Aralıklı Oruç İle Beraber Zayıflayalım Mı?

İyi geceler, herkese merhaba :)
Geçen gün bir diyetisyenin yazısını okudum. Kimseyi yanlış yönlendirmek istemem ama paylaşmak istedim yine de sizlerle.🙂 Her sabah aç karna 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı ve üstüne bol su içince özellikle karın bölgesindeki yağ yakımını hızlandırdığını, ölçümlerde de bu farkı göreceğimizi, hatta bir haftada sonuç da alabileceğimizi okudum. Hindistan cevizi yağını kahvede, yemeklerde, vücudumda, saçımda çok kullanıyorum. Bel, karın, göbek kısaca üst vücudum ergenliğimden beri yağlı. 5-6 ay her gün düzenli egzersiz yaptığımda bile kilo vermiş ama karın görüntüsü açısından bir değişiklik olmamıştı. Bu sabah ilk kaşığı içtim. Şu an bel çevrem 74 cm. (En ince yerinden ölçtüm) Bir aksilik yaşamazsam haftaya cumartesiye kadar bunu denemek istiyorum.

Bugün de 19/5 düzenindeydim. Menüde ise;
15:00 1 tane yeşil elma, 1 tane domates, 1 bardak süt
15:30 1 fincan sütlü kahve, birer avuç badem ve kuru üzüm
19:30 1 kase yoğurt çorbası, 4 yemek kaşığı mercimek yemeği, 7-8 yemek kaşığı piyaz.

2 litre su.

Göbek kısmını bilmiyorum, doğrudur kuzum. Ben spora giderken spor hocam özellikle ona calistirtmisti. Kas kutlemi baya arttirmistim. Sonra da eve aldım. Kaslı bacak güzel tabi ama kalin gözüküyor tabi biraz:).Yine de sağlık açısından kaslı olsun😀

Simdi de kalin gorunuyo zati bingil bingil 😂 hic degilse bingilligi gider 😂😂😂😂

Annemle ben beraber içiyoruz, bize faydası oldu ama demek ki bünyeden bünyeye değişiyor. Bağırsakları düzgün çalışan insanlara bak, genelde zayıflar.gercekten kilo üzerinde etkili . Çalıştırmanın yolunu bulmak lazım her zaman, ama değişik değişik yollar.

O kadar da egzersiz yapiyorum . Hic mi etki etmez anlamiyorum bugun 4. Gun daha tık yok bende . Anlamiyorum valla . Doktora da gitmek istemiyorum kolonoskopi yapacak diye 😂😂😂 ama bu gidisle gidicek gibiyim bilemiyorum 😑😑 cunku ben yillardir yasiyorum bu sorunu . Zor yani . Valla cok zor . Turkiye de olsam bi daha asla dedigim aci cehreyi bile yiyecek durumdayim 😣😣

kilon az.spor cok yorucu olmaz sende.
ağri demişken ne ağrisi?
bu arada kardesim degil kiyasladigim kisi.eşim.
benim tiroit hormonumda dengesizlikler vardi.hipotiroite ramak var.
onun ki normal.ben buna bağliyorum.ayni seyleri yesek benim kilom arttikca artiyor.onunki sabit.
bu arada bugün aklima şu geldi.
bi yerde okumustum.
deri kendisini yenileyen bi organ.ama yavaş.
kilo vermenin hızına yetisemiyorsa kendisini toparlayamiyor.haftalik yarim kiloluk bir düsüş ve uzun vadede kilo verimine daha iyi yanit veriyormus.
ama biz hızla verince deri toparlanamiyor.
bu açidan bakinca yavas verdigime kızmiyorum.ama iste sabırsiz olunca böyle oluyor.
bide zamana yayinca kilo daha kalici oluyor.
yaşam bicimine ceviriyoruz.
hesap yaptim ayda 3 kilo versem.ocakta hedefime ulasirim.
zaten insan eskisi gibi yemek icin hemen zayıflamak istiyor.sonra kilo hop geri geliyor.
ben sureci uzatirsam belki yeme isini askiya almis oluyorum.
aman kafamda bi milyon sey var😅

