Arkadaşım Hamileliğini Bizden Saklamış

Arkadaşınızın " Hamile misin?" sorusuna cevabı sadece "Allah sana da nasip etsin." olduysa durumun hoş karşılanacak bir yanı yok. Siz zor günler geçirirken hamileliğini sizinle paylaşmasının sizi üzeceğini düşündüğünü falan söylese, bir açıklama yapsa kabul edilebilir ama böylesi çok kırıcı. Doğum sonrası davranışlarını da gözlemledikten sonra arkadaşlığınız hakkında bir karar verin derim.

Benimde arkadaşımın bebeği olmuyor ve ona söylemek zorunda kaldığımda çok kötü hissetmiştim kendimi nispet yapar gibi olmasın diye
Bence kötü düşünme

Arkadaşınızın " Hamile misin?" sorusuna cevabı sadece "Allah sana da nasip etsin." olduysa durumun hoş karşılanacak bir yanı yok. Siz zor günler geçirirken hamileliğini sizinle paylaşmasının sizi üzeceğini düşündüğünü falan söylese, bir açıklama yapsa kabul edilebilir ama böylesi çok kırıcı. Doğum sonrası davranışlarını da gözlemledikten sonra arkadaşlığınız hakkında bir karar verin derim.

Bu cevapta benim de içime sinmeyen birşeyler var. Tamam güzel bir dilek ama yine de havada kalan birşeyler var sanki.

7 ay çok uzun zaman, 3-5 ay söylemese tamam da çok fazla uzatmış gizlemeyi.
muhakkak sizi çok üzmüştür yaşadıklarınız, sizin üzüldüğünüzü görünce saklamıştır belki, belki de pimpirikli bir insansa nazardan korkmuştur?
sizden sonra evlenmiş,9 aylık bir bebek ve 7 aylık bir hamilelik, sizin de bebek sahibi olma isteğiniz arada bırakmıştır belki söyleyememiştir...
yine de samimiyetin korunması ve güvenin sarsılmaması için daha erken söylemeliydi.

ben de bi hamile müjdesi alsam kendim için bir burukluk yaşasam da doğacak bebeğe can sağlığı dileyip -allah bağışlasın diyorum samimi duygularla...
insanız, robot değiliz tabi ki üzülebiliriz, isyan bile edebiliriz allah ettirmesin, hamile görünce kendimizde neden yok diyebiliriz ama cadı değiliz, insanın bebek özlemi duyması doğmamış bebeğe garez beslediği anlamına gelmez, bebek özlemi duyan insanlar pek çok anneden daha fazla şefkat ve merhamet sahibi...

aman ya
hamileyim die paylaşsa nisbet yapıyor bana derdiniz.
insanlar ne yapsa yaranamıyor

Art niyet aramayin lutfen ama..
Siz daha erken farkedip laf arasinda gecse tmm da..
Hic konusu gecmiyorken "hamileyim ben" diyememistir size..

Bir de bazi insanlar genel anlamda dillendiremez bazi seyleri nazardan korkar..
O yuzden soylememis siz degdirirsiniz diye demiyorum..
Ben mesela oyleyim guzel bir sey oldugunda olacaginda pek dillendiresim gelmiyor..

Arkadasiniz bunun icin degil de tamamen sizin hasas bir donemde oldugunuz icin oyle davranmistir..
Ben olsam ben de soyleyemezdim...

Allahim tum isteyenlere nasip etsin..Aminn.

Merhaba hanımlar. Bir konuda yorumlariniza ihtiyacım var. Eşimin bir arkadaşı var bizden sonra evlendiler. Kimseye zararı olmayan insanlar. Evlendikten sonra ben de eşiyle arkadaş oldum ve samimiyizdir. Benim iki düşüğüm oldu. Bir kez zorunlu kürtaj oldum. İki kez de histeroskopi oldum. Anlayacağınız bebek yapmaya çalışıyoruz. Arkadaşın ise 10 aylık bir bebeği var. Malum ramazan olduğu için iftara davet etmişlerdi bizi. Bir baktım x in karnı şiş. Hamile misin diye sordum 7 aylık demesin mi. Ben şok oldum. Neden bu vakte kadar hiç soylemedin dedim. O da cevap olarak Allah sana da nasip etsin dedi. Çok üzüldüm. Hamile olmasına değil ama bunu bizden saklanmalarına. Eşim biz uzulmeyelim diyedir diyor ama böyle birşey ne kadar saklanabilir ki. O günden beri içimde birşeyler koptu. Sogudum onlardan. Siz olsaniz ne düşünürdünüz?
Bu arada Hamileliğini hiç mi anlamadin diye sorabilirsiniz. 7 ayda sadece 4 kilo almış arkadaş.

Çok samimi bir arkadaşımla farklı şehirlerdeydik. Devamlı telefonda da konusuruz. Altıncı ayında söyledi . çok sevindim. Ben de sana doğunca söylerim dedim :) gulduk gectik zamanında. Sizi dusunmuslerdir asla olumsuz dusunmeyin. Üzülmeyin diye söylememiş olabilirler. Sakin üzülmeyin. Bunun için aranızda Bozmayin.

benim aklıma gelen nedenler
1. belki nazar değidirisiniz diye
2. siz üzülmeyin diye
3. bazı taraflarda adettendir bayanın hamile olduğunu söylememesi ama bu kadar uzun süre mi saklanır bilemedim ortak başka arkadaş varsa sorun bakalım onlar biliyormuymuş
bu arada umarım sizinki de olur

