- 6 Ocak 2016
- 932
- 397
-
- Konu Sahibi AdventureTime
Merhaba belki dert değil buraya mı yazmam gerekiyor onu da bilmiyorum ama sadece içimi döküp rahatlamak için yazıyorum.okuyan okumayan herkese teşekkürler.
Okul..kimsenin sevdiği bi yer değil kesinlikle ama benim için daha da çekilmez.Sabahın köründe kalkmak,ders dinlemek sınava girmek zaten cazip değilken bir de arkadaşlarım ve bu uyumsuzluğum mahvediyor beni.
Bu sene liseye geçtim.ama okulun başından beri sevmiyorum okulumu.kafa dengi arkadaş bulamıyorum sadece 1 yakın arkadaşım var onunla takılıyoruz teneffüslerde bazen.başka da nasıl oluyorsa arkadaş filan bulamıyorum kimse kafa dengim değil.aslında tüm kızların yanına gider hal hatır sorarım selam veririm kimseyle öyle kavgam tartışmam falan da yok herkesle iyiyim çok şükür ama kimseyle kanka olamıyorum.hala tam alışamadım.
Okulumu değiştirmeyi düşündüm ama zaten iyi bir okuldayım yaşadığım şehrin en iyi okullarından biri.zaten nakille gidebileceğim benimki gibi iyi bir okul da puanımın yeteceği bir okul daha vardı gitmedim iyi ki gitmemişim orası çok aşırı sıkıyormuş.bizim okulda eğitim yönünden iyi zaten.
Zaten değiştiremem okulumu.daha kötü bi okula gitsem arkadaş bulsam geleceğimi etkiler kötü okul.dersler için okuyoruz sonuçta.Üstelik ben şimdi gitsem onlar iyice tanışıp kaynaşmış olur beni aralarına almaz.alsalar bile zaman alır bu.
Zaten girişken biri değilim hatta içe kapanığım zor arkadaş ediniyorum derslerde tahtaya kalkmaya falan çekiniyorum biraz.ama bildiğim soru olursa katılıyorum.ortaokulda da çok içine kapanıktım.gerçi o zamanlar babamla aynı okuldaydım onunda bi etkisi vardır çünkü yaşayan bilir nefes alsam haberi olurdu babamın.tersine e girmişliği var hocalarımı da tanır.
8.sınıfta falan hoca soru sorsa cevap vermeye utanırdım o derece.bildiğim soruya bile parmak kaldırmazdım tahtaya kalkma olmasa bile.güya bu sene benim senem olacaktı.bir sürü arkadaşım olacaktı utangaçlığı aşacaktım derse katılacaktım.peki hiç mi gelişme olmadı tabiki oldu.bildiğim soruya parmak kaldırıyorum (tahtaya kalkıp yapmayacaksak).hocalar soru sordu mu rahat cevap veriyorum.ilk günde sıra arkadaşımla ve 1-2 kişiyle tanışmıştım.sonra iyice genişledi çevrem tüm kızlarla konuşuyor takılıyorum.geçen sene sadece 1 arkadaşım vardı.onun dışında kimseye selam bile vermiyordum kimse de bana vermiyordu.kıziyi biriydi ama anlaşamıyorduk mecburiyetten birbirimizle takılıyorduk ama eğleniyorduk da.o yeni geldiğinde arkadaş olmuştum onla.
Bir de lise arkadaşlarım yani bu seneki arkadaşlarımdan biri sıkıcı biri olduğumu söyledi.içine kapanık utangaçsın falan demedi kimse ama gizemli birisin falan dediler.biri de eğlenceli olmadığımı sıkıcı olduğumu söyledi.Arada davranışlarını komik laflarımla insanları güldürüm ama hiç eğlenceli değilim sanırım.bu insanlarla okul dışında ortak noktamız yok sohbet edecek konu gelmiyor aklıma.
Halbuki bir kaç yıldır dost olduğum samimi arkadaşlarım benimle birlikteyken çok eğlendiklerini güzel zaman geçirdiklerini söylüyor.
Neden bu böyle anlamadım.belki şuan tatilin verdiği rehavetle de biraz depresifim ama nedense yazmak istedim.yazınca rahatlıyorum çünkü.
Hadi 4 ay kaldı yaz tatiline.2.dönem çabuk geçer İnşAllah.
Gizemli olmak iyidir, dert etme, derslerine odaklan.
illa okuldan arkadaş edinmek zorunda değilsin. oturduğun mahalleden, binadan, özellikle gittiğin kurslardan (spor, dans, ingilizce) arkadaş edinmen daha iyi olur. tenefüslerde de o arkadaşlarınla whatsuptan konuşursun
Benimde bir sürü arkadaşım vardı okul zamanında orta okul lise ama şimdi hiç biri yok maalesef.
