arkadaşım ve eşi ve salak kafam

bana çift çok şeker ve çok çoçuksu geldi :) eşi sevmese umursamaz he der geçiştirir, bende eşime bazı konularda şöyle olsun diyorum. oda mesela bana söylüyo ve gerçektende onun tercihleri bence daha zevkli :KK70: her neyse benze hiç üzülmesin kıyamam ya özürmüdiliyomuş bide : ) bence söylediklerine kulak assın kendi istediği bişey varsada söylesin . konuyu açan kişi bence hiç üzülme yaptığın şey iyi bile olmuş ama iyi yaptım diye gaza gelip başka konulara girme senden bilinir :KK70: sanırım elifin yaşı biraz küçük çok sempatik geldi ağlaması :)

merhaba arkadaşlar,
bu sefer bir arkadaşım için konu açıyorum, şu an yanımda (adı elif olsun) ve sizlerden gelen cevapları bekliyor. en fazla 1 saat vakti var, 1 saat sonra gidecek. biraz uzun olabilir, ne olur kusura bakmayın, olayı tam olarak anlatmam lazım.
elif yaklaşık 15 senedir evli, 2 kızı var. genel anlamda iyi bir evliliği var.
elif'le yakın oturuyoruz, dün akşam üstü bana uğradı bir kahveye. eşlerden konuşurken ilişkilerinin çok monotonlaştığını, çocuklar uyuduktan sonra ayrı ayrı işlerle uğraştıklarını, neredeyse 2 çift laf konuşmadıklarını anlattı.
ben de, salak kafam, daha önce burada da birkaç kez bahsetmiş olduğum eşlerle ilgili oyunu söyledim. elif de bana versene bir deneyeyim dedi, verdim.
bugün elif son derece bozuk bir moralle geldi. çünkü oyunda bir soru var. açık açık yazıyorum ki net anlaşılsın.

hangisini veya hangilerini değiştirmem hoşuna gider?
ev kıyafetlerim : a) daha şık olsun b)daha basit olsun
dışarıda giydiğim kıyafetlerim: a) daha şık olsun b)daha basit olsun
parfümüm : a) daha az sür b) daha çok sür c) kokusunu değiştir
saçım : a) daha stil bir kesim olsun b) daha klasik bir kesim olsun c) farklı renk olsun d) daha uzun olsun e)daha kısa olsun
sakalım-bıyığım: a) daha stil bir kesim olsun b) daha klasik bir kesim olsun c) daha uzun olsun d)daha kısa olsun e) hiç olması
makyajım : a) daha hafif olsun b) daha koyu olsun c) tonları farklı olsun

o soruyu elif çekmiş, eşine sormuş, eşi de önce bir duraksamış sonra şunları söylemiş:
"saçın, farklı renk olsun, makyajın daha hafif olsun, parfümün kokusunu değiştir, ev kıyafetlerin daha şık olsun"

elif şok olmuş ve "artık beni beğenmiyorsun" demiş
eşi de özetle şöyle demiş
"seni çok seviyorum, kesinlikle beğeniyorum ama daha çok beğenmek istiyorum. saçların 1-2 yıl öncesine kadar sarıydı ve çok güzeldi, şimdiki renginden (koyu kızıl) daha az hoşlanıyorum, makyajında göz altına sürdüğün o beyaz şeyleri hiç sevmiyorum, doğal gelmiyor bana, parfümün çok ağır geliyor, şekerli gibi, hoşlanamıyorum, evde sürekli rengi birbirine uymayan alt üst giyiyorsun, o da hoşuma gitmiyor. sana bunları söylediğim için özür dilerim, seni kırmak istemedim, ama hazır yeri gelmişken, seni daha çok beğenmek istediğim için söylemek istedim vs".

şimdi benim yüzümden elif mutsuz ve ben de kendimi çok suçlu hissediyorum ilişkilerine karıştığım için.
fakat öte yandan bence bu konuşma çok iyi olmuş, eşinin dürüst davranması da bence doğru olmuş, adam ne güzel karısına uygun bir dille nelerin farklı olmasını istediğini anlatmış. keşke hepimiz eşimize dürüst davranabilsek.
ben çok isterdim eşimin bana bu tip şeyleri söylemesini, bence bu ilişki için iyi birşey.
ben de eşime söylerim bazen bu parfüm olmuyor vs diye.