Ben de söyleyemem, senin durumun ortada, gelipte ha öyle mi bende hamileyim işte diyemem, nispet yapar gibi, amaç tabiki nispet olmaz ama karşı taraf bunu nasıl anlar bilemem

mesela bu kız hamileyim diye mesaj atsa ya da direk yüzüne söylese senin durumundaki biri pekala şöyle de konu açabilirdi: 2 düşük 1 kürtaj yaşadım arkadaşım nispet yapar gibi hamileyim dedi

Merhaba hanımlar. Bir konuda yorumlariniza ihtiyacım var. Eşimin bir arkadaşı var bizden sonra evlendiler. Kimseye zararı olmayan insanlar. Evlendikten sonra ben de eşiyle arkadaş oldum ve samimiyizdir. Benim iki düşüğüm oldu. Bir kez zorunlu kürtaj oldum. İki kez de histeroskopi oldum. Anlayacağınız bebek yapmaya çalışıyoruz. Arkadaşın ise 10 aylık bir bebeği var. Malum ramazan olduğu için iftara davet etmişlerdi bizi. Bir baktım x in karnı şiş. Hamile misin diye sordum 7 aylık demesin mi. Ben şok oldum. Neden bu vakte kadar hiç soylemedin dedim. O da cevap olarak Allah sana da nasip etsin dedi. Çok üzüldüm. Hamile olmasına değil ama bunu bizden saklanmalarına. Eşim biz uzulmeyelim diyedir diyor ama böyle birşey ne kadar saklanabilir ki. O günden beri içimde birşeyler koptu. Sogudum onlardan. Siz olsaniz ne düşünürdünüz?
Bu arada Hamileliğini hiç mi anlamadin diye sorabilirsiniz. 7 ayda sadece 4 kilo almış arkadaş.
Canim benim cok uzun degil ama 8 ay ugrastik bebegim olmadi 8 ay boyunca adetten kesilme gibi sikintilar vardi o yuzden cok korkmus ve kafaya takmistim durumu bu sirada yakin arkadaslarimdan ikisi ikinci cocuklarina hamile kaldilar. Hep dua ettim rabbim sen affet kiskanmiyorum ama icim burkulor dedim. Ne man bir hamile haberi alsam agliyordum ama bu fesatliktan degildi. Cok sukur 8 ay onra hamile kaldim. Hemen anneme gittim haberi vermeye Ama 2 yildir tup bebek tedavisi goren teyzem ordaydi o da cok uzuluyordu bu duruma. Onun yaninda gule oynaya ben hamileyim diyemedim sanki onun yarasina tuz basacak misim gibi geldi. Suan kocaman gobusumu gere gere ortada gezmeye bayiliyorum ama teyzeme giderken hep bol seyler giyerim belli olmasun diye ugrasirim sif uzulmesin diye. Cunku kendimden biliyorum insan ne kadar olur mu oyle sey dese de uzuluyor. Arkadaslariniz da sizi uzmek istemedikleri icin soylememislerdir.

Ben de söyleyemem, senin durumun ortada, gelipte ha öyle mi bende hamileyim işte diyemem, nispet yapar gibi, amaç tabiki nispet olmaz ama karşı taraf bunu nasıl anlar bilemem

mesela bu kız hamileyim diye mesaj atsa ya da direk yüzüne söylese senin durumundaki biri pekala şöyle de konu açabilirdi: 2 düşük 1 kürtaj yaşadım arkadaşım nispet yapar gibi hamileyim dedi

Öğrenir öğrenmez ilk beni arasın demiyorum ama ben fark etmesem sormasam doğumda ogrenecektik sanırım. Laf arasında söyleyebilirlerdi. En azından eşi eşime söylese o da yeterdi.

Öğrenir öğrenmez ilk beni arasın demiyorum ama ben fark etmesem sormasam doğumda ogrenecektik sanırım. Laf arasında söyleyebilirlerdi. En azından eşi eşime söylese o da yeterdi.

belki eşi de eşine söylemeye çekindi neticede çocuğu olmuyo diye üzülen tek sen değilsin esin de muzdarip bu durumdan

Cnm bunda alınacak bişiy yok ,sen üzülme diye soylememişlerdir ,neden işinde bişiyle rkoptuki ,seni düşünmüşler ,ha senin hoşuna gitmemiş bnmde gitmezdi ama soylememesinin baska ne nedeni olabilirki

Canim bi art niyet arama seni uzmemek icin soylememislerdir. Benimde bi akrabam var mesela karnim sismeye basladigindan beri pek fazla gorusmuyorum ki beni gorupde cani yanmasin uzulmesin diye.

Bunda kötü birşey yok.. Ben de söylemedim arkadaşıma, yıllardır bebek hasretiyle yanıp duruyor. Ben hamileyim diyemedim, üzülür diye.. Öğrendiğinde neden söylemedin dedi tabi ama söyleyemedim, gidip heyecanlı bir şekilde hamileyim demek onu üzerdi belki de.. Bunu düşündüm yani.. Yoksa ne gibi bir nedeni olabilir ki bunun??

Anlıyorum seni bizde çocuk istiyoruz bizden sora evlenenler maşallah patır patır dogurudular valla :) kocaları bakış atıyo hamile kalıyolar nasıl iş çözemedim :))
İnsanlar da üzülüyorlar halimize. Bir yandan da endişe ediyorlar nazarımız değerse diye. İki sebeple söylemiyorlar yada çekinerek söylüyorlar.
Takılma derim, gelip direk söyleseydi öbür türlü üzülürdün belki. Benim samimi olan arkadaşım hamileliğini müdjedelerken "sana bir şey diyeceğim ama nasıl desem bilmiyorum" diyerek başlamıştı düşün :)) Takmıyorum ben, taksam nolcak hem.
Rabbim herkese hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah

X