arkadaş sorunu :(

yaraligonca

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2019
52
22
88
öncelikle herkese selamlar, benim derdim su; ben evde boş oturmamak ve biraz da sigortam olsun diye bir işe girdim, henüz yeni ama daha önceleri de bu tarz yerlerde çalışmıştım... benim sorunum şu ki, ben fabrika tarzi yerlerdeki insanlar ile kesinlikle anlaşamıyorum ve arkadaşlık kuramiyorum, kültür seviyesi, eğitim seviyesi farkı çok var ve myo mezunuyum ben... tabiki sadece diplomami alip oturmadım kendimi geliştirmeye hala devam ediyorum çok iyi ingilizcem var, ama maalesef artık türkiyede iş bulmak çok zor ve artık herşeyin başı torpil olmuş....birde benim gibi küçük bir yerde yaşıyorsanız daha zor..

birkaç bayanla arkadaşlık denediysem de mesela ben çocukları cok severim , kadının birinin kızına toka, boya kalemi falan almıştım ama beni kullanmaya çalıştığını gördüm, kızının doğum günü vardı ve bana o gün birkaç kere sordu sende hediye almaya gelecek misin diye benim ağzımdan öyle birşey çıkmamıştı bile o gun, birkac kere de beni kiskandirmaya çalıştı yeni aldigi ayakkabi, bot gibi seyleri bana gosterirdi hep nasil yeni aldim diye ben hiç öyle birsey yapmam, yeni birsey giysem ilk o sorar ayakkabimi yeni mi diye ? ben önem vermem böyle konulara... onu geçtim birgün bir hırka giydim... ayni kadin bana da bu hırkanın aynindan al yoksa kafani kırarım diye bir söz söyledi, şaka bile olsa ben onunla o tarz seviyesiz bir.konusma içinde hiç bulanmamıştım, neyse ben bu kişi ile arkadaşlığımı kestim....
birkaç kadinla daha arkadaslik yaptim ama onlarinin niyetleri de meğerse evlenememiş abisini ve birinin de evlenememiş kuzenini bana ayarlamakmis niyetleri....hep durmadan o adamlari anlatip durunca artik gina geldi onlarla da iletişimimi kestim... bir arkadaşım daha var mesela onla da iki kelime oturup konusmazsin cafe vs. yerlere gitsek iki cay içelim diye elinde hep kamera selfi cekip sosyal medyaya atacak, o resim olmamis buradan cek, su açıdan cek diye....
biliyorum bazilarinin derdinin yaninda benim derdim dert bile degil ama böyle arkadaşsız kalınca çok sıkılıyorum, dedikodu, şu, bu değilde dünyada neler olup bitiyor, daha kültürlü konular hakkinda konuşacağım arkadaslarim olsun isterim ama öyle kişileri bulamiyorum anlayacağınız

Fabrika ortamında öyle insanlar olmaz ya. Benim üniversite mezunu arkadaşım da fabrikaya girmişti ama atandı da çıktı.

Arkadaşlık yapamıştı kimseyle. Tahmin ediyorum ben o tip insanları. İnternetten falan aslında bulabilirsiniz belki? Kurslar, halk eğitim kursları ya da...

Ben bunu seviye, level olmaktan ziyade farklı bi' kültür olarak adlandırıyorum.

Kimin kültürü kime üstün olayı biraz ayrıştırmaya girebiliyor.

Ama haklısınız, sizin içinde bulunduğunuz küme ile bu kadınların kümesi farklı görünüyor.

İş dışında arkadaş bulabileceğiniz yerler yok mu?

bir önceki açtığım konuda bu internetten arakadaş bulma konusu ile sıkıntım vardı, zaten artık yanımızdaki insana güvenemiyoruz internete nasıl güvenecez, herkes sosyal medyada kendini olduğu gibi değil de daha farkli sekilde olmasini istediği imsanlar gibi tanitiyor.... kimse ben yalanciyim der mi ... degil mi?

