Aralıklı Oruç İle Beraber Zayıflayalım Mı?

Vücut yağ analızı yapan bir tartıda tartılma imkanın var mı belki kas kütlen artıyordur?
Normal tartım var maalesef
Kilo veripte kas kütlem ondan sonra artsaydı daha iyiydi gerçi artıp artmadığını da bilmiyorum acaba metabolizmam durdu mu?
O degil de dün sabah 45 dk hit kardiyo yaptım akşam da yatmadan önce 50 dk eliptik yapmıştım bugün tartıda iyi bir eksi göreyim diye 😂😂

Herkese merhaba arkadaşlar yaşadığım bir sıkıntıyı sizlerle paylaşmak istedim..Ben aralıklı oruca başladığımda normalden daha sık idrara çıktığımı farkettim biraz araştırdıktan sonra şu sonuca ulaştım..
Vücudumuz depo şekeri olarak bilinen glukojeni yakarken kimyasal tepkime olarak ortama su çıkıyor Buda böbreklerden idrar olarak çıkıyor yani işin özü hem şişkinlik ve ödem gidiyor hemde tartıya eksi olarak yansıyor :KK52:

Normal tartım var maalesef
Kilo veripte kas kütlem ondan sonra artsaydı daha iyiydi gerçi artıp artmadığını da bilmiyorum acaba metabolizmam durdu mu?
O degil de dün sabah 45 dk hit kardiyo yaptım akşam da yatmadan önce 50 dk eliptik yapmıştım bugün tartıda iyi bir eksi göreyim diye 😂😂
Son sınıf yeğenim var tıp okuyor ben de onun beynini yiyorum inan ki😁😁 kahrolsun baĞzı şeyler az kalori alıp çok harcıyorsam bu işin matematiği bellidir ama di mi? Tartının kendi matematiği varsa demek🤔 neyse modumuzu düşürmeyelim olacak olacak👍🏻

Herkese merhaba arkadaşlar yaşadığım bir sıkıntıyı sizlerle paylaşmak istedim..Ben aralıklı oruca başladığımda normalden daha sık idrara çıktığımı farkettim biraz araştırdıktan sonra şu sonuca ulaştım..
Vücudumuz depo şekeri olarak bilinen glukojeni yakarken kimyasal tepkime olarak ortama su çıkıyor Buda böbreklerden idrar olarak çıkıyor yani işin özü hem şişkinlik ve ödem gidiyor hemde tartıya eksi olarak yansıyor :KK52:
Evet ama şu aralar bolca terlediğimiz için de su vs atıyoruz yani çok sık idrara çıkamayan varsa (misal ben😁) depodan yemiyor muyum diye de kaygılanmasın
Ayy bildiğin kendimi gazladım 😅😅
Bir ay sonunda veremezsem soğuk lipoliz tecrübelerimle ilgili bi konu açacağım sanırım😃

Evet ama şu aralar bolca terlediğimiz için de su vs atıyoruz yani çok sık idrara çıkamayan varsa (misal ben😁) depodan yemiyor muyum diye de kaygılanmasın
Ayy bildiğin kendimi gazladım 😅😅
Bir ay sonunda veremezsem soğuk lipoliz tecrübelerimle ilgili bi konu açacağım sanırım😃
Soğuk lipoliz işe yarıyor mu gerçekten benim kilom bölgesel üst benzerim gayet zayıf ama bacaklar aldı başını gidiyor :KK34:

Selam hanımlar bugün yoğunluktan bir türlü giremedim keyifler iyidir umarım

Omad benim yaptığım 20/4 İf miş😂 haberim yokmuş
Ben tek öğün besleniyorum 45-50 dk hit kardiyo,tabata yapıyorum bugün benim tartı günüm ama yüzüm gülmedi neden çünkü +600 gr almışım nerde hata yapıyorum ben
Beni gören inceldiğimi söylüyor ama tartı hayır incelmedin diyor😩 74.1 kg çıktım başta ölçülerimi alsaydım en azından 1-2cm incelmişim diye avuturdum kendimi aylık mı tartılsam ne moralim bozuluyor böyle kızlar yaaa ne yapayım
A o zaman 20/4 tecrübelerini bekliyotuxBence kesin kas kütlesi artıyor ah ah o ölçüyü bende almadım yanıyorum şimdi 🙄

Merhaba bende araniza katılabilirmiyim. 10 gündür çok iyi yürüyüş yapıyorum 10bin adımdan fazla yürüyorum. Yediğime içtiğime dikkat ediyorum ama malesef kilo gitmiyor. Belki bu aralıklı oruç sayesinde kilo veririm. blondeaddict blondeaddict gerçekten 1 ayda 8 kilo mu verdin. Süpersin..tebrik ediyorum.
Boy:1.59
Başlangıç kg: 74
Hedef kg: 60

