Arkadaşım mı değil mi?

b l a s t

👼🏼
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2011
1.349
1.685
Burda benzer bir konu görünce yaram deşilmiş gibi oldu ve açmak istedim. Çok uzun kusura bakmayın ama kısaltınca da anlaşılmıyor umarım okuyan birileri çıkar.

Senelerdir tanıdığım, en yakın arkadaşım dediğim biri var. İsmi derya.

Biz aynı zamanda 5 kişilik arkadaş grubundaydık. Ben gruptan cem ile flörtleşmeye başladım bu da gayet barizdi ama hiçbir zaman kimseye açıkça itiraf etmedim fakat anlaşılıyordu 5imiz arasında sanki biz sevgiliymişiz gibi şakalar yapılıyordu.

Bir gün cemi ceren diye bir kızla gördüm yakın baya. Ceren 5imizin de tanıdığı sevdiği ama 5 kişilik grupta olmayan bir kız. O gün çok üzüldüm, derya yı aradım. Yıllardır süren arkadaşlığımızda derya ilk kez ağladığıma şahit olmuştur. Cem den sanırım hoşlandığımı, görünce üzüldüğümü, cerenle kesin olarak aralarında bir şey var mı bilmediğimi ama artık içimde tutmamak adına ve belki son şansım olur diye ceme açılmaya karar verdiğimi söyledim.Ne yazacağımı beraber konuştuk o gün benimle çok ilgilendi. Sonra deryaya; galiba hoşlanmıyorum ama onu kaybetmekten de korktum diyip bu konuyu kapadım, ceme de herhangi bir itiraf da bulunmadım.

Cem gerçekten cerenle sevgili oldu. Ceren bizim yakınlığımızı bildiği için cem le aram açılmasına neden oldu.Sadece benimle de değil cem sevgilisi rahatsız olduğu için 5 kişilik grubumuzdan da uzaklaştı. Zorunlu bazı ortamlarda denk gelince cem in 2 saniye ayaküstü bile benimle konuşmasına müsade etmedi, ya laf soktu ya bi anda bi hareketle konuşmamızı durdurdu.

Gelelim konumuza. Derya ilk günler çok destek olmaya çalıştı ama bir yandan yaptığı bazı hareketlerden rahatsızım. Ben mi abartıyorum yoksa böyle bi arkadaş olmaz mı emin olamıyorum;

Ben ona telefonda ağladıktan bir gün sonra bana kısa bir film attı, komedi şeklinde bir film. Bu sen : D dedi. Filmde çocuğun sevgilisi var ama başka bir kız senin sevgilin ben olmalıyım diye yapmadığını bırakmıyor. Ben o sevgilin ben olmalıyım diyenmişim.

İstisnasız her buluşmamızda bana cemden konuyu açtı. Ben kapadıkça o açtı ve garip bir şekilde derya ile ceren önceden de arkadaştı ama iyice yakın oldular ve ceren özel hayatını ona anlatmaya başladı, derya da bana. Mesela deryayla buluşuyoruz bana diyor ki bugün cem le ceren başbaşa yemek yemişler. Başka gün geliyor cem nasıl bunu yaptı ya grubumuzu nasıl bıraktı tam bir karaktersiz. Başka bir gün geliyor cem kedisine deryanın ismini vermiş. Ben konuyu kapadıkça, umrumda değil dedikçe her bulusma böyle geçmeye başladı.

En son da geçen gün deryayla telefonda konusurken bana: bugün cerene: bi gün sen ben cem x y z...(eski 5limizdekiler) dışarı çıkalım dedim dedi. ve cidden çok kırıldım. Öyle bir buluşma olmamış derya vazgeçmiş. Ama yine de içimde bir şeyler koptu. Sizce abartıyor muyum yoksa arkadaşlık böyle bir şey değil mi?

Derya üçlü oynuyor o kesin.Ben böyle karakterleri hep İpek Ongun’un Bir Genç Kızın Gizli Defteri serisinde görürdüm.Arkadaşlık bu değil bence.Hangi arkadaş bile bile can yakar ki?

Derya üçlü oynuyor o kesin.Ben böyle karakterleri hep İpek Ongun’un Bir Genç Kızın Gizli Defteri serisinde görürdüm.Arkadaşlık bu değil bence.Hangi arkadaş bile bile can yakar ki?
Senelerdir arkadaşız sanırım konduramıyorum. Şaka yapıyor üzülceğimi düşünemiyor diyorum ama bir yandan affedemiyorum. Çelişkide kaldığım için konu açayım dedim.

Derya, arkadaş olacak kapasiteye sahip olsa, çok yakın oldular dediğiniz Ceren'le ilgili mevzuları gelip size anlatmaz. O kapasitesi olmayan insan sizinle de arkadaş olamaz. Muhtemelen sizin anlattıklarınızı da gidip başkasına anlatıyordur. Bu arada sanırım Cem'den hoşlandığınızı düşünüp, bazı konularda daha hassas davranmasını bekliyorsunuz ama kıza Cem'den hoşlanmıyorum demişsiniz. Kırıldığınız şeyleri anlamaması doğal değil mi bu durumda?

Senelerdir arkadaşız sanırım konduramıyorum. Şaka yapıyor üzülceğimi düşünemiyor diyorum ama bir yandan affedemiyorum. Çelişkide kaldığım için konu açayım dedim.
Bu şekilde şaka olmaz. Senelerdir arkadaşsanız o da senin nelere alınabileceğini anlar ki bunun için senelerdir arkadaş olmanıza gerek yok, kim olsa alınır. O kızla da arkadaş olabilir ama gelip her şeyi sana anlatması hoş değil. Sana bu şekilde laf taşıyosa ona da taşıyo olabilir kız bu yüzden de karşılaştığınız da laf falan sokuyodur bence.

Yazdıklarını okudum başından sonuna.
Bu bence neden oluyor biliyor musun ? İnsanlardan çok şey bekliyoruz.
Çok fazla anlam yüklüyoruz onlara.
Ama kimsede öyle bir derinlik öyle bir empati yok ki. Varsa bile çok nadir.
Üzülme, beklentiyi az tut. Olan olmuş zaten. İlgini farklı yönlere kaydır sana tavsiyem.

Zaten çelişkide kaldığım konu bu acaba hoşlanmıyorum dedim diye mi anlatıp durdu her şeyi. Ama telefonda ağladım bir yandan. Biz senelerdir arkadaşız ve ilk kez ağladığıma şahit olmuştur.

Sanki kavak yelleri senaryosunu okuyormuş gibi hissettim. Size tavsiye vermek gibi değil de ben olsam ne yapardım onu söylemek istiyorum. Ben olsam deryayla bağlantımı koparırdım ama bir anda değil yavaş yavaş hissettirmeden yabancılaştırırdım kendimi. Size bir yerden laf taşıyan, sizden de karşı tarafa taşıyordur emin olun. Ki söylediklerinin ne kadarı doğru ne kadarı yalan bilemezsiniz, o insanlarla iletişiminiz olmamasına güvenerek kafasından hikayeler yazıyor olabilir.

Olabilir mesela o eski 5 li grup + ceren, bensiz buluşma planladığını rahatça söyleyebildi. Ben böyle bir planı asla yapamam ki bir de ona bir şey yokmuş gibi söyleyebileyim. Bir de hep o bir şeylerden üzgün olurdu ben yanında olurdum. İlk kez ben bir şeye üzüldüm onda da daha da üzülmeme sebep oldu. Kendimle kıyasladım ister istemez. Ben hep onun yanında olmuştum, ekstra duyarlı davranmıştım.

Bence haklısın. Derya pek tekin biri gibi gelmedi bana.
Ayaklı baykuş resmen uzak durun bu deryadan en hayırlısı bu gibi duruyo
Bir de şu var derya beni en yakın arkadaşı olarak gördüğü için gelip bana her şeyi rahatça anlatıyor diye düşünüyorum. Benim laflarımı taşıdığına ihtimal vermiyorum, lafımı taşıdığına dair de en ufak şey görmedim.Ya da bu da yine benim enayiliğim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…