- 26 Eylül 2006
- 3.385
- 20
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ya herkes ilaca başladıktan sonra hafifledi diyor ama benim atakların arası açıldı evet ama çok şiddetli geçiriyorum ben ölüyorum zannediyorum üstelik iki gün çok şiddetli sürüyor sonra ağrılar biraz hafifliyor 1 hafta çekiyorum ben
Canım benim iş arkadaşımada 1,5 yıl önce senelerce acı çektikten sonra fmf teşhisi konuldu.Teşhis ankara hacettepede koyuldu.Teşhisten sonra kolsine ilacına başladı ama kontrollerinde görüldü ki bu ilaç sadece atak aralarını uzatıyor,şiddetini hafifletmiyordu.Bunun üzerine arkadaşıma fransadan özel ilaç getirtildi.Şimdi hem fransadan getirilen özel ilacı hemde kolsin ilacını kullanıyor ve atakları artık hafif geçiyor.Belki sanada bu ilacın faydası yetersiz geliyordur ve ek ilaç alman gerekiyordur.Bi araştır derim ben yerimseniben
acaba bu ilacın adını öğrenebilir misin:)
şimdiden teşekkürler
İlaç colchicum ama fransadan geldiği için fransız colchicum deniliyor .Dozajları falan farklı oluyormuş bunun.Bence önce dr.nuza danışın derim benyerimseniben
Arkadaşlar aranızda bu hastalığı taşıyan , çare bulabilen veyada atak geciktirici bir yöntem, antibiyotik bulan var mı? cevaplarınızı bekliyorum...
benim eşimde hasta bebeğğimiz var işte ama 5 yaşından önce ne olacağı belli değil... eger sen bu hastalığın taşıyıcısıysan bebeğinin fmf olma şanşı %50, ama sen taşıyıcı değilsen bebeğin hasta değil sadece taşıyıcı olarak doğacak inşallah bebeklerimiz hasta olmazlar ya offffffffffffff babası yeterince çekiyor o çekmesin bari...
Canım bende kızkardeşimde ve ablamda akdeniz anemisi taşıyıcısı olduğumuzu söyledi dr. bir sürü test yaptık sonuç bu çıktı şuanda tam olarak ne olduğunu anlmaış değilim taşıyıcı olmak kötü bişeymi onuda anlamadım dr 3 eylüle randevu verdi gidip ayrıntılı olarak konuşacağız.Biz bu testleri tüm aile bireyleri olarak yaptırdık nedenide kızkardeşimin hamileyken bebeğinin karnında ölmesi fakat tek neden tabikide bu değil kardeşimde ciddi derecede kan düşüklüğü ortaya çıkınca bebeği alamadılar bir kaçgün sürekli hastanede kan üniteleri verildi sürekli olarak bebek alındıktan sonra dr bunu bir araştırmamız gerek kansızlığının nedeni ne acaba dedi bu araştırma sürecinde tüm aile bireylerinden kan tahlilleri bir sürü testler falan istedi dün sonuçları almış kardeşim ve dr a göstermiş dr da ailede sadece kardeşimde bende ve ablamda akdeniz anemisi taşıyıcısı olduğumuza dair teşhis koymuş.Şimdi bana bu konuda bıraz bilgi verirmisin arkadaşım rica etsem acaba.Yani bebek düşünüyoruz ama şuanda kafam allak bullak oldu ya bebeğime bişey olursa diye.