arkadaşımın cocugu koltuğumu oje yaptı annesi bana küstü.

Sebepsonuc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2018
131
126
53
Merhaba kızlar, ben direk konuyu anlatmak istiyorum,
Ben yeni evlendiğimde ilk misafirim olarak liseden beri tanıdığım çok yakın arkadaşım ve onun 2 kuzeni evime geldiler. bu yakın arkadaşımın (3 veye 4 yaşlarında) cocugu var.
Biz mutfakta otururken kzı yatak odasındaki ojeyi farkedip almak istedi ve ağladı bende annesi olmaz vs birşey demeyince kapağını açmamak şartıyla oynayabileceğini söyledim.
Fakat oturma odasında TV,Ünite, koltuk, halı, puf, süs eşyaları olmak üzere her yeri boyamış. biz bunu farkettiğimizde herkes eline bir bez ve aseton alıp ojeleri cıkarmaya calıştı ama benim koltugum ve mobilyalarım aşındı ve beyazladı. arkadasım temizlik işleminden sonra apar topar evden çıkıp gitti bende zor ve stresli dönemler geçirmiştim duygusal patlama yaşadım ve çok ağladım zaten o eşyelarıda zar zor alabilmiştik. koltuğu ve pufu yeniden yüzletmem gerekiyordu (daha hiç oturup keyf bile yapamadan) ve inanınki büyük bir araba cevremize sormamıza ramen bulamadık. bu arkaşdasımın da eşinin kamyonu var en son ona rica ettim. (eşim yanlış anlaşılabilceğimi söyledi ama ben o benim kardeşim içimi dışımı bilir deyip aradım) sonra tabiki yardımcı oluruz vs dedi hatta parası neyse ben karsılarım vs dedi ama asla kabul etmezdim. sonrasında eşimle eşi izinli oldugu günleri uyduramadılar ve biz başka bir araç bulup götürdük mobilyacıya.
sorun şu ki arkaşım o günden sonra beni aramaz oldu ben gecelerce düşündüm yanlış birşey ypmadıgımı biliyordım bir hatamıda bulamadım asla kalbini kırcak birşey söylemedim üzmedim ama arayıp sormasınıda bekledim açıkcası. ben aradıgımda da soğuk davrandı.
bunun nedenini çok sonra öğrendim meğer ben arac için aradığımda yanında beni bir kez gören uzak bir akrabası varmış oda demişki yani ben olsam böyle birşey için aramazdım yaptığı ayıp olmuş demiş oda onu haklı bulup benim yaptıgımı ayıplamış. ( bu konuyu öğrendiğim kişden arkamdan konuştugu herşeyide öğrendim ama hiç beklmezdim çok şaşırdım.)
Kimsenin arkasından konuşmayı sevmem evine gidip herşeyi yüzüne söyledim sonra benim çok haklı olduğumu onun çocuklarla vs uğraşmaktan pskolojisinin bozuldugunu söyledi ama bir özür bile dilemedi bende bir süre düşünelim yaptıklarımızı dedim cıktım evden.
Şimdi sizce de ben yanlış birşeymi yaptım yardım isteyerek ama hiç kötü niyetle aramadım ve benim kardeşim dediğim insan neden beni hiç tanımayan birinin yorumuyla değişir anlam veremiyorum..

Ne rahat insanlar var ya.
Çocuğu bi mağazada birşeyi kırsa ödemek zorundalar ama arkadaşının evine zarar verdiğinde tavır yapacak kadar da yüzsüz.
2 3 yaşındaki çocuğun eline oje vermemesi gerektiğinin bile bilincinde değil.
O çocukları ortalığa bırakıp mutfakta laflayacak kadar da sorumsuz.
Eşinin yardımını istediniz diye alınma lüksünde bulunuyor masrafı karşılayacağına.
Üstüne arkandan konuşuyor.
Birşey yap dağıt kardeş sandığın ikiyüzlüden kurtulduğun için.
Sinir oluyorum sorumsuz insanlara.

Aynen resmen cok dağıldım o kadar yakındık ki hani çay koy geliyorum diyebildiğim bir insandı hala yoklugunu hissediyorum hayatımda ama affedilcek şeyler değil yaptıkları

Aman boşver daha hiç oturmadığın koltukları oje yapmış ben olsam aramam bile moralim bozulur. Bu sefer koltuklar giderken yolda düşer müşer bir daha iş çıkacaktı.. Araya soğukluk mutlaka girecektir..

O kadar güzel yazmışsınız ki çok teşekkür ederim inanınki maddi bir destek zaten kabul etmezdim asla. Ama manevi olarak bile yanımda olmadı naptın hallettnmi benim yapabilceğim birşey varmı demedi. İçimi rahatlattınız cok sagolun kendimi çok sorguluyordum çünkü..

Aynen öyle ama işte onu aramamak için araç araştırdık ama bunların olacagı varmış resmen

ben hep diyom, cocuklular cocuklularla gorussun, cocuksuzlar cocuksuzlarla.

sizin hic bir hataniz yok,
ama benim 2 cocugum var ve cocuk misafirim geldiginde de hic sorun olmuyor, ne dokup sacmasi ne baska bir seyi, ev zaten ona gore dosendi, bu tarz seyler de cocuklarin ulasamayacagi yerlerde, dolayisiyla sorun olmuyor, olsa da esyalarim kiyemtli degil.

siz yeni evlisiniz ve cocugunuz yok,
elbette ki esyalariniz kiymetli ve de evinizin duzeni cocuga uygun degil.

bu noktada gercekten kimse kimseyi yanlis anlamadan, daha az gorusmek veya ev disinda gorusmek dogru olan.

sizin yerinizde olsam arkadasligimi sonlandirmazdim,
ama bu donem gorusmezdim de.

Ayy nolur sizin gibi anneler
Ayy nolur sizin gibi anneler kadınlar çoğalsın herkes böyle düşünceli olsun. İnanınki eşyalarıma cok kıymet veren biri değilim ama dediğiniz gibi daha ilk misafirim ve insan özeniyor herşey yeni. Ben zaten hiç bir tepki vermedim gördüğümde. sonradanda olabilir o cocuk onun sucu yok biz ilgilenmedik bakmadık dedim.

Hayir haklısın. Yeni evlisin dogal olarak eşyaları yeni almissın. Yazik günah.
Kimse kusura bakmasın. Bedavaya almiyoruz bunlari
Benimde tum eşyalarım yeni dogal olarak ben olsam bende cok üzülürdüm.
Gecmis olsun
Hani bunu sen yapsan esin yapsa bu kadar zoruna gitmezdi ama ortada sorumsuzluk soz konusu.
O cocugun elinde bardak meyvesuyu olsa dokse yine bisey demezdin kazadir bu ama bu cocugun yaptigi kaza degil yaramazlik anneside sorumsuz. Ayrica da hatalı ne diye arkandan konusuyor bu kadar samimi iseniz senin yerinde olsam asla görüşmem artık.
Benimde cok yakin arkadasim geldi buraya çocuğuyla. Oda 2 yasini bitirdi.
Ben onlari salonda agirlamadim klima oturma odamda. Cocuk bardak kırdı. Orta sehpami aldi itekledi koltuğa. Esimin sandalyesi var donen sandalye onu itekledi. Benim yuregim hopladi esimin kablolari bilgisayarlarina zarar verir diye çünkü esim bu konularda cok kıl bir insan neyseki boyu yetmedi
Kopegimin yatağına oturdu neler neler yapti ama annesi 1 saniye yalniz birakmadi onu topladi hep etrafi kizcagiz rahat edemedi zaten hep beni cagiriyor kendi gelmiyor kimseye gitmiyor ama cocuk yaramaz çünkü . Ben gel buyur diyorum ama onda gorusuyoruz genel olarak
Ben onemsemedim bardagi kirmis dokmus vs buna benzer bise yapsaydi ki annesi izin vermezdi bu is annede bitiyor açıkçası herkes kendine ceki duzen versin sorumsuz birisi baskasinin esyasina zarar vermeye hakki yok
Bende cocukken yaramazmisim ve annem kimseye gitmiyormus brn 1 gelirsem siz 5 gelin cocugum durmuyor diyormus
Ben bile burdan sistim sinir oldum yani
Arkadan konusmasina ozellikle

Haklisiniz zaten odemeyi basta teklif etmesi lazimdi ama önlerinde agladiysaniz bu hic hos bisey degil. Ben de sogurum ve gorusmek istemem bir daha.
Evinde ki esyaya bisey oldu diye karsimda aglasa biri ucretini karsilar bi daha evine adim atmam.

Bizim evimize çocuğu yaramaz misafir gelince umursamaz aileyse eşim peşinde koşar çocuğun.. Oğlum dur yapma, oraya vurma, bak kıracaksın, kendine zarar verme.. Ben yemek çay servisi peşinde koştuğum için kontrol edemeyeceğimden.. Çok zor bu işler..Üstelik uyarmışsınız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…