Malesef erkeklerin metebolizmasi bizden hizli calisiyo . Benim abim de 1 ay dikkat etsin sporsuz benden daha cok Kilo veriyo. Esim cok yiyo gene kilo almiyo . Valla cok morallerim bozuluyo benimde ama yapacak bisi yok 😑

ben bi inseydim iyice motive olacaktim.ben verince değil vermeyince bozuyorum diyeti.
yarin dikkat edicem.pazartesi büyük ihtimal ya sabitim yada artı.
başkan bizden biz bizden bezdik😅

icemiyorum yine de kuzum.
midem kalkiyor.limona ayri bi antipatiğim zaten.oyle tatlara gelemiyorum hiç.

artik uygulanacak bi rejim kalmadi bence.i ayda yapmadigim kalmadi.bezmislik var.
en son isveç yapacam
ama onda da söylenilgi kadar verecegimj sanmiyorum.en son carem o.

Bende sabit cikabilirim uzun orucuma ragmen . Ne tuvalete cikabiliyorum ne regl geldi . Kac gundur davul gibi şiştim. Sıkılmaya basladim yavastan basta ne guzel 2 Ser 3 er gidiyodu kilolar . 80 e geldim basladi yavaslama 😑 dukan birasi beni de cok darliyo ama mecburrrr 😂😂

ağri demişken ne ağrisi?
onun ki normal.ben buna bağliyorum.ayni seyleri yesek benim kilom arttikca artiyor.onunki sabit.
bi yerde okumustum.
kilo vermenin hızına yetisemiyorsa kendisini toparlayamiyor.haftalik yarim kiloluk bir düsüş ve uzun vadede kilo verimine daha iyi yanit veriyormus.
bu açidan bakinca yavas verdigime kızmiyorum.ama iste sabırsiz olunca böyle oluyor.
zaten insan eskisi gibi yemek icin hemen zayıflamak istiyor.sonra kilo hop geri geliyor.

Fibromiyalji var canım (kas romatizması). Aslında yıllardır var da bu yıl coştu ağrılarım😢 Hep yatasım var. Yoksa önceden spor yapardım kendimce o zamanlar kısa sürede sarkmadan verirdim kiloyu aslında.

Oo eşin ise hiç kıyaslama zaten😀 Hipotiroidi kilo vermeyi çook yavaşlatıyor. 2 arkadaşım da düzenli ilaç kullanımı ve diyetle ile acayip zayıfladılar. Hatta biri bölgesel olarak baya inceldi. İlaçtan önce çok uğraşıp veremiyordu. Senin ilaçlık olmasa da hipotiroide göre beslenirsen belki kilo vermen kolaylaşır.

Geçen gün bir diyetisyenin yazısını okudum. Kimseyi yanlış yönlendirmek istemem ama paylaşmak istedim yine de sizlerle.🙂 Her sabah aç karna 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı ve üstüne bol su içince özellikle karın bölgesindeki yağ yakımını hızlandırdığını, ölçümlerde de bu farkı göreceğimizi, hatta bir haftada sonuç da alabileceğimizi okudum. Hindistan cevizi yağını kahvede, yemeklerde, vücudumda, saçımda çok kullanıyorum. Bel, karın, göbek kısaca üst vücudum ergenliğimden beri yağlı. 5-6 ay her gün düzenli egzersiz yaptığımda bile kilo vermiş ama karın görüntüsü açısından bir değişiklik olmamıştı. Bu sabah ilk kaşığı içtim. Şu an bel çevrem 74 cm. (En ince yerinden ölçtüm) Bir aksilik yaşamazsam haftaya cumartesiye kadar bunu denemek istiyorum.

19:30 1 kase yoğurt çorbası, 4 yemek kaşığı mercimek yemeği, 7-8 yemek kaşığı piyaz.

2 litre su.

Sen dene bakalım işe yararsa biz de yaparız😀

Atmayım ya çok kötü 😭 Utanırım😀 Çatlaklarla çevrelenmiş buruşuk bir alt karın 😀 İnternette benzer bir şey görürsem görüntüyü atarım buraya. Araştırmadım aslında ama hep aşırı kilo verenler gerdirme falan yaptırdığından ben de yaparım diye düşündüm.

