• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşım ve ricası

Herkese günaydın arkadaşımla sohbet ederken bu formdan bahsettim durumunu buraya yazmamı istedi. cevaplarınızı kendisine okutacagim kendisi sağlıkla ilgili bir bölümde son sınıf öğrencisi, evlenip ayrılmıs çocuğu yok 25 yaşında küçük yaşta bir evlilik yapmış annesi babası ayrı her ikisi ilede görüşmüyor, şimdi hayatında birisi var çocuk hiç evlenmemiş 32 yaşında 8. Sınıfa kadar okumuş garsonlukla geçinen birisi arkadaşımla evlilik düşünceleri var çocuğun ailesinin evinde yaşayacaklar düğün dernek istemiyor çocuğun ablası evli ve aynı muhitte oturmasına rağmen sürekli annesinin evinde yatılı kalan biri kışları haftada 2 ila 3 gün yazları ise minimum 4 ay kalan bir çift ablası ve eniştesi arkadaşım bu eve gelin gidecek ben elimden geldiğince konuştum fakat tek başıma etkili olamıyorum lütfen sizlerde bir kaç kelime de olsa edin belki de bir insanı yanlış yapmaktan hep birlikte kurtaracağız ben ne yazık ki güzel şekilde ifade edemiyorum on gördüklerimi fakat sizler kendinizi çok güzel izah ediyorsunuz o nedenle kendisine okutacagim
Unuttuklarımi sonradan ekliyorum çok özür dilerim çocuğun kumar bağımlılığı var yaklaşık 20 bin TL kadar borcu vardı arkadaşım olacak yarım akıllı kendisine gram altın verdi borcunu ödemesi için bu arada çocuğun ailesi ile sürekli iletişim halinde arkadaşım ablası çocukla konuşuyor ve kumarı bırakması yönünde telkinde bulunuyor çocuk yaklaşık 1 buçuk aydır hiç oynamamış
Daha zekice fake konular gördüm yalnız.
Kumar ,borc,görümce ne ararsan var.Ama evleneyim mi diyor?

Arkadaşınıza okutacaksaniz en kestirme tavsiye yapacağı evlilikle sekizinci kattan atlayıp acisiz bir ölüm beklemek olur ha Allah kerim yani :) Allah zihin açıklığı versin diyorum arkadaşınız burada benzer durumda olanların konusunu okusun basiteti bağlanmış belli ki çokça dua edelim bir kadının daha başı yanmaz insaAllah 🤲

çocuğun hatatı nerden baksan elde kalacak cinste. arkadaşınız başınımı yakmak istiyor bu şekilde mutlu olamaz . yaşı daha çok genç yazık kendini heba etmesin. daha güzel kısmeti olur .

Herkese günaydın arkadaşımla sohbet ederken bu formdan bahsettim durumunu buraya yazmamı istedi. cevaplarınızı kendisine okutacagim kendisi sağlıkla ilgili bir bölümde son sınıf öğrencisi, evlenip ayrılmıs çocuğu yok 25 yaşında küçük yaşta bir evlilik yapmış annesi babası ayrı her ikisi ilede görüşmüyor, şimdi hayatında birisi var çocuk hiç evlenmemiş 32 yaşında 8. Sınıfa kadar okumuş garsonlukla geçinen birisi arkadaşımla evlilik düşünceleri var çocuğun ailesinin evinde yaşayacaklar düğün dernek istemiyor çocuğun ablası evli ve aynı muhitte oturmasına rağmen sürekli annesinin evinde yatılı kalan biri kışları haftada 2 ila 3 gün yazları ise minimum 4 ay kalan bir çift ablası ve eniştesi arkadaşım bu eve gelin gidecek ben elimden geldiğince konuştum fakat tek başıma etkili olamıyorum lütfen sizlerde bir kaç kelime de olsa edin belki de bir insanı yanlış yapmaktan hep birlikte kurtaracağız ben ne yazık ki güzel şekilde ifade edemiyorum on gördüklerimi fakat sizler kendinizi çok güzel izah ediyorsunuz o nedenle kendisine okutacagim
Unuttuklarımi sonradan ekliyorum çok özür dilerim çocuğun kumar bağımlılığı var yaklaşık 20 bin TL kadar borcu vardı arkadaşım olacak yarım akıllı kendisine gram altın verdi borcunu ödemesi için bu arada çocuğun ailesi ile sürekli iletişim halinde arkadaşım ablası çocukla konuşuyor ve kumarı bırakması yönünde telkinde bulunuyor çocuk yaklaşık 1 buçuk aydır hiç oynamamış
Arkadaşınız erkek kıtlığına mı girmiş? Kendisini tek beğenen eleman bu adam mı?

Evim ayrı 2 3 haftada bir gideriz kv ye bi ara her hafta gidiyorduk görümcem hergün kvye gelip akşam giden birisi valla anne evi istedigini yapsın ama ben 1 günlük gittigimde bile zorlanıyorum çocuklar sürekli tartışma halinde görümce onlara bagırıyor kötü şeyler söyleniyor hoşlanmıyorum öyle kalabalık ortamda durmak da bana pek uyan bişey degil aşkından ölsem evlenmem böyle biri ile üstelik kumar bagımlısı bıraktım demesine bakmasın 5 yıl bile geçse sonradan o batağa geri dönen çok var bi defa yanlış evlilik yapmış 2 ye niyetli bu hatayı yapmasın canının hiç mi kıymeti yok

Cocugu yokmus. Olmamasina ragmen kendini ezik gorup atese atiyormus.
çok şaşırdım genelde böyleleri hemen peş peşe çocuk yapar :)

