- 24 Aralık 2022
- 46
- 22
- 27
-
- Konu Sahibi cicekkkbocekkk
Evleriniz yakınsa anahtar bıraksın iki günde bir gidip mamasını suyunu kontrol edin, biraz oyalayın hem hayvan da evinden ayrılmamış olur. Eğer yakın arkadaşsanız bu kadarını yaparsınız diye düşünüyorum.
Biz her sene tatile giderken bu yöntemi kullanıyoruz. İnşallah arkadaşlarımız arkamızdan sövmüyordur+1
En mantıklısı bu hem de kedi alıştığı düzeninden ayrılmamış olur.
Her türlü kırılacak eşim istemiyor diye eşine atArkadaşlar merhaba,
2 ay önce arkadaşim memleketine gittiği için kedisini bana bıraktı , 15 gün bizde kaldi, birakacak başka kimsesi olmadiği için tamam demiştim. Şimdi ise başka bir iş sebebiyle şehir dışına çıkacak ve yine kediyi bana bırakmak istiyor. Biz evde iki kişiyiz eşim kedileri çok seviyor fakat, sorun şu ki geçtiğimiz sefer kedi eve çok zarar verdi. Zarardan kastım dağıtmak vs. değil, abajuru düşürüp kırdı, koltuklarımı tırmalayıp çok az da olsa yırttı, halıları tirmalayip yırttı, küçük bir sehba vardı üzerine atlayıp onu kırdı. Misafir geliyor masaya çıkıyor rahat vermiyor, mutfak tezgahina çıkıyor,( ben bunu hijyenik bulmuyorum), bütün odalarin kapıları kapalı şekilde durmak zorundayiz evde. Yoksa sürekli bir şeyler kırıyor.Ayrıca bende alerji var , sürekli alerji hapiyla geçirdim o günleri. Gece uyurken rahat uyuyamadim.Sorum şu arkadaşıma kırmadan bu sefer kediye bakmak istemediğimi nasıl söylerim?
Biz her sene tatile giderken bu yöntemi kullanıyoruz. İnşallah arkadaşlarımız arkamızdan sövmüyordur
Nasil bir kedi bu anlamadim tazmanya canavari gibi anlatmissiniz.
Dumduz soyleyin 'Canim bu defa bakamayacagim kusura bakma, zaten gecen sefer alerjimi kotu etkilemisti' diye.
Arkadasiniz bakmamaniza kirilacaksa zaten nasil soylerseniz soyleyin kirilir, o yuzden net bir sekilde soylemeniz yeterli o
Nasil bir kedi bu anlamadim tazmanya canavari gibi anlatmissiniz.
Dumduz soyleyin 'Canim bu defa bakamayacagim kusura bakma, zaten gecen sefer alerjimi kotu etkilemisti' diye.
Arkadasiniz bakmamaniza kirilacaksa zaten nasil soylerseniz soyleyin kirilir, o yuzden net bir sekilde soylemeniz yeterli olur.
Zor iş gerçekten. Allahtan bizim arkadaşlar komple hayvan aşığı.Ssksksjsksu sanmam ya inşallahBizim de son dört senedir temizliğe gelen ablamız bakıyor, onun öncesinde baya bir zorlanmıştık kimse bakmak istemiyordu.
Evlerimiz yakin degil malesef..Evleriniz yakınsa anahtar bıraksın iki günde bir gidip mamasını suyunu kontrol edin, biraz oyalayın hem hayvan da evinden ayrılmamış olur. Eğer yakın arkadaşsanız bu kadarını yaparsınız diye düşünüyorum.
Bu durumu olduğu gibi söylemelisin çünkü her bir yere gittiğinde o kedi size gelecektirArkadaşlar merhaba,
2 ay önce arkadaşim memleketine gittiği için kedisini bana bıraktı , 15 gün bizde kaldi, birakacak başka kimsesi olmadiği için tamam demiştim. Şimdi ise başka bir iş sebebiyle şehir dışına çıkacak ve yine kediyi bana bırakmak istiyor. Biz evde iki kişiyiz eşim kedileri çok seviyor fakat, sorun şu ki geçtiğimiz sefer kedi eve çok zarar verdi. Zarardan kastım dağıtmak vs. değil, abajuru düşürüp kırdı, koltuklarımı tırmalayıp çok az da olsa yırttı, halıları tirmalayip yırttı, küçük bir sehba vardı üzerine atlayıp onu kırdı. Misafir geliyor masaya çıkıyor rahat vermiyor, mutfak tezgahina çıkıyor,( ben bunu hijyenik bulmuyorum), bütün odalarin kapıları kapalı şekilde durmak zorundayiz evde. Yoksa sürekli bir şeyler kırıyor.Ayrıca bende alerji var , sürekli alerji hapiyla geçirdim o günleri. Gece uyurken rahat uyuyamadim.Sorum şu arkadaşıma kırmadan bu sefer kediye bakmak istemediğimi nasıl söylerim?
Zaten en büyük sıkıntıyi misafirlerde yaratti insanlar rahat edemedi kiMisafirim geliyor ilgilenemeyeceğim , bir yerlere gitme durumumuz olabilir deyin
Benim bu yüzden 2 kedim var:)
Birlikte oynuyorlar sıkılmıyorlar.
1 hafta birakabiliyorum evde.
Her yere mama su kabi koyuyorum. Pencerenin birini açık birakiyorum ( düşerse birşey olmayacak yükseklikte evim). Kum kabini cogaltiyorum. Birkaç tane koyuyorum.
Geldiğimde bolca uyumuş ve sismanlamis oluyorlar.
Pencereyi açık bırakıp gitmek riskli değil mi? Kaybolurlar diye aklım çıkar benim.Benim bu yüzden 2 kedim var:)
Birlikte oynuyorlar sıkılmıyorlar.
1 hafta birakabiliyorum evde.
Her yere mama su kabi koyuyorum. Pencerenin birini açık birakiyorum ( düşerse birşey olmayacak yükseklikte evim). Kum kabini cogaltiyorum. Birkaç tane koyuyorum.
Geldiğimde bolca uyumuş ve sismanlamis oluyorlar.
Bir de sürekli gözüm üzerinde olmak zorunda allah korusun korkuyorum bisey olur diye. Evde cam açamaz olmuştuk o dönem zıplamaya çalisiyordu bir de emanet kediAlıştığı ortamdan çıkınca bazen kediler uyum sorunu yaşayabilir. Benim kedim kendi evimde eşyaları, kitaplığı ne varsa talan etmişti. Döşemeleri söktü, parkeleri kaldırmaya başlamıştı ama ne yapayım en azından kendi delim dedim sustum. Bazıları yapabiliyor o dediklerinizi.
Eviniz kendi alanınız, geçen sefer yaşadığınız aksilikleri anlatıp kusura bakma kabul edemeyeceğim diyebilirsiniz.
Bu sorumluluk sonuçta.
Keşke ilk sorduğunda söyleseydiniz böyle. O zaman o da başka çözüm arardı.
İstemediğiniz herhangi bir şey olduğunda, istemediğinizi o dakika söyleyebilmek lazım. Hepimiz ve her konu için geçerli yoksa sonrasında hep bir kısır döngü ya da sonrasında yanlış anlaşılma oluşuyor.