Hematoloji - Kan bilimi Aranızda FMF (Ailevi Akdeniz Ateşi) olan var mı?

Merhaba arkadaşlar benim eşimde FMF hastası M6801 gen sonucu.Günde üç adet kolşisin kullanıyor.İçinizde eşi FMF olupta çocuk sahibi olan varmı? Çocukta çıkma olasılığı nedir?Deneyim ve bilgilerinizi benimlede paylaşırsanız çok sevinirim...Hepinize şimdiden teşekkürler.a.s.

Benim eşimde fmf hastası. 2,5 yıldır korunmuyoruz ilkten çocuğumuz olmadı. Doktora eşimin fmf olduğunu söylediğimde çocuk olmasını etkilemeyeceğini söyledi. Daha sonra eşimden alınan sperm testinde morfoloji %1 çıktı. İlk aşılamayla hamile kaldım. Eşimin sperm morfolojisini bu hastalıkmı etkiledi ne etkiledi bilemiyorum ama ben hamile kaldım. Allah sanada yaşatsın bu duyguyu.

hepinize çok geçmiş olsun araniza yeni katıldım önerdiler....bende fmfliyim,zaman geçtikçe ilerliyo korkuyorum bundan yardımcı olursanız sevinirim aeolun..:çok üzgünüm:

MERHABA Denizyıldızı ben doktorumun dediğini diyorum bana hamile kalmadan 1 ay önce kullanmayı bırakmamı söyledi.Denedim ama olmadı.Ağrılarıma dayanamadım.:emir_bebek:a.s. sana teşekkür ederim yine mesajını beklerim:teselli:

filiz öncelikle çok geçmiş olsun
geçen yıl ben de FMF şüphesiyle bir sürü testten geçtim
en son Genetik testi yapıldı ve FMF olmadığım anlaşıldı
benimkisi gaz sancısıydı ben biliyordum ama doktorlara anlatamamıştım
stres ve üşütünce veya ani hava değişikliklerinde feci karın ağrım oluyor
ve gaz çıkaramıyorum
kusmaya başlıyorum,en son da serum takılınca biraz rahatlıyorum
belirtiler FMF gibi,
neyse çok şükür bende o hastalık yokmuş ama eğer FMF olsaydım sürekli kullanılması gerek ilacı
(adını tam hatırlamıyorum ko ile başlıyodu) hamilelik düşündüğüm dönemde farklı bir ilaç verileceğini ve doğuma hatta emzirme süresi bitene kadar da o ilacı kullanmam gerektiğini söylemişti dr.
istersen bu konuyu bir araştır
sağlıklı günler

Ailesinde veya kendinde FMF olan arkadaşların hepsine Allahım acil şifalar verir inşallah,,,,çok zor bir hastalık ve sürekli kontrol altında tutulması gereken bir hastalık,,,,,benim de küçük oğlumda çıktı malesef bu hastalık eşimde ve bende yok bildiğim kadarıyla ailemizdede yok,,,,gen testi sonucunu dün aldık henüz doktorumuz henüz yorumlamadı sonucu ama belirtiler hep tutuyor oğlum henüz 3 yaşında ve bu şikayetleri 2 yaşından beri yaşıyor,,,,biz büyükler bile şiddetli ağrılara daytanamazken yavrum 3 4 gün adeta ölü gibi yatıyor ve sancı anında bağırıp duruyor o anda hiç bişe yapamamak beni kahrediyor,,,,kesin bir tedaviside yok tek bir hapı var oda sadece atakların arasını uzatıyor,,,,gerek ilacın gerekse hastalığın bir çok yan etkisi var,,,,öldürmeyen ama süründüren bir hastalık ne diyebilirim Rabbim sabır ve dayanma gücü versin:Saruboceq: hele evlat söz konusu olunca,,,,,,senağlamasenağlamasenağlama

Bende fmf hastasıyım. 3 gündür atak geçiriyorum. Yattığım yerden yazıyorum şuan. çok ama çok kötüyüm :KK43:(

geçmiş olsun cnm sanada valla ilaç var hergün içemiyorum mutlaka aksıyo işte öfff bide pekmez var içsen içilmez böğğğsenağlama elim ayağım donuyo zaten demekki çarpıntım ondanmış yeni öğrendim burdan off offf geçsede kurtulsam :a015::çok üzgünüm:

sanada geçmiş olsun canım..evet bended çok fazla el ayak üşümesi oluyo..
Geçecek gibide gözükmüyo

arkadaşlar aynı sorun bende de var ilaçlar bana yararlı olmadığı için özel bitkisel beslenme destek ürünleri kullanıyorum. kendimi o zaman iyi hissediyorum.

kızlar bakın size taze haber vereyim annemin astımı var ama geçenlerde bir astım krizi geçirdi 10 gün gogus hastanesinde yattık (bende bakıcı olarak)sonra annemin kanının çok düşük olduğunu söylediler ve üniversite hastanesine sevk ettiler çeşitli tahliller tetkikler sonucu demir eksiklilğe bağlı kansızlık teşhisi koydular,o pekmezler kurutulmuş yiyeceklerin hiçbir önemi yokmuş hocamız öyle söyledi kilo aldırmaktan başka,şimdi evimizde ilacını kullanıyor.işallah gececek.astımı tetiklermiş kansızlık DUA edin işallah düzelir...

çok geçmiş olsun cnm benim inş en kısa zmanda düzelir demkki ilaca kesintisiz devam etmek gerekiyormuşşş naalım yapmaya çalışcaz artık.ama pekmez şöyle ii en azından içtikten sonra üşümem kesliyo sevmiyorum ama napim içiyorum :1hug:

bende de var demir eksikliği anemisi, bu belirtilerin hepsinini de yaşıyorum.Yıllardır olan bişi ama sanırım son zamanlarda arttı,yaşam koşullarımın da değişmesiyle..Dışardan besinlerle demir eksikliğini gidermek çok zor,en azından benim için,kırmızı etle aram çok iyi sayılmaz sakatatları ise hiç yiyemem,ama ne yazıkki bunlar demir kaynağı ve yemek gerekiyor.Bunu biliyor ama yapamıyorum,keza pekmezde öylee..ilaç da çok kullandım ama pek bir faydası olmadı...:çok üzgünüm:
çocuk düşünmeye başladığım zaman bunun ciddi bir sorun olarak karşıma çıkacağını dr. söyledi,bu yüzden demir depolarını ozamana kadar doldurmak gerekiyormuşfisfisfis

Arkadşlar hepinize merhaba.Bende 2yıl ugraştım demir eksikligiyle. İkaydirigubbakcemile5:içelim:lçlarımı kulandım çok zor yükseldi arkadaşımdan bir formül ögrendim bunu sizinle paylaşmak istiyorum.Bir bardak taze sıkılmış portakal suyuna bir yemek kaşıgı keçi boynuzu pekmezi karıştır yatmadan önce iç bunu deneyin kanınızın yükseldigini göreceksiniz hepinize geçmişolsun::içelim:

bende demir eksikliği vardı okula giderken kalemucu yiyodum bide kireçtaşı :KK70: valla ister sitemez yaa bak şimdi farkına vardım ama tedavimi oldum şimdi bişey yemiyorum kanım yerine geldi :KK70:

bugün tekrar dr.a gittim arkadaşlar
içinizde zayıf olan kilo alma problemi olan varsa bununda demir eksikliğinden kanaklandığını söyledi
yarın 3 te tahlil sonuçalru gelicek
büyük ihtimalle ferrium sanol yazar yine sanırım

aynı dert bnde de var
ve sürekli o ağzımda pas hissi bırakan ilaçları içiyorum hatta içmiyorum

X