Bu hafta regl olucam aşırı şişkinliğin var. Ne zaman başlamalıyım aralıklı oruca
canım hoşgeldin tabi ki katılabilirsin
Teşekkür ederim öncelikle güzel sözlerin için 😍
Evet, 8 kilo verdim bir ayda yarın tartı günüm bakalım be olacak 🙏İstikrar ile devam ediyorum sadece sırrım bu benim.
bence hemen başla erteledikçe gözünde büyüyor insanın

24 gün olmustur konusmustuk unutmussun😅18/6 yapıyorum 4 kilo verdim hala sabit sıkılaşmam gerek tabi yürüyüşe çıkıcam eşimin iş saatine göre ayarlayıp o daha verimli ben çünkü ince belliyim kalca var belim inceledi bile eriyecek yerlerde yürüyüşle olur herhalde
Hatırladım şimdi kusura bakma 😊
Spor iyi geliyor sıkılaşmaya bir de karbonhidrat miktarını kontrol ve bitkisel ve hayvansal protein ve sebze

Merhaba uzuuun yıllardır kilo vermeye çalışıyorum kimi zaman basardım, hatta burada yarışmalarda mezun oldum ama maalesef bıraktım tekrar başa döndüm 😢

46 yaşındayım ve artık bu döngüyü kırmak istiyorum, gerçekten çok sıkıldım. Burada gün gün yaptıklarımı, yediklerimi paylaşacağım. Katılan olur olmaz bilemem ama günlük modunda ilerlememi, hatalarımı burada yazacağım. Aralıklı orucu kendime çok uygun buldum.

✳ KİLO DEĞİŞİMİM AŞAĞIDA✳

❗❗Aralıklı Oruç ile ilgili tüm bilgiler aşağıda

Bir gece ansızın karar verip denedim ilk gün çok zordu. Sonra sonra alıştım.Bugün 14 gün bitti ve 4.5 kilo gitti 🤩🤩🤩🤩

Ben 18 saat açlık 6 saat yemek düzeni uyguluyorum ( yemek aralığı genelde 14.00-20.00) herkes kendine uyanı uygular bana şu karantina günlerinde bu uyuyor şimdilik zamanla değişebilir.

Aralıklı oruç yapanlar varsa burada Bilgi ve tecrübeleri paylaşabilir, birbirimize destek olabiliriz. Haydi şu evde kaldığımız dönemde beraberce forma girelim 🏆🎖🥇

⚜⚜KİLO TAKİBİ⚜⚜

📌4 Mayıs : 96
📌18 Mayıs : 91.5
📌21 Mayıs : 90
📌25 Mayıs. : 89
📌4 Haziran: 88 ( 1 ayda 8 kilo 😍😍)
📌11 Haziran: 87

✅ NASIL BAŞLARIM ?

Yeni başlayanlar için aralıklı oruca başlamanın en kolay yolu 16/8 yani zaman kısıtlamalı oruç metodu. 16/8 yöntemini, kısaca, akşam yemeği sonrası atıştırmalıkları kesmek ve bir sonraki sabah kahvaltısını da atlamak olarak açıklayabiliriz. Eğer akşam 8’den bir sonraki gün öğlen 12’ye kadar hiçbir şey yemiyorsanız, 16 saat boyunca oruç tutuyorsunuz yani açlık penceresindesiniz demektir.

Aralıklı orucu bir diyettense bir yaşam tarzı olarak görebilirsiniz. Tipik diyetlerin aksine, aralıklı oruçta kalorilerinizi saymanız ya da yeme günlüğü tutmanız gerekmiyor.

Aralıklı orucun tüm faydalarını deneyimlemek için, beslenme planınızı sağlıklı besinlerle doldurmanızda ve gün içerisinde vücudunuzun ihtiyaç duyduğu tüm besin öğelerini almanızda fayda var.

Diğer yandan her zaman vücudunuzu dinlemeniz gerekiyor. Eğer tüm gün hiçbir şey yemediğinizde halsizlik ya da yorgunluk hissediyorsanız yediklerinizi arttırabilir, atıştırmalıklardan yararlanabilirsiniz. Ya da aralıklı orucun farklı bir metodunu deneyimleyerek size uygun olup olmadığını görebilirsiniz.

❗Uyarılar

Her ne kadar aralıklı orucun sağlığınıza pek çok faydası bulunsa da, safra kesesi taşı, yeme bozuklukları, tiroit bozuklukları gibi rahatsızlıkları olan kişiler için aralıklı oruç en doğru beslenme düzeni olmayabilir.

Örneğin kan şekeriniz düşükse, tüm gün bir şey yememek kan şekerinizi daha da düşürerek titreme, kalp çarpıntısı ve halsizlik gibi sorunlara yol açabilir. Eğer diyabetiniz varsa, intermittent fasting uygulamadan önce doktorunuzla görüşmenizde fayda var.

Herhangi bir yeme bozukluğu geçmişiniz varsa, aralıklı orucun geçmişteki sağlıksız beslenme semptomlarını tetiklemesi söz konusu olabilir. Gelişim çağındaki çocukların da aralıklı oruç uygulