Burda benzer bir konu görünce yaram deşilmiş gibi oldu ve açmak istedim. Çok uzun kusura bakmayın ama kısaltınca da anlaşılmıyor umarım okuyan birileri çıkar.
Senelerdir tanıdığım, en yakın arkadaşım dediğim biri var. İsmi derya.
Biz aynı zamanda 5 kişilik arkadaş grubundaydık. Ben gruptan cem ile flörtleşmeye başladım bu da gayet barizdi ama hiçbir zaman kimseye açıkça itiraf etmedim fakat anlaşılıyordu 5imiz arasında sanki biz sevgiliymişiz gibi şakalar yapılıyordu.
Bir gün cemi ceren diye bir kızla gördüm yakın baya. Ceren 5imizin de tanıdığı sevdiği ama 5 kişilik grupta olmayan bir kız. O gün çok üzüldüm, derya yı aradım. Yıllardır süren arkadaşlığımızda derya ilk kez ağladığıma şahit olmuştur. Cem den sanırım hoşlandığımı, görünce üzüldüğümü, cerenle kesin olarak aralarında bir şey var mı bilmediğimi ama artık içimde tutmamak adına ve belki son şansım olur diye ceme açılmaya karar verdiğimi söyledim.Ne yazacağımı beraber konuştuk o gün benimle çok ilgilendi. Sonra deryaya; galiba hoşlanmıyorum ama onu kaybetmekten de korktum diyip bu konuyu kapadım, ceme de herhangi bir itiraf da bulunmadım.
Cem gerçekten cerenle sevgili oldu. Ceren bizim yakınlığımızı bildiği için cem le aram açılmasına neden oldu.Sadece benimle de değil cem sevgilisi rahatsız olduğu için 5 kişilik grubumuzdan da uzaklaştı. Zorunlu bazı ortamlarda denk gelince cem in 2 saniye ayaküstü bile benimle konuşmasına müsade etmedi, ya laf soktu ya bi anda bi hareketle konuşmamızı durdurdu.
Gelelim konumuza. Derya ilk günler çok destek olmaya çalıştı ama bir yandan yaptığı bazı hareketlerden rahatsızım. Ben mi abartıyorum yoksa böyle bi arkadaş olmaz mı emin olamıyorum;
Ben ona telefonda ağladıktan bir gün sonra bana kısa bir film attı, komedi şeklinde bir film. Bu sen : D dedi. Filmde çocuğun sevgilisi var ama başka bir kız senin sevgilin ben olmalıyım diye yapmadığını bırakmıyor. Ben o sevgilin ben olmalıyım diyenmişim.
İstisnasız her buluşmamızda bana cemden konuyu açtı. Ben kapadıkça o açtı ve garip bir şekilde derya ile ceren önceden de arkadaştı ama iyice yakın oldular ve ceren özel hayatını ona anlatmaya başladı, derya da bana. Mesela deryayla buluşuyoruz bana diyor ki bugün cem le ceren başbaşa yemek yemişler. Başka gün geliyor cem nasıl bunu yaptı ya grubumuzu nasıl bıraktı tam bir karaktersiz. Başka bir gün geliyor cem kedisine deryanın ismini vermiş. Ben konuyu kapadıkça, umrumda değil dedikçe her bulusma böyle geçmeye başladı.
En son da geçen gün deryayla telefonda konusurken bana: bugün cerene: bi gün sen ben cem x y z...(eski 5limizdekiler) dışarı çıkalım dedim dedi. ve cidden çok kırıldım. Öyle bir buluşma olmamış derya vazgeçmiş. Ama yine de içimde bir şeyler koptu. Sizce abartıyor muyum yoksa arkadaşlık böyle bir şey değil mi?