Hematoloji - Kan bilimi Aranızda FMF (Ailevi Akdeniz Ateşi) olan var mı?

arkadaşlar talesemi hakkında derin bir bilgi verilmiş teşekkürler arkadaşıma,,
talasemi iki bölüm evet minör ve majör minör taşıyıcı majör ise hasta,,
taşıyıcılıkta hiç bir sorun yok majör ise malesef hastalık genetik olarak anne ve baba akdeniz anemisi taşıyıcısı ise bebekte hasta oluyor.ama ya anne yada baba çiftinden sadece annede yada babada taşıyıcılık yada hastalık varsa bebek taşıyıcı oluyor,,
ben bir talasemi taşıyıcısıyım,annem taşıyıcı babam normal ve ben annemden taşıyıcılığı almışım,evlendim ama bilmiyordum bende oğlumla öğrendim,samsun tıp fakültesi hematoloji profösörü bizi ankara hacettepeye yolladı hocasına,ben taşıyıcı baba normal çıktı allah şükürler olsun ve oğlumda taşıyıcı benim taşıyıcı genimi almış..doktorumuz hiç korkmamız gerektiğini ben nasıl hayatımı normal devam ettiriyosam öyle devam ettireceğini ama demir ilacı vermememiz gerektiğini,uzun süre spor yapmamsını ve evleneceği kişinin kendisi gibi taşıyıcı olmaması gerektiğini söyledi...
allaha şükürlerki taşıyıcı yani taşıyıcılıkta hiçbir problem yok

merhaba öncelikle geçmiş olsun.. bende fmf hastasıyım 3 yıldır bu hastalığın belırtılerını tasıyorum ama sureklı olarak psıkolojık oldugu soylenıyordu 3 ay once ege unıversıtesı hastanesı 48 saatlık bı surede colchicun-dispert dıe bı ılac deneyerek ataklarımı durdurdular ve on tanı konuldu daha sonra dna testı ıle kesın tanıyı koydular... benım 2 gunde 1 gerceklesenve agır gecen ataklarım oluyodu sımdı gunler bıraz daha cogaldı bu ılac zaten agrı kesıcı nıtelıgınde degıl! 3 aydır araqstırıyoruz yurt dısında kullanılan ılacları ve sonunda ABD 'da kullanılan agrı kesen atak durduran ılacı buldum su an bana bu ılac gonderılıyor yaklasık 10 gune kadar kullanımına baslıcam bu ılacı kullanan kısıler su an hayatlarına ıyı bı sekılde devam edıor ve atakları yok. ilacın ısmı COLGOUT TABS ( GENERIC COLCHİCİNE) LÜTFEN DİKKATE ALIN...

merhaba öncelikle geçmiş olsun.. bende fmf hastasıyım 3 yıldır bu hastalığın belırtılerını tasıyorum ama sureklı olarak psıkolojık oldugu soylenıyordu 3 ay once ege unıversıtesı hastanesı 48 saatlık bı surede colchicun-dispert dıe bı ılac deneyerek ataklarımı durdurdular ve on tanı konuldu daha sonra dna testı ıle kesın tanıyı koydular... benım 2 gunde 1 gerceklesenve agır gecen ataklarım oluyodu sımdı gunler bıraz daha cogaldı bu ılac zaten agrı kesıcı nıtelıgınde degıl! 3 aydır araqstırıyoruz yurt dısında kullanılan ılacları ve sonunda ABD 'da kullanılan agrı kesen atak durduran ılacı buldum su an bana bu ılac gonderılıyor yaklasık 10 gune kadar kullanımına baslıcam bu ılacı kullanan kısıler su an hayatlarına ıyı bı sekılde devam edıor ve atakları yok. ilacın ısmı COLGOUT TABS ( GENERIC COLCHİCİNE) LÜTFEN DİKKATE ALIN...

slm. öncelikle herkese çok geçmiş olsun. papatya ne zmandır bu şikayetlerin var acaba. benim çok şiddetli karın agrılarım var ama daha bi çözüm bulamadım.karnım agırdıgı zman iki büklüm geziyorum. ama daha bir sonuş bulamadılar.

esra27 çok geçmiş olsun. ben de 3gundur yatıyorum geceleri uyku yokk ama burda obu hastalıktan tam anlayan bir dr da yokk.

slm.arkadaşlar herkese çok geçmiş olsun sanırım bende fmf hastalarından biri olma yolundayım daha tam bir teşhis koymadılar ama durum onu gösteriyo ve buda beni inanılmaz üzüyo;(.Benim ailemde yada yakınlarımda bu yok bildigimiz kadarıyla tabi.

