Arkadaşa yardımcı olmak/olmamak ama nasıl?

katikula

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
34.740
12.323
Arkadaşlar,
Kafamı uzun zamandan beri karıştıran bir olay var. Ne yapacağımı bilmiyorum.
9 senelik bir kız arkadaşım var. Kendisiyle dönem dönem sorunlar yaşasak da bunların üstünden gelip birbirimizden kopmadık.
Bu arkadaşımın adı Naz olsun konuya o isimle devam ediyim.
Naz'ın 3 senelik bir ilişkisi vardı. bunun 2 senesi hep bir aradaydılar ve içli dışlılardı.
Sonra okul bitince Naz'ın erkek arkadaşı Amerika'ya gitti.
1 seneye yakın orada hala, çalışıyor ve şimdilik geri gelmeyi düşünmüyormuş.
Naz bu süre içinde benle görüşmesine rağmen tasvip etmeyeceğimi düşündüğünden bir başkasıyla görüştüğünü söylemedi.
Sadece Hayal ben birinden hoşlanıyorum ama Eray (Amerika'daki sevgilisi) ile hala ilişkim devam ediyor çıkmazdayım dedi bir gün.
Kim diye sorduğumda evli biri olduğunu söyledi.
33 yaşında ve evliymiş.
Nasıl yaparsın böyle bir şey saçmalama sakın bak dedim bir sürü şey anlattım KK da öğrendiğim duyduğum...vs evet haklısın görüşmeyeceğim zaten artık asla dedi.
İçime gene de kurt düşmüştü ben sordukça kaçıyordu.
En sonunda sadece telefonda görüştüklerini söyledi yüz yüze ise 1 defa görüştük o kadar dedi.
İnanmak istedim buna ama değilmiş.
Dün öğrendim.
Hala bu insanla gerek telefonda gerekse yüz yüze defalarca görüşmüş.
Tepki versem gerçeği ona göstermeme izin vermeden kaçıyor laftan. akannehir
Sussam da gönlüm razı değil, bu kız böyle değildi.
Resmen zarar görmesinden korkuyorum.
:sinifsinif:
Henüz ilişkisi devam da ediyor, bu durumda aldatmış pozisyonda olduğunu söyledim, kabul ediyor hatalıyım artık görüşmeyeceğim diyor ama görüşmeye de devam ediyor...
:umursamaz:
Biliyorum... Hissediyorum konuşmalarından, tavırlarından. ohaoldumsmile
Bırakıp gitmek istemiyorum yardımcı olmak istiyorum ama nasıl?
İkisini de bitir kafanda tek başına da hayat çok güzel diyorum sadece susuyor aslında öyle diyip geçiştiriyor.
Amerika'dakiyle bari tamamen irtibatı kes diyorum en azından aldatmış pozisyonda olma diyorum buna gücüm yok diyor.
Offf çok arada kaldım ya.... Siz olsanız ne yapardınız?

Hayalcim;
istediğin kadar anlat,karşındaki anlamak istemiyorsa elinden hiç bir şey gelmez!
Ne yazık ki hayatı yaşayarak öğreniyoruz.
Arkadaşın da işin sonunda çok acı çekecek,gözyaşı dökecek kısacası sonunda olan ona olacak belki o zaman kaybettiği yıllarına ağlar..
Evli adam zaten arkadaşını sevse hemen boşanır,Amerika'daki duysa ya da o da hasretten bunalıp ayrılsa tek üzülen arkadaşın olacak..
Sen elinden geleni yapmışsın..

Hayalcim;
istediğin kadar anlat,karşındaki anlamak istemiyorsa elinden hiç bir şey gelmez!
Ne yazık ki hayatı yaşayarak öğreniyoruz.
Arkadaşın da işin sonunda çok acı çekecek,gözyaşı dökecek kısacası sonunda olan ona olacak belki o zaman kaybettiği yıllarına ağlar..
Evli adam zaten arkadaşını sevse hemen boşanır,Amerika'daki duysa ya da o da hasretten bunalıp ayrılsa tek üzülen arkadaşın olacak..
Sen elinden geleni yapmışsın..

Laalecim canım ben elimden geleni yapamadığımı düşünüp zaman zaman kendimi kötü hissediyorum.
Bu adam boşancam filan diyormuş ama inanmıyorum.
Hangi evliyken karısını aldatan adam diğer kadına 'boşanmayacağım' der ki ilişkinin başlangıcında?
:bbo:
Bunları da anlattım.
O boşanmaz, karısıyla aynı yatakta yatmıyormuş güya bir sürü şey söylemiş.
Hiçbirine inanmadım ve söyledim de.
Emin ol karısıyla aynı yatakta uyuyodur da başka şey de yapıyodur dedim...

