Arkadaşın tavrı

Konuma geliyorsun bana hakarete varacak şeyler yazıyorsun ve beni alıntılama diyorsun
Yazdıklarına cevap verme gereği dahi duymayacağım çünkü hakikaten üfürükten teyyare salladığının eğer algı kabiliyetin varsa farkındasındır.

Öyle yapmaya çalışıyorum. Çok tuhaf insanlarla karşılaştım bu süreçte gerçekten tuhaf bir macera oldu

Ne düşündüğümü aslında çok iyi anlatmışsınız ben bile bu kadar açık anlatamadım
Evet onun bu tavrına sinirlendiğim için hıncımı özel üniversitelerden çıkardım birazcık kızım sana diyorum gelinim sen anla oldu gibi. Ben konuda kendimden çokça bahsettim ama benim beklentilerim bayağı düşük aslında. Sadece tanıdıklarım olmadığı için bunları dahi sağlayacak bürolar bulmakta güçlük çekiyorum

Konuyu tam okumadım ama özel unide hukuk okunmaz. Devlette okuyanlar öne geçiyor diye duymuştum.Sayısalım normalde ama tercih döneminde olunca duymuştum bunları( koç hukuk gibi bilinen özelleri demiyorum)

Canım kız kardesim de avukat.. O da zorlukla okudu.. Bursu yoktu.. Bende univdeydim o zmnlarda.. Ailem o kadar az para gonderiyodu ki ona.. Anca yurt parası ve yemek yiyebiliodu.. Geldi mezun oldu.. Kendi kriterine göre evine yakin olan bi buroya girdi.. Sifir para aldi.. Adliyelerde süründü.. Sadece yemek yiyebildi stajinda.. Orasi bitti.. Hakim savciliga girdi.. Herseyi halletti mulakatta elendi.. Yine calisti sinavlara alese girdi ydsye girdi.. Simdide bir buroda işe girdi.. Calisiyo ve allahin işi ki gercekten oyle.. Yabanci dili catpat olmasina ragmen ydsden düşük almasina ragmen yuksek lisansa basliycak..

Sizin isiniz öyle iş degil meslek bence.. Ama biraz da bazi seylere eyvallah cekmek gerekiyor.. No pain no gain demisler yaa.. Öyle hemen mezun olunca altin tepside sunulmuyor ayricaliklar.. Hayatta hersey sabir..

Umarim iyi bir yere girersin.. Ama arkadasinin gönlünü al bence.. Zaten senin gibi cabalayan insanin yaninda kendini düşük hissetmistir.. Sende öyle diyince icerlemistir.. Sen kendine bak.. Birak akil vermeye devam etsin arkadasin.. 3 gunluk dunyada diploma farkinin ayrimini yapmayn aranizda

Burada bahsedilen şey staj değil mi ben anlamadım? Arkadaşınız bana daha realist geldi size oranla. Sonuçta stajerlere para ödeyen çok yer yok. Ve yapılması mecburi. O da gayet nazik bir dille sizi Türkiye gerçeklerinden haberdar etmeye çalışmış ama siz anlamak istememişsiniz. Çok emek sarfettiğinize eminim ama yurdumuzda ki çalışma şartları konusunda çok toz pembe bir dünyanız var. Bunlardan tamamen bağımsız olarak arkadaşınıza olan tavrınızı çok itici buldum. Zor şartlarda yetişen insanlar da genelde bu tarz hassasiyetler olabiliyor ama yanlış yere, uygunsuz bir şekilde patlamışsınız bence

Evet haklısınız aslında ufak bir konu ama hayatımın gündemi şu an bu olduğu için ve çok da stresli olduğum için büyüttüm sanırım. Ama hala onun çok da iyiniyetli olduğunu düşünmüyorum orası ayrı ararım belki bugün kendisini

Tavrından burdaki pek çok kişi rahatsız olsa da ben etkilendim :) özgüven sahibi insanları severim.
Belli ki okulunu bitirmek için çok çabalamışsın, kendine güzel bir gelecek kurma hayalin çok normal.
Belki denildiği gibi seçici olmaman gerekiyordur ( alanına yabancıyım ) ama bunu denemeden bilemezsin.
Kendi kriterlerine uygun yerler aramaya devam et, belki tam istediğin gibi bir yer bulamazsın ama en azından kötünün iyisini seçme şansın olur.

