kayınpederim

Eşinizin size sabrınız için teşekkür etmesi de bir şeydir tabi - malum burdaki dertler çıtayı düşürüyor.

Gelmelerinden önce eşinize bu sefer sabredemeyeceğinizi belli edin bence o evde oturmanız ikinizin kararı neden sadece siz savunma halinde olmak durumundasınız ki her zaman, oğlun burayı uygun gördü baba onunla konuş lafı her defasında aynı şeyi duymaktan daha iyi değil mi, beğenmediyse gitsin oğluna sarsın.

Bildiğimiz tavuk yüzünden bile bu kadar vik vik edebilme potansiyeli varsa aklın yolu eve sokmamanız ama oğlundan tepki görmesi lazım tavrını değiştirmesi için. O da aman ağzımızın tadı bozulmasın şeklinde hareket etmeyi sürdürdükçe, ilerde çok teşekkür duymayacaksınız gibi geldi bana, çünkü ama babam böyle kabullen artıka varır bu işin sonu:KK43:

Belkide doğuma az kaldığı için ses etmez kayınpederin.Torun geliyor sevinciyle olamaz mı olabilirr :KK48:

Doğum için bu kadar erken gelinmez ki canım,doğuma değil gezmeye geliyorlar belli.

Senin de en zor haftalarin . Bırak hizmet etmeyi kendi isini yavaş yavaş yapıp bol bol ayaklarını uzatıp dinlenmen gereken bu dönem. Stres direkt bebeğe yansır zaten. Bak benim hamileliğim çeşitli sebeplerden çok zor geçti, simdi çocukla başedemiyorum çok hırçın huysuz. Eşine anlat güzelce, bak hayatım ben normalken gördün saygıda hizmette kusur etmedim ama simdi bu haldeyim yapamam de. Zaten yapmaya kalkışan bile bi iki gün dayanır vücudun. Hamile hamile hasta olmayasın.

annem yakın otuyor ama eşimle aramızdan bozulmasını istemiyor doğumdan sonra annem izin alıp bana yardım edicek ama doğuma kadar nası yapıcam bilmiyorum
Yalnız arkadaşım bu doğumdur kolay bir şey degil. O anki mutlulukla beraber sıkıntı stresi sen yaşayacaksın. Herşey yolunda gitse dahi sen doğum psikolojisiyle mantıklı düşünemeyip doğru düzgün hareket edemeyebilirsin. Emin ol bir erkekte bu durumu sen anlatmadan öngoremez. Iki aylık bir bebeğim var oturdum eşimle konuştum doğumdan sonra beni ne rahatlatacaksa hepsini söyledim. Önce annemler gelsin dedim bir aya yakın annem ablam dönüşümlü yanimda oldular. Daha sonra ben toparlandım kv geldi. O ilk zamanlar annen olmalı yanında ki seni en iyi o anlar çünkü. Eşimle aram bozulur diye hiç düşünmedim çünkü doğum yapan benim onca sıkıntılı zamanı geciren benim birde etrafın sıkıntısını cekemem dedim. Sende Eşinle otur konuş bile bile milletin sıkıntısını çekme. Emin ol kimse seni senden önce düşünmez sen düşüneceksin kendini. Bir anne olarak tek değilsin artık yavrunuzu da düşünmelisin. Sen sıkıntılı olursan yavrunda olur. Onun için en huzurlu ortamı oluşturacaksin.

niye bu kadar erken geliyorlar daha doğuma var. NE sinir bozucu bir tip kadın olsa daha iyi kaynana deriz en azından erkeğe hiç yakışmıyor yahu.

