Arılıııkkkk Duruluuuukkkk =P

Evelynn

Nirvana
Pro Üye
15 Aralık 2013
15.630
35.811
798
Küçükken bizi yıkarken tepemizden su dökme anında böyle derdi ananem:) O zamandan beri dilimde. Arılıkkk durulukkk:)
Neyse topiğime geçeyim.
Bu bir temizlenme, arınma topiği.
Her anlamda bana bir itici güç olması için açıyorum.
Gerek temizlik, gerek bakım, gerek düzen hepsini burada paylaşacağım.
Planlarımı da, yaptıklarımı da burada bulunduracağım.

Hadise'nin de dediği gibi prensesler gibiydim ben baba evinde:) Şimdi ise kendi evimin hanımı olma konusunda biraz zorlanıyorum.
Belki bilenleriniz vardır. Evimde eşim ve ben haricinde 2 kedim, 1 köpeğim, 1 de kuşum var. 4ü de en cok tuy döken cinslerden. Halı kullanmıyorum. Her gun ev supuruyorum ama yoruldum artık.
Yoruldum derken, düzensizlikten yoruldum. Evim hep dağınık. Köpeğimin oyuncakları, kedilerimin tarakları, kuşumun çekirdekleri, bizim çorabımız terliğimiz, evin bardağı poşeti. Hepsinin ayrı mamaları, ödülleri, mama kapları, su kapları, spor aletlerim... 2+1 ve çok az bir saklama alanı ile evim hep dağınık görünüyor. Dağınığım işte.

Mesela sabah koltukları fırcaladım tuyleri aldım. Zor bir sey değil ama mutfaga gidip bulasıkları yıkamam sırasında kedilerim koltukta kavga etmişler. Öbek öbek tuy her tarafı koltuğun şimdi Ay sinirim bozuluyor.

Neyse böyle işte.
Kendime bir düzen topiği açayım dedim. Herkesin var, benim neyim eksik:)

Evet.
Bugun temizlik adına neler yaptım.

Bulaşık makinesini boşalttım, kirlileri yerleştirdim.
Oturma odasını topladım(çookk dağılmıştı)
Oturma odasının yerlerini süpürdüm,sildim, toz aldım.
Koltukları fırçaladım.
Çöpleri çıkardım.

Ve bugun diğer yapacaklarım:
Temizlik
-Nevresimler yıkanacak,asılacak
-Dağınıklık toplanacak
-Kalan yerler süpürülüp,silinecek
-Teras yıkanacak

Bakım
-Saçım boyanacak
-Manikür,pedikür yapılacak
-Kaş,bıyık/kıl,tüy halledilecek

Diğer
-Haftasonu için çanta hazırlanacak

Çoookk işim var ama hiç halim yok. Büyük ihtimalle bir kaçını savsaklayacağım gibi görünüyor. En iyisi bir kahve içip enerji toplayayım.
O sırada nevresimler yıkanadursun.

Eneee hayırlı olsun yeni topigimiz canım.
Ev konusunda da bakım konusunda da desteklerim.
Bakımlı olmayı çok seviyorum. Giyinmeyi süslenmeyi.
İki kızım var maşallah düz duvara tırmanan cinsinden
Eşim yoğun çalışır ben kızlarımla hayat yaşarım.Ona rağmen bakımdan vaz geçmem geçemem. Seviyorum yahu.
Saçlarım sürekli düzdür, yada değişik değişik modeller yaparım. Kırmızı oje pek severim şuan elim de var
Bugün çarşafları değiştirdim,mutfağımı süpürdüm,silmek için buhar ın ısınmasını bekliyorum
Çamaşır yıkandı serildi,kuruyanlar alındı katlanıcak doğru dolaplara. Daha da iş yapıcam. Akşam a da kendime kahve maskesi
Kahvemi içer telvesini yüzüme sürerim topuklarım da bakım istiyor birde onlara bakarım olur sana mis gibi

ayy tam sen gibi birine ihtiyacım var benim yaaa
Bende bakımlı olmayı cok seviyorum ama üşeniyorum da bazen, hele de saçlarımı düzleştirmeye. Halbuki bayılırım düzleştirdiğimdeki saçlarıma. Hele bu aralar üstümde bir ağırlık var. Ojelerimin uçları çıkmaya başladı iğrenç görünüyorum. Bu akşam halletcem hepsini.
Buharlı makinan mı var? Markası ne memnun musun? Ben viledayla siliyorum ama içim rahat etmiyor. Elimle de silecek kadar hamarat değilim açıkçası.