''bazı'' insanlar evlilik olsun da ne olursa olsun nefes alsın yeter mantığında maalesef :( keşke kendisinin kıymetini bilse ,keşke kendisini sevse aslında hayatdan tat alabilecek çok güzel şeyler var değil mi ,üzülüyorum ben kendisini bu hale getiren kadınlara

çok şaşırdım genelde böyleleri hemen peş peşe çocuk yapar :)

''bazı'' insanlar evlilik olsun da ne olursa olsun nefes alsın yeter mantığında maalesef :( keşke kendisinin kıymetini bilse ,keşke kendisini sevse aslında hayatdan tat alabilecek çok güzel şeyler var değil mi ,üzülüyorum ben kendisini bu hale getiren kadınlara
Sonu yine husran gibi gozukuyor. Cikarimim, 25 yasinda genc 1 hanimin hayattan beklentisi; cefa cekmek, ezilmek, elalemin adaminin kumar borcunu odemek, baskalarinin ailesine zorla katlanmak vb. imis. Kendi bilir.

Olsun belki arkadaşınızın da imtihanı budur. Sabretsin bu vesile ilede dünyada değil ahirette kazansın. Neticede yola gelmemiş bir aileyi yola sokmakta sevap. Hem erkektir ne olacak kumarda oynar karıyada gider içkide içer yesin dayağını otursun aşağı sesini çıkarmasın neticede başında bir namus bekçisi olacak. Kumar borcu çok olursa eşinin evde ek iş yapar kapatır oda bir yandan borçları. Çocuklar sefil olursada belediyeden yardım falanda alır ne olacak aşevi falan ne güne duruyo. Bu gibi durumlar için var devlet. Bir çocuklada kalmasın sakın üç beş tane yapsın bakamazlarsa çocuk esirgeme kurumu denen bişey var. Yani korkmasın hiç bişey olmaz gayet mantıklı bir evlilik olur eğer evlenirse. Bu devirde koca bulmak kolay değil aklını başına alsın evlenip otursun kocasının dizinin dibinde.

Son düzenleme:
Nereden tutsan elde kalıyor! Eğitimleri eşit değil, bilgi bence aynı düzeylerde olmalı ama bu ilişkide yok.
Adam kumar oynamayı seviyor. Şimdi cicim zamanlari tamam oynamam diyor ama evlilikten sonra sana ne ben kazanıp oynuyorum diyecek.
Ailesi ile yaşamak mı kaldı ayrıca bu devirde? Bi insan niye böyle bir saçmalığa tamam der.
Evlenip ayrıldım diye de insan kendisini bu kadar değersiz görmemeli. Düzgün mesleği olan, ev kurabilecek bir adamla evlilik niye düşünmüyor? Daha 25 yaşında elbet düzgün biri çıkar karşısına.
Bazı kadınlar da arkadaşınız gibi akılsız olacak ki bu adamlar da evlensin. Yoksa bunlar evlenmeye kadın bulamaz, dünyanın dengesi bu sanırım.

Çok afedersiniz de arkadaşınız belasını mı arıyor?
Bu şartları bile bile evlilik düşünenin kendine kastı vardır zira.

Bu kişiye neden aşık merak ettim..insan kendi ailesiyle bile anlasmakta zorluk çekerken kv ve kp ile birde üstüne abla ve eniste ile yaşamanın nesi cazip?tıklım tıkış bir evde istediğin zaman yatamamak, insanlar tarafından yaptıklarının eleştirilmesi, hizmet etmediginde laf sokmaları ,evde sozunun gecmemesi (cunku arkadaşın o eve gidecek ,evde sözünün geçeceğini dusunmesin) ,rahat banyo yapamamak,esinle rahat cinsel hayatının olmaması, hatta rahat rahat kavga edememek arkadaşına çok cazip gelmiş sanırım.
Bunları geçtik kumar bağımlılığı ciddi bir sorun.1.5 aydır oynamaması bir anlam ifade etmez çünkü böyle insanlar her an başlayabilir. Daha çok borç öder..
Bu adamın gideri yok..hayatına katacağı olumlu bir yön de görmedim. .para ve huzur olmayınca aşk da bitiyor

Siz söylenecek şeyleri söylemişsinizdir zaten , burda sizden farklı bir şey söylemek pek mümkün değil . 25 yaşına gelmiş bir insan var karşınızda . Evlenmeden önce psikoloğa gitmesini tavsiye edin . Yapabileceğiniz başka da bir şey yok .
İlerde size tavsiyem bu arkadaşa maddi olarak destek çıkmayın , cesaretlendirmeyin . Maalesef insan kendi doğurduğuna bile söz geçiremiyor , siz arkadaşınız için neler yapıyorsunuz .
Yazık o kadına da üzüldüm . Benim hemşirelik okuyan kuzenim daha okurken bir dr’la tanıştı , şimdi bir eli yağda bir eli balda. Öyle güzel bir hayatı var ki maşallah. O kadar oku oku oku , git bir bataklığa saplan . Çıkarmaya çalışanları da hiç duyma . Doğal Seçil’im bu olsa gerek . Allah akıl fikir versin.

Hiç akillanmamis demek ki ilk evliliginde. Boşver ,böyle insanlar mutlu olmayı bilmezler. Bu olmasa başkasıyla zaten mutsuz evlilik yapacak .
Dertlerini dinleyp kendini uzemeyecek kadar uzağında ol,yeter

Kusura bakmayın biraz sert yazacağım. Ellerini açmış ALLAH' tan belasını istemiş(tövbe tövbe) , huzurlu hayatını zindan edecek birini istemiş dileği kabul olmuş.Sonra isyan edip suçu kadere atmasın.Arkadaşiniza söyleyin hayata bir kez geliniyor ve ömür sandığından daha kısa (unutmuş gibi ,hatırlatıyım)maceraya ve bile bile kendini ateşe atmaya gerek yok.

Back
X