- 13 Şubat 2009
- 4.845
- 1.437
- 773
- Konu Sahibi Sebepsonuc
-
Bu şekilde misafirliğe gidince kendinden geçen kişilerden nefret ediyorum.Kizim yeni yeni ayağa kalktığı ...tuttuğu herşeyi devirdiği dönemde bir komşu "davet ederse" yanimda atilinca kırılmayacak,esya cizmeyecek 2/3 oyuncak goturur mutfakta otururdum .Tamam eşyadır esiri olmamak lazım ama kimse de evini ben içine ...... diye dosemiyor.Zaten venim kizdigim da bu tamam cocuk cocuga birsey demiyoruz da yahu sen kac yasinda kadinsin.. cocugun bunu yaparken niye sessiz kaliyorsun engel olsana...
Ben gittiğim her heryerde dikkatli davranirdim çocukların pesindeyim ama evime gelen misafirlerin çocukları böyle şeyler yaptığında kizamam annesi yanlış anlamasin diye ki olduda defalarca bence anneler çocuklarına dikkat etmeli uyarmalilarMerhaba kızlar, ben direk konuyu anlatmak istiyorum,
Ben yeni evlendiğimde ilk misafirim olarak liseden beri tanıdığım çok yakın arkadaşım ve onun 2 kuzeni evime geldiler. bu yakın arkadaşımın (3 veye 4 yaşlarında) cocugu var.
Biz mutfakta otururken kzı yatak odasındaki ojeyi farkedip almak istedi ve ağladı bende annesi olmaz vs birşey demeyince kapağını açmamak şartıyla oynayabileceğini söyledim.
Fakat oturma odasında TV,Ünite, koltuk, halı, puf, süs eşyaları olmak üzere her yeri boyamış. biz bunu farkettiğimizde herkes eline bir bez ve aseton alıp ojeleri cıkarmaya calıştı ama benim koltugum ve mobilyalarım aşındı ve beyazladı. arkadasım temizlik işleminden sonra apar topar evden çıkıp gitti bende zor ve stresli dönemler geçirmiştim duygusal patlama yaşadım ve çok ağladım zaten o eşyelarıda zar zor alabilmiştik. koltuğu ve pufu yeniden yüzletmem gerekiyordu (daha hiç oturup keyf bile yapamadan) ve inanınki büyük bir araba cevremize sormamıza ramen bulamadık. bu arkaşdasımın da eşinin kamyonu var en son ona rica ettim. (eşim yanlış anlaşılabilceğimi söyledi ama ben o benim kardeşim içimi dışımı bilir deyip aradım) sonra tabiki yardımcı oluruz vs dedi hatta parası neyse ben karsılarım vs dedi ama asla kabul etmezdim. sonrasında eşimle eşi izinli oldugu günleri uyduramadılar ve biz başka bir araç bulup götürdük mobilyacıya.
sorun şu ki arkaşım o günden sonra beni aramaz oldu ben gecelerce düşündüm yanlış birşey ypmadıgımı biliyordım bir hatamıda bulamadım asla kalbini kırcak birşey söylemedim üzmedim ama arayıp sormasınıda bekledim açıkcası. ben aradıgımda da soğuk davrandı.
bunun nedenini çok sonra öğrendim meğer ben arac için aradığımda yanında beni bir kez gören uzak bir akrabası varmış oda demişki yani ben olsam böyle birşey için aramazdım yaptığı ayıp olmuş demiş oda onu haklı bulup benim yaptıgımı ayıplamış. ( bu konuyu öğrendiğim kişden arkamdan konuştugu herşeyide öğrendim ama hiç beklmezdim çok şaşırdım.)
Kimsenin arkasından konuşmayı sevmem evine gidip herşeyi yüzüne söyledim sonra benim çok haklı olduğumu onun çocuklarla vs uğraşmaktan pskolojisinin bozuldugunu söyledi ama bir özür bile dilemedi bende bir süre düşünelim yaptıklarımızı dedim cıktım evden.
Şimdi sizce de ben yanlış birşeymi yaptım yardım isteyerek ama hiç kötü niyetle aramadım ve benim kardeşim dediğim insan neden beni hiç tanımayan birinin yorumuyla değişir anlam veremiyorum..
Benim inanmam inanmamam önemli değil ama sizin ondan kamyon istemeniz o kapıya çıkıyor.İster inanın ister inanmayın ben o düşünceyle aramadım ve bayram öncesiyli evime gelimek isteyen birsürü insan vardı ve benim o koltukları hemen yüzletmem gerekiyordu. Evet bulduk bulmasına ama üstünden günler geçti. Ve hiç samimi olmadığımız insana muhtac olmuş olduk. Ben bunun yerine arkadaşım canla başla yardımcı olur diye düşünmüştüm ben olsan öyle yapardım.
Az önce alıntıladım ama tekrar belirtmek isterim.İster inanın ister inanmayın ben o düşünceyle aramadım ve bayram öncesiyli evime gelimek isteyen birsürü insan vardı ve benim o koltukları hemen yüzletmem gerekiyordu. Evet bulduk bulmasına ama üstünden günler geçti. Ve hiç samimi olmadığımız insana muhtac olmuş olduk. Ben bunun yerine arkadaşım canla başla yardımcı olur diye düşünmüştüm ben olsan öyle yapardım.
KatılıyorumBenim inanmam inanmamam önemli değil ama sizin ondan kamyon istemeniz o kapıya çıkıyor.
Başka zaman olsa size canla başla yardım ederbilirdi,haklısınız ama eşyaları yüzletme nedeninizin kendisinden kaynaklı olduğunu biliyor.bu resmen o kapıya çıkıyor.
Neyse olan olmuş.
Bir daha o şekilde rahat davranmaz umarım.
Bende annelerdeki bu rahatlığı anlmyrm. Karşı komsu yeni tasndk pes peşe üzüldü kimse komslk yapmyr diye cnm herkes calsyr ancak eve glp dnlnyr sen canını sıkma 1 akşam davet ederm dedim ett..aynı şekilde 4 5 yaşında kızı elinde kalem beyaz sehplarmi çizdi ben asla bisey demedm. Islak mendille sildim sadece olsn diyerek. Giderken de kalemi verdm yok evi çizer diye almadi ama annesi. Şimdi görse selami zor veriyor. Aynı durum yasadm hem suçlu hem güçlü sorumsuz anneler
Siz haklısınız.Merhaba kızlar, ben direk konuyu anlatmak istiyorum,
Ben yeni evlendiğimde ilk misafirim olarak liseden beri tanıdığım çok yakın arkadaşım ve onun 2 kuzeni evime geldiler. bu yakın arkadaşımın (3 veye 4 yaşlarında) cocugu var.
Biz mutfakta otururken kzı yatak odasındaki ojeyi farkedip almak istedi ve ağladı bende annesi olmaz vs birşey demeyince kapağını açmamak şartıyla oynayabileceğini söyledim.
Fakat oturma odasında TV,Ünite, koltuk, halı, puf, süs eşyaları olmak üzere her yeri boyamış. biz bunu farkettiğimizde herkes eline bir bez ve aseton alıp ojeleri cıkarmaya calıştı ama benim koltugum ve mobilyalarım aşındı ve beyazladı. arkadasım temizlik işleminden sonra apar topar evden çıkıp gitti bende zor ve stresli dönemler geçirmiştim duygusal patlama yaşadım ve çok ağladım zaten o eşyelarıda zar zor alabilmiştik. koltuğu ve pufu yeniden yüzletmem gerekiyordu (daha hiç oturup keyf bile yapamadan) ve inanınki büyük bir araba cevremize sormamıza ramen bulamadık. bu arkaşdasımın da eşinin kamyonu var en son ona rica ettim. (eşim yanlış anlaşılabilceğimi söyledi ama ben o benim kardeşim içimi dışımı bilir deyip aradım) sonra tabiki yardımcı oluruz vs dedi hatta parası neyse ben karsılarım vs dedi ama asla kabul etmezdim. sonrasında eşimle eşi izinli oldugu günleri uyduramadılar ve biz başka bir araç bulup götürdük mobilyacıya.
sorun şu ki arkaşım o günden sonra beni aramaz oldu ben gecelerce düşündüm yanlış birşey ypmadıgımı biliyordım bir hatamıda bulamadım asla kalbini kırcak birşey söylemedim üzmedim ama arayıp sormasınıda bekledim açıkcası. ben aradıgımda da soğuk davrandı.
bunun nedenini çok sonra öğrendim meğer ben arac için aradığımda yanında beni bir kez gören uzak bir akrabası varmış oda demişki yani ben olsam böyle birşey için aramazdım yaptığı ayıp olmuş demiş oda onu haklı bulup benim yaptıgımı ayıplamış. ( bu konuyu öğrendiğim kişden arkamdan konuştugu herşeyide öğrendim ama hiç beklmezdim çok şaşırdım.)
Kimsenin arkasından konuşmayı sevmem evine gidip herşeyi yüzüne söyledim sonra benim çok haklı olduğumu onun çocuklarla vs uğraşmaktan pskolojisinin bozuldugunu söyledi ama bir özür bile dilemedi bende bir süre düşünelim yaptıklarımızı dedim cıktım evden.
Şimdi sizce de ben yanlış birşeymi yaptım yardım isteyerek ama hiç kötü niyetle aramadım ve benim kardeşim dediğim insan neden beni hiç tanımayan birinin yorumuyla değişir anlam veremiyorum..
Komşum anlatıyor...kızı misafirlik evinde milletin yatak odasına girmiş,kadının kırmızı ojesini almış salona dönmüş ve acip yere dökmüşSiz haklısınız.
Ayrıca istediği kadar ağlasın ojeyi vermeyecektiniz.
Niye suçluluk duyuyorsunuz ki.
O eşyalar kolay mı alınıyor.
Bizi analarımız bı göz işareti ile yerimize oturtturrurdu.
Şimdikilerin çocukları misafir gittiği evi ojeliyor analarıda küsüyor pes vallahi pes.
Gerçekten böyle düşündüm. Evine gittiğimde de bizim aramızdaki dostluk kırgınlıkları yüzümüze söyleyebilceğimiz kadar iyi diye düşünmüştüm bak ben senin yüzüne söylemeye geldim bu yaptıklarına cok kırıldım dedim. Bana haklısın ama benimde halım yanmıştı ben kimseye bişey demedim dedi. (Kamyon olayında yanında bulunan kadında demiş benim halıma bişey döküldü ben kimseye bişey demedim diye bunuda söylüyo bide) Benimde halım yansa bişey demezdim sonuçta kaza ama bunda ihmalkarlık var ve sadece halım değil hem mobilyalarım hem koltuklarım gitti dedim. Bide bana arayamadım sen kızıma sinirlenmişsindir diye dedi. Ben küçücük cocuga neden sinirleniyim böyle bişey olabilirmi o bilmiyor ki yaptıgının yanlış bişey oldugunu en cok bu sözlerine kızdım. Bide biz yakın arkadasız diye cocugunu rahat bırakmış üstüne düşmemiş. Ama cocuk bütüngün kendi kendine oynadı bana bakarmısın napıyo diye sordugunda gördük olayı.Karşındaki insan seni önemsese adım atardı zorlama bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?