- 26 Ağustos 2010
- 262
- 155
4 yaşında 94 cmSizin çocuğun yaşı ve boyu kac
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
4 yaşında 94 cmSizin çocuğun yaşı ve boyu kac
İlk başladığımızda 6 yaşındaydı boyu 111 cmdi o 10 ay içersinde 116ya kadar çıktıUzama kaç cm oldu bi de yaşı ve boyunu sorcaktım
10 gün demişim 10 ay olcak:)10 gün boyunca hiç aksatmadım, düzenli vermek ve kullanmak şart
6 ayda 1 cm uzama ve 4 yaş 94 cm şurupla halledilecek şey değil ne yazık ki. doktorunuz endokrine sevk etmedi mi?4 yaşında 94 cm
Bence siz çocuk doktoruna gidin.o endokrin e sevk eder.gerekli görürlerse büyüme hormonu verilir. Kızım 2.5 yaşındayken 90_92 cm idi.6 ayda 1cm uzaması ise cok az.ayda 1 cm falan uzamalı.persentil tablosunda kızınız en alt yuzdelikte.ortalama 102 cm olması gerekirmis4 yaşında 94 cm
zaten doktora gitmiş aslında ama doktor vitaminle geçiştirmiş, belki endokrine gitmek gerekebilir. ancak verdiginiz bilgi yanlıs ayda 1 cm uzamaz o dönemde cocuklar, yılda 4-6 cm uzarlar. anne baba boyu, şuana kadarki uzama yüzdesi vs herşey önemli. panik olmamak lazım ama tabi önlem alınmalı bence deBence siz çocuk doktoruna gidin.o endokrin e sevk eder.gerekli görürlerse büyüme hormonu verilir. Kızım 2.5 yaşındayken 90_92 cm idi.6 ayda 1cm uzaması ise cok az.ayda 1 cm falan uzamalı.persentil tablosunda kızınız en alt yuzdelikte.ortalama 102 cm olması gerekirmis
Çok güzel sonuç almışsınız ya kızımda 4 yaşına yeni girdi 97cm, umarım sizlerde olduğu gibi bizde de faydası olurİlk başladığımızda 6 yaşındaydı boyu 111 cmdi o 10 ay içersinde 116ya kadar çıktı
yanlış yazmışım 94 değil 97 doktora götürdüm o önerdi zatenBence siz çocuk doktoruna gidin.o endokrin e sevk eder.gerekli görürlerse büyüme hormonu verilir. Kızım 2.5 yaşındayken 90_92 cm idi.6 ayda 1cm uzaması ise cok az.ayda 1 cm falan uzamalı.persentil tablosunda kızınız en alt yuzdelikte.ortalama 102 cm olması gerekirmis
Anladım ama isterseniz farklı bir görüş daha alın.eşinim yeğeni 10 yaşında ve onunda boyu kısa.doktor argivit,balık yağı vs vermiş. Ne kadar kullandılar kullanmadılar bilmiyorum ama çocuk uzamıyor.birkac defa doktora götürdü, ya doktor gecistirdi yada onlar endokrin e gitmedi (bulundugum ilde endokrin yok,baska sehre gitmek gerek)yanlış yazmışım 94 değil 97 doktora götürdüm o önerdi zaten
Peki anne babasının boyu nasılAnladım ama isterseniz farklı bir görüş daha alın.eşinim yeğeni 10 yaşında ve onunda boyu kısa.doktor argivit,balık yağı vs vermiş. Ne kadar kullandılar kullanmadılar bilmiyorum ama çocuk uzamıyor.birkac defa doktora götürdü, ya doktor gecistirdi yada onlar endokrin e gitmedi (bulundugum ilde endokrin yok,baska sehre gitmek gerek)
Cocuk hep kisaydi. Anne 160 civarı baba da 175 falandır sanırım.yani çok da kısa değiller ama beslenmesi ve uyku düzeni kotu.yemek yemez,abur cubur yer.gece 12 de 01 de uyur.hoplamaz zıplamaz, sakin bir çocuk.spor yapmaz.Peki anne babasının boyu nasıl
Hep mi kısaydı yaşıtlarından yoksa birden mi durdu uzaması
Duvarda bizim boy ölçüm çizelgesi var ordan işaretleyerekte anlamıştım ben
Endokrine gitmeleri gerekiyor aslında
Bütün hayatını etkiliyor boy uzunluğu
Hareket gercekten etkiliyorCocuk hep kisaydi. Anne 160 civarı baba da 175 falandır sanırım.yani çok da kısa değiller ama beslenmesi ve uyku düzeni kotu.yemek yemez,abur cubur yer.gece 12 de 01 de uyur.hoplamaz zıplamaz, sakin bir çocuk.spor yapmaz.
Canım ben 2 hafta anca kullandım sabah kahvaltı.sonrasi bir çay kaşığı kadar veriyordum iştah açıldı korktum öyle olunca daha 1 yaşında çünkü bizimkisi. Dr. İlerde bakarız.simdi almayın demişti çünkü bana.Size bi sorum var tecrübeli anneler benim kızımın boyu çok zor uzuyo 6 ayda 1 cm anca uzamış doktor argivit focus şurup verdi gerçekten boy uzamasına yarar mı?
Aynen öyle.yok canım annesi getirip götürecek bir insan değil.zaten öyle olsa idi endokrin e giderlerdi.yani çocuğun kusa olduğunu ve zayıf olduğunu anlamak için doktor olmaya gerek yok.gece 12 de çocuk mu yatar.?(özel bir sebep yoksa ve 8-10saat uyuyorsa)Hareket gercekten etkiliyor
Daha önceki sayfada da yazmıştım
Pandemi çok kötü etkiledi
Hem fiziksel hem ruhsal
Neyseki hareketliler artık ama
Basketbol fılan yazdırsalar
Çocuk büyütmek gercekten büyük emek isteyen iş
Evet ilkokula giden kızım var dikkat eksikliği problemi yaşadık argivit focus iyi geldiSize bi sorum var tecrübeli anneler benim kızımın boyu çok zor uzuyo 6 ayda 1 cm anca uzamış doktor argivit focus şurup verdi gerçekten boy uzamasına yarar mı?
Bu yönünü bilmiyodum hiç iyiymiş. öyle bi durumumuz yok boy konusunda ihtiyacımız varEvet ilkokula giden kızım var dikkat eksikliği problemi yaşadık argivit focus iyi geldi