Yaptığım bakımlar öyle zor şeyler değil ki. Akşamları yayılmayı severim hele kızlar uyuyor sa mümkün değil yerimden kalkmam kolay kolay. Küçük bir aynam var. Alıyorum onu yanıma düzleştirici de yanımda seriyorum bir örtü yayıldığım yerde düzleştiriyorum. Bazen öyle de alışmışım ki ayna ya bile gerek kalmıyor.
Yere örtü sererim üzerine leğen içine sıcak su biraz da saç kremi koyarım ayaklarımı içine elimde telefon yada tv kumandası bazen de kitap yine kızlara bağlı. Biri düzenini çabuk kabul etti 9 da yatar diğeri daha küçük diş çıkarıyor uyumaz ama öyle gelip bana sarmaz. Ben ayaklarımı suya koyarım onu da yanıma alır hamur oynarız
Sonra bşr ponza taşı bende shcoll ayak törpüsü de var onunla temizler bir vazelin sürüp çorap giydi mi tamamdır.
Kahve peeling i çok güzel oluyor. Kesinlikle dene derim.
Adım dan da anlaşılacağı üzere iyi bir kahve içicisiyim günde 5 tane içerim. Şekersiz olduğu içinde hafta da bir telvesini yüzüme sürerim. Cildin kuru ise içine de bir damla zeytinyağı koy bırak kurusun yıka. İzlerine nemlendirici tamamdır.
Kıvırcık olması için başka bir alet aldım asrın icadı saçı içine çekip kıvırcık çıkarıyor
Buhar makinam da arçelik buharika canım. Memnunum.ayda bir dip kıyı onunla çekiyorum.
Toz aldıktan sonra da bir beze azıcık vazelin sürüyorum parlıyor. Geçen hafta yapmıştım öyle dün gece normal bezle üzerinden geçtim yine parıl parıl oldu mobilyalar.
Duşa kabine bulaşık makinası parlatıcısı sıkıp siliyorum u lekeleri elveda diyorum

Ayy hayalimdeki kadınsın
Aynen vakit almayan şeyler bunlar ama mesela o leğeni işim bitince toparlamak falan üşeniyorum ya. Bu günlüğü de o yuzden açtım çünkü tembelim ben
Vazelin olayını anlamadım ben ya nasıl yani beze vazelin sürüp vazelinli bezle mi geçiyorsun toz aldığın yüzeylerin üzerinden? Vazelin bulaşmıyor mu? yoksa bu başka bir vazelin mi?

Temizlik kısmını bitirdim.
Nevresimler yıkandı asıldı
Dağınıklık toplandı
Ev süpürülüp silindi.
Teras kaldı ama ya artık o da kalsın nörim

Bakım kısmına daha geçmedim. Eşimi bekliyorum.
Yalnızken duşa giremiyorum çünkü.
Az dinlenip ojelerimi çıkartıcam. Düğünde takacağım takma tırnaklarımı kendi tırnaklarıma göre ayarlıcam ve küçük bir bavul hazırlıcam.
Saç boyama ve kaş bıyık kısmı eşim gelince.

Üşenmek yok unut onu sen. Üşeniyorum dedikçe üşenirsin.
Bambu gece ateş nöbetim var benim cücüğüm ateşli beklemem lazım.
Oturuyorum ya. Ağda makinam var taktım fişini ohhh mis gibiyim tertemiz oldum.
Saçlarımı eşim boyar çok gülüyoruz biz boya yaparken kuaför e vaktim yok bizde evde yapıyoruz hemide sarı
Bugün bir sürü de iş yaptım ha. Gündüz yemeğim de hazır rahat ediyorum geceden yemek yapınca.

Valizin işi de bildiğimiz vazelin bacım.
Toz aldıktan sonra normal beze az ama vazelin alıp mobilya yı siliyorum. Parlıyor. 1 hafta sonra yine normal toz al kuru bezle mis gibi. Toz alma kovası na şampuan da damlatırsan parlar güzel durur.
Senin evdeki minnaklar dağıtıyor ortalığı birde tüy meselesi olunca zorlanıyorsun.
Ay benimde büyük kızım küçük köpek istiyor, küçük te kedici görmesin bir yerde severken öldürecek hayvanı diye ödüm patlıyor. Alıyor kucağına Ay ay diye seviyor analarına çekmişler hayvan sever çocuklarım benim.
Bahçeli evim olsa bir dakika düşünmem hemen alırım bende bayılırım hayvanlara.
Ama evde hem çocuklar hem köpek zor olur diye alamıyorum. Kızlarım fena anacım benim birde hayvanın günahına girmeyelim ben sevcem sen sevcen kavgası bitmez bizim evde