Laalecim canım ben elimden geleni yapamadığımı düşünüp zaman zaman kendimi kötü hissediyorum.
Bu adam boşancam filan diyormuş ama inanmıyorum.
Hangi evliyken karısını aldatan adam diğer kadına 'boşanmayacağım' der ki ilişkinin başlangıcında?
Bunları da anlattım.
O boşanmaz, karısıyla aynı yatakta yatmıyormuş güya bir sürü şey söylemiş.
Hiçbirine inanmadım ve söyledim de.
Emin ol karısıyla aynı yatakta uyuyodur da başka şey de yapıyodur dedim...

Boşanacam demekle boşanılsaydı ohoooooo...
Eşiyle ev hayatını anlatacağına şimdiye kadar dava açsaydı en azından bir kaç celse görülürdü..
O zaman da inan ki helal olsun derdim adama ben!

Boşanacam demekle boşanılsaydı ohoooooo...
Eşiyle ev hayatını anlatacağına şimdiye kadar dava açsaydı en azından bir kaç celse görülürdü..
O zaman da inan ki helal olsun derdim adama ben!

Güya 2 senedir boşanamıyormuş.
Kadının sağlık sorunu varmış.
Kadın demiş boşanmayalım şimdi.
2 yıldır aynı evin içinde yaşamaya devam ediyorlarmış ama boşanmıyorlarmış...
kötükedihüso

Güya 2 senedir boşanamıyormuş.
Kadının sağlık sorunu varmış.
Kadın demiş boşanmayalım şimdi.
2 yıldır aynı evin içinde yaşamaya devam ediyorlarmış ama boşanmıyorlarmış...
kötükedihüso

Heee sağlık sorunu!!!fisfisfis
Anladım ben şimdi..
Ayol bahaneleri de ne güzel hazır hepsinin...:bbo:
Adam doktor galiba,eşini evde tedavi ediyor,taburcu edecek sonra..akannehir

arkadaşının etrafında ailesi sevgi gördüğü kimse yok mu?

o adamla nereden tanışmış...

çok sert bir şekilde gerçekleri yüzüne vurmaktan başka çare yok. dost acı söyler misali...

yumuşak dilden anlamaz. aklı bir karış havada.

belki adamla bazı şeyler yaşamıştır o yüzden ayrılmıyordur. ne bileyim belki de maddi yardım sağlıyordur :bbo:

arkadaşının etrafında ailesi sevgi gördüğü kimse yok mu?

o adamla nereden tanışmış...

çok sert bir şekilde gerçekleri yüzüne vurmaktan başka çare yok. dost acı söyler misali...

yumuşak dilden anlamaz. aklı bir karış havada.

belki adamla bazı şeyler yaşamıştır o yüzden ayrılmıyordur. ne bileyim belki de maddi yardım sağlıyordur :bbo:

Var ailesiyle yaşıyor zaten.
O adamın işlettiği cafe-bar gibi bir yer varmış o şekilde tanışmışlar.
Yüzüne kaç defa söyledim neler yaptım ya. :kızgın:
Valla ben de artık şaşırmış vaziyetteyim :bbo:
Adamla bir şeyler yaşamadığından eminim canım, evlilik öncesi ilişki ve türevine karşı biri.
Ayrıca geçenlerde adam onu öpmeye çalışmış bizimki kaçmış, dün anlattı a.s
Yardım sağlamasına gerek yok çünkü zaten bu arkadaşımın durumu iyi, villada oturuyorlar, altında arabası her şey var hayatında...
Sadece kendimi boşlukta hissettim diyor.
Dün bana söz verdi görüşmeyeceğim diyor artık ama ya olursa diye de içimden geçirmedim değil...
bilmiyorumkismile

Heee sağlık sorunu!!!fisfisfis
Anladım ben şimdi..
Ayol bahaneleri de ne güzel hazır hepsinin...:bbo:
Adam doktor galiba,eşini evde tedavi ediyor,taburcu edecek sonra..akannehir

Bahane olduğunun ben en başından beri farkındayım ama artık nasıl yalanla kandırdıysa önce kızın aklını karıştırmış.
Şimdi ben toplamaya çalışıyorum...
Gerçi baya yol kat ettim artık yalan söylediğini idrak edebiliyor.
Bakalım işte başka ne yapabilirim diye düşünüyorum.