Allah hayırlı sağlam dostlar çıkarsın karşımıza sen bunları dert etmemek için kendini derslerine ver canım bence.
üniv. olur belli olmaz daha erken olur ama beklemediğinde olur.
Zaten üniversitede daha rahat edeceğimi düşünüyorum orda her gün 8 saat ders yok bir gün 8 saat diğer gün 3 saat vs.
Ayrıca daha çok büyümüş ve olgunlaşmış olacağım,dolayısıyla daha özgür olacağım yani umarım öyle olur hevesim kursağımda kalmaz yine.zaman geçtikçe utangaçlığı aşacağımı da hissediyorum çünkü ilerleme kaydettiğimi düşünüyorum
Hayatta değişik şeyler deneyimledikce ve tecrübelerin arttıkça utangaçlığın azalacaktır canım. Eskiden bende utangaçtım şimdi çok rahatım bak için rahat olsun.
Aynı şeyi yazacaktim.Nil önce davranmis ;-)Gizemli olmak iyidir cool gösterirGizemli olmak iyidir, dert etme, derslerine odaklan.
Çok teşekkürlerBende hatirliyorum lise birin ilk donemlerinde senin gibiydim. Çok sıkıcıydı icime kapaniktim arkadas edinememe sorunum vardi. ders dinlemez yatar uyuklardim. Ama ikinci donem oturma duzenimizi fln degistirdiler bugunku 5 senelik arkadaslarimi o zaman edindim :) merak etme bazi seyler kendiliginden gelisiyor zaten kafa dengi birileri illa gelir seni bulur :) ne guzel basariliymissin Allah karsina iyi insanlar cikarsin basarilarin daim olsun :)
Sanırım aynı yaşlardayız. Ben içine kapanık olmasada dışlanmış biriydim. Çoğu hocayla dalaşırdım. Okul benim için gerçekten çok zor bir yer çünkü ygs lys ye de hazırlanıyorum. Ama istediğim üni ygs lys ile almıyor. Sadece toefl diye zor bir ingilizce sınavı var onla alıyor. Büyük bir amacım olsada okuk uymuyor. Dahada gereksiz geliyor. Benim de öle pek arkadaşım yoktu. Bir veya iki ve sadece onlarla tuvalete kantine gidebiliyordum. Yalnız yapamıyordum. Bu yıl başka bir okula geçtim. Ders bakımından çok iyi bir okula. Başlamadan önce karar aldım. Bir kişiye yakılıpta kalmak yokkk. Nerdeyse bütün sınıfla çok iyi geçiniyorum. Bu çok daha iyi ve rahatlatıcı. Bunu nasıl başardım. Şöle bir çok alana ilgim vardı. Yani oyun oynamayı seven bir kızım. Korku oyunu özellikle sınıfın oyun meraklılarıyla iyi geçiniyorum. Seviyolar saolsunlar. Müziğe ilgim var. Bu alanda uğraşanlarda arkadaşım. böle böle derken baktım baya iyi durumdayım. Ayrıca bu gün farkettim çıktığın demiyorum sevdiğin biri olunca bile okul daha iyi oluyor. Ayrıca zamanla geçicek bitecek. Derslerin her şeyden önemli
Sen üniversiteyi başka bir şehirde okuyup kyk yurdunda kalmak zorunda kalsan ne yapacaksın acaba? :) Sen şimdi sadece günün belli saatlerinde sevmediğin insanlarla aynı ortamdasın. Yurtta kalınca sevmediğin insanlarla aynı yerde yaşamak zorunda olacaksın. Belki oda arkadaşlarını sevmeyeceksin. Hiç hazzetmediğin bir insanı her sabah uyanır uyanmaz karşında görmek ne demek sen biliyor musun? Vallahi en sonunda dövdüm ama alamadım hızımı, bu sene haziran ayında (mezun olmama çok az bir zaman kala) yine döveceğim.Evet, çocuklar gibi dövdüm, gördüğüm yerde de dövmek istiyorum. Beni delirtti çünkü. Bak hayatta ne iğrenç insanlar var, sen üniversitede gör.
Bunda da öyle olacak, birinci sınıf hep zordur.O zaman ben bittim bırakayım okulu.herkesle iyi anlaşırım kavgam yok ama kimseyle kanka olamadım doğru dürüst.
İlkokulu hatırlıyorum da 1.sınıf zor geçmişti sadece.ondan sonraki seneler tek derdim erken kalkmaktı.arkadaşlarımı okulumu seviyordum.hatta tatillerde okulu özlediğim bile oluyordu.