• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaş düğününe hediye ne götürülür? Sıkıldım.

Ya ne dedim ne anladın. Ben altınla mı ölçülüyor sevgi dedim. Türkçe öğren ilk önce.

Canım kötü enerji değil bu. Seni bu forumda az çok tanıyan herkes senin hakkında aynı şeyleri düşünüyor. Eminim ki çevren de böyle düşünüyor. Asıl ben sana gerçek iyiliği sunuyorum. Senin yüzüne gerçekleri çarpıyorum. Üslubum sert kabul ama belki bu seni kendine getirir. Belki.

Bir an önce akıl sağlığına kavuşman ve insanlar tarafından sevilmen dileğiyle. 😘
Ben sizin ne demek istediğinizi çok iyi anlıyorum hiç merak etmeyin.
Bu genellemeyi neye göre yapıyorsunuz? Siz ve birkaç üye aynı şeyleri düşünüyor diye mi? Bir de çevremden bahsediyorsunuz... 2-3 paylaşımda hemen analiz ettiniz yani gerçekler neler, çevrem ne düşünüyor, karakterim vb hepsini anladınız maşallah.
Uslubunuz sert değil, çirkin.
Benim akıl sağlığım gayet yerinde hiç aklınız kalmasın, ama ben sizin ruh sağlığınızdan baya endişeliyim. Bana akıl vereceğinize buna odaklanın.

Üzüldüm sizin adınıza:) Aslında ben hediyeleri onlar da bana getirsin hesabıyla götürmedim hiç, düğün de yapmadığımız için hiç beklentiye girmedim. Ama buada herkes aynı şeye takılmış, ben de şimdi daha çok düşünüyorum :))
Herkesin takı geleneği farklıymış bende sizin konunuza benzer bir konuda öğrendim. Kimi bizde takılar karşılıksız verilir demiş açıkçası şaşırmıştım. Çünkü takı dediğiniz şeyi üç beş kişiye takmıyorsunuz fiyatlar zaten uçuk ve amaç o an evlenirken ihtiyaçlarını, borç ve giderlerini karşılaşması için gelin ve damada takılır bunun karşılıksız olması benim için mantıksız niye karşılıksız millete takı takayım ki ben :D Elbette istemeyen vardır ama bizde herkes geri verir mutlaka dediğim gibi hafife alınacak miktarda bir para değil takı insanlar o takılar ile yatırım yapıyor. Evlenmesende ihtiyaç varsa verilir( tabi o an o kişide varsa) düğünde takmaz. Ama artık bu sorunu yaşayan çok insan olduğu için çeyrek, yarım altın fiyatlarda uçtuğundan düğünlerde pek takılmıyor sanırım. Şahsen ben takı istemiyorum düğünümde hiç o toplara girmeyeceğim :D Evet herkesin takıldığı ve bence çok önemli ve sinir bozucu bi nokta :D

Üzüldüm sizin adınıza:) Aslında ben hediyeleri onlar da bana getirsin hesabıyla götürmedim hiç, düğün de yapmadığımız için hiç beklentiye girmedim. Ama buada herkes aynı şeye takılmış, ben de şimdi daha çok düşünüyorum :))
Bu arada düğün hediyesi yazınca aklıma evine gideceğiniz geldi. Bizde düğün hediye ev hediyesi olarak verilir o ayrıdır tabi evine hediyeyle gidersin. Ama düğünde takılanlara hediye demiyoruz biz ondan karıştı biraz yazdıklarım :D

Herkesin takı geleneği farklıymış bende sizin konunuza benzer bir konuda öğrendim. Kimi bizde takılar karşılıksız verilir demiş açıkçası şaşırmıştım. Çünkü takı dediğiniz şeyi üç beş kişiye takmıyorsunuz fiyatlar zaten uçuk ve amaç o an evlenirken ihtiyaçlarını, borç ve giderlerini karşılaşması için gelin ve damada takılır bunun karşılıksız olması benim için mantıksız niye karşılıksız millete takı takayım ki ben :KK70: Elbette istemeyen vardır ama bizde herkes geri verir mutlaka dediğim gibi hafife alınacak miktarda bir para değil takı insanlar o takılar ile yatırım yapıyor. Evlenmesende ihtiyaç varsa verilir( tabi o an o kişide varsa) düğünde takmaz. Ama artık bu sorunu yaşayan çok insan olduğu için çeyrek, yarım altın fiyatlarda uçtuğundan düğünlerde pek takılmıyor sanırım. Şahsen ben takı istemiyorum düğünümde hiç o toplara girmeyeceğim :KK70: Evet herkesin takıldığı ve bence çok önemli ve sinir bozucu bi nokta :KK70:
Her şey istediğiniz gibi olur sizin düğününüzde umarım :) Açıkcası ben de takı olayını hiç sevmiyorum, özellikle bazı düğünlerde takı gelin ve damadın yakasına falan takılıyor ya bana çok utanç verici geliyor :(( çok ticari, düğündeki mutluluğa hiç yakışmıyor bence. Tabi bu benim düşüncem, farklı düşünen kuzenlerime falan hep gidip taktım :))
Bizde de takı karşılık için verilmez, karşıdaki kişinin maddi imkanlarına göre de belirlenir.

Her şey istediğiniz gibi olur sizin düğününüzde umarım :) Açıkcası ben de takı olayını hiç sevmiyorum, özellikle bazı düğünlerde takı gelin ve damadın yakasına falan takılıyor ya bana çok utanç verici geliyor :KK43:( çok ticari, düğündeki mutluluğa hiç yakışmıyor bence. Tabi bu benim düşüncem, farklı düşünen kuzenlerime falan hep gidip taktım :))
Bizde de takı karşılık için verilmez, karşıdaki kişinin maddi imkanlarına göre de belirlenir.
İnşallah canım teşekkür ederim hepimizin gönlüne göre olur umarım. Ben çocukluğumdan bu yana çoğu şeyleri sevmezdim mesela düğüne gitmeden yolda onca insanın kornaya basıp gitmesi gürültü kirliliği ve saçmalık gelir bana bunu da istemiyorum desemde önüne geçebilir miyim bilmiyorum hoş ben düğün istemiyorum gibi bi şey oluyor :D Tabi yapanları yargılamıyorum bende sadece geleneklerde mantıksız bulduğum sizinde dediğiniz gibi utandıran durumlar oluyor. Takı ticaret aslında bir nevi. Her gelin damadın evlenirken ihtiyacı olduğundan hepsi birbirine takıyor ama ben durumum yoksa zorlayıp tören yapmayı düşünmüyorum. Yabancıların düğününü çok seviyorum sadece eğlenip dans ediyorlar yemek takı yok oh mis :)

İnşallah canım teşekkür ederim hepimizin gönlüne göre olur umarım. Ben çocukluğumdan bu yana çoğu şeyleri sevmezdim mesela düğüne gitmeden yolda onca insanın kornaya basıp gitmesi gürültü kirliliği ve saçmalık gelir bana bunu da istemiyorum desemde önüne geçebilir miyim bilmiyorum hoş ben düğün istemiyorum gibi bi şey oluyor :KK70: Tabi yapanları yargılamıyorum bende sadece geleneklerde mantıksız bulduğum sizinde dediğiniz gibi utandıran durumlar oluyor. Takı ticaret aslında bir nevi. Her gelin damadın evlenirken ihtiyacı olduğundan hepsi birbirine takıyor ama ben durumum yoksa zorlayıp tören yapmayı düşünmüyorum. Yabancıların düğününü çok seviyorum sadece eğlenip dans ediyorlar yemek takı yok oh mis :)
Ay tamamen size katılıyorum. Zaten tam olarak bu sebeple düğün yapmadık. Açıkcası linçlenmeyeceksem söyleyeyim bence düğün olayı da çok saçma :)) yani ben evleniyorum diye neden göbekler atıyorum, zurnalar çalınıyor anlamıyorum. Bence bu kadar büyütülecek bir şey değil :)) neyseki eşim de böyle düşündü biz anlaştık, aileler sorun çıkardı ama saygı duydular sonra :)
Size de istediğiniz gibi bir düğün ya da kutlama neye karar verirseniz artık diliyorum :)

Ay tamamen size katılıyorum. Zaten tam olarak bu sebeple düğün yapmadık. Açıkcası linçlenmeyeceksem söyleyeyim bence düğün olayı da çok saçma :)) yani ben evleniyorum diye neden göbekler atıyorum, zurnalar çalınıyor anlamıyorum. Bence bu kadar büyütülecek bir şey değil :)) neyseki eşim de böyle düşündü biz anlaştık, aileler sorun çıkardı ama saygı duydular sonra :)
Size de istediğiniz gibi bir düğün ya da kutlama neye karar verirseniz artık diliyorum :)
Annem sütünü helal ederse bana bende öyle istiyorum :DDD

Valla canım arkadaslara katılıyorum. Bende yarın nikaha gideceğim İstanbul'a . Bursanin havlusu meşhur diye havlular aldım hediye paketi yaptım. Arkadaşım benim nikahımda ne hediye nede altın taktı. Ben yine eli boş gitmeyim diye aldım. Yani demem o ki sizde ufak bir hediye yada tebrik ederim diyerek bir ilki başlatabilirsiniz. Mesele sizin cimri olmanız degil ki gönül almak. Ama bazı insanlar gerçekten hayret vericiler. Yani sürekli alıcı hiç verici değiller.

Yani karacadan 6 li kahve fincan takımı alıp hediye edebilirsiniz yani illa 1600 lira çeyrek almak zorunda değilsiniz ki . Kararsızım kararsızım diyorsunuz ama burda fikrini söyleyenler çok haklılar biraz farklı pencereden bakin bence

Ay çok ayıp etmiş arkadaşınız, ama siz üzülmeyin hiç de salaklık değil bence. Siz kendinize yakışanı yapmışsınız, arkadaşınız utansın :))

Düğünü olacak kişi daha yeni evleniyor, ben de düğün yapmadığım için bana hiçbir şey yapmadı. O dönem şirkette de yeniydi açıkcası tebrik etti sadece. Haklısınız artık grama geçmeyi düşünüyorum
Ben bu kişiye hiç bir şey takmazdım

Valla canım arkadaslara katılıyorum. Bende yarın nikaha gideceğim İstanbul'a . Bursanin havlusu meşhur diye havlular aldım hediye paketi yaptım. Arkadaşım benim nikahımda ne hediye nede altın taktı. Ben yine eli boş gitmeyim diye aldım. Yani demem o ki sizde ufak bir hediye yada tebrik ederim diyerek bir ilki başlatabilirsiniz. Mesele sizin cimri olmanız degil ki gönül almak. Ama bazı insanlar gerçekten hayret vericiler. Yani sürekli alıcı hiç verici değiller.
Yani karacadan 6 li kahve fincan takımı alıp hediye edebilirsiniz yani illa 1600 lira çeyrek almak zorunda değilsiniz ki . Kararsızım kararsızım diyorsunuz ama burda fikrini söyleyenler çok haklılar biraz farklı pencereden bakin bence
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Size nikahta iyi eğlenceler ve şimdiden iyi yolculuklar :)
Ev ziyareti falan olsaydı düşünürdüm ama düğün davetiyesine ev eşyası almayı tercih etmem açıkcası. Birçok yorumu ciddiye alıyorum ama henüz karar vermiş değilim :)

Ayıp etmiş kayınvalideniz :KK43: ama üzülmeyin kendi çeyreğinizi kendiniz alın güzel güzel takın :)
Keşke olsaydınız :KK43:
Çeyrek alıp takayım mı? Şaka olsun lütfen. Alıyorum evet, iyi dostlar biriktirmek yerine çeyrek biriktiriyorum artık. Hayat çok tuhaf bir yere gidiyor zira.
Üzülmüyorum ayrıca, bu sayede kendisi ile hiç görüşmüyoruz. Muazzam bir ayrılık bizimki :)

Çeyrek alıp takayım mı? Şaka olsun lütfen. Alıyorum evet, iyi dostlar biriktirmek yerine çeyrek biriktiriyorum artık. Hayat çok tuhaf bir yere gidiyor zira.
Üzülmüyorum ayrıca, bu sayede kendisi ile hiç görüşmüyoruz. Muazzam bir ayrılık bizimki :)
Şaka tabi kii :) Evet birikim önemli, bol bereketler size!
Ayy üzülmüyorsanız sorun yok ama ilginc geldi, eşinizi görmeye vb gelmiyor mu kayınvalideniz?