Bende iyi niyetli yaklastgni düşünmüyorum.. Benimde buna benzeyen bir arkadasim vardi.. Ben bu tip konuda konusmadm ama baska bi arkadas onunla konusmustu.. Arkadasim da sürekli cabalayan her turlu sınava giren kpss ales vsvs en sonunda insan kaynaklarinda stajyer olarak girdi bir firmaya.. Öyle kalp kiran birisi de degildir.. Uslubunca xcim sende böyle seyleri denesene en azndn biseylerle mesguliyet olmuş olur minvalinden tavsiye vermiş.. X dedigim arkadas da açık mezunu okurken sekreter olarak part time calismis ama iş tecrubesi en fazla 10 aydır.. X de hemen benim o kadar çabam var okurken canım çıktı (senin gibi:) terslemis.. Halbuki arkadas iyi sekilde öneride bulunmuş.. Bak bu x de kendini kaf daglarinda saniyordu.. Ama sanrm 3 yili geçkin işsiz.. Is icin aradiklarinda begenmiyordu filan.. Simdi artik işsiz oldugu kesinleşti.. O da kendini cok buyutuyordu gözünde.. Yaptığı emek ona büyük görünüyordu.. Xe oneride bulunan arkadas da su an devlet memuru oldu iki yili geckin çalışıyor..

Burada çıkarılması gereken o kadar ders var ki.. Caliskan arkadasim süründü, boş durmadi, herkes çalışıp para kazanirken o stajyer olarak o firmaya girip para almadan calismayi gururuna yedirdi.. Nefsini terbiye etti.. Ve sonuç mis gibi işi oldu:) x sadece iyi işin ona gelmesini bekledi, begenmedigine burun kivirdi.. Ve sonuc 3 yılı geçkin işsiz.. Demek istedigim kibir insani ne hale sokuyor gormeni istedim..

Senin mevzunda iyice okudum.. Arkadaşının özel universiteyi övmesi seni gıcık etmiş.. Burolar ozel mezunu alıyor demesi kötü olmuş.. Çünkü o da gözünde buyutuyor okudugu univi.. Hatta o yuzden basarisiz olmuş.. Sende altta kalmiyim diye kırıcı konusmussun.. Çünkü sen verdigin çabalarla kendini geliştirmiş ve iyi bir yerde staj yapmak istiyosun.. O ise bisey yapmadan ahkam kesmesi insani irrite eder haliyle..

Ama son kez diyorum.. Hayat herseyi tecrube edip ders cikarmak icin o kadar uzun olmayabilir.. Burada yazilan herseyi iyice oku ve analiz et..

Hayatinda bol şanslar.. Insallah basarirsin

Eşimin yanına boğaziçi üniversitesinden mezun 5 yıllık deneyimli adam 7bin maaşla girmeyi kabul etti. Siz hangi ülkenin premsesisiniz? İyi güzel okumuşsunuz ama unutmayın iş hayatında önce deneyim gelir. İş görüşmesine gittiğiniz yerlerde de bu şekilde konuşuyorsanız, arkanızdan gülüyorlardır söyleyeyim.

Evet emek etmişsiniz kendinizi geliştirdiğinize inanıyorsunuz ama iş hayatında öyle durumlarda öyle insanların yükseltilişini göreceksiniz ki... Bu her sektörde böyle maalesef. Arkadaşınız konuşmak için konuşmuş ama daha bu söze bu kadar kafayı takarsanız gelecekte sırf böyle konuşanlar yüzünden sinir hastası olabilirsiniz.

Ben burada konunun daha iyi anlaşılması için bu bilgileri verdim. Cv’me yazar geçerim patron okur veya okumaz bilmiyorum. Siz kanımca benim beklentimin çok çok üst seviyelerde olduğunu zannettiniz. Değil. Komik bir rakam hatta ama insanlar ölücü. Ben de istemiyorum öyle bir yer. En doğal hakkım değil mi??