meraba bayanlar
1.5 senelik evliyim 30 haftalıkda hamileyim.istanbulda oturuyoruz eşimin aileside memleketteler.kayınpederim ve kayınvalidem doğum için yanımıza gelicekler.bu sabah eşimle konuştular 20 gün sonra geliceklermiş .kayınvalidemle aramızda bir sorun yok fakat kayınpederimi pek sevmiyorum sevmeme nedenlerime gelince benim annemler nişanda 3 düğünde de 3 bilezik istediler onlarda kabul ettiler zaten eşim herşeyi kendisi aldı takı eşya vs .nişan alışverişi falan yapıldı kuyumcudan bilezik yüzük fln seçildi bileziklerin parasını eşim kendisi verdi sonrada nişan günü saklaması için kayınpederime vermiş.nişan günü geldi kayınpederim bilezikleri ben kuyumcuda bıraktım üzerimde durmasın diye şimdide gittim kuyumcu memlekete yalovaya gitmiş bilezik falan takamıycaz biz dedi.duruma çok bozuldum ama sesimi çıkarmadım annemde takı yoksa nişan falan olmaz erteleyelim dediler eşimde nişanı falan ertelemiycez dedi.nişan günü yalovaya kalktı gitti.kuyumcu getirdi dükkanı açtırıp bilezikler fln aldılar.nişan yapıldı sorunsuz memlekete döndüler.sonra düğün zamanı geldi tekrar geldiler kayınpederim benm tanıdgım kuyumcu var oraya gideriz dedi bize adresi verdi bizde gittik bende hemen geliyorum dedi.kuyumcuya işte sizin arkadaşınızın dünürüyüz biz falan dedik bileziklere bakmak istedik kayınpederim gelen kadar.kuyumcudan 20 gramllık bilezik istiyoruz adam bize 20 gram veremem size 12 gramlık bilezik falan bakın diyor.biz şaştık kaldık parasıyla degilmi ne istersek onu göster diyoruz kuyumcu yok 20 gramlık bileziğim yok diye tutturdu.kuyumcu inat etti bilezik baktırmadı bakcaksanız gramı hafif olanlara bakın dedi.annem sinirlendi çıktı dükkandan kapıda kayınpederimi bekledik geldi durumu anlattık.kayınpederim hiç sesini çıkarmadı(sanırım kuyumcuya önceden gidip bizim gelcegimizi söylemişki adam böyle yaptı)sonra bizim tanıdıgmız bir kuyumcuya gittik aldık bilezikleri düğün falan da bitti memleketlerine gittiler .
daha sonra geçen sene kurban bayramında 2 günlüğüne eşimin memleketine gittik yol yaklaşık 11 saat sürdü.kayınpederin evine vardık
sofra falan hazırlandı kahvaltı yapılcak eşimle birlikte oturduk sofraya kayınpederim bana realblue sen kalk sofradan daha sonra eltinle birlikte yersin dedi.önce erkekler yiycek falan dedi.bende kalktım sofradan o kadar sinirlendim ama belli etmedim eşimin hatrı var diye.daha sonra eltimle ben kahvaltımızı yaptık fln .sonra eşim ben komşulara bayramlaşmaya gidiyorum realblue ile dedi.kayınpederim niye götürüyosun realblueyi evde otursun dedi.eşimde baba öyle şey olurmu ilk defa geliyor gezdircem ben dedi.bayramlaşmadan sonra eşimle balık tesislerine gittik yemek yedik.sonra eve geldik işte naptınız falan dedi bizde tesise gittik yemek fln yedik dedik.niye oraya gittiniz kaç para hesap ödediniz evde yemekmi yoktu falan diye saydırdı.eşimde baba canımız çekti yedik nolcak dedi.akşama dogru eşimin ablaları falan geldi bayramlaşmaya sohbet falan edildi işte hangi otobüsle geldiniz diye sordu.eşimde bizim buranın otobüsünü bulamadık doğu arabasıyla geldik dedi.(bu arada ben istanbul doğumluyum fakat aslen doğuluyum bununlada gurur duyuyorum)kayınpederim nası o otobüsle geldiniz doğulular çok pis falan dedi bana bakarak söylüyor bunları.eşimde baba heryerin iyisi kötüsü faln var dedi konuyu kapatmaya çalıştı .iki gün sürekli bana laf sokup durdu.sonra biz evimize döndük
daha sonra kayınpederim kışın tek başına bize geldi 1 hafta gezip memlekete geri dönücekmiş.gelirkn bize ekmek yag fln getirdi birde burda askerlik arkadaşı varmış onada 3 çuval malzeme getirdi.asker arkadaşı yüzüne bile bakmadı kayınpederimn bir gün evine bile çagırmadı .o dönem bende çalışıyorum saat 18.00 gibi eve geliyordum eve gelir gelmez ben açım ne yemek yapcaksın falan demeye başlıyordu.bende baba hemen hazırlıycam diyorum 10 dakkkada bir daha hazır değilmi çok acıktım ben fln dedi.hiç sesimi çıkarmadım sofrayı hazırladım önüne koydum ben tavuk yemem ben pilav yemem başka şey pişir bilmem ne diye sürekli söylendi durdu.1 hafta diye geldi 1.buçuk ay kaldı kızıda bize yakın oturuyor fakat birgün onlara gidip kalmadı.birgün balık alıp gelmiş bunu pişir diye bende balık pişirmeyi bilmiyorum annemi çagırdım pişirsin diye annem eve geldi kadına hoşgeldin bile demedi döndü televizyonu izledi annemde çok bozuldu.balıgı pişirdikten sonra ben gidiyim kızım dedi bende anne kal birlikte yiyelim dedim kayınpederimden ses çıkmıyor bu arada.annem de yemege kalmadı gitti.birgünde canım kızarmış tavuk istedi eşimde almaya gitti .kayınpederimede ayrı yemek yaptım biz eşimle tavuk yedik yiyene kadar burnumuzda getirdi yok ona paramı verilirmiş eve dışarda yemekmi gelirmiş eşimde baba biz seviyoruz dedi konuyu kapattı evde ışık yaktırmıyordu gerek yok diye baba canım sıkılıyor karanlıkta dedim ışıgı açtım peşimden gitti tekrar kapattı 1 aya yakın karanlıkta oturdum sürekli bu ev küçük başka eve çkın diyip durdu bende baba şuan durumumuz müsait değil düğün borçları bitsin bizde çıkmayı düşünüyorz dedim adam beni hiç duymamış gibi hergün böyle küçücük evmi olur diye söylendi.izinli günümüzde eşimle sabah 10 gibi kalktık burnumuzdan getrdi bu saate kadar insan uyurmu dedi.sonra memleketine gitti.eşim de bu durumların farkındaydı babası gidince bana sabırlı davrandıgım için teşekkür etti .şimdi tekrar gelicek ama ben bu hamile halimle dayanamam onun kaprislerine napıcamı bilmiyorum çok uzun oldu kusura bakmayın

