- 5 Ağustos 2016
- 11.151
- 32.035
- 598
2 Hamilelik geçirmiş biri olarak fikrimi paylaşmak isterim.
Hiç böyle kremler kullanmadım.
Hamileliklerimde çok iri karnım oldu, her ikisinde de.
Ancak ilk gebeliğimde ciddi kaşıntılarım oldu, hatta o kadar ki karnım kaşındığında yerimde duramıyordum.
Ve ne zaman kaşıma eyleminde bulunsam "cırt" bir çatlak daha beliriyordu malesef...
Sonrasında doktoruma danıştım tabii ki, meğersem kaşıntılarım sadece kuruluk veya gerginlikten kaynaklı değilmiş.
Tahlil yaparak kaşıntım için gereken cilt kremini verdi ve sonrasında kaşıntılarımın hepsi gitti.
Eğer kaşıntılarınız bu boyutta ise bir doktorunuza danışın derim.
Kana safra karışmasından dolayı bu tarz kaşıntılar oluşabiliyor. (Sadece derinin gerilmesi ve kuruluktan değilse!)
Doğumumdan 4 ay sonra safra kesesi ameliyatı olmuştum.
Kaşıntı hakkında olduğunu görünce bilgiyi paylaşmak istedim.
Umarım faydalı olur.
Bu arada 2. hamileliğimde aynı şeyleri yaşamadım.
Hiç kaşıntısız gayet güzel bir hamilelik geçirdim.
Mustela kullanin bence.
Bir kere aldim biraz fiyati vardi ama tek kutu yetti. Hic catlak olusmadi ama ben kollarima surmeyi akil edemedim. Kilo alimim cok az olmasina ragmen kollarim catladi.
Burda o yağları bulabilmek için 300 tl yi gözden çıkarmak lazım. Türkiyede fiyatlar uçuk malesef..Oyyy..
Keske gonderebilsem, burdaki fiyati 30 lira civarina denk geliyor, nasil bi kar koymadir bu
Ben iki hamileligimde de elemis japanese camellia oil kullandim.
Victoria Beckham 4 hamileliginde de onu kullanmis, twitti filan vardi onunla ilgili.
Gercekten harika bir yag, tek cizgim dahi yok cok sukur ki genetigim oldukca yatkin, annem teyzelerim hep cok catlamislar.
Vazelin baya petrol icerir diye biliyorum,sanirim kullanmazdim onu.
Shea yagi kullaniyorum ben. Ama 100 de 100 shea olanlardan. Kati sabun gibi bir yag. Elde eritip surmek gerekiyor. Su haftaya kadar sifir catlakla geldim.
Yok avm den aldim. Loccitane markasi.ama ille o marka olacak diye bir sey yok. 100de 100 shea yagi olsun yeter. Aktarlarda vs de var.Süper inşallah hiç olmaz :)
Nerden aldınız onu internetten mı?
Tamam bakarım çok teşekkür ederim :)Yok avm den aldim. Loccitane markasi.ama ille o marka olacak diye bir sey yok. 100de 100 shea yagi olsun yeter. Aktarlarda vs de var.
Sen de vazelin kullan kuzum, hiç bir zararı olmayacak sana Kılıç sözü... Sürülen şeyler cilt tarafından emilebilmesi için özel işlemlerden geçer ve kana eser miktarda(neredeyse hiç) karışır, bu miktarın ne normal bir kişiye, ne bir hamişe ne bebeğe zararı olmaz.Bu yüzden kullannnnnn!
Benim kaşıntım o boyutta değil sizin sanırım karaciğer enzimleri de yükselmiş safradan dolayı,o yüzden o boyuta gelmiş. Eşimden biliyorum o da yaşadı o kaşıntıyı.
hafif o benimki üzerimde karıcalar yürüyormuş gibi :)
Yine de önlem almak istiyorum.
Çok teşekkür ederim :)O zaman tavsiyem doktorunuza danışarak ilerleyin.
Bazı kremler karından emilimi olan kremler olduğundan dikkat etmekte fayda var.
Sağlıkla kucağınıza alın bebişinizi inşallah.
İnanın hamilelikte yaşadığınız herşey unutuluyor...
son aylarda benı vazelınden başka birşey rahatlatmıyordu ve vazelın o kullandıgımız çatlak onleyıcıleren daha masum ınan. kaşımayın çatlak olur.
Bebek yağı kullandım ben.Vıcık vıcık gezdim ama çatlamadım.Kaşıntı varsa çatlama olabilir demek.Dikkat et.Gerçi sanırım birazda yapı meselesi.Olacaksa dünyaları sürsen yine oluyor.
Mustekayı duydum ya çok iyi diye duymuştum..
Yaa çok net konuşuyorsunn :)) çok istiyorum şu vazelinden vazgeçmemek! Zararlı diyorlar ama napiym şimdiçok iyi geliyor resmen kurtarıcı gibi bişey :))
Rica ederim kuzumCanım sen öyle diyorsan bugün alırım kullanırım o zaman :)) teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?