Şaka tabi kii :) Evet birikim önemli, bol bereketler size!
Ayy üzülmüyorsanız sorun yok ama ilginc geldi, eşinizi görmeye vb gelmiyor mu kayınvalideniz?
Hayır, kendisi eşimden nefret ettiği için, dolaylı olarak benden de nefret ediyor. Biz de duyguları karşılıksız kalmasın diye ona eşlik ediyoruz.
Anne sonuçta, hakkı ödenmez 😃

Hayır, kendisi eşimden nefret ettiği için, dolaylı olarak benden de nefret ediyor. Biz de duyguları karşılıksız kalmasın diye ona eşlik ediyoruz.
Anne sonuçta, hakkı ödenmez 😃
Ayy ben üzüldüm duruma :( insan ailesinden sonsuza kadar ayrılamaz bence, er ya da geç buluşma olacaktır diye düşünüyorum. Ama tabi ki siz mutluysanız sorun yok :)

Ayy ben üzüldüm duruma :KK43: insan ailesinden sonsuza kadar ayrılamaz bence, er ya da geç buluşma olacaktır diye düşünüyorum. Ama tabi ki siz mutluysanız sorun yok :)
Dediğim gibi benim hiçbir sorunum yok zaten konu ile alakam da yok. Görüşecek olurlarsa oğlu gider zaten annesine. Aynı şehirde yaşıyoruz.

Herkese iyi hafta sonları!
Öncelikle bu bir dert değil sadece tavsiye almak istiyorum. Maddi konularda konusmaktan biraz utanıp, sıkılırım o yüzden burada açıkca sorayım.
Haftaya iş yerinden çok da yakın olmadığım bir arkadaşımızın düğünü var, ne hediye edeceğime karar veremiyorum.

Konunun perde arkasından biraz bahsedeyim, yaklaşık 20 kişilik bir ekiple çalışıyorum, yıllardır evlenen çocuğu olan herkese en az çeyrek altın hediye ediyordum. Ama bitmiyor, ardı arkası gelmiyor :)) İlk düğünde çeyrekle başladık, sonra kimse yanlış anlamasın diye herkese aynı hediyeyle gidiyordum, gitmesem ya da götürmesem ayıp geliyor, bir de ben yönetici pozisyonunda olduğum için sanki ekip arasında ayrım yapıyormusum gibi anlaşılır diye bu döngüden çıkamıyorum. Ama evlenenler bitiyor, 1. çocuklar başlıyor o bitiyor 2. çocuklar... hatta boşanıp tekrar evlenenler baslıyor :)) Sıkıldım :))
Genelde arkadaşlarım da birbirine en az çeyrek altınla gidip geliyor, ama onlar birbiri arasında sürekli getirip götürüyor ben de öyle bir durum yok :)
Ben de 2 yıl önce evlendim ama biz düğün yapmadık bu sebeple hediye kabul etme durumumuz olmadı, çocuk sahibi olmayı da düşünmüyoruz. Yani onların bana tekrar hediye alması için hiç sebep yok :))
Parasında değilim, çok şükür daha fazlasını verecek gücüm de var ama hiç bitmiyor :) Hiçbirinin de ihtiyacı yok, çoğunun durumu benden iyi. O miktarda parayı ihtiyacı olan birine verebilirim, baska yardımlar yapabilirim, baska yere harcayabilirim... her ay onlardan birine gitmesinden sıkıldım. Bir de bu insanlar sadece iş arkadaşlarım, yakın arkadaşlarım olsa zaten hiç lafı yapılmaz. Siz ne dersiniz?

Hediye miktarını düşürsem bu kez ekip arasında ayrım gibi olacak yıllardır böyle yapıyorum çünkü, gitmesem yine çok konuşulacak kimse kırılsın vb istemiyorum.
Bu arada aslında ekiple çok senli benli ilişkilerim yok, düğününe, çocuk tebriğine evlerine falan gitmiyorum genelde, mesafeyi korumak için. Ama hediyelerini gönderiyorum, ya da ofiste görüşürsek veriyorum. Diğer türlü çok ayıp geliyor bana.
Ne dersiniz?
Düğün yapmasanızda size hediyelerini yapmaları gerekirdi. Hediye miktarını düşürmeyi bırak, bu şartlar altında kökten keserdim ben galiba hediye verme olayını

Back