kuserse kussun, insanliktan nasibini almamis demektir.

Ben günlüğü 200 TL verip pansiyon eve bıraktım. Düşündüğümde yeni nesil bir meslek bile sayılabilir. Vergi vermeden kazanç ev-pansiyon işi.

yanliş değerlendirirsem kusura bakmayın. ama bence bunun sorun olmasının altında hayır diyememek yatıyor. sevdiklerinize her koşulda elinizden gelenden fazlasını yapmaya çalışıyor olabilir misiniz. bence hayır diyebilmenin ne kadar güzel bir duygu olduğunu ve insanı bütün gereksiz yüklerken kurtaracağını düşünün. siz bu kediye bakmak istemiyorsanız hayır bakamam deyin bu kadar basit bahane bulmaya çalışmayın direk burda anlattığınız gibi anlatın. iyi bir arkadaşsa anlayış gösterecektir yok iyi bir dost değilse hayırınızla aranızdaki arkadaşlık bitecektir. hayır dediğinizde birden bire değişen insanlar görecek ve çok şaşıracaksınız. o yuzden iatiyorsanız bakın istemiyorsanız hatır gönül için hiç bir yükün altına girmeyin. Ben açıkçası son iki senedir insanlara hayır diyebilen biriyim. öncesinde kendimden kırpar yine karşı tarafa yardımcı olmaya çabalarım. ama artık hayırlarım çoğaldı hiç bir bahane üretmeden bahaneleri başkalarının üzerine atmadan(eşim istemiyor annem hoşlanmıyor) kararlarımın arkasında net durmayı öğrendim. Bu bana arkadaş kaybettirecekse de kaybettirsin siz de direk (ilk sefer için zor olabilir) ben bakamam seni çok seviyorum arkadaşımsın ama şu şu nedenlerden ötürü ben bu talebini kabul edemem diyin olsun bitsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…