Bu yaşımda 1 kere manikür yaptırdım hepsi o. Hiç çıkmıyor ki. Pedikür de yaptırmadım.
Kaşlarım yok,bıyık ta hiççç almadım. Sarıyım ben zaten
Makyaj a çok ilgim var ama bam telim saçlarım
Bir kadının en güzel aksesuar ı saç olduğuna inanıyorum ben.
Mutlaka temiz olmalı. Ha bazen iki çocukla vakit bulamıyorum banyo ya. O anda dışarı çıkmam gerekiyorsa kuru şampuan kullanıyorum. Yada mısır nişastası
Böyle tüyolarım çoktur benim.
Bir tane mavi kotum var ne akla hizmet almışım bilmiyorum. Rengini sevmedim şimdi. Giymiyorum gündüz dışarı çıkıcam kızı doktor a götürücem o arada aktar bulursam kot boyası alıcam. Kotu siyaha boyayıp giyerim
Kahverengi süet botum var. Rengi solmuş biraz güneşe maruz kalmış. Onu da ayakkabıcıya verip siyah a çevirtticem, bakayım birde kesilir mi diye sorucam.dize kafar da ben biraz kısa olsun istiyorum.
Deri tayt moda bu sene. Sıvama deri, üzerine uzun bir gömlek, kısa bot giy çık dışarı

Baybliss curl secret canım. Videoları var izle derim

Tesekkurler canim bakicam simdi. Ben disarda tesetturluyum ama evimde bakimli olmayi seviyorum uzun zamandir pratik bir kivircik dalgali sac makinasi arayisi icindeydim ama yorumlar kafami karistiriyordu. Senin memnun kaldigini gorunce sevindim. Simdi biraz inceleyim

Ne güzel canım evde bile olsa kendine bakman. Nasıl mutlu oluyor değil mi bir kadın
Ben sevdim o aleti en fazla 10 dakika da yapıyorum. Fiyatı pahalı diye hani değer mi dedim ama değiyor.

Ne güzel canım evde bile olsa kendine bakman. Nasıl mutlu oluyor değil mi bir kadın
Ben sevdim o aleti en fazla 10 dakika da yapıyorum. Fiyatı pahalı diye hani değer mi dedim ama değiyor.

Aynen ozellikle evde yapabilecegim pratik biseyler arayisina girdim malum benim ikinci bebe geliyor kuafor yollari tastan anlayacagin sac boyatmadan boyatmaya giderim artik bir sey daha sorucam kullandigin duzlestiriciden memnun musun? Memnunsan markasi nedir? fon makinasiyla cekilmis gibi olmuyor benim saclarim. Bende philips silenceforce var. Acaba duzlestiriciden mi kaynakli yoksa biryerlerde hata mi yapiyorum?

Benim de iki canavar la kuaför e gitmek hayal
Eşim boyuyor zaten güzel xe yapıyor ha. Kuaför bile çok beğendi geçen kızın saçını kestirmeye gittik te.
Benim düzleştirici sinbo canım. A101 den almıştım çok çok memnunum. Fön çekebiliyorum düzleştirici ile. Basit bir kuralı var. Düzleştirirken saçı aşağıya çekmicen yukarı doğru çekip bırakıcan fönlü gibi oluyor

Ben hep asagi dogru cekiyordum. Yukari dogru nasil olacak ki cozemedim bu arada esine de masallah benimki boya kutusunu gorse ruj zanneder o derece

Merhabalar;

Bugün planladıklarımın hepsini istediğim vakitlerde ve istediğim hızda yapamadıysam da yine de nispeten iyi bir gündü yani bi nebze de olsa beğendim performansımı;
Gelelim yaptıklarıma;
- yatağımı topladım, örtüsünü örttüm,
- dün geceden ütülediğim çamaşırları yerleştirdim,
- 2 makine çamaşır yıkadım astım,
- wc yıkadım,
- yatak odamın yerini dün akşam süpürüp silmiştim, bugün de ikea tüy toplayıcı ile dökülen saç kıl vs topladım,
- temiz bulaşıkları topladım,
- kaşlarımı kestim, aldım,
- bacak epilasyonumu yaptım,
- çorba yaptım, yemek yaptım,
- yemekten sonra bulaşıkları makineye yerleştirdim, elde yıkanacakları yıkadım, tezgahı sildim, mutfağın yerini kabaca elimle sildim.
- dua ettim
- kahve yaptım eşimle içtik

mmmm sanırım bukadar, belki yatana kadar ufak tefek bişiler yaparım

yarın görüşmek üzere

Evet dun daha Bi şeyler yapabilirim demiştim ya, yaptım, ne yaptım salonu eşim süpürmüştü ben de sildim ve masanın koltuk kenarlarının ıkea sandalyemizin ve abajur ayağının tozlarını aldımmm.
Bugüne gelecek olursak ay öyle geç kalktım ki bu saat olmuş daha kahvaltı sonrası mutfak toplamaktan başka Bi şey yapmadım Bi de biraz tembellik yaptım...
Ya ben de eklem romatizması var hem ondan hem de zaten biraz yorulsam hemen ağrıyan tutulan omuz ve kollara sahibim...dun epilasyondu işti derken bugün çok ağrıyo sırtım boynum bi de bileğimi incitmiştim ohjh..
Neyse ben şimdi işe kaçayım sevgili günlükvari arkadaş akşama rapor geçerim inş, öpüldün..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…