• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşım evliliği iki derede bir arada kaldı :( hangisini tercih etsin sizce ?

Jolyss

Guru
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2011
3.712
2.367
333
Merhaba kizlar,

Arkadasimla ilgili sizden tavsiyede bulunmanizi istiyorum. Kendisi evleneli dokuz sene oldu ailesinden uzak bir yerde tek basina bu evlilikle mucadele etti.

Hikayesi : On yedi yasinda kacarak evlendi asik oldugu birisine. Her neyse bunlar oyle yada boyle evlendi. Ancak sorunlari evliliklerinin ilk yilinda basladi. Kendisi kayinvalide ve kayinbabayla yasiyordu esi ise bildigimiz tipik anne kuzularindan.Kiza yapmadiklarini birakmadilar (tehdit, hakaret, sozlu saldiri, psikolojik siddet, asagilamalar, ezmeler vsvs..)

Kiz hamile kaldi ama karsi tarafin ailesi cocugu istemedi ve zorla aldirdilar. Esi ise buna hic bir tepki gostermedi kendi cocugu degilmis gibi ailesinin lafina gitti. Bir yil sonra kiz ikinci kez hamile kaldi ve onuda istemediler ancak kiz ikinci cocugu aldirmadi. Kizi ise su an 7 yasinda. Bu donemlerde ayri eve ciktilar fakat hic bisi duzelmedi.

Bunlarin ikisi bir cok kez ayrilip baristilar. Hatta kiz kizinida alip evi defalarca terketti ama her defasinda geri dondu. Iletisimleri hic yokmus evde iki yabanci gibi yasiyorlarmis iki dost gibi hatta son uc yildir cinsel anlamda yakinlasma olmamis kiz onun kendisine dokunmasina bile tahamul edemiyormus ve sevgi anlaminda icinde hic bir his kalmamis sadece onu arkadas gibi goruyormus ve kizinin babasi oldugu icin saygi duyuyormus anlattigi kadariyla.

Ve bardagi tasiran son damla bunlar tatile gitmisti ve gittikleri bolgede kizin kiz kardeside vardi. Kiz kardesinin bir tane sevgilisi varmis ama dini nikahla yasiyorlarmis. Arkadasimin esi'de kiz kardesine etmedigi hakareti birakmamis. Agza alinmayacak seyler. Arkadasimda orada kesin olarak ayrilik karari aldi tatildeyken.

Ve su an bosanma davasi acti esine fakat esi bosanmak istemiyor ortadada bir evlatlari var tabikide.

Fakat kiz iki derede bir arada kaldi. Bir yonden kocami istemiyorum cunku sevgi saygi denen hic bisi kalmadi ona karsi icimde diyor ben bu bosanma davasini acmak icin cok bekledim diyor bir yondende acaba kizim icin barisammi diyor bosanma davasini iptal etsemmi gerimi gelse eve diyor cunku kizi surekli baba evde kal diye agliyormus. Dun'ki sohbette ikinci cocuktan bile bahsetti ayni sahizla. Kizim yanliz kalir diye. Bende kendi capimdan tavsiyelerde bulundum. Bosan veya bosanma demiyorum dedim ama ikinci cocuktan bahsetmen hic dogru degil dedim. Bosanacakmisin dedigimde ise evet kararim kesin diyor ama kizimin acisindan dusundugumde gel gitler yasiyorum diyor.

Arkadaslar sizce bu evlilik bitmismidir ? Kendisi nasil bir yol izlemeli ? Esini bu bosanma asamasinda sizce eve tekrardan cagirmalimi cunku ayrilali uc ay oldu !

Son düzenleme:
Kadın için evlilik değil ki işkence bildiğin, Çocuklar içinde huzursuz ortamda büyümek daha kötü. Çocuğunu düşünüyorsa boşansın, sonuçta babasından ayırmıyor haftasonrarında görür babasını.

burda ne evlilik ne saygı ne sevgi ne insaniyada adı her neyse hiç bir şey kalmamış daha neyin dönmesi dönüp 3. çocuğumu yapıcak allah aşkına boşansın kızı babasını gidip görebilir bence ve bu arkadaşına kendi ailesiin desteği yada akıl veren yokmu ki hala kurtulmaya çalıştığı o işkenceye dönmek istiyor

kırılan bardagın kırıklarını toplamak gibi bişey olur eskisi gibi olmaz asla ve toplarken can acıtır sevginizin ve saygınızın bittiği bir adamla nasıl cinsel hayatınız olabilirki arkadaşnız ne istedigini bilmiyor bence:KK51:

Kiz hamile kaldi ama karsi tarafin ailesi cocugu istemedi ve zorla aldirdilar. Esi ise buna hic bir tepki gostermedi kendi cocugu degilmis gibi ailesinin lafina gitti. Bir yil sonra kiz ikinci kez hamile kaldi ve onuda istemediler ancak kiz ikinci cocugu aldirmadi. Kizi ise su an 7 yasinda. Bu donemlerde ayri eve ciktilar fakat hic bisi duzelmedi.
bu nasıl bir kafadır ya ? millet torun lafını duyunca taklalar atar bunlar kızın nikahlı kocasından olan çocuğu zorla aldırıyor.öyle kocanın da ben erkekliğine sıçayım En Büyük KK o bebek zorla aldırıldığı zaman boşanacaktı.arkadaşınız geç bile kalmış!!!!

Çocuk için evlilik yürütülmez. Çocuk için, kardeş yapılmaz. Çocuk için böyle adama katlanılmaz.

Babasızlık, rezil bir babaya sahip olmaktan daha iyidir.

Aynen böyle söyle arkadaşına.

Arkadaslar inanin bende bazi seylere anlam veremiyorum ama umarim tavsiyeleriniz okudugunda mantikli hareket edicektir. Ne diyeyim..

yani son bir kez ciddi ciddi konuşup sorunu anlatabilir, şartlarını söyleyebilir. bir 6 ay dener baktı ki adamda değişiklik yok, boşanır...

ya yemin ediyorum asabım bozuldu. adama ve ailesine değil arkadaşınıza. boşanmasın, çeksin.

büyük konuşmak istemiyorum bebek aldıran anadan babadan evladından da hayır gelmez insanlar bunun ne kadar günah olduğunun nasıl bir vahşet olduğunun farkında değil mi?!!!! bence derhal uzaklaşsın o adamdan...

Inanin'ki benim'de icim parcalandi bu aldirmis olduklari cocugu anlattiginda :(

düşündükçe garip evli nikahlı karı koca çocuğunu ne demeye aldırır, aklım almıyor. Allah herşeyin hayırlısını versin...

Yapsam mi etsem mi
Bosansam mi kalsam mi kardes yapsam mi vs.kafasinda soru işareti olanlar genelde oturuyor oturdugu yerde.burdaki yorumlar havada kalıyor. Eger gercekten kendisi istese zaten bunu sormazdi bile.o yüzden
KENDi BiLiR

- Anne ben nasıl oldum?
- Kızım, büyük kardeşini babaannenler ve baban zorla aldırtı. Sonrasında bir sene sabrettim, seni doğurdum, bir 7 sene daha sabrettim kardeşini doğurdum sen yanlız kalma diye.
- :KK57: Aklın, iraden nerdeydi?

Dogruyu söylemek gerekirse keske kizindan hiç hamile kalmasaydi, yada onuda aldarsaydi ve bosansaydi.

Arkadasin hayati boyunca hep yalnis kararlar almis. Bu sefer aldigi kararlar ise bir minik kizi etkiledi. Ne kadar kötü birsey, huzursuz bir evde büyümek, sürekli tartisma, annen ile kaç sefer evden uzaklasma,... . O kiz ayrica babasini istemiyor, normal aile hayati istiyor aslinda, huzur istiyor.

Arkadasin artik azicik kizini düsünse o adamdan bosar ve uzak bir yerde kizi ile huzurlu bir sekilde yasamaya çalisir. Ayni zamanda kizinida bir psikologa götürmesi lazim. Cok eminim o kizin hele ergenlik döneminde çok sorunlar yasayacagini. Ilerde esi ile çok sorunlar, sonuçta yasadigi seyler o kadar kolay degil.

