Aralıklı Oruç İle Beraber Zayıflayalım Mı?

Vücut yağ analızı yapan bir tartıda tartılma imkanın var mı belki kas kütlen artıyordur?
Normal tartım var maalesef
Kilo veripte kas kütlem ondan sonra artsaydı daha iyiydi gerçi artıp artmadığını da bilmiyorum acaba metabolizmam durdu mu?
O degil de dün sabah 45 dk hit kardiyo yaptım akşam da yatmadan önce 50 dk eliptik yapmıştım bugün tartıda iyi bir eksi göreyim diye

Herkese merhaba arkadaşlar yaşadığım bir sıkıntıyı sizlerle paylaşmak istedim..Ben aralıklı oruca başladığımda normalden daha sık idrara çıktığımı farkettim biraz araştırdıktan sonra şu sonuca ulaştım..
Vücudumuz depo şekeri olarak bilinen glukojeni yakarken kimyasal tepkime olarak ortama su çıkıyor Buda böbreklerden idrar olarak çıkıyor yani işin özü hem şişkinlik ve ödem gidiyor hemde tartıya eksi olarak yansıyor

Son sınıf yeğenim var tıp okuyor ben de onun beynini yiyorum inan ki kahrolsun baĞzı şeyler az kalori alıp çok harcıyorsam bu işin matematiği bellidir ama di mi? Tartının kendi matematiği varsa demek neyse modumuzu düşürmeyelim olacak olacak

Evet ama şu aralar bolca terlediğimiz için de su vs atıyoruz yani çok sık idrara çıkamayan varsa (misal ben) depodan yemiyor muyum diye de kaygılanmasın
Ayy bildiğin kendimi gazladım
Bir ay sonunda veremezsem soğuk lipoliz tecrübelerimle ilgili bi konu açacağım sanırım

Soğuk lipoliz işe yarıyor mu gerçekten benim kilom bölgesel üst benzerim gayet zayıf ama bacaklar aldı başını gidiyor

Selam hanımlar bugün yoğunluktan bir türlü giremedim keyifler iyidir umarım

A o zaman 20/4 tecrübelerini bekliyotuxBence kesin kas kütlesi artıyor ah ah o ölçüyü bende almadım yanıyorum şimdi

canım hoşgeldin tabi ki katılabilirsin
Teşekkür ederim öncelikle güzel sözlerin için
Evet, 8 kilo verdim bir ayda yarın tartı günüm bakalım be olacak İstikrar ile devam ediyorum sadece sırrım bu benim.
bence hemen başla erteledikçe gözünde büyüyor insanın

Hatırladım şimdi kusura bakma
Spor iyi geliyor sıkılaşmaya bir de karbonhidrat miktarını kontrol ve bitkisel ve hayvansal protein ve sebze

Aralıklı oruç işe yarıyor .. dikkat etmeyince yine geri alınıyor koruması zor .. bununla birlikte asla yenmemesi gereken şeyler yenmedigi zaman asla geri almıyorsun ..

Aralıklı oruç işe yarıyor .. dikkat etmeyince yine geri alınıyor koruması zor .. bununla birlikte asla yenmemesi gereken şeyler yenmedigi zaman asla geri almıyorsun ..
Merhaba tecrübelerini paylaşırsan çok seviniriz Senin aralıklı oruç deneyimin nasıldı ? Devam ediyor musun ?

