Arkadaşım ve nişanlısı

Öncelikle Arkadaşınızın ne kadar yakınlık olursa olsun kendini size gelelim mi diye davet ettirmesi bana nezaketsizce geldi. Gerçek samimiyet bana göre böyle bir şey değil, bu bildiğin nezaketsizlik.
Arkadaşınızın nişanlı secimine zaten çok şey söylenir de boşa konuşmuş oluruz, Allah kurtarsın ne diyelim… fakat böyle yakın arkadaşlıklarda sevgilisine kör aşık olunca ve haliyle sevgilisinden de sizz hoşlanmayınca ister istemez bir uzaklaşma oluyor inanın aslnda sevgilisini hiç görmeseniz ama sorununuz olmasa kızkıza görüşmeler devam ediyor. Ama işte o arada hoşlanmama durumu olunca hayatın getirdiği süreçte bir noktada o arkadaşlık hep tıkanıyor bence.

Ben ona açık açık dedim zaten bu şekilde bana sormadan nasıl diyorsun nişanlına ben aileleri bile kabul edemiyorum haftaiçi dedim. Bana diyor ki ben anahtarı alırım senden sen işteyken gider hazırlarım yemeği. Saçmalama istersen dedim. Dışarıda iftar teklif etse anlıcam. Zorla davet ettirmeye çalışıyorlar. Bilmiyorum arkadaşım gerçekten saf biri onun için endişeleniyorum açıkçası. Saçma gelecek belki ama benim ablam da böyle biriyle evlendi. Çok zorluklar yaşadı. Onun böyle şeyler yaşamasını istemiyorum hiç ama elimden bir şey gelmez tabi ki kendi tercihleri
Aynen öyle, bence de.
Bir noktada da her koyun kendi bacağından asılıyor.
Yapacak birşey yok.

Arkadaşın da biraz garip biri belli ki.
İkisini de def et hayatından.
Sakın aralarını bozma başka insanlara musallat olmasınlar.

Adam ağır OKKB'li bu arada.
Eğer kendisi de çok "muhafazakar" değilse görür yakında anyayı konyayı.
Görüşmeyin. Çorap örerler başınıza.

Anlamadığım şey, o kadar dindarsa sizin eşinizle kendi nişanlısını nasıl aynı masada oturtacak ki? haremlik-selamlık takılır böyle insanlar

Kardeşim gibi olan bir çocukluk arkadaşım var. Yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmedi yıllardır. Arkadaşım uzun zamandır evlenmek istiyordu. Sonunda 2 aydır tanıştığı biriyle nişanlandı ve imam nikahı kıydılar. Görücü usulü oldu. Tanı önce biraz zaman ver imam nikahı kıyma bari desek de kendi kararı neticede. Çocuktan haz etmiyorum. Bir imamın oğlu. Kendisi de çok dindar bir çocuk. Bir ortamda denk geldiğimizde biri bir sıkıntısından bahsetsin hemen bu şeytandandır peygamberimiz böyle demiş falan diyor. Dozunu kaçırıyor vaazın.

Bir konu açıldı nişanda dedi ki mevlid okuturuz başka bir zaman da Kuran okuturuz dedi. Ben de mevlütte zaten Kuran da okutulmuyor mu dedim. Şuan sen kafir oldun hemen tövbe et dedi bana. Biraz sürtüştük orada ben sert çıktım. Sonra bir daha denk gelmedik zaten kendisiyle. Arkadaşıma da yaklaşımı böyle hep vaaz veriyor. Yani biz de maneviyata önem veren insanlarız ama yerinde olmalı her şey bence. Şimdi bu dindar arkadaş kızın kazağı yanlışlıkla kendisine değdi diye sen hiç dikkat etmiyorsun islama ben namahremim sana, sen kendini bana böyle tanıtmadın yalan mı söyledin falan diyen bir insan. Kıza tektaş almamak için bin takla attı. Günah falan dedi. Gelinlik için şimdi ne gerek var diyor. Bol bir elbise giy falan demiş. Evlenme teklifi etmek bana ters geliyor sadece Allah katında diz çökerim demiş. Benim saf arkadaşım da çok seviyi beni yea diye dolanıyor.

Neyse arkadaşım şimdi bu çocuğu benimle ve eşimle bir araya getirmeye çalışıyor sürekli. Bana sordu haftasonu müsaitseniz size iftara gelebilir miyiz dedi. Ben de tüm haftasonlarım doldu benim ailelerimiz çağırdı dedim. Sonra gitmiş nişanlısına demiş ki Arkadaşımla eşine iftara gidicez ama haftasonu müsait değiller haftaiçi gidicez demiş. Bana da geldi haftaiçi size gelicez hangi gün uygunsun dedi. Dedim bana sordun mu söylerken. Ben çalışan bir insanım kimseyi alamam ben haftaiçi, işten evime gelip iftarı yetiştiremiyorum iki kişiye bile dedim. Sonra baya bozuldu. O günden beri bir kez konuştuk sen benim nişanlımla görüşmek isteyene kadar zaman tanıyorum sana rahat bırakıyorum seni dedi. Bu ne saçmalık ya ben arkadaşım eşimle görüşsün diye kimseyi darlamam. Eşim arkadaşlarım gelince annesine kalkar gider bizi rahat bırakmak için. Bu sevdirme çabası neden yani anlamıyorum. Sizce bu arkadaşıma nasıl yaklaşmalıyım?
Size kâfir diye. Adamla görüsmeyin bir zahmet. Arkadasınız basını yakmak istiyor bırakın yaksın yapacak birşey yok. Ben öyle bir adamı evime almam.

Evet çok haklısın ama kardeşim gibi bir arkadaşım diye kolay atamıyorum
genelde böyle durumlarda arkadaş anlayışlı davranırsa adam gittikten sonra kadınlar arkadaşlığa devam ederler ama kadın inşallah adama mahkum olmaz. adam çok çirkin zihniyette ya kadının evlenince hiçbir arkadaşı kalmazsa bu sefer? çok aceleci davrandığını daha vakit olduğunu söyleyebilirsiniz.

Ruh hastası yobaz ya arkadaşınızın başı fena halde dertte.
Ama kendi seçimi neticede yazık gerçekten..

İyi de bu eften püften dinde günah dahi olmayan şey için sizi tekfir eden ultra dindar şahıs siz namahremiyle aynı sofrada nasıl oturuyormuş?

Back
X