Maşallah size.. gerçekten süpersiniz..
Aralıklı oruçla ilgili araştırma yaparken bu sayfaya denk geldim. yazdıklarınızın tamamını değil ama baya bi kısmını okudum. uzun zamandır aklımdaydı başlamak. sanırım sizin yazdıklarınızla bende biraz gaza geldim..
41 yaşındayım. Kendimi bildim bileli kilo sorunuyla uğraşıyorum. öyle çok yüksel kilolarda olmadım hiç daha önce ama 65-66 bandında oluyordum genelde. ama kendimi çok kilolu hissederdim. masa başı işte çalıştığım için hareket imkanımız baya bi kısıtlı oluyor. spor salonlarına gitmeye vakit ayırma şansım yok ama artık havalar düzeldiği için haftanın her günü olmasada 3-4 günü işten eve yürüyerek gitmeyi planlıyorum. bu da yaklaşık 50-60 dk yürümek demek. (Hiç yoktan iyidir dimi?) zaten eve gidince hareketsiz olma şansım hiç yok. 20 aylık oğlum var. saolsun 2 dk durmuyoruz
Boyum 160 cm. yaklaşık 80 kiloyum. en az 15 kilo vermek zorundayım. Çünkü kilo kaynaklı kendimi rahatsız hissettiğim çok anlar oluyor. kesinlikle eskisi gibi aktif hissetmiyorum. bazen evde bişeyi yapmaya çok üşeniyorum. Oğlumun hızına yetişmekte çok zorlanıyorum mesela...
sabah uyanırken çok zorlanıyorum. bazen dizlerimi kırarken bile zorlandığımı hissediyorum. Halbuki önceden çok aktif pratik bir insandım. ama hamilelikti doğumdu lohusalıktı derken kilo olayım tavan yaptı.
Bugün bu saate kadar kahvaltı yaptığım için 8 saatlik süreyi ayarlamakta zorlanabilirim ama en azından daha az ve dikkatli beslenerek bugünü böyle kapatabilirim. ama yarından itibaren bende 16/8 uygulaması şeklinde başlamak istiyorum. Bundan sonra bende sıkı takipçiniz olarak buralardayım..
Net kilomu sabah tartılınca söyleyebilirim ama.. Birde Haftanın belirli bir günü var mı tartı günü olarak onu tam anlayamadım. Eğer öyleyse bende o günlerde size katılmak isterim.. :)