Tatlım Ne Kadar Çabalasanda Belliki Burnunun Dikine Gidecek Arkadaşın...
Ve Bu Durum Seni Dahada Üzecek..
Bence Evli Olan Kişiyle Sevgilisinden Yana Boşluğa Düştüğü ıçin Beraber..
Ama Yinede Tüm Çabalarına Rağmen Anlamıyorsa Bırak Her Koyun Kendi Bacağından Asılır.. a.s.

Tatlım Ne Kadar Çabalasanda Belliki Burnunun Dikine Gidecek Arkadaşın...
Ve Bu Durum Seni Dahada Üzecek..
Bence Evli Olan Kişiyle Sevgilisinden Yana Boşluğa Düştüğü İçin Beraber..
Ama Yinede Tüm Çabalarına Rağmen Anlamıyorsa Bırak Her Koyun Kendi Bacağından Asılır.. a.s.

Canım sağol, ben de öyle olduğunu düşünüyorum boşluktan dolayı böyle davrandığını kendi de kabul ediyor.
En son adam bunu öpmeye çalıştıktan sonra izin vermemiş ve tiksindim dedi.
Umarım bundan sonra görüşmez ve böylece ben de rahat nefes alırım...
a.s

Canım sağol, ben de öyle olduğunu düşünüyorum boşluktan dolayı böyle davrandığını kendi de kabul ediyor.
En son adam bunu öpmeye çalıştıktan sonra izin vermemiş ve tiksindim dedi.
Umarım bundan sonra görüşmez ve böylece ben de rahat nefes alırım...
a.s

İnşallah Adam Bela Olmaz Başına..
Bazı Tipler Vardır Böyle Evli Barklı Ama Kızlarada Tam Yapışır Kalırlar akannehir

Var ailesiyle yaşıyor zaten.
O adamın işlettiği cafe-bar gibi bir yer varmış o şekilde tanışmışlar.
Yüzüne kaç defa söyledim neler yaptım ya. :kızgın:
Valla ben de artık şaşırmış vaziyetteyim :bbo:
Adamla bir şeyler yaşamadığından eminim canım, evlilik öncesi ilişki ve türevine karşı biri.
Ayrıca geçenlerde adam onu öpmeye çalışmış bizimki kaçmış, dün anlattı a.s
Yardım sağlamasına gerek yok çünkü zaten bu arkadaşımın durumu iyi, villada oturuyorlar, altında arabası her şey var hayatında...
Sadece kendimi boşlukta hissettim diyor.
Dün bana söz verdi görüşmeyeceğim diyor artık ama ya olursa diye de içimden geçirmedim değil...
bilmiyorumkismile

elinden geleni yaptıysan üzülmene gerek yok. bir arkadaşın yapması gerekeni yapmışsın.

yaşı küçük değildir, yaptığının saçma ve ne kadar çirkin bir şey olduğunu düşünebilmeliydi. İnşallah yanlışından bir an evvel dönerfisfisfis

elinden geleni yaptıysan üzülmene gerek yok. bir arkadaşın yapması gerekeni yapmışsın.

yaşı küçük değildir, yaptığının saçma ve ne kadar çirkin bir şey olduğunu düşünebilmeliydi. İnşallah yanlışından bir an evvel dönerfisfisfis

23 yaşınd... Haklısınız belki de yaşaması gerektiğini yaşayıp doğruyu bulmasına izin vermeliyim.
Zaten elimden gelen sadece uyarmak...
:1ninca:
Teşekkür ederim hepinize a.s.

evli adam boşanmak isteyip de boşanamıyor ve biriyle görüşüyor bitmesini bekleyememiş mi kızcağızı kandırıyor
diyelim ki boşandılar ve bu kız onunla evlendi arkadaşın vicdan azabı çekmeyecek mi acaba ayrılmalarına neden oldum diye
isteseydi 2 seneye kadar boşanırdı adam
bence de sevgilisinden ayrı oldugu için boşlukta 2 sene içli dışlı birlikte birden ayrı durmak çok koymuştur arkadaşına her zaman gördüğü ilgi birden kesilince bocalamıştır ve başka birine yönelmiştir
keşke karşıdaki kişi evli olmasaydı en azından amerika dakiyle ayrılır daha iyi olurdu
sen zaten gereğini yapmışsın uyarmakla sessiz kalmamışsın
ama kız çok üzülecek u işin sonunda

