- 18 Nisan 2017
- 3.473
- 7.693
- 108
- Konu Sahibi Bremenmizikacisi
-
Konuma geliyorsun bana hakarete varacak şeyler yazıyorsun ve beni alıntılama diyorsunİlk paragraftakiler tamamen benim yerimde olsan kendin hakkında düşüneceğin şeyler.:)
Ben gıcık olmadım.
İleride böyle kendi yazdığın senaryolarla da avukatlık yaparsan işin var epey.müvekkillerine yazık milletin hakkına girmen işten bile değil.çok yazık
Bunun devamı polemiğe girer, artık beni alıntılamazsan sevinirim.
Öyle yapmaya çalışıyorum. Çok tuhaf insanlarla karşılaştım bu süreçte gerçekten tuhaf bir macera olduBurada yorum yazanlara bakma konu sahibi. Ben seni anlıyorum. Ben de devlette iyi bir okulda hukuk okuyorum 4.sınıfım. Kendini geliştiren çalışkan insan mutlaka karşılığını bulur ayrıca burada yazanlar bilmiyorlar hukuk mezunları staj senesinde maaş alıyor. Maaş ve çalışma konusunda bir kriterinin olması senin kendine değer verdiğini gösterir. Bu sektörde “ne iş olsa yaparım abi, ücretsiz de çalışırım abi” cileri çok eziyorlar.
Büronun kurucusu olan avukat deli gibi para kazanıyor. Bir zahmet stajyerine de para versin yani. Bütün gün deli gibi adliyede koşuşturup icra takibi yaptırmayı biliyorlar ama. Öğrencilik hayatını bitirmiş oluyoruz bir kere, mezunuz artık. Adliye stajı bittikten sonra duruşmalara bile girebiliyoruz. Maaş almamamız için hiçbir sebep göremiyorum. Küçümsemiyorum ama mağazadaki lise mezunu kasiyer bile maaş alıyor. Hukuk okuyan bir insanın hakkını bilmesi lazım. İçinize sinmeyen bir yerde çalışmayın lütfen.
Ne düşündüğümü aslında çok iyi anlatmışsınız ben bile bu kadar açık anlatamadımİşte bunlar hep son sene üniv hocalarinin verdikleri gazdandevlet universitesi ve ozel universite diplomasinin birbirine eşit olduğunu iş hayatina girince anlayacaksin.. Ayni departmanda devlet mezunu ve özel mezunu aynı maasa calisacak.. Yeni mezunlara acayip bir özgüven veriyor bu diplomalar.. İş hayatinda aldgn diplomanin hicbi onemi yok halbuki..
Arkadasin dedigin gibi sinsiden seni germeye çalışmış.. Bence anladığım şu yani arkadasin şu an boş ve bana akıl vermesi saçma diyosun.. Önce bi işe gir sonra akıl verirsin diyosun.. Ama öyle olmuyor.. Bu hayatta herkes her konuda uzman kesilebiliyor..
Sende sinir olup acayip bir ozguvenle arkadasini ezmissin.. Bariz belli bu.. Bu zmnlarda yeni mezunken insanda ayrı bir kibir oluyor.. Dikkat etmeni öneririm.. Çünkü kibir canavar gibi her zmn bekler pusuda.. Umarim bu biseyleri basarip tek basima ayakta kaldim ozguveniyle sert bi sekilde yere cakilmazsin.. Çünkü iş hayatı öyle basit bisey degil dilekceyi 1 ayda ogrensende insan iliskilerin kötüyse tutunamazsn.. Ve stajyerlere kimse para vermez.. Önce biraz acı cekeceksin ne yazikki.. Sonra ekmegini yiyceksin.. Biraz daha bu sekilde sömurulmek istemiyorum mantigiyla bakarsan arkadasinin dedigi gibi olacak.. Zaten deneyim kazanmak için yaptgn staji maddi açıdan degerlendirip bana bisey katmayacak gibi de düşünme.. Fotokopi cekmek bile önemlidir.. Bütün belgeleri görürsün
Not: kendimden biliyorum.
Ne düşündüğümü aslında çok iyi anlatmışsınız ben bile bu kadar açık anlatamadım
Evet onun bu tavrına sinirlendiğim için hıncımı özel üniversitelerden çıkardım birazcık kızım sana diyorum gelinim sen anla oldu gibi. Ben konuda kendimden çokça bahsettim ama benim beklentilerim bayağı düşük aslında. Sadece tanıdıklarım olmadığı için bunları dahi sağlayacak bürolar bulmakta güçlük çekiyorum
Evet haklısınız aslında ufak bir konu ama hayatımın gündemi şu an bu olduğu için ve çok da stresli olduğum için büyüttüm sanırım. Ama hala onun çok da iyiniyetli olduğunu düşünmüyorum orası ayrıCanım kız kardesim de avukat.. O da zorlukla okudu.. Bursu yoktu.. Bende univdeydim o zmnlarda.. Ailem o kadar az para gonderiyodu ki ona.. Anca yurt parası ve yemek yiyebiliodu.. Geldi mezun oldu.. Kendi kriterine göre evine yakin olan bi buroya girdi.. Sifir para aldi.. Adliyelerde süründü.. Sadece yemek yiyebildi stajinda.. Orasi bitti.. Hakim savciliga girdi.. Herseyi halletti mulakatta elendi.. Yine calisti sinavlara alese girdi ydsye girdi.. Simdide bir buroda işe girdi.. Calisiyo ve allahin işi ki gercekten oyle.. Yabanci dili catpat olmasina ragmen ydsden düşük almasina ragmen yuksek lisansa basliycak..
