pilav yapiyodum,tencerenın kapagını tezgaha koydum pilava bakmak icin aslında dusmemesi gerekiyordu ama dusup kirildi,kedim de hemen ayagımın altındaydı,(her zaman mutfakta bekler bana yaş mama veya ciğer verilir belki diye) işte kapak dusunce onun önunde kırıldı, ilk once bir şey olmamıştır diye bakmadım ama 10-15 dk sonra gozunun ustunun kanadıgını gordum, sonra hemen alkollu su kullandım ve krem sürdüm gözünün altını ve ustunu kontrol edip,gene de her ıhtımale karsi pamukla gozunun etrafını iyice sildim ama veterinere gitmedim,gitsem bile ne nasıl anlatacagımı bilemedim,o an sucluluk duydum,ve gozunu temizlediğim için iyi olduguna inandim. Yemegı yedikten sonra bir iş için disari ciktim,ama gene mutfakta dusundugum düsüncenin aynısına kapilip o anda temizledim gözünü bir şey yoktu sadece kaşına gelmiş diye rahatlamıştım (ve belkide bu rahatlikla) kendimi onun gayet iyi olduguna 2. sefer inandırmıştım dışardayken de hiç düşünmedim bunu nasıl yapabildim bilmiyorum. Aksam geldigimde gozunun üstü baya şişmişti, butun gece pisman oldum veterinere gitmedigım ıcın,o saatten sonra ise gidemezdim,cunku sadece nobetci hekımler vardı,(onlarda genelde ertesi gun gelin diyip gonderıyorlar) neyse gozu şişti diye aşiri panik yaptim ve uyuyamadım gözünün içine cam kaçti zannettim,sadece kaşının zarar gördüğünden emin olsam,daha rahat davranırdım ama cam olayı yüzünden bütün gece,kalbim yerinden çikacaktı 30 dakika aralıkla gidip sürekli uyandırıp uyandırıp gözüne baktım kedicigin bir sey var mi diye,her baktıgımda kornea da veya gozun iç damarlarında sıradışı bir durum bulamasam da butun geceyi 100bpm nabızla geçirdim suan 20 saat gecti,durumu gayet iyi sukurler olsun ki sisliği inmeye baslamis,goz cevresinde gene butun gece oldugu gibi bir sey yok,cok iyi gozukuyor,artık gözune cam kaçmadığından tamamen eminim gene de gun boyunca yakından takip edeceğim.Çok şanslıyım,gozune bir sey olsaydı ne yapardım bilmiyorum,benim yüzümden bir gözünü kaybetseydi ? düsünmesi bile korkunc. Aşiri cok sucluluk duyuyorum nasıl böyle dikkatsiz olabilerim ? yıllarca da kedi besledim evimde,,nasıl böyle bi aptallık yapabiliyorum ? ilk defa başıma böyle bir şey geldi ve ilk defa bu kadar sorumsuz davrandım. Birde kedilerimi diğer insanlardan daha cok seviyorum diyorum,ama hic bir insana böyle zarar vermedim,en deger verdiğim dostumun canını yaktim,çok kötü bir anneyim. Ona zarar verdigim icin cok uzgunum,acaba o ne hissetmiştir
keske kendi dilini bilsem ve ondan özür dileyebilsem,o zamani gelince ve ölünce ne yapacağim hep bu olayı hatırlarım herhalde,umarım beni affetmiştir,buyuk bir tramva olarak kalicak hayatimda.
gercekten berbat hissediyorum,suan bile kalbim hızla çarpıyor,cok fena korktum