fakat elif buna ikna değil. eşim artık beni beğenmiyor diyor başka birşey demiyor ve ağlamak üzere, hatta ağlamış. eşi 10 kere aramış, yazmış, özür dilemiş, seni her halinle seviyorum yazmış (ki bence özür dilenecek birşey yok)
ben de diyorum ki bu kötü birşey değil, aksine güzel birşey, fırsata çevir, makyajını hafiflet, parfümünü değiştir, alt üst tayt-t-shirt uyumlu takımlar al ev için vs
yani bunları sırf 1 erkek istedi diye değil, ben de hiç sevmem şekerli kokuları mesela, elif'in parfümü bana da ağır geliyor. bunlar büyük şeyler değil.

kızlar kendimi çok sorumlu hissediyorum, çok üzüldüm, yorumlarınızı bekliyorum - bekliyoruz
muzurtilkicim
sen kendini sorumlu hissetme herhangi bi suçun yok aksine iyi şeylere vesile olmuşsun bence,
arkadaşın sanırım bu ara duygusal çünkü gereksiz alınganlık yapmış eşi bence çok çok uygun kelimeler seçerek konuşmuş, ayrıca gerek olmamasına rağmen gönlünü almış.
adam açık sözlü olmuş ne güzel, elif bunları yapmıcak adamda gidip yapan kadınlarımı beğenicek? bence üzülmesi gereken bişey yok sadece eleştiri, öneri ,fikir olarak kabul edilecek şekilde gelişmiş diyalog. adam höt höt uyarsa dahamı iyiydi. ki burda neler okuyoruz kk ca :))
bence elif eşine "keşke daha önce söyleseydin" demeliydi:)
tamam illa eşinin zevklerine önem vermiyorsa hiç sormayacaktı-oynamayacaktı oyunu, sanırım eşinin beğenisiyle kendini daha mutlu hisseder :KK66:
not: sanırım geç kalmış bi cevap amma sen bi ara söyleyiver kendisine :))

Eş en samimi olunan insandır, eşi gayet içtenlikle konuşmuş bunda üzülecek bir şey yok ki
Bende derim eşime sakal bıraktığı zaman, sakalsız daha iyi oluyor diye, küssün mü bana şimdi, ilahi :)
Elif kardeş dertsiz başına dert arama :)

Eşinin böylesi dürüst olması , çok güzel birşey.. Bu gerçekten iletişim kurmak için bir fırsat aslında. Fakat Elif böyle yaparak eşine negatif elektrik yolluyor, fikirlerini rahatlıkla söylemesine mani oluyor.
Oysa karı koca arasında olabilecek en güzel diyaloglar bunlar.
" Seni her halinle beğeniyorum" cümlesi kadar samimiyetsiz birşey olamaz. Bu fark etmez gibi bir anlam taşır. Oysa insanların zevkleri vardır ve bunu karısında ve kocasında görmek ister.

Eğer eşi Elif'i sevmeseydi hem böyle bir oyuna katılmazdı hemde dürüst davranmayarak geçiştirdi cevapları.
Üstünede eşinin defalarca özür dilemesi yine eşini çok önemsediğini gösterir ki gerçekten özür dileyecek birşey yok ortada.

Bu oyunu bende oynamak isterim. Nasıl birşey bu ? Net üzerinden mi oynanıyor ? ( Yorumları okumadığım için görmedim, belki söz edilmiştir, şimdi okuyacağım)

Canim elife soyle hic sorun edicek bir sey yok oyun falan degil normalde sorarim esime. Sari yapsana sacini dedi yaptim parfum sevmiyor kullanmam. Oje kokusundan tiksinir surmem. Ev kiyafetlerine ozen gostermemi ister. Ayriyetten kiyafetler alirim. Bunlari belirtmesi beni mutlu ediyor. Beni kirmamak icin solemese hic bilmicem esiminde icinde kalicak . sorun edilecek bir sey degil yani esini dikkate alsin bence trip atmak yerine:KK66:

Esi de vur deyince oldurmus. Bu kadar zaman karisina sacinin bu halini begenmiyorum diyememis mi. Ya da kendi sevdigi bir kokuyu hediye edip bunu kullansan sevinirim falan.
Resmen firsat bulmusken ne varsa saymis, elif de hakli olarak beni begenmiyor tribine girer.

Esi de vur deyince oldurmus. Bu kadar zaman karisina sacinin bu halini begenmiyorum diyememis mi. Ya da kendi sevdigi bir kokuyu hediye edip bunu kullansan sevinirim falan.
Resmen firsat bulmusken ne varsa saymis, elif de hakli olarak beni begenmiyor tribine girer.

Bu da güzel bir bakış açısı. Ancak aralarında iletişimsizlik varmış belli ki ya da eşinin hassasiyetlerini bildiği için söyleyememiş.
Bu durum bunun bir göstergesi aslında.

merhaba arkadaşlar,
bu sefer bir arkadaşım için konu açıyorum, şu an yanımda (adı elif olsun) ve sizlerden gelen cevapları bekliyor. en fazla 1 saat vakti var, 1 saat sonra gidecek. biraz uzun olabilir, ne olur kusura bakmayın, olayı tam olarak anlatmam lazım.
elif yaklaşık 15 senedir evli, 2 kızı var. genel anlamda iyi bir evliliği var.
elif'le yakın oturuyoruz, dün akşam üstü bana uğradı bir kahveye. eşlerden konuşurken ilişkilerinin çok monotonlaştığını, çocuklar uyuduktan sonra ayrı ayrı işlerle uğraştıklarını, neredeyse 2 çift laf konuşmadıklarını anlattı.
ben de, salak kafam, daha önce burada da birkaç kez bahsetmiş olduğum eşlerle ilgili oyunu söyledim. elif de bana versene bir deneyeyim dedi, verdim.
bugün elif son derece bozuk bir moralle geldi. çünkü oyunda bir soru var. açık açık yazıyorum ki net anlaşılsın.
hangisini veya hangilerini değiştirmem hoşuna gider?
ev kıyafetlerim : a) daha şık olsun b)daha basit olsun
dışarıda giydiğim kıyafetlerim: a) daha şık olsun b)daha basit olsun
parfümüm : a) daha az sür b) daha çok sür c) kokusunu değiştir
saçım : a) daha stil bir kesim olsun b) daha klasik bir kesim olsun c) farklı renk olsun d) daha uzun olsun e)daha kısa olsun
sakalım-bıyığım: a) daha stil bir kesim olsun b) daha klasik bir kesim olsun c) daha uzun olsun d)daha kısa olsun e) hiç olması
makyajım : a) daha hafif olsun b) daha koyu olsun c) tonları farklı olsun

o soruyu elif çekmiş, eşine sormuş, eşi de önce bir duraksamış sonra şunları söylemiş:
"saçın, farklı renk olsun, makyajın daha hafif olsun, parfümün kokusunu değiştir, ev kıyafetlerin daha şık olsun"

elif şok olmuş ve "artık beni beğenmiyorsun" demiş
eşi de özetle şöyle demiş
"seni çok seviyorum, kesinlikle beğeniyorum ama daha çok beğenmek istiyorum. saçların 1-2 yıl öncesine kadar sarıydı ve çok güzeldi, şimdiki renginden (koyu kızıl) daha az hoşlanıyorum, makyajında göz altına sürdüğün o beyaz şeyleri hiç sevmiyorum, doğal gelmiyor bana, parfümün çok ağır geliyor, şekerli gibi, hoşlanamıyorum, evde sürekli rengi birbirine uymayan alt üst giyiyorsun, o da hoşuma gitmiyor. sana bunları söylediğim için özür dilerim, seni kırmak istemedim, ama hazır yeri gelmişken, seni daha çok beğenmek istediğim için söylemek istedim vs".

şimdi benim yüzümden elif mutsuz ve ben de kendimi çok suçlu hissediyorum ilişkilerine karıştığım için.
fakat öte yandan bence bu konuşma çok iyi olmuş, eşinin dürüst davranması da bence doğru olmuş, adam ne güzel karısına uygun bir dille nelerin farklı olmasını istediğini anlatmış. keşke hepimiz eşimize dürüst davranabilsek.
ben çok isterdim eşimin bana bu tip şeyleri söylemesini, bence bu ilişki için iyi birşey.
ben de eşime söylerim bazen bu parfüm olmuyor vs diye.

fakat elif buna ikna değil. eşim artık beni beğenmiyor diyor başka birşey demiyor ve ağlamak üzere, hatta ağlamış. eşi 10 kere aramış, yazmış, özür dilemiş, seni her halinle seviyorum yazmış (ki bence özür dilenecek birşey yok)
ben de diyorum ki bu kötü birşey değil, aksine güzel birşey, fırsata çevir, makyajını hafiflet, parfümünü değiştir, alt üst tayt-t-shirt uyumlu takımlar al ev için vs
yani bunları sırf 1 erkek istedi diye değil, ben de hiç sevmem şekerli kokuları mesela, elif'in parfümü bana da ağır geliyor. bunlar büyük şeyler değil.

kızlar kendimi çok sorumlu hissediyorum, çok üzüldüm, yorumlarınızı bekliyorum - bekliyoruz

Yok canım ne sen kendini kötü hisset ne de arkadaşın elif kötü hissetsin ben daha 2 yılı doldurmadığımız halde eşim bana elbise sana yakışmıyor yanların çıkıyor pantolon daha güzel oluyor saçların açık bırakma evde toplu daha güzel oluyor şalımı bağlama şeklime kadar bir çok şeye karışıyor uyarıyor ben öyle görmek istiyorum öyle daha çok beğeniyorum önemli olan da benim beğenmem değil mi diyor düşündüpümde de haklı..
biz saçımızı belki siyah severiz ama eşimizin bize bakış açısı çok farklı oluyor onlar hemcinslerimiz gibi değil ki hem bizi bedenen hem de ruhen sevip beğeniyorlar ..
15 yıllık evlilik zaten temeli sağlamdır bazen monotonluklar herkesin ayrı işi olabilir ikiniz de çalışıyorsanız bazen kendinizi dinlenmeye alabilirsiniz fakat bence eşin seni kırmak hiç istememiş dürüst konuşmuş eğer sana kısa cevap verip konuyu kapatmaya çalışsaydı seni umursamadığı anlamına gelecekti bence sevin dürüst adam bulmak zor herkesin de eşi dürüst davranmıyor bazıları sırf surat asmasın diye yalan söylüyor o daha kırıcı olurdu ve ilerde daha çok canın yanardı üzülme yani canım

arkadaşlar kusura bakmayın ancak yazabiliyorum, ben de ancak haber aldım
bizim kız eve gidince tekrar düşünmüş yazdıklarımızı ve sonra olayı abarttığına kanaat getirip eşine mesaj atmış
"gereksiz yere kapris yaptığımı farkettim, seni kırdıysam özür dilerim, bana karşı dürüst davranman güzel bir şeyken kötü bir şeymiş davrandım, lütfen beni affet ve bana karşı dürüst davranmaktan vazgeçme"
fakat eşi cevap vermemiş
eve geldiğinde de yüzü düşükmüş adamın
mesajımı aldın mı demiş bizimki, aldım demiş ama soğukmuş
bizimki alttan almış, mesajda söylediklerini tekrarlamış falan
adam tüm gününü mü aldı bunu farketmek demiş
bizimki de kem küm etmiş, şirinlik yapmış
ama neticede barışmışlar
üstümden yük kalktı resmen :21:

Herif bence bir odun.

Her erkek, nasil sorusuna cok supersin, seklinde cevap vermeli. Yalan da olsa.

Karsimdaki erkek surani begenmiyorum, burani begenmiyorum derse cok alinirim. Ben kendimi oyle begeniyorum demek ki kardesim, neden uzuyorsun beni?

bana çift çok şeker ve çok çoçuksu geldi :) eşi sevmese umursamaz he der geçiştirir, bende eşime bazı konularda şöyle olsun diyorum. oda mesela bana söylüyo ve gerçektende onun tercihleri bence daha zevkli :KK70: her neyse benze hiç üzülmesin kıyamam ya özürmüdiliyomuş bide : ) bence söylediklerine kulak assın kendi istediği bişey varsada söylesin . konuyu açan kişi bence hiç üzülme yaptığın şey iyi bile olmuş ama iyi yaptım diye gaza gelip başka konulara girme senden bilinir :KK70: sanırım elifin yaşı biraz küçük çok sempatik geldi ağlaması :)

hayır elif küçük değil Hoppa
41 yaşında Hoppa

Hayatinizdaki insanın bişeyi begenmemesi kadar doğal ne olabilir Allah aşkına? Yani hiç kimse yaninizda kalmaya kara kaşınız kara gözünüz için devam etmez. Kalbinizi yureginizi gulusunuzu severler. Evde daha düzgün giyinmenizi söyledi diye insan üzülür mu? Bundan sonra dikkat edersiniz.Hayır yani sizi begenmesede bundan sonra esinizin söylediklerini yaparsiniz beğenir?.5 dakikalik çözümler bide hepsi resmen. Bu neyin üzülmesi Allah aşkına yapmayın. Benimde saçlarım uzundu gittim kestirdim sevgilim bişey dememisti, bi süre sonra ben böyle de amma rahat oldu yıka çık dedim,ama eskiden daha guzeldin upuzun saçların vardı ne kadar havalı ve zarif gorunuyodun dedi. A sen uzun sacmi seviyosun iyi dedim gittim haftada bir saçima bakim yaptırdım 1 sene de omzumdaki saç belime indi şimdi yine uzun kullanıyorum. Ben de demedim yani vay sen beni begenmiyosun filan diye. Hayır bide üstelik esinize sormadan saridan kızıl oluyosunuz, evde düşünmeden giyiniyosunuz, parfumunuzu alınca güzel mi diye sormuyosunuz,sonra aksi bi şey soylenince kusuyosunuz. Garipsedim açıkçası.

Öncelikle Elif Hanım'ın eşini tebrik ediyorum. Çok nazik bir şekilde ifade etmiş kendisini ve haklı olduğu halde özür dilemiş.

Bu gözler burada eşine kilo aldı diye sumo güreşçisi gibi olmuşsun, saçını kısa kestiren eşine keloğlan- asker arkadaşım diyen konular okudu. Çok haksızlık ediyorsunuz.

Ne ara koptuk sorusunun cevabı böyle zamanlarda. Karşıdakinin fikrini önemsemediğimiz, ne düşündüğü hakkında fikrimiz olmadığı, söylediği en ufak eleştiride burnundan getirdiğimiz zamanlarda. İnsan sevdiği kişileri daha iyi görmek, daha çok beğenmek ister.

Bu demek değil ki her dediği sorgusuz sualsiz yapılsın. Ama bir orta yol her zaman bulunabilir. Parfümü mü beğenmedi, gidersiniz bir alışveriş merkezine ikinizin de hoşuna giden bir parfüm satın alırsınız. Bu kadar basit ve karşınızdaki insana değer verdiğinizi belirten hoşluklar için gösterdiğiniz tavır çok yanlış.

Beni her halimle sevsin diye bir şey yok, size kızan bağıran suratı öfkeden morarmış bir adamı saçınızı sevgiyle okşayan adam kadar sevebiliyor musunuz? Ben sevemiyorum.

Bence adamakıllı özür dileyin ve fikirlerine önem verdiğinizi davranışlarınızla gösterin.

Ayrıca muzurtilki muzurtilki yorumlarını hep dikkatle takip ederim, fikirlerimiz de çoğu durumda uyuşur.
Bence kendinde bir hata yok, çok doğru düşünmüş ve iyi ifade etmişsin.

Elif Hanım'a not: Muzurtilki arkadaşım değil.:KK53:

Bence elif için büyük fırsat. Eşim beğenmiyor diye kırılacak bişey yok. Ben olsan ufak değişiklikler yaparım. Egosunu eşi karşısında düşürmesin kendi için yapsın bunu.
Akkıma birden Firdevs hanımın Bihter e dedikleri geldi. Aptallık etmesin kendini toplasın :KK70: ağlanıp sızlanacağına jendine güvensin ufak değişikliklerden bişey olmaz. Kusura bakmayın sert oldu bira sinirlendim :KK53:

Biz erkeklerin bir şeyini beğenmediğimizde açık açık söylerken onlar neden söylemesin ki?

Mesela, bana çok ağır gelen parfümleri ben kullanmasını istemem evlendiğimiz zaman.
Ya da üzerine yakışmayan bir kıyafeti giymesini istemem ve bunları tatlılıkla söyleyince o hiç alınmıyor. Birlikte alışverişe gidip, benim beğendiklerimi alınca ben mutlu oluyorsam neden aynı şey kızlar için geçerli olmasın.

Ben şuan evde alt, üst ayrı takılıyorum. Uygunsuz ne gelirse elime onu giyiyorum ama evlenince buna çeki düzen vermem gerektiğini biliyorum. Eşime güzel görünmem gerek.
Beni her halimle sevsin mantığı bir yere kadar. Biz nasıl istemediğimiz bir durum olduğunda belli ediyorsak, erkekler de bizim her şeyimize çok güzel, çok iyi, harikaa demek zorunda değil.:KK47:

Elif çok şanslı ki kibar, zarif bir şekilde eşi istediklerini belirtmiş. Evliliklerinin monotonlaştığından bahsetmiş demek ki bu tip şeylere dikkat etse daha güzel olacak, bu açıdan baksın neden morali bozuluyor.

muzurtilki muzurtilki kendini hiç suçlu hissetme bence sen çok güzel bir şekilde yardımcı olmuşsun.Hoppa
Arkadaşınla tekrar görüşürsen bence ona moralini bozmaması gerektiğini aksine eşinin istediklerini yaptığında daha mutlu olacaklarını söylersin.
Elif tek kelime ile şanslı bence:KK59:
Beğenmediği halde pohpohlamak yerine güzelce ifade etmiş eşi.

Eşi gayet açıkça net nazikçe cevap vermiş.Ne var bunda alınacak adam görmek istediklerini söylemiş sadece.Bizde yeri geliyor eşlerimize önerilerde bulunmuyorrmuyuz Allah aşkına.Aksine mutlu ol eşinle böyle şeyleri konuşabildiğin için.Öyle erkekler varki normal sorduğun soruya cevap vermeyen..

X