Son düzenleme:
Valla çok yardımcı olamazsın Hayalcim. Benzer birşeyi ben de yaşadım. Konuşsan dinlemez, ayrıldım der görüşmeye devam eder. Üstüne gitsen senden uzaklaşır. Daha büyük hatalar yapmasın diye kendindne uzaklaştırmak istemezsin de. Lale'nin de dediği gibi kendi yaşayacak, acısını çekecek, zamanı gelip kendi vazgeçecek. Bu durumlarda pek seçenek yok. Zaten bir süre sonra sana anlatmayı da kesecek.
Ha arkadaşınla ilişkine gelince senin tercihin. Ben her ne kadar kızgınlıktan delirsem de bırakmadım arkadaşımı. Çünkü yalnızlığa itildikçe hatalarının uzamasından ve büyümesinden korktum. Yanlı da yapsa arkadaşımdır dedim. Ama tabi diğer kişiyle hiç görüşmedim, görüşmek zorunda kaldığım bir iki sefer tavırlıydım. Arkadaş grubumuza filan sokamadı o insanı.

evli adam boşanmak isteyip de boşanamıyor ve biriyle görüşüyor bitmesini bekleyememiş mi kızcağızı kandırıyor
diyelim ki boşandılar ve bu kız onunla evlendi arkadaşın vicdan azabı çekmeyecek mi acaba ayrılmalarına neden oldum diye
isteseydi 2 seneye kadar boşanırdı adam
bence de sevgilisinden ayrı oldugu için boşlukta 2 sene içli dışlı birlikte birden ayrı durmak çok koymuştur arkadaşına her zaman gördüğü ilgi birden kesilince bocalamıştır ve başka birine yönelmiştir
keşke karşıdaki kişi evli olmasaydı en azından amerika dakiyle ayrılır daha iyi olurdu
sen zaten gereğini yapmışsın uyarmakla sessiz kalmamışsın
ama kız çok üzülecek u işin sonunda

Teşekkür ederim o da böyle düşünüyor zaten kimse benim yüzümden ayrılmasın diyor ama adam demiş ki senden çok önce bitti evliliğimiz.
Bizim kız da inanmış işte...
Ben biraz doğruları bulmasında yardım ettiysem ne mutlu bana.
Umarım bu son olur...
Gerekirse üzülsün ama bir daha o adamı görmesin umarım...

Valla çok yardımcı olamazsın Hayalcim. Benzer birşeyi ben de yaşadım. Konuşsan dinlemez, ayrıldım der görüşmeye devam eder. Üstüne gitsen senden uzaklaşır. Daha büyük hatalar yapmasın diye kendindne uzaklaştırmak istemezsin de. Lale'nin de dediği gibi kendi yaşayacak, acısını çekecek, zamanı gelip kendi vazgeçecek. Bu durumlarda pek seçenek yok. Zaten bir süre sonra sana anlatmayı da kesecek.
Ha arkadaşınla ilişkine gelince senin tercihin. Ben her ne kadar kızgınlıktan delirsem de bırakmadım arkadaşımı. Çünkü yalnızlığa itildikçe hatalarının uzamasından ve büyümesinden korktum. Yanlı da yapsa arkadaşımdır dedim. Ama tabi diğer kişiyle hiç görüşmedim, görüşmek zorunda kaldığım bir iki sefer tavırlıydım. Arkadaş grubumuza filan sokamadı o insanı.

Ben asla kızgınlığa mahal vermedim tinkerbelle im (kusura bakma eski rumuzuna alıştım da akannehir) en azından onun yanındayken.
Bir kere başlarsam kızmaya uzaklaşacak biliyorum şu an iyi davranıp ağzından laf alıp bununla alakalı küçük dokunuşlar yaparak doğruyu bulmasına yardım ediyorum...
Epey yol ettik gerisi onun tercihi.
Allah'a emanet ol deyip çekip gitmek zaten tarzım değil savaş vereceğim ama üstüne düşmeden.

Ben asla kızgınlığa mahal vermedim tinkerbelle im (kusura bakma eski rumuzuna alıştım da akannehir) en azından onun yanındayken.
Bir kere başlarsam kızmaya uzaklaşacak biliyorum şu an iyi davranıp ağzından laf alıp bununla alakalı küçük dokunuşlar yaparak doğruyu bulmasına yardım ediyorum...
Epey yol ettik gerisi onun tercihi.
Allah'a emanet ol deyip çekip gitmek zaten tarzım değil savaş vereceğim ama üstüne düşmeden.

Yapılabilecek en iyi şey bu zaten. Bu karımla boşanacağım zaten herşey bitti lafına da hastayım. Ben de eminim aslında karısıyla herşeye devam ettiklerinden. Ya çok ayıp olacak ama birini duymuştum, karısından enfeksiyon alıp sevgilisine taşıyan. Ama hala öteki karısını değil beni seviyor aslında diye dolanıyordu.

X