Meslek lisesi öğrencileri bile staj yaparken ücret alıyor, üniversitede başka bölümlerin stajı, nöbeti vs yine ücretli. Bizden 1 yıl hiç para almadan köpek gibi çalışmamızı istiyorlar. Sizi haklı buluyorum. Ailesinin parası olmayan veya ailesi olmayan bir insan nerde kalacak, nasıl geçinecek 1 yıl boyunca? Ama hayat şartlarının böyle olduğunu, hayalinizdeki gibi bir işi bulamayacağınızı yavaş yavaş kabul etmeniz, daha gerçekçi hedefler belirlemeniz gerekiyor bence.

Simdi burada sizi yaniltmasinlar. Kendine guvenmek is hayatinda hep olumlu karsilanir. Buradaki yorumlarda haklilik payi var ama bilmedikleri yada eklemedikleri birsey var. Bir isi alan en iyi bilen degil en iyi yapan degil, ben herseyi cok bilirim diyen ozguveni tavan yapmis insanlari aliyorlar ise. Yani boyle bir meziyetiniz varsa zaten koreltmeyin biradaki yorumlarla

Ben bana burada yapılan emeklerimi aşağılayan tarzda yorumların içinin bomboş ve sırf beni aşağı çekmek için yapılan yorumlar olduğunu düşünüyorum. Benim düşüncem de belli yolum yönüm de belli. Ha ne oldu kibirli davranmamam gerektiğini öğütlemiş oldular sağ olsunlar. Ama ben kendimi biliyorum, diğerlerini biliyorum, hak ettiğimi de biliyorum hak etmediğimi de biliyorum. Muhtemelen tavrım buradakilerle itici geldi ama bu beni değiştirmez. O yüzden tavrımda değişikliğe gitmeyeceğim zaten :)

Güzide ülkemizde torpil sahip olup olabileceğiniz en önemli şey. Yaklaşık 6 ay önce mezun oldum. Üniversitem ve bölümüm çok iyi ama torpilim yoktu. Mezun olmadan önce iş aramaya başlamış olmama rağmen yeni bulabildim. Siz o üniversiteden o programdan mezun olup kendinizi çok geliştirebilmiş olabilirsiniz ama bu bir garanti değil. Size tavsiyem kendinizi başkalarından üstün görmeyin. Üniversite hayatınız bitti artık. Tabii ki size kattıkları sizinle kalacak ama bundan sonra üzerine neler koyabilirim diye uğraşın. Anladığım kadarıyla hukuk okumuşsunuz, zorunlu bir ücretsiz staj deneyiminiz olmak durumunda. En çok şey öğrenebileceğiniz yeri seçin 6 ay sonrasında bu dediklerinize göre bir yer arayın derim. Artan üniversite, kontenjan ve gittikçe kötüleşen ekonomi durumu çok zorlaştırdı o yüzden beklentilerinizi düşürmelisiniz.

Konudan bagimsiz olarak ucret konusunu cok tuhaf buldum.
Staj yaparken asgari ucretin 1/3 u verilmiyormu zaten?
Ben lise de staj yaparken bu sekildeydi.

Evet maalesef farkınız yok. Kendinizce farkınız olduğunu düşünebilirsiniz ama işveren açısından herkes gibisiniz.
Hatta kendinizi,farklı bulduğunuz yönlerinizi, zekânıza olan inancınızı işverenlere ısrarla ifade ederseniz ciddi bir farkınız daha olacak,muhteşem bir şekilde bahsettiğiniz o bölümden mezun biri olarak işsiz kalacaksınız.

Sanmıyorum ama öyle olursa haber ederim keyfiniz yerine gelir

Sanmıyorum ama öyle olursa haber ederim keyfiniz yerine gelir

Siz benim için galakside önemsenecekler listesinde değilsiniz maalesef çünkü gereksiz ego kasan insanlar kendini önemli gören önemsizlerdir.
Biraz kompleksli buldum sizi.
Bizim okulda da vardı siz gibi bir öğrenci. Magdur edebiyatı ile hepimize illallah ettirmişti.
Kendini öveeeee öveeee bitiremez,okul bitince en az 10 bin kazanmanın hesaplarını yapardı. Kısacası yırtma(!) peşindeydi Şimdi bir lojistik şirketinde asgari ücretin 2 katına çalışıyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…