• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadas istiyorum yaaa!!!

bende varım bende izmirdeyim

bazen siz saf olabiliyorsunuz arkadaşınız sandığınız kişiler sizinle çıkarları doğrultusunda arkadaşlık ediyor arkanızdan sizi çekiştiriyor bazı zamanlarda yüzüne karşı bile saçma sapan şeyler söylebiliyor sizi kıskanıyor ki ben hep senelerdir bir aradayız yakınız ondan böyledir kırmaya kıyamadığım için susuyorum hiç güzel dostluklar kurulmuyor elbetteki çok tatlı dostlarım var ama daha da tatlı dostlarım olması isterim internettten olmazmış felan bunlar bahane bence karşılıklı içinizin temizliği birbirinizi önemseyip iyi düşünceler beslemek yeterli

mantikli seyler yazmissiniz, katiliyorum..
ve o bahsettiginiz kisilerden biride benim.. sosyal fobiye yakin bir kisiligim de vardir belki evet..
fakat etrafimda kiminle tanissam,
hic biri dogru düzgün birine benzemiyor..
cogu kiskanc basta.. ve basit seyleri seviyorlar..
hic tanimadigim biri bile gelse, hemen sicak davranabilirim oysaki,
anlayisli davranirim.. ama yinede nedense disardan kendini begenmis gibi görünüyorum...
beni övecekler olsalar amane yok canim derim, onlarin iyi yönlerini öne sürerim hatta..
yurt disinda yasiyorum, burada dogan türk kizlari böyleler.. yani yasadigim cevrede..
belkide burda dogmadigim icin onlarla zit durumdayim..
akli basinda kiskanc olmayan biri nerdeyse yok gibi..

Merhaba.
Psikolog ya da sosyolog değilim. Yazdıklarım sadece kişisel tecrübe ve analizlerimden ibarettir. Ancak alıntı yaptığım yazınızda koyu renkle belirttiğim kısma değinmek istedim. Zira sorununuzu çözmek için ilk adım olarak bu durumu düzeltebilirsiniz. İnsanlar mütevazılık ve küstahlık kavramlarını ayırt edemiyorlar çoğu zaman. Özellikle diyalog kurarken... Biri size iltifat ettiğinde, yahut sizinle ilgili bir gerçeği dile getirdiğinde verilecek olan tepki "teşekkür ederim" cümlesinden ibaret olmalıdır. Bu teşekkür, sizi küstah yapmaz. Yok canım asıl sen çok güzelsin demek de mütevazı yapmaz. Ortasını bulmak gerekir. Örnekle açıklamak isterim...

-x hanım gözleriniz gerçekten çok güzel.
+Ehehe biliyorum harikayım ben ya.

Bu cevap küstahlık kokan bir cevaptır ki çoğu zaman iticidir. Basitlik de içerir :)

-x hanım gözleriniz ne kadar güzel.
+Yok canım ne güzeli asıl senin gözlerin çok güzel.

Bu cevap da mütevazılık içermez. Gözlerinizin güzel olmadığını düşündüğünüzü kanıtlar sadece. Karşınızdaki kişide bu hissiyat oluşur. Diyaloğun devamı da normal bir şekilde ilerlemez.

Yapılması gereken tek şey nazikçe teşekkür etmektir. Teşekkür ettiğiniz takdirde, hem kendinizin farkında olduğunuzu kabullenmiş olursunuz hem de karşınızdaki kişide "nazik ve özgüven sahibi" bir zat olduğunuz fikri oluşur. Beni yanlış anlamayın ders vermek değildir niyetim. Kendi zihnimi arşa uzatmaya da meylediyor değilim :) Sadece sosyal fobinin, iletişim probleminin, arkadaşlık kurmakta zorlanıyor olmanın çözümünün böyle basit değişimlerle başladığına inanmaktayım. Kişisel gelişim zırvalıklarından nefret ederim. Nlp kitaplarından da gördüğüm yerde kaçarım. Bu yazdıklarımın bunlarla alakalı olduğunu düşünecekler için belirttim bu ayrıntıyı :)

Kastım odur ki, basit görülen çeşitli alışkanlıklar değiştirildiğinde sorunun çözümüne yaklaşılır. Belki çözülmez ancak en azından bir adım atılmış olur.