çok düşünüyorum bende ama yok gibi maalesef, o tarz yerlerde çalışan çoğu kadın böyle... evli olupda erkeklerle haşır neşir olanları saymiyorum bile... benim onları kotuledigim yok

İyi de sizde herkese bir kulp takmışsınız.
Ya azıcık onların seviyesine ineceksiniz,
Ya da arkadaşsız kalacaksınız.
Emin olun ki oradakiler de sizi eleştiriyordur!

Bazen her girdiğimiz ortam istediğimiz gibi olamayabiliyor benim de böyle ortamlara girmek zorunda kaldığım çok oldu genelde onlara ayak uydururum ve onların seviyesinde davranırım garip bi şekilde de ısınırlar bana ama bu durumdan sıkılıyorum ben ve bi süre sonra bunaltmaya başlıyo o yüzden sizi anlayabiliyorum bi süre idare edeceksiniz mecbur

İyi de sizde herkese bir kulp takmışsınız.
Ya azıcık onların seviyesine ineceksiniz,
Ya da arkadaşsız kalacaksınız.
Emin olun ki oradakiler de sizi eleştiriyordur!

Hiç öyle olduğunu düşünmüyorum. Ben de az çok biliyorum. Küçümsemek için söylemiyorum ama eğitim farkından dolayı, görülen ortamlar alınan eğitimler farklı. Dolayısıyla, zorlanılması, anlaşması gerçekten güç oluyor.

Arkadasĺikta paylasim, fikir alısverisi önemlidir. Kendinize uymayan biriyle anlaşamazsınız normaldir. Bende daha önce fabrika olmasa da bu tarz bir yerde calıştım. Kendimi iş ortaminda yapayalnız hissediyordum. Kızların ve erkeklerin tek konustuğu ve iletişimleri karşı cinsle ilişkilerdi. Oturupta arkadaşımla atomu parçalayalim demiyorum ama, zaman zaman insan psikolojisinden, kitaptan, siyasetten konuşabileceğim, fikir alişverişi yaptığımda bana bir seyler katacak, bir sıkıntımda farkli bir bakış açısı gösterebilecek birilerini istiyor insan. Daha önceki okulunuzdan, büyüdüğünüz semtten yada akraba çevrenizden hiç arkadasınız yok mu?

Diğerleri tamam ama fotoğraf çekmesinde ne sakınca var ki ayrıca sizde birilerine göre daha az okumuş olabilirsiniz sizi de bu şekilde eleştirseler zorunuza giderdi ben sizden daha tahsili yüksek ve daha fazla dil bilen ve yine de işsiz kalmış biri olarak şunu özellikle belirtmek isterim eğer sizi kıskanmayan iyi niyetli dedikodunuzu yapmayacak kuyunuzu kazmayacak insanlar bulduysanız bu devirde ilkokul mezunu da olsa baş tacı edin. Sizi birileriyle tanıştırmaya çalışıyorlarsa da kapris yapmadan kriterlerinizi söyleyebilir ya da henüz düşünmediğinizi söyleyebilirsiniz kırmadan.

fotoğraf cekmesinde bir sorun yok ama benim iznimi almadan sosyal medyada paylasmasi çok büyük sorun, bu arkadaşım önceden böyle degildi.. gitgide sosyal medya bagimlisi oldu, onla da iletişimim sağlıklı degil yani, benim kimseyi eleştirdiğim yok sizler anlamak istediğiniz gibi anliyorsunuz zaten..... benim sorunum arkadaşlık edecek düzgün karakteri olan kimse yok...

biliyor musunuz hiç bir zamanda olmayacak böyle detaylı düşünürsem benim de yok, hatta bende arkadaşlarım için o kadar düzgün değilim. en düzgün dediğiniz en iyi dediğiniz yıllarca arkadaşlık ettiğiniz insan bazen saçma sapan bir hareket yapıyor maalesef bu böyle kimle arkadaşlık edersek edelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…