Bunlarin hepsini söylüyorum fakat hiç biri olmayacaginida biliyorum. Arkadasin geçmiste aldigi kararlara bakarsak, tekrar döneceginden ve hatta 2inci bebek yapacagindan eminim. Sonuçta yillarca iskence çekmis, zorla bebek aldirmis, hakaret yutmus, kizina psikolojik siddet uygulanmis fakat hiçbiri bosanma nedeni degildi. Sadece evden bir müddet ayrilip, geri gelme nedenleridi onun için ki bunlar çok agir seyler.

Yani bu nedenler bosanmasini tesvik etmedi de esi kiz kardesine hakaret etmesimi bosanma nedeni oluyor? Ki simdi bile laflarindan geri dönmeye çalisiyor. Yani sende ne dersen de konu sahibi, bu kadin geçmis hatalarindan, olaylardan ders çikarmiyor. Yalniz olsaydi o kadar sorun etmezdim. Herkes kendine layik gördügü hayati yasar da ortada bir küçük kiz var. O minik yavruya o kadar çok aciyorum ki. Sonuçta o layik oldugu hayati yasamiyor. O o hayati seçmedi. Onu korumasi gereken insanlar korumuyorlar. :KK43:

Son düzenleme:
Dogruyu söylemek gerekirse keske kizindan hiç hamile kalmasaydi, yada onuda aldarsaydi ve bosansaydi.

Arkadasin hayati boyunca hep yalnis kararlar almis. Bu sefer aldigi kararlar ise bir minik kizi etkiledi. Ne kadar kötü birsey, huzursuz bir evde büyümek, sürekli tartisma, annen ile kaç sefer evden uzaklasma,... . O kiz ayrica babasini istemiyor, normal aile hayati istiyor aslinda, huzur istiyor.

Arkadasin artik azicik kizini düsünse o adamdan bosar ve uzak bir yerde kizi ile huzurlu bir sekilde yasamaya çalisir. Ayni zamanda kizinida bir psikologa götürmesi lazim. Cok eminim o kizin hele ergenlik döneminde çok sorunlar yasayacagini. Ilerde esi ile çok sorunlar, sonuçta yasadigi seyler o kadar kolay degil.

Bunlarin hepsini söylüyorum fakat hiç biri olmayacaginida biliyorum. Arkadasin geçmiste aldigi kararlara bakarsak, tekrar döneceginden ve hatta 2inci bebek yapacagindan eminim. Sonuçta yillarca iskence çekmis, zorla bebek aldirmis, hakaret yutmus, kizina psikolojik siddet uygulanmis fakat hiçbiri bosanma nedeni degildi. Sadece evden bir müddet ayrilip, geri gelme nedenleridi onun için ki bunlar çok agir seyler.

Yani bu nedenler bosanmasini tesvik etmedi de esi kiz kardesine hakaret etmesimi bosanma nedeni oluyor? Ki simdi bile laflarindan geri dönmeye çalisiyor. Yani sende ne dersen de konu sahibi, bu kadin geçmis hatalarindan, olaylardan ders çikarmiyor. Yalniz olsaydi o kadar sorun etmezdim. Herkes kendine layik gördügü hayati yasar da ortada bir küçük kiz var. O minik yavruya o kadar çok aciyorum ki. Sonuçta o layik oldugu hayati yasamiyor. O o hayati seçmedi. Onu korumasi gereken insanlar korumuyorlar. :KK43:

Umarim cocugu ve kendi icin en dogru kararlari alicaktir cocugun psikolojisi cok cok onemli gercekten bu vermis oldugunuz tavsiyeleride goz onunde bulundurur Insallah

hata üstüne hata yapıyor arkadaşınız...
1- kaçarak evlenmiş yaşı çk küçükmüş e dolayısıyla baya bi ezilmiş kv ve kp tarafından
2- ilk çocugunu aldırırken ses çıkarmamış
3- boşanma kararı almış baya kararlıymış hemde ama kızı babasını ister diye vazgeçebilir ve 2. çocuguda yapalım kızım yanlız kalmasın
bu nasıl bir mantıksızlık ? çocukmu yapıcak boşanıcakmı ne yapıcak yani ?
ne istediğine bir karar vermesi lazım önce.

madem 3 senedir evli gibi değiller sevgi saygı namına birşey kalmamış ki - ilk çocugunu zorla aldırırlarken o saygıyı kaybetmişlerdi- inceldiği yerden kopsun. çocugunada güzel bir dille anlatır olan biteni.

Back