• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşımın garip davranışları :((

moonlight_mj4ewr

Evlâd-ı Osmanlı
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2012
849
14
46
Diğer
Merhaba arkadaşlar size arkadaşımın bazı yaptıklarını anlatıp fikrinizi almak istedim düşüncelerinizi kırıcı olmadan söylerseniz çok sevinirim. Biraz uzun oldu ama lütfen okuyun çok sevinirim ihtiyacım var farklı fikirlere..:

Öncelikle en yakın arkadaşımla 4 yıldır tanışıyoruz, neredeyse her gün beraberiz. Çarşıya, okula, alışverişe vs. ne varsa her yere beraber gidiyoruz çok iyi anlaşıyoruz. Ama onun bazı davranışları beni çok düşündürüyor. Ailesi sinir küpü gibi, onun da problemleri var anlıyorum ama artık rahatsızlık vermeye başladı. Bana çok yalan söylemeye başladı. Yalanını çok kez yakaladım. Mesela geçen yıl bir düğüne gitmiştik, orda sözde bir erkek arkadaşıyla telde konuşuyordu ama ben de yanına yanaşınca ses falan duymadım telden, telaşlandı ve tamam by deyip kapattı(!) teli. Kaç yıldır o arkadaşından (kankasıymışmış) söz ediyor ama ne hikmetse hiç göremedik ikisini beraber. Hep bi üste çıkma durumları, benim çevrem çok geniş, çok erkek kankam var havası yapma için çabalar.. Üstelik o kadar alışmışki yalan söylemeye. Herkes onun için yalancı diyor. Geçen noel tatilinde (yurt dışında yaşıyorum) hocamız ödev verdi kitap okuyup özetini yazmamızı istedi. Biz de internetten özet bulduk tabi. Ben dedimki inşallah kitabı getirin falan demez, yoksa ne deriz diye. O da "kitabı kuzenimden aldım, almanyaya giderken götürdü derim, yalanım hazır :D" dedi ve ben şok geçirdim. En basit şeylerde bile bu kadar yalan söylemesi beni korkutuyor, güvenimi sarstı. Bir de sürekli bir başka şehire müzik kursuna gidiyorum, yok antalyada konser verdik falan diyor ama ben hiç bir tane bile resmini görmedim. Artık ona güvenemiyorum.

Bazen mahrem konular konuşulduğunda ay susun falan diyor utanıyor güya konuşturmuyor. Ama bir gün facesine girip duvarını açmamı istemişti, o sırada mesaj geldi. Bakmamam gerekti biliyorum ama kimden gelmiş bi bakayım dedim. Meğer antalyadaki bir türlü bırakamadığı biri var, sürekli onu kullanıyor ama benim arkadaşım göya çok seviyor ayrılamıyor. Bakmaz olaydım, öyle sapık şeyler varki afedersiniz resmen internetten o işi yapıyolar. Ondan sonra ben bundan iyice tiksinmeye başladım, bari masum numarası yapma.. hani kendisi namaz filan da kılar ama bunca şeyi yaptığına inanamıyorum! Artık birilerinden fikir almazsam çatlayacağım, tek samimi arkadaşım var o da iki yüzlü ya.. napmalıyım, nasıl söylemeliyim bunları ona? Yoksa hep devam edecek yalanlar ama benim hiç güvenim kalmadı aptal yerine koyulmuş gibi hissediyorum hep.. ne olur bana bi fikir verin :(

arkadaşınız pek sağlam ayakkabı gibi gözükmüyor :19::19:
başkalarıyla arkadşlk kurmanızı tavsiye ederim

arkadaşınız pek sağlam ayakkabı gibi gözükmüyor :19::19:
başkalarıyla arkadşlk kurmanızı tavsiye ederim

haklısınız ama ne biliyim aslında kafamız çok uyuşuyor ama bu anlattıklarım güvenimi sarstı hep bi üstün görünme çabası... çok sıkıldım.. zaten 2 yıl sonra İstanbula gidicek o zaman belki bitebilir.. bilmiyorum bitirmekte istemiyorum seviyorum onu ama .. daha çok örnekleri var bu tür :( of napacağım ben ya.. :(

hayatındaki tek yakın arkadaşın o olduğu için onu hayatında tutman mı gerekiyor?
sen yanlışların farkında olarak yazdın ve ne yapman gerektiğini de gayet iyi biliyorsun..
yakın olan arkadaşlığını normal bir arkadaşlık seviyesine indirgemelisin..
ayrıca tek yakın arkadaşının o olması senin başkalarıyla yakın arkadaşlık kurmanı engellemiş, ondan başka da çok sayıda yakın arkadaşın olması mümkün..
seni anlayan tek kişi o olamaz,
yeri gelecek hayatında çok yakın sandığın ama asla yakın olmayan kişileri silmen gerekecek yoksa her zaman üzülen sen olursun..
o arkadaşından uzaklaşırken etrafında senin gibi olan, senin gibi düşünüp senin gibi yaşayan birileri mutlaka vardır onlarla yakın ilişkiler kurmanı tavsiye ediyorum..

yakın arkadaşın olduğunu düşündüğün için onun yanlışlarını gözardı edemezsin..
yanlış arkadaş seni ipe götürür.
yanlış bildiğin kişiyi yanlışı yaptığu yerde bırakıp yoluna devam etmelisin..

hayatında başarılar..

benimde bu tarz bi arkadşm vrdı yapmadğı şeyleri ypmş gitmediği yerleri gitmiş gibi gösterirdi. kendini olduğundan farklı biri gibi göstermye çalışıyorlar. bu ciddi bir psikolojik sorundur bana göre.

sana bir mesaj atacağım en iyi ben anlarım sanırım seni

çok sevinirim :))

konuşmayı deneyin bunu ypmaktaki amacını anlamaya çalışın

nasıl bi üslupla konuşacapımı bilemiyorum daha çnce de bir çok arkadaşı tarafıından satıldı ama ben de onlardan olmak istemiyorum hiç mi iflah olmazki ya ne zor insanları anlamak .. :/

hayatındaki tek yakın arkadaşın o olduğu için onu hayatında tutman mı gerekiyor?
sen yanlışların farkında olarak yazdın ve ne yapman gerektiğini de gayet iyi biliyorsun..
yakın olan arkadaşlığını normal bir arkadaşlık seviyesine indirgemelisin..
ayrıca tek yakın arkadaşının o olması senin başkalarıyla yakın arkadaşlık kurmanı engellemiş, ondan başka da çok sayıda yakın arkadaşın olması mümkün..
seni anlayan tek kişi o olamaz,
yeri gelecek hayatında çok yakın sandığın ama asla yakın olmayan kişileri silmen gerekecek yoksa her zaman üzülen sen olursun..
o arkadaşından uzaklaşırken etrafında senin gibi olan, senin gibi düşünüp senin gibi yaşayan birileri mutlaka vardır onlarla yakın ilişkiler kurmanı tavsiye ediyorum..

yakın arkadaşın olduğunu düşündüğün için onun yanlışlarını gözardı edemezsin..
yanlış arkadaş seni ipe götürür.
yanlış bildiğin kişiyi yanlışı yaptığu yerde bırakıp yoluna devam etmelisin..

hayatında başarılar..

siz de haklısınız evet bi şekilde dediklerinizi uygulamaya çalışacağıım ama sanırım daha iki yıl onunla arkadaşlığımı bitiremem, çünkü hep beraberiz okulda falan.. hem ben bu konularda beceriksizim .. ne yapacağımı bilemem onu da kırmak istemem ama dediklerinizi aklıma yazdım çok sağolun :)

Son düzenleme:
benimde bu tarz bi arkadşm vrdı yapmadğı şeyleri ypmş gitmediği yerleri gitmiş gibi gösterirdi. kendini olduğundan farklı biri gibi göstermye çalışıyorlar. bu ciddi bir psikolojik sorundur bana göre.

zaten ailesiyle çok sorunları var mesela abisi tıp okuyor onu çok seviyorlar arkadaşımda okulda durumu pek iyi değil annesi-babasıyla hep kavga hali içinde annesi çok anlayışsız babası desen keza aynı.. hep oğullarını kayırmışlar ve hala da öyle.. o da kendine bu tür yöntem mi seçti ben yıkılmadım ayaktayım insanlar beni seviyor gibi hissetirmk için? düşnümyor değilim bunu yani. oof of.

Son düzenleme:
Arkadasıniz asırı kompleksli biri, yalancı olması da cabası.

Fakat siz hala bu insanı yorum yazanlara karsı savunmusunuz. Seviyorum, cok kafa vs..

O zaman bizim fikrimizi almayın çünkü kimse böyle bir arkadaşı olsun istemez. Güven duymaz bir defa herseyden önce.

O halde arkadasınızın yalancı ve kompleksli olduğunu kabul edin ve bağrınıza basın. Dikkat edin de size herhangi bir konuda kazık atmasın.

Arkadasıniz asırı kompleksli biri, yalancı olması da cabası.

Fakat siz hala bu insanı yorum yazanlara karsı savunmusunuz. Seviyorum, cok kafa vs..

O zaman bizim fikrimizi almayın çünkü kimse böyle bir arkadaşı olsun istemez. Güven duymaz bir defa herseyden önce.

O halde arkadasınızın yalancı ve kompleksli olduğunu kabul edin ve bağrınıza basın. Dikkat edin de size herhangi bir konuda kazık atmasın.

düşünün annesi babasıyla evde hep kavga ediyor ben çok kez şahit oldum öyle tuhaf bir annesi varki kendii suçlu olsa bile hep ona bağırır çağırır küfür üstüne küfür evde hırgür gider hergün.. babası dışarda melek gibiyimş ama evde özellikle ona karşı o da iyi davranmıyor. abisini çok seviyor ama şimdi abisi istanbulda tıp okuyo, görüşemiyor.. artık içine ata ata delirmiş mi bilmiyorum onu tanıdım tanıyalı ailesiyle problemleri var. arkadaşlarından vefa görmedi belki de kendi sebep olmuştur bilmiyorum ama çocukluk arkadaşı da ondan farklı değil hep ona üstünlük taslamaya çalışır, şu anda pek yakın değiller artık.
ben onu savunmak istemiyorum ama yarı yolda da bırakmak istemiyorum o kadar saçma şeyler yaşadı ve yaşıyorki bir de ben sırtından vurmak istemiyorum.. belki diyorum doğru bir şekilde konuşabilirsem bişeyler için çabalar en azından ben yüzüstü bırakmamış olurum böyle aniden yüzüstü bırakmak çok kötü bişey önce onu uyarmak istiyorum, ama nasıl bir üslupla yapacağımı bilemiyorum.. tecrübeli olan arkadaşlar varsa fikirlerini öğrenmek istemiştim ama ben onu yüzüstü bırakmak istemediğim için suçlu oluyorum! bu yalan batağına saplanmış her insana bir tekme de biz mi vuralım? eskiden çok küfürbazdı ama ben ve diğer bir arkadaşla takıla takıla daha az küfür eder oldu, belki bu huyunu da bırakır.. neden ona bir şans vermeyeyim ki :/ yaptıklarından bıkmama rağmen onu uyarmak adına hiç bişey diyemedim yanlış anlar diye ama artık bişeyler söylemeye ve bu konuyu konuşmaya karar verdim. sadece fikir istiyorum

Niyetinin iyi oldugu belli ama sen bu arkadasinı tedavi edemezsin çünkü bu kızın sorunu basit değil. Senin gücün yetmez. Ancak bir uzmandan terapi alması lazım.

Benim de bu tarz arkadasım vardı. Torpulemek için senelerce uğraşmıştım sonra bana öyle bir kazık attı ki. Seni okurken birebir örtüştüğü için açıkcası icim urperdi. Yanlış anlama beni ama uzman diyorum başka birşey demiyorum.

Niyetinin iyi oldugu belli ama sen bu arkadasinı tedavi edemezsin çünkü bu kızın sorunu basit değil. Senin gücün yetmez. Ancak bir uzmandan terapi alması lazım.

Benim de bu tarz arkadasım vardı. Torpulemek için senelerce uğraşmıştım sonra bana öyle bir kazık attı ki. Seni okurken birebir örtüştüğü için açıkcası icim urperdi. Yanlış anlama beni ama uzman diyorum başka birşey demiyorum.

Anlasilan mesafeyi koymak cözüm olucak(nasil yapcaksam?).. Ona psikologa git diyememki, ona inanmadigimi söylesem cok kirilir.. 2013 eylülde gidiyor burdan sanirim en iyisi bu . Bana kalsa hicbisey diyemem de yapamam da en korktugum sey yanlis anlasilmak :( ilginiz icin cok tesekkürler benle ayni durumda olan ne cok kisi varmis.. Bu bile bana yetti..sanirim hepsi su an o kisiyle arkadas deil.. Tabi ya kimse öyle birine katlanmak istemez. Benim arkadasimin iyi huylari da var ama bu yalanlar benim canimi s!k!yor iste..:(

Bu arada derya ablam mesaj sayim yetmiyo 100 mesaj atmis olmam lazimmis Ö.mesaj atmak icin.. Mesajini aldim. Bi sekilde cevap vericem pcye gecince:)o kadar da yazdim cevabi yav..

Bu arada derya ablam mesaj sayim yetmiyo 100 mesaj atmis olmam lazimmis Ö.mesaj atmak icin.. Mesajini aldim. Bi sekilde cevap vericem pcye gecince:)o kadar da yazdim cevabi yav..

sorun değil canım arkadaşının kompleksi var kesinlikle uzak dur hayatında boşluk değil üstünden yük kalkmış olacak güven bana :)

sorun değil canım arkadaşının kompleksi var kesinlikle uzak dur hayatında boşluk değil üstünden yük kalkmış olacak güven bana :)

hepiniz haklısınız ama uzaklasmak o kdr zorkı.. Sıra arkadaşım da oluyor kendisi.. Sanırım 2013ü beklemekten bska care yok eğer daha fazla yalanını ve sacmalıklarını yakalarsam uzaklasabılırm belkı..

dikkat et de seni etiketlemesin sen de haklısın kolay değil uzaklaşmak ben de baya zorlandım ama buluşmak isterse bahane et ve uzak dur hep

Bu kadar kendinizi üzmenize gerek yok..
Hayatınızdaki kişiler sizi aşağıya çekecek gibiyse, sizin hayatınıza kazancı yoksa ilişkinizi ya keseceksiniz ya da sadece selamlaşmaya kadar indireceksiniz. Hepsi bu.

selam canım. Senın yazdıklarını okuyunca aklıma lisedeki bir sınıf arkadaşım geldi. Anlattıkların bire bir uyuyor. O da sevgilisi varmış gibi telefonda konuşurdu. Hatta bır keresınde emin olmak için o konuşurken özelden çağrı atmıştım ve mesgul cıkmamıştı :D Türlü türlü yalanlar senaryolar anlatırdı. Demek istediğim boyle ınsanlar var malesef hayatta. Tek arkadaşın o olsa bile sen ona muhtaç olma arkadaslık yapma zorunlulugu hıssetme. Arkadaş dediğin senın her zaman arkanda olmalı güven vermeli bir şeyler paylaşmalı. Ama anlattıgı her seyı yalan olan bırınden ne beklenır? Sen ona guvenıp nasıl içini dökersin?? yada cocukca yalan soyleyen bırınden nasıl akıl alacaksın?? Kısaca kendıne cevre edinmeye calıs baska arkadaslıklar kur. Bu kızdan hayır gelmez...

Back
X