Sizin isiniz öyle iş degil meslek bence.. Ama biraz da bazi seylere eyvallah cekmek gerekiyor.. No pain no gain demisler yaa.. Öyle hemen mezun olunca altin tepside sunulmuyor ayricaliklar.. Hayatta hersey sabir..
Umarim iyi bir yere girersin.. Ama arkadasinin gönlünü al bence.. Zaten senin gibi cabalayan insanin yaninda kendini düşük hissetmistir.. Sende öyle diyince icerlemistir.. Sen kendine bak.. Birak akil vermeye devam etsin arkadasin.. 3 gunluk dunyada diploma farkinin ayrimini yapmayn aranizda
Evet haklısınız aslında ufak bir konu ama hayatımın gündemi şu an bu olduğu için ve çok da stresli olduğum için büyüttüm sanırım. Ama hala onun çok da iyiniyetli olduğunu düşünmüyorum orası ayrıararım belki bugün kendisini
Ben burada konunun daha iyi anlaşılması için bu bilgileri verdim. Cv’me yazar geçerim patron okur veya okumaz bilmiyorum. Siz kanımca benim beklentimin çok çok üst seviyelerde olduğunu zannettiniz. Değil. Komik bir rakam hatta ama insanlar ölücü. Ben de istemiyorum öyle bir yer. En doğal hakkım değil mi??Eşimin yanına boğaziçi üniversitesinden mezun 5 yıllık deneyimli adam 7bin maaşla girmeyi kabul etti. Siz hangi ülkenin premsesisiniz? İyi güzel okumuşsunuz ama unutmayın iş hayatında önce deneyim gelir. İş görüşmesine gittiğiniz yerlerde de bu şekilde konuşuyorsanız, arkanızdan gülüyorlardır söyleyeyim.
Simdi burada sizi yaniltmasinlar. Kendine guvenmek is hayatinda hep olumlu karsilanir. Buradaki yorumlarda haklilik payi var ama bilmedikleri yada eklemedikleri birsey var. Bir isi alan en iyi bilen degil en iyi yapan degil, ben herseyi cok bilirim diyen ozguveni tavan yapmis insanlari aliyorlar ise. Yani boyle bir meziyetiniz varsa zaten koreltmeyin biradaki yorumlarla |
Ben bana burada yapılan emeklerimi aşağılayan tarzda yorumların içinin bomboş ve sırf beni aşağı çekmek için yapılan yorumlar olduğunu düşünüyorum. Benim düşüncem de belli yolum yönüm de belli. Ha ne oldu kibirli davranmamam gerektiğini öğütlemiş oldular sağ olsunlar. Ama ben kendimi biliyorum, diğerlerini biliyorum, hak ettiğimi de biliyorum hak etmediğimi de biliyorum. Muhtemelen tavrım buradakilerle itici geldi ama bu beni değiştirmez. O yüzden tavrımda değişikliğe gitmeyeceğim zaten :)
Simdi burada sizi yaniltmasinlar. Kendine guvenmek is hayatinda hep olumlu karsilanir. Buradaki yorumlarda haklilik payi var ama bilmedikleri yada eklemedikleri birsey var. Bir isi alan en iyi bilen degil en iyi yapan degil, ben herseyi cok bilirim diyen ozguveni tavan yapmis insanlari aliyorlar ise. Yani boyle bir meziyetiniz varsa zaten koreltmeyin biradaki yorumlarla
Öyle demedi ki bana ama. Sen ayrıcalıksızsın senin bir farkın yok diyip durdu. Bir önceki yorumumda da bahsettim ben yıllardır çok çabaladım bir farkım olsun diye. Çok fazla zorluk çektim maddi anlamda. Ve hepsini çok iyi biliyor. Buna rağmen üstüne basa basa alelade olduğumu söyledi. Benimle aynı okuldan mezun arkadaşlarım tanıdıkları vasıtasıyla şak diye çok güzel yerler buldular. Benim öyle bir imkanım yok. Hep çabalıyorum hep çabalıyorum. Ama çabalarımı küçümsüyor
Sanmıyorum ama öyle olursa haber ederim keyfiniz yerine gelirEvet maalesef farkınız yok. Kendinizce farkınız olduğunu düşünebilirsiniz ama işveren açısından herkes gibisiniz.
Hatta kendinizi,farklı bulduğunuz yönlerinizi, zekânıza olan inancınızı işverenlere ısrarla ifade ederseniz ciddi bir farkınız daha olacak,muhteşem bir şekilde bahsettiğiniz o bölümden mezun biri olarak işsiz kalacaksınız.
Sanmıyorum ama öyle olursa haber ederim keyfiniz yerine gelir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?