Ayyy okurken fenalık geldi, ne içten pazarlık ne kendini bilmez bir adammış. Eşinle konuş gelmesinler yada kv ile sorunun yoksa o gelsin. Açık açık söyle, lohusa lohusa kp yimi çekeceksin birde? Valla iyi sabretmişsin, seni sofradan kaldırmış, pişirdiğini beğenmemiş. Beğenmiyorsa gitsin dışardan yesin. Bir düşünsene kendi ailen bunların hangisini yaptı sana? Eşinle açıkca konuş, hep sabrettim ama dayanacak gücüm kalmadı, yeni doğum yapmış halimle babanın kaprisleriyle uğraşmak istemiyorum de. Hemde yeni doğum yapacaksın, rahat rahat pijamalarınla gezmek istersin, bebeğin sana alışacak, emzireceksin falan. Evde kp varken ne kadar rahat edilebilir ki?

valla benzer bir kayınpeder modeli arkadaşımda var.
onun da doğumunda geldi kayınvalide ve kayınpederi.
bebeği tutmasından, emzirmesine, yıkamasından, giydirmesine kadar her şeye karıştı.
kız evde ne aldığı pijamaları giydi ne rahat rahat yatabildi.
velhasıl lohusalığını yaşayamadı, üstüne de kavga kıyamet kopararak gitti adam.

umarım senin de böyle olmaz, eşine çok iş düşüyor :(

meraba bayanlar
1.5 senelik evliyim 30 haftalıkda hamileyim.istanbulda oturuyoruz eşimin aileside memleketteler.kayınpederim ve kayınvalidem doğum için yanımıza gelicekler.bu sabah eşimle konuştular 20 gün sonra geliceklermiş .kayınvalidemle aramızda bir sorun yok fakat kayınpederimi pek sevmiyorum sevmeme nedenlerime gelince benim annemler nişanda 3 düğünde de 3 bilezik istediler onlarda kabul ettiler zaten eşim herşeyi kendisi aldı takı eşya vs .nişan alışverişi falan yapıldı kuyumcudan bilezik yüzük fln seçildi bileziklerin parasını eşim kendisi verdi sonrada nişan günü saklaması için kayınpederime vermiş.nişan günü geldi kayınpederim bilezikleri ben kuyumcuda bıraktım üzerimde durmasın diye şimdide gittim kuyumcu memlekete yalovaya gitmiş bilezik falan takamıycaz biz dedi.duruma çok bozuldum ama sesimi çıkarmadım annemde takı yoksa nişan falan olmaz erteleyelim dediler eşimde nişanı falan ertelemiycez dedi.nişan günü yalovaya kalktı gitti.kuyumcu getirdi dükkanı açtırıp bilezikler fln aldılar.nişan yapıldı sorunsuz memlekete döndüler.sonra düğün zamanı geldi tekrar geldiler kayınpederim benm tanıdgım kuyumcu var oraya gideriz dedi bize adresi verdi bizde gittik bende hemen geliyorum dedi.kuyumcuya işte sizin arkadaşınızın dünürüyüz biz falan dedik bileziklere bakmak istedik kayınpederim gelen kadar.kuyumcudan 20 gramllık bilezik istiyoruz adam bize 20 gram veremem size 12 gramlık bilezik falan bakın diyor.biz şaştık kaldık parasıyla degilmi ne istersek onu göster diyoruz kuyumcu yok 20 gramlık bileziğim yok diye tutturdu.kuyumcu inat etti bilezik baktırmadı bakcaksanız gramı hafif olanlara bakın dedi.annem sinirlendi çıktı dükkandan kapıda kayınpederimi bekledik geldi durumu anlattık.kayınpederim hiç sesini çıkarmadı(sanırım kuyumcuya önceden gidip bizim gelcegimizi söylemişki adam böyle yaptı)sonra bizim tanıdıgmız bir kuyumcuya gittik aldık bilezikleri düğün falan da bitti memleketlerine gittiler .
daha sonra geçen sene kurban bayramında 2 günlüğüne eşimin memleketine gittik yol yaklaşık 11 saat sürdü.kayınpederin evine vardık
sofra falan hazırlandı kahvaltı yapılcak eşimle birlikte oturduk sofraya kayınpederim bana realblue sen kalk sofradan daha sonra eltinle birlikte yersin dedi.önce erkekler yiycek falan dedi.bende kalktım sofradan o kadar sinirlendim ama belli etmedim eşimin hatrı var diye.daha sonra eltimle ben kahvaltımızı yaptık fln .sonra eşim ben komşulara bayramlaşmaya gidiyorum realblue ile dedi.kayınpederim niye götürüyosun realblueyi evde otursun dedi.eşimde baba öyle şey olurmu ilk defa geliyor gezdircem ben dedi.bayramlaşmadan sonra eşimle balık tesislerine gittik yemek yedik.sonra eve geldik işte naptınız falan dedi bizde tesise gittik yemek fln yedik dedik.niye oraya gittiniz kaç para hesap ödediniz evde yemekmi yoktu falan diye saydırdı.eşimde baba canımız çekti yedik nolcak dedi.akşama dogru eşimin ablaları falan geldi bayramlaşmaya sohbet falan edildi işte hangi otobüsle geldiniz diye sordu.eşimde bizim buranın otobüsünü bulamadık doğu arabasıyla geldik dedi.(bu arada ben istanbul doğumluyum fakat aslen doğuluyum bununlada gurur duyuyorum)kayınpederim nası o otobüsle geldiniz doğulular çok pis falan dedi bana bakarak söylüyor bunları.eşimde baba heryerin iyisi kötüsü faln var dedi konuyu kapatmaya çalıştı .iki gün sürekli bana laf sokup durdu.sonra biz evimize döndük
daha sonra kayınpederim kışın tek başına bize geldi 1 hafta gezip memlekete geri dönücekmiş.gelirkn bize ekmek yag fln getirdi birde burda askerlik arkadaşı varmış onada 3 çuval malzeme getirdi.asker arkadaşı yüzüne bile bakmadı kayınpederimn bir gün evine bile çagırmadı .o dönem bende çalışıyorum saat 18.00 gibi eve geliyordum eve gelir gelmez ben açım ne yemek yapcaksın falan demeye başlıyordu.bende baba hemen hazırlıycam diyorum 10 dakkkada bir daha hazır değilmi çok acıktım ben fln dedi.hiç sesimi çıkarmadım sofrayı hazırladım önüne koydum ben tavuk yemem ben pilav yemem başka şey pişir bilmem ne diye sürekli söylendi durdu.1 hafta diye geldi 1.buçuk ay kaldı kızıda bize yakın oturuyor fakat birgün onlara gidip kalmadı.birgün balık alıp gelmiş bunu pişir diye bende balık pişirmeyi bilmiyorum annemi çagırdım pişirsin diye annem eve geldi kadına hoşgeldin bile demedi döndü televizyonu izledi annemde çok bozuldu.balıgı pişirdikten sonra ben gidiyim kızım dedi bende anne kal birlikte yiyelim dedim kayınpederimden ses çıkmıyor bu arada.annem de yemege kalmadı gitti.birgünde canım kızarmış tavuk istedi eşimde almaya gitti .kayınpederimede ayrı yemek yaptım biz eşimle tavuk yedik yiyene kadar burnumuzda getirdi yok ona paramı verilirmiş eve dışarda yemekmi gelirmiş eşimde baba biz seviyoruz dedi konuyu kapattı evde ışık yaktırmıyordu gerek yok diye baba canım sıkılıyor karanlıkta dedim ışıgı açtım peşimden gitti tekrar kapattı 1 aya yakın karanlıkta oturdum sürekli bu ev küçük başka eve çkın diyip durdu bende baba şuan durumumuz müsait değil düğün borçları bitsin bizde çıkmayı düşünüyorz dedim adam beni hiç duymamış gibi hergün böyle küçücük evmi olur diye söylendi.izinli günümüzde eşimle sabah 10 gibi kalktık burnumuzdan getrdi bu saate kadar insan uyurmu dedi.sonra memleketine gitti.eşim de bu durumların farkındaydı babası gidince bana sabırlı davrandıgım için teşekkür etti .şimdi tekrar gelicek ama ben bu hamile halimle dayanamam onun kaprislerine napıcamı bilmiyorum çok uzun oldu kusura bakmayın

3 bilezik için nişan ertelemeye kalkarsanız
Adama da böyle hayatınıza çomak sokma hakkını vermiş olursunuz
En baştan hiç muhattap olmayacaktınız.
Yaptıkları terbiyesizlik ve bunu da kendinde hak görüyor.
Eşimin hatırı bilmemne kalmamış burada
Söyle eşine gelmesin bir daha
Gelecekse de efendi gibi otursun

bu kadar anlayışlı olmayın
Siz şimdi ilk kendinizi ve yavrunuzu düşünün
açık açık istemiyorum diyin

dün eşimle konuştum ailesinin gelmesi hakkında doğuma yakın ben pek ilgilenemem iyice agırlaşırım ayıp olur doğuma yaklaşınca gelsinler falan dedim eşimde onlar sana bakmaya gelicekler zaten senin o hamile halinle iş yapamıycanı zaten anlarlar geldikleri zamanda ben onlarla konuşucam senin yorulmaman gerektigini dinlenmen gerektigini anlatıcam dedi .bende bunun üstüne birşey diyemedim konu kapandı

eşimde onlar sana bakmaya gelicekler zaten senin o hamile halinle iş yapamıycanı zaten
keşke eşinize şuanda bakıma ihtiyacınız olmadığını söyleseydiniz
aslında mesele hizmet etmek ya da kendine baktırma meselesi değil
sadece hamileliğinizin bu son günlerinde evinizde rahatça hareket etmeniz ve huzurlu olmanız
bunu bu dönemde sana çok görmesinler...

realblue.. gelmesinler... neden geliyorlar... hamile hamile onlarla mı uğraşcaksın...

ayrıca kv gelsin de kp e noluyor... madem ev küçük, lohusa olcaksın... ne gerek var..

Geldiklerinde sizin sabrınız kadar, eşinizin doğruyu söyleyip söylemediği de test edilecek o zaman. Size gelebilecek her hangi bir kusur bulma lafını, o göğüslemezse öncesinde, teşekkürünün de kıymeti kalmaz. Kolay gelsin. Bol bol savuşturma cümlesi biriktirin en azından. umarım, sevinçten gözünüz hiç bir şeyi görmez o ayrı

yeni doğum yaptım 20 gün oldu şimdi kendini hiç germe bebeğini kucağina alınca hiç bir şeyi umursamıyorsun benimkide kulağına yanlış isim okudu neyse düzelttik
bende çok korkuyordum gergin geçeçek herşey diye ver cevaplarını oturt aşşağı kimsede gık diyemez sen lohusasın çünkü günlerinin tadını çıkart ben üzüldüm şimdi keşke eskileri düşünüp gerilmektense tadını çıkartsaymışım her anımın :anneadayı:

Bnce durumunuzun iyi oldugunu kendinizi idare edebileceginizi ve onlarin simdiden zahmet etmemesini esinize anlatin uygun bir dille oda ailesine soylesin son ay zaten karniniz burnunuzda yatmak isticeksiniz yatamicaksiniz uyumak isticeksin uyutmucaklar yani surekli evde baskalarinin olmasi cok rahatsiz bence ...

bende nişanında yaptıklarına takıldım ..
ne biçim zihniyet .. gelin alıyorsun ..
onurum için bile takarım birşeyler ben olsam ..
neyseki konu kapanmıs ..

dün eşimle konuştum ailesinin gelmesi hakkında doğuma yakın ben pek ilgilenemem iyice agırlaşırım ayıp olur doğuma yaklaşınca gelsinler falan dedim eşimde onlar sana bakmaya gelicekler zaten senin o hamile halinle iş yapamıycanı zaten anlarlar geldikleri zamanda ben onlarla konuşucam senin yorulmaman gerektigini dinlenmen gerektigini anlatıcam dedi .bende bunun üstüne birşey diyemedim konu kapandı

Esin senin yaninda, arkanda durdugu felan yok. Yani kusuruma bakmada, senin esin pasif ve asla seni koruyamiyacak. Korumus olsaydi babasina daha sert tepki verirdi. Senin kahvalti masasindan kalkmana izin vermezdi, babasinin seni üzmeni izin vermezdi,... Esinde yillardir babasinin otoritesinin altinda kalmis ve halen kaliyor. Sanada tek yaptigi sey o eziklik ile tesekkür etmek.

Simdide babasina karsi gelemiyor diye senden hizmet beklicek. Sen onun "onlar sana hizmete geliyor" demesine bakma. Esinde bal gibi babasinin karakterini biliyor. Sadece "siz gelmeyin" diyemiyor. Sende ayni esin gibi pasif oldugun için, o kayinpederi çekeceksin artik. Kayinvalidende hiiiçbirsey demez. O da artik biraz nefes alabildigi için, kayinpeder baskasina yogunlasiyor diye hatta sevinir ve o'da hizmet bekler senden. Bunlardanda sikayetçi olursan da esin "biraz dayin realblue" diyecek ve çok fazla "dirdir" ettiginde "eeeh, yetti artik, birazçik hizmet edersen ölürmüsün" e kadar gider. Sende ne bebeginden, ne lohusaliktan birsey anlamazsin.

Eger bunlari yasamak istemiyorsan dislerini göstermen gerekiyor ve restini çekmen gerekiyor. Nasil orda konuyu öyle kapattin? Bu adam kaç aydir hayatini zehir eden adam. Üstelik 30 hafta hamilelikte nereden görülmüste kayinpeder geliyor?? Asil "eger annenler geliyorsa, ben yokum, bende kendi annemin yanina giderim" deyip restini çekmen gerekiyor. Yoksa böyle "vah esim üzülmesin" "vah iyi gelin olayim" dersen, sen daha çook ezilirsin ve çook çekersin.

Back