O catlaklardan bende de bolca var . Hamilelikte cpk suyum vardi herkes ikiz saniyodu karnimdan dolayi 😂😂 cok catladim o zamanlar . Kilo verdikce daha cok ortaya cikiyolar ama vermesem de olmuyo 😂

canımsın ya okurken gözümden yaş geldi sende iyi ki varsın 🙏

İnşallah canım teşekkür ederim ❤

Canım teşekkür ❤🙏
sana da kolay gelsin evde biri olunca çok zor bilirim

bazenoluyor öyle az kaldı biraz sabır sonrası bitecek o 8’ler🙏🥰

Valla bu hafta bende çok umutlu değilim bakalım artı çıkmam herhalde ama hiç spor yok emin değilim 🙄

Bi sarki var ya neler oluyor bize yine neler oluyor gulum neler oluyor sana bana neler oluyor diye , sarkinin bu kismi bizim ekibin bu haftaki hali gibi 😂😂😂😂

Benimki daha çok doğum sonrası hiçbir müdahalede bulunmamamdan kaynaklı sanırım. Kiloyu da verince.. Şu çizimdeki gibi benim alt karın😯 Yumuşak ve buruşuk
Benimde aynen öyle maalesef hatta bir tık daha fazla ikinci çocuktan sonra benim arttı sarkma olayı kilo verdikçe azalır diye ümit ediyordum ama fazla umitlenmeyim ben en iyisi...

ağri demişken ne ağrisi?
bi yerde okumustum.
Hızlı kilo vermek illa ki etkiler ama bazende bünyesel oluyor sanirim ben yavaş verdiğim halde toparlanma çok az oldu maalesef...

O kadar da egzersiz yapiyorum . Hic mi etki etmez anlamiyorum bugun 4. Gun daha tık yok bende . Anlamiyorum valla . Doktora da gitmek istemiyorum kolonoskopi yapacak diye 😂😂😂 ama bu gidisle gidicek gibiyim bilemiyorum 😑😑 cunku ben yillardir yasiyorum bu sorunu . Zor yani . Valla cok zor . Turkiye de olsam bi daha asla dedigim aci cehreyi bile yiyecek durumdayim 😣😣
Hay Allah ya, zor bir durum. Hangi ülkedesin bilmiyorum ama reçetesiz satılan bitkisel bağırsak çalıştırıcı birşeyler yok mu acaba? Gerçi o da nereye kadar çözüm, alışkanlık yapar. Spor da yapıyorsun, su da içiyorsun, Sorun ne acaba?

Malesef erkeklerin metebolizmasi bizden hizli calisiyo . Benim abim de 1 ay dikkat etsin sporsuz benden daha cok Kilo veriyo. Esim cok yiyo gene kilo almiyo . Valla cok morallerim bozuluyo benimde ama yapacak bisi yok 😑
kadın olmak bu anlamda hic iyi değil.bizden cok yerler ama kilo sıkıntılari yok.oh ne güzel.
Bende sabit cikabilirim uzun orucuma ragmen . Ne tuvalete cikabiliyorum ne regl geldi . Kac gundur davul gibi şiştim. Sıkılmaya basladim yavastan basta ne guzel 2 Ser 3 er gidiyodu kilolar . 80 e geldim basladi yavaslama 😑 dukan birasi beni de cok darliyo ama mecburrrr 😂😂
canim regl haftasi sisligin iner.eksiye bile düsersin.ben regl haftasini daha cok seviyorum.ay ortasinda yumurtlamadan dolayi daha cok sisiyorum.
zaten 80 den sonra kilo vermesi zor.
Fibromiyalji var canım (kas romatizması). Aslında yıllardır var da bu yıl coştu ağrılarım😢 Hep yatasım var. Yoksa önceden spor yapardım kendimce o zamanlar kısa sürede sarkmadan verirdim kiloyu aslında.