Merhaba.
Psikolog ya da sosyolog değilim. Yazdıklarım sadece kişisel tecrübe ve analizlerimden ibarettir. Ancak alıntı yaptığım yazınızda koyu renkle belirttiğim kısma değinmek istedim. Zira sorununuzu çözmek için ilk adım olarak bu durumu düzeltebilirsiniz. İnsanlar mütevazılık ve küstahlık kavramlarını ayırt edemiyorlar çoğu zaman. Özellikle diyalog kurarken... Biri size iltifat ettiğinde, yahut sizinle ilgili bir gerçeği dile getirdiğinde verilecek olan tepki "teşekkür ederim" cümlesinden ibaret olmalıdır. Bu teşekkür, sizi küstah yapmaz. Yok canım asıl sen çok güzelsin demek de mütevazı yapmaz. Ortasını bulmak gerekir. Örnekle açıklamak isterim...

-x hanım gözleriniz gerçekten çok güzel.
+Ehehe biliyorum harikayım ben ya.

Bu cevap küstahlık kokan bir cevaptır ki çoğu zaman iticidir. Basitlik de içerir :)

-x hanım gözleriniz ne kadar güzel.
+Yok canım ne güzeli asıl senin gözlerin çok güzel.

Bu cevap da mütevazılık içermez. Gözlerinizin güzel olmadığını düşündüğünüzü kanıtlar sadece. Karşınızdaki kişide bu hissiyat oluşur. Diyaloğun devamı da normal bir şekilde ilerlemez.

Yapılması gereken tek şey nazikçe teşekkür etmektir. Teşekkür ettiğiniz takdirde, hem kendinizin farkında olduğunuzu kabullenmiş olursunuz hem de karşınızdaki kişide "nazik ve özgüven sahibi" bir zat olduğunuz fikri oluşur. Beni yanlış anlamayın ders vermek değildir niyetim. Kendi zihnimi arşa uzatmaya da meylediyor değilim :) Sadece sosyal fobinin, iletişim probleminin, arkadaşlık kurmakta zorlanıyor olmanın çözümünün böyle basit değişimlerle başladığına inanmaktayım. Kişisel gelişim zırvalıklarından nefret ederim. Nlp kitaplarından da gördüğüm yerde kaçarım. Bu yazdıklarımın bunlarla alakalı olduğunu düşünecekler için belirttim bu ayrıntıyı :)

Kastım odur ki, basit görülen çeşitli alışkanlıklar değiştirildiğinde sorunun çözümüne yaklaşılır. Belki çözülmez ancak en azından bir adım atılmış olur.

Bunu okumustum biliyorum.. Tesekkür etmek.. alistirmam lazim önce kendimi..
cünkü sanki tesekkür edip kabullenincede, yine kendimi begenmis görünecekmisim gibi geliyor..

bende varım bende izmirdeyim

bazen siz saf olabiliyorsunuz arkadaşınız sandığınız kişiler sizinle çıkarları doğrultusunda arkadaşlık ediyor arkanızdan sizi çekiştiriyor bazı zamanlarda yüzüne karşı bile saçma sapan şeyler söylebiliyor sizi kıskanıyor ki ben hep senelerdir bir aradayız yakınız ondan böyledir kırmaya kıyamadığım için susuyorum hiç güzel dostluklar kurulmuyor elbetteki çok tatlı dostlarım var ama daha da tatlı dostlarım olması isterim internettten olmazmış felan bunlar bahane bence karşılıklı içinizin temizliği birbirinizi önemseyip iyi düşünceler beslemek yeterli

sen de mi bekarsın :(

Ay ben de bir İzmirli olarak eşimin işi gereği Bandırma'ya yerleştik birkaç aydır buradayım.Ben napayım?Çok yalnızım ya...Valla bi kahve içecek arkadaşım bile yok.Kimse de Bandırma'da değil ki.2 kere konu açtım kimse yok ben napayım şimdi.Benim durumum daha vahim

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kizlar burda surekli derdimizi tasamizi anlatip duruyoruz cok guzel tavsiyeler sohnetler oluyor ama gonul istiyorki bunlari sanal haricindede yasayalim.. sozde arkadas olan bie yigin gorustigim insan var evim gelen giden disarfa bulustugum sureklitlfnlastigim. Ama samimi olqrak brnim onlara davrsnsigim gibi cansan bir dostum malesef yok eglenceli biriyimdir tekliflere acigimdir sir saklarim gezmeyi sverim ama cevremdeki insanlatin ya cogu hayata bakisi cok farkli yada cok cikarci herseyiule guuvenip kardesim gibi forebilecegim kisilerden hep kazik yedim ve kendimi hic arkadasim yok gini hossediyorum..:((
Biriniz benim arkadasim olunnn :)))

istanbul üsküdarda veya yakınlarında oturan yok mu hiiç kızlaar :21: instagram hesabı falan olan varsa ordanda takipleşebilirizzz :37:

ben üsküdar bulgurlu tarafındayım yeni gelinim ne semti biliyorum nede evimize yakın arkadaşım var :43: ailem ve bütün arkadaşlarım avrupa yakası tarafında :5:

Back