arkadaşlar kayınvaldem aılevı akdenız ateşine yakalandı heray sancası oluyor ateşlenıyor kanda ıntıhapın atrmasıymış ve ıyleşmeyen ömur boyu suren bır hasatalıkmış daha yenı ögrendım hepımız saskınız acaba bır bılgısi olan varmı neler tavsıye edersınız

arkadaşlar uzun uğraşlardan sonra benimde fmf hastası olduğum ortaya çıktı.sizlerde dertlerinizi yazarsanız sevinirm.

süt ürünlerinden sakınsın
zaten doktor kolsişin diye bir ilaç vermiştir.
onun faydasını mutlaka görmüştür.soğuk yorgunluk sinir de bu hastalığı tetikliyor arkadaşım mutlaka dediklerimi yapıp önlemini alsın bende bu konuda çok müzdaribim.Allah yar ve yardımcınız olsun yardımcı olduysam ne mutlu bana

arkadaşlar eşimin babası fmf hastası acaba bizim çocuklarımızda fmfhastası olurmu eşimde ve kardeşinde b u hastalık yok

arkadaşlar eşimin babası fmf hastası acaba bizim çocuklarımızda fmfhastası olurmu eşimde ve kardeşinde b u hastalık yok

Canım bu hastalık genler den geçtiği için kimse bilemezz..
Benim eşimde de var bu hastalık dr sordu çocugumuza gecebilirmi diye ....
Drda belli olmaz çocuğuna geçmez belki çocuğunun çocuğuna geçerr ..Yani karışık bir durum ..Benim kayınvaldemde var eşime geçmiş kesın benım çocugumada geçer gibi geliyor.Allah korusunn hepimizii
:Saruboceq:
Mesela kaynımda bu hastalık yok..Fakatt çocuğuna geçtiii.Çünkü çocuk baba tarafından (kaynanamdan )almış oldu taşıyıcılığı .KARISIK YANI :uhm::uhm:

evet arkadaşım balsurat haklı ne yazıkki benim hiç bir akrabamda fmf yok ama ben fmfliyim doktor atalarından miras dedi kuşaklar sonra bile çıkabiliyormuş

Canım bu hastalık genler den geçtiği için kimse bilemezz..
Benim eşimde de var bu hastalık dr sordu çocugumuza gecebilirmi diye ....
Drda belli olmaz çocuğuna geçmez belki çocuğunun çocuğuna geçerr ..Yani karışık bir durum ..Benim kayınvaldemde var eşime geçmiş kesın benım çocugumada geçer gibi geliyor.Allah korusunn hepimizii
:Saruboceq:
Mesela kaynımda bu hastalık yok..Fakatt çocuğuna geçtiii.Çünkü çocuk baba tarafından (kaynanamdan )almış oldu taşıyıcılığı .KARISIK YANI :uhm::uhm:

cnm eki kaynının çocuugnda ne zaman ve nasıl anlaşıdı bu hastalıgı taşıdıgı

cnm eki kaynının çocuugnda ne zaman ve nasıl anlaşıdı bu hastalıgı taşıdıgı

Canım banada eltim anlattı.Bebekken devamlı hep hasta oluyormuş çocuğu
Ateş,miğde bulantısı oluyormuş Dr ilaç verip yolluyorlarmış tabi.Normal sıradan bir rahatsızlıktır diye..
Artık çocuk 5-6 yaşlarına gelince hala devam ediyomuş arada gelen bulantı ,kusma,miğde agrıları ataklar....
Daha sonra fakulte araştırma hastanesi prof.dr götürmüşlerr.Bazı tahliller neticesinde hastalık teşhisi koyulmuş....
Ve ömür boyu içiceği bir ilaç vermiş..Bu hastalığın tedavisi bu colchıcum (colgişen ) :) kırmızı bir ilaç :1rolleyes:

evet cnm kayınpederim kullanıyor hangi branş bakıyor bu hastalıga olmazsa dogunca hemen baktırız çok çok tşk ler cnm

evet cnm kayınpederim kullanıyor hangi branş bakıyor bu hastalıga olmazsa dogunca hemen baktırız çok çok tşk ler cnm

İnşallah gerek kalmazz canım iyi düşün :) Canım Gastroloji dr bakıyorr çünkü yegenımle eşimin dr aynı yerimseniben

önce üniversite veya devlet hastanelerinin genetik bölümünde test yaptırıyorsun arkadaşım eğer hastalık görülürse nefroloji bakıyor gastrolojide bakabiliyor ama bu hastalık ilk zararı böbreklere verdiği için en iyisi nefroloji

çok çok tşk ler arkadaşlar bebeğim oldugunda dedikleriniz dogrultunda hareket edeceğimsevgiler sağlıklı gunler

X