Oo eşin ise hiç kıyaslama zaten😀 Hipotiroidi kilo vermeyi çook yavaşlatıyor. 2 arkadaşım da düzenli ilaç kullanımı ve diyetle ile acayip zayıfladılar. Hatta biri bölgesel olarak baya inceldi. İlaçtan önce çok uğraşıp veremiyordu. Senin ilaçlık olmasa da hipotiroide göre beslenirsen belki kilo vermen kolaylaşır.

Sen dene bakalım işe yararsa biz de yaparız😀
gecmis olsun canim.
bu arada ben tiroit ilaclari kullandim bi sure.kilo vermek iyice zorlasti.zaten kullanip ta kilo alanlari da okudum nette.
nasil kilo verdiler hayret.
Benimde aynen öyle maalesef hatta bir tık daha fazla ikinci çocuktan sonra benim arttı sarkma olayı kilo verdikçe azalır diye ümit ediyordum ama fazla umitlenmeyim ben en iyisi...

Hızlı kilo vermek illa ki etkiler ama bazende bünyesel oluyor sanirim ben yavaş verdiğim halde toparlanma çok az oldu maalesef...
günluk yüruyüs yapiyor muydun canim?tamamen yatmak da biseye yaramiyor cünkü.
ben her yürüyüş arada leslie bikac sıkılasma yapiyirum.az veriyorum.

Günaydın kızlar
Harika bir pazar günü olsun kilolar azalsın artmasın 😂😍

2 litre su.
Hindistan cevizi yağı çok faydalı canım aralıklı oruçta orucu tam açmadan evvel tüket canım
Açlık fazında tüketirsen ketosis veya otofajiden çıkartır çünkü 🥰
Bi sarki var ya neler oluyor bize yine neler oluyor gulum neler oluyor sana bana neler oluyor diye , sarkinin bu kismi bizim ekibin bu haftaki hali gibi 😂😂😂😂
aynen😂
Bir iki gün Nazarlık olsun toparlarız inşallah 🙏🧿❤️

kadın olmak bu anlamda hic iyi değil.bizden cok yerler ama kilo sıkıntılari yok.oh ne güzel.

canim regl haftasi sisligin iner.eksiye bile düsersin.ben regl haftasini daha cok seviyorum.ay ortasinda yumurtlamadan dolayi daha cok sisiyorum.
zaten 80 den sonra kilo vermesi zor.

gecmis olsun canim.
bu arada ben tiroit ilaclari kullandim bi sure.kilo vermek iyice zorlasti.zaten kullanip ta kilo alanlari da okudum nette.
nasil kilo verdiler hayret.

günluk yüruyüs yapiyor muydun canim?tamamen yatmak da biseye yaramiyor cünkü.
ben her yürüyüş arada leslie bikac sıkılasma yapiyirum.az veriyorum.

O yuzden haftalik hedefimi 1 kiloya cektim ama o bile gitmicek bu hafta galiba , boyle zamanlarda 6 li sayilari gorebilir miyim bi gun diye dusunuyorum🥺🥺

Günaydın kızlar
Harika bir pazar günü olsun kilolar azalsın artmasın 😂😍

Hindistan cevizi yağı çok faydalı canım aralıklı oruçta orucu tam açmadan evvel tüket canım
Açlık fazında tüketirsen ketosis veya otofajiden çıkartır çünkü 🥰

aynen😂
Bir iki gün Nazarlık olsun toparlarız inşallah 🙏🧿

Benim nazarlik 2 3 haftadir benle 😂😂😂

Hind

2 litre su.
Hindistan cevizi yağı sonuçlarını merakla bekliyorum. Ben de çok kullanırım, bebişe de çok kullandım, özellikle cildine.

canımsın ya okurken gözümden yaş geldi sende iyi ki varsın 🙏

İnşallah canım teşekkür ederim ❤

Canım teşekkür ❤🙏
sana da kolay gelsin evde biri olunca çok zor bilirim

bazenoluyor öyle az kaldı biraz sabır sonrası bitecek o 8’ler🙏🥰

Valla bu hafta bende çok umutlu değilim bakalım artı çıkmam herhalde ama hiç spor yok emin değilim 🙄
🙏🙏😊

X