Arkadaşım nişanına çağırmadı

Kimse kimseyi öağırmak Zorunda değil elbette ama seni de çağırıcam diyip çağırmaması olmamış. Belki telaştan unutmuştur oda olabilir ama böyle durumlarda insan oturup bi arkasına yaslandı mı fark eder. Fark ettiğinde ben telaştan seni unuttum dese kabul görür.

Evet canım zaten çağırmamasında sorun yok aile arasında bile olmuş olabilir. Ayıp olan çağırıcam diyip çağırmaması. Boşver takılma bundan sonra sen de onu sıradan biriymiş gibi gör.

İnsanlar üni. zamanı bir koptular mı, değiştiler mi kimi dönmüyor.
Şöyle düşünün ki sizin arkadaşlığınız, onun için çok bir şey ifade etmiyormuş demek ki yeriniz dolmuş ya da boşluğunuz fark edilmemiş. Siz belli ki onun sizi önemsediğinden daha çok önemsiyorsunuz onu. Eğer aramak istiyorsanız arayın, ister sitem edin, ister sebep sorun, ancak karşı taraf için ağırlığınızı alıp götürür bu hareket; yerinizde olsam sallamazdım.

Birlikte büyüdüğümüz, liseyi, ilkokulu birlikte okuduğumuz bir komşu kızı vardı, arkadaşımdı kendisi.
Üni. zamanı koptuk. Kendisi mezun olur olmaz evlendi, düğününe gittim ki o sıra hastaydım, ayakta zor duruyordum. Değil bana bir "Geçmiş olsun" demek için telefon etmek (Hadi kendi düğündü bilmem neydi kendi telaşındaydı diyelim), seneler sonra ne düğünüme geldi ne bir şeyime :)
Sağ olsun annesi katıldı etti ama kendisi pek tınlamadı. Demek o kopmuş, benim arkadaşlığım vamış-yokmuş onun için, ben de sallamayıverdim. Doğum yaptı, ne hayırlı olsun ne bir şey, bana ne. Annemler gitti ziyaretine vırt zırt "Kafandan Gangstanın selamı var falan filan deme, selam yollamıyorum, sorarlarsa iyi dersin o kadar" diye tembihledim annemi, kendisi kafasına göre selamlar iletip insanları kaynaştırmaya gönüllü biri olduğundan.
Neyse, sonra bir kıymete bindim :))

Doğum ziyaretime gelemedi şehir dışındaydı ancak annesiyle selamlar yollamış, faceden benim oğlanın fotolarına kalpler koymalar, maşallahlar filan. Benden ancak yorumuna beğeni aldı.
Nasılsın filan diye yazmış, ölü taklidi yaptım.
Kendisinin burada 2-3 arkadaşı kaldığından arkadaş çevresini tekrar genişletmek için bana yanaşmaya çalışıyor farkındayım. İşi düşmese...

Yani böyle yaşadım ben size benzer bir arkadaşlık kopuşunu.
İnanın kafa yorup, vakit ayırdığınıza değmez.

aynısını bende yaşadım hem de bana dostum diyip her seferinde bana darmadağın şekilde gelip kendini toparlayıp giden biri tarafından bu duruma düştüm, biz bağımızı kopardık ,önce çok üzüldüm eminim ondan çok üzüldüm ama son gördüğümde çok darmadağındı görüşelim dedi, kendine iyi bak dedim, belki onunda kendiyle ilgili sıkıntıları vardır. Üstüne gitme arkadaşlığını da bırak bence, zaten hayatında değilmiş, bence mesaj hayırlı olsun bende altınların vardı onu vermek için gelmeyi planlıyordum de, altınlar meselesinde haklısınız insanın içinde kalır acaba helal etti mi diye, nişan için aldığını ablasıyla gönder, düğüne de çağırırsa gitme.

Sen de bağlarını kopar artık ne ara ne de sor.. Hani öncesinde iyi bir iletişimiz olsa, unutmuştur falan diyeceğim ama son anda vazgeçmiş bence çağırmaktan

Şöyle söyleyeyim inanın hiç dert etmedim

Konuyu açmaktaki amacım, bana telefonda 23 Aralık'ta nişanım olacak demişti ya acaba ben mi yanlış yaptım yani benim mi arayıp mekan neresi diye sormam gerekiyordu? Benim takıldığım şey buydu.

Yoksa çağırmış çağırmamış nişanlanmış inanın sorun değil ki yazdım da koptuk ve sadece arada bir telefonda konuşuyoruz yani bir eksiklik hissetmiyorum onla ilgili. Üzülüp kahrolmadım kendisi bilir.

Sizin olayda kaçan kovalanır olmuş. İyi yapmışsınız haketmiş.

size tee 1 ay önce cagiricam demiş. belki o sırada öyle söylemek gerekti ama sonra akrabaları ve erkek tarafını sayınca mevcut kişiler fazla çıktı cagiramadi. arayıp açıklayacak samimiyet de yok anlaşılan. düğününe çağırır altınınızı ona götürürsünüz.

Bence o insanı hayatından çıkar.. sadece nişan mevzusunda değil genel olarak ben olsam görüşmezdim.

Yaziminizdan arkadaslik iliskisini kopartmak istemeyen ve bunun icin adim atan taraf sizmissiniz gibi duruyor evinize davet etmeniz aramaniz sormaniz nisani icin bilgi almaniz vs

Mesafe istiyorsa istedigi mesafeyi verin derim insanlar zamanla degisir geri cekilen tavirlar sergileyebilirler sorun yapmadan saygi duymak lazim sahsim olarak aramazdim o arayincada gayet normal hicbise olmamis gibi konusur nisan oldu deyincede iyi dileklerimi sunardim nisan konusu acmazsa acmazdim mutlaka seni arayacagim deyip aramayan o sonucta
karambolemi gittiniz siz sordunuz diye o an sayili davetli olayi sebebiyle bise diyemeyip bastanmi savdi bilinmez

Dugune cagirirsa gider nisan icin aldigim altinimi takar donerdim cagirmazsada sorun yapmazdim

Siz de hayırlı olsun için aramayın. Sizinle irtibata gecerse kırıldığını söylersin yoksa hiç zorlama artık. Sen kadar yakın olduğunuzu düşünmüyor demekki.

tum bunlardan sonra cagirmasini da beklemezdim. Bosver, demek ki samimiyetiniz karsilikli degilmis

Pek arkadaşınız yok sanırım.
Bu kişiye fazlaca önem vermişsiniz.

3 senedir eviniz yakınken bile gelmeye gerek duymamış.
Boşversene ne yapacaksın onun nişanında?

Çok gereksiz düşünce.Çağırmışsın gelmemiş gelmemiş.Şimdi de senin hayırlı olsun mesajına da ihtiyacı yoktur bence.Pohpohlamamak lazım böyle gereksizleri

Pek arkadaşınız yok sanırım.
Bu kişiye fazlaca önem vermişsiniz.

3 senedir eviniz yakınken bile gelmeye gerek duymamış.
Boşversene ne yapacaksın onun nişanında?

bir konudan arkadaş sayımı nasıl çıkardınız?

yazdığım cevapları okumadan yorum yapmışsınız sanırım

ki konumu da detaylı okumamışsınız belirtmiştim zamanla koptuk diye

kopmamız sorun değil benim için yoksa bu konuyla ilgili burada konu açardım

ben mi yanlış anladım bana telefonda konuştuğumuzda gün söyledi benim mi arayıp mekanı sormam gerekirdi diye sordum

ayrıca etrafımda ne kadar arkadaşım olsa da burada yine de hepimiz konu açıp fikir alıyoruz değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…