Merhaba tecrübelerini paylaşırsan çok seviniriz Senin aralıklı oruç deneyimin nasıldı ? Devam ediyor musun ?
Ben toplamda 9-10 ay kadar sürede düzenli olmasa da aralıklı oruç yaptım ... 18 kilo vermiştim ama ekmek tuz seeker yiyordumm .. azıcık kaçırınca 3-5 kilo çok rahat alınıyor şimdi Karatay tarzı besleniyorum toplamda 22 kilo verdim ekmek yemiyorum disariya çıktığım zamanlar arda sırada kaçamak.oluyor evde bulunduğum zaman dikkat ediyorum .. şeker i 0 a indiremedim ama çok azalttım.. yulaf,chia tohumu , keçiboynuzu unu ,hindistan cevizi yağı ,kuruyemiş,baharatlar (tarçın,pul biber ,zerdeçal,zencefil ) ,yeşil çay.... bunları YERİNE GÖRE kullanıyorum .. haftada en az 5 gün spor yapıyorum .. su içiyorum.. en az 2 lt. Asitli içecek zaten icmiyordum bu şekilde davranıp kilo veremeyen olamaz zaten.. sadece amaç zayıflamak.degil.. sağlıklı şekilde inceldim de 60 a inene kadar devam edecegim.. şok diyetler yapıp hayal olan kiloları asla hedeflemedim.. öyle olunca verilip bir süre sonra daha fazlası alınıyor.. arada kendimi kandırıyordum .. çikolata ,pasta yiyordum artık yapmıyorum.. ASLA diyet çayları vs kullanmanızı tavsiye etmem .. ha bunları yapıp .. haftada en az bir hamburgerciye ,pizzaciya gidip diyetteyim ama odullendiriyorum kendimi derseniz kendinizi kandirirsiniz.. ac asla gezmeyin .. çok arada bir yaptığım kaçamak dışarıda bir adet küçük lahmacun yemek (ayda bir ,iki ).. şeker normalde de kahve ,çaylarimda kullanmadım bu arada..

Ay çok kıymetli bilgiler çok teşekkür ederiz
Masallah ne güzel kilo vermişsin ve en önemlisi beslenme felsefesi oluşturmuşsun
Umarım biz de bu süreç sonunda ona ulaşırız

17/6 menü bugün Omad( tek öğün oldu biraz da mecburiyetten)
Saat 12.30: 3 kibrit kutusu lor,2 etimek, 2 kibrit kutusu kasar, bol yeşillik domates salatalık çay
Sonra dışarı çıkmam gerekti ve eve şimdi girebildim.bu saatten sonra yememe kararı aldım zaten şu tek öğün konusunu merak ediyordum yarına kadar deneyeyim dedim
Yarın 12.30 civarı yiyeceğim
Çay, yeşil çay, kahve, maden suyu bol su içtim
7 kilometre yürüdüm

Merhaba,
Sağlık sorunlu, aile sorunlu 10 gün sonunda evime döndüm. Yarın sabah itibariyle diyetime devam edeceğim. Sadece bir iki lokma yedim bu dönemde ama alkol aldım o da kilo olarak geri dönmüştür yarın tartılacağım çok canım sıkkın

Sabah tam saatine uyamasamda. Öğleden sonra çok dikkat ettim. En son 5te yemek yedim. Onun dışında sadece su içtim. Yarın 12ye kadar birşey yemicem. haydi allah bismillah

İyi geceler hanımlar tabi uyuyorsunuzdur siz ama ben uyumuyorum neden çünkü yoğurt yemedim inanılmaz mide gazı ve şişkinlik yaptı- tabi reglnin de etkisi- ve fena uyku getiriyordu o nedenle yoğurt işi off
Bugün ne tesadüftür ben de tek öğünle günü kapattım Yarın spor salonuna gideceğim erken saatlerde kimse olmuyor çok kıskandığım yürüyüşlerinize katılacağım yani uyuyabilirsem tabi önce
O değil de öğünler ikiden teke düştü takında sitede dolaşan zombiler olmayız inş

Merhaba bugün geç kaldım hemen yazıyorum menüyü.
sabah 11:00
2 yumurtalı omlet 5-6 zeytin bir dilim ekmek yeşillik
Ara öğün:Bir muz iki kayısı
Akşam. 19:00
Bir tabak ıspanak yanında sarımsaklı yoğurt
Bol su 1 Türk kahvesi 1 fincan filtre kahve
14.000 adımla yürüyüşümü yaparak kendi rekorumu kırdım ve günü verimli bi şekilde kapattım

Bende haftada bir gün tel öğün yapmak istiyorum eğer zorlamazsa daha sık yaparım

Acaba alkol de öğün mü sayılıyor mesala yemek yemediğimiz saatlerde alkol tüketsek oruç bozulmuş mu oluyor?

Acaba alkol de öğün mü sayılıyor mesala yemek yemediğimiz saatlerde alkol tüketsek oruç bozulmuş mu oluyor?
Hem de ne bozulma:))
Alkol kalorisi çok yüksek içeceklerden, en masumu şarap ama o bile bi kadeh bi porsiyon meyve oluyor ve malum aç olduğumuz aralıkta meyve yemiyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…