İnsanlar üni. zamanı bir koptular mı, değiştiler mi kimi dönmüyor.
Şöyle düşünün ki sizin arkadaşlığınız, onun için çok bir şey ifade etmiyormuş demek ki yeriniz dolmuş ya da boşluğunuz fark edilmemiş. Siz belli ki onun sizi önemsediğinden daha çok önemsiyorsunuz onu. Eğer aramak istiyorsanız arayın, ister sitem edin, ister sebep sorun, ancak karşı taraf için ağırlığınızı alıp götürür bu hareket; yerinizde olsam sallamazdım.
Birlikte büyüdüğümüz, liseyi, ilkokulu birlikte okuduğumuz bir komşu kızı vardı, arkadaşımdı kendisi.
Üni. zamanı koptuk. Kendisi mezun olur olmaz evlendi, düğününe gittim ki o sıra hastaydım, ayakta zor duruyordum. Değil bana bir "Geçmiş olsun" demek için telefon etmek (Hadi kendi düğündü bilmem neydi kendi telaşındaydı diyelim), seneler sonra ne düğünüme geldi ne bir şeyime :)
Sağ olsun annesi katıldı etti ama kendisi pek tınlamadı. Demek o kopmuş, benim arkadaşlığım vamış-yokmuş onun için, ben de sallamayıverdim. Doğum yaptı, ne hayırlı olsun ne bir şey, bana ne. Annemler gitti ziyaretine vırt zırt "Kafandan Gangstanın selamı var falan filan deme, selam yollamıyorum, sorarlarsa iyi dersin o kadar" diye tembihledim annemi, kendisi kafasına göre selamlar iletip insanları kaynaştırmaya gönüllü biri olduğundan.
Neyse, sonra bir kıymete bindim :))
Doğum ziyaretime gelemedi şehir dışındaydı ancak annesiyle selamlar yollamış, faceden benim oğlanın fotolarına kalpler koymalar, maşallahlar filan. Benden ancak yorumuna beğeni aldı.
Nasılsın filan diye yazmış, ölü taklidi yaptım.
Kendisinin burada 2-3 arkadaşı kaldığından arkadaş çevresini tekrar genişletmek için bana yanaşmaya çalışıyor farkındayım. İşi düşmese...
Yani böyle yaşadım ben size benzer bir arkadaşlık kopuşunu.
İnanın kafa yorup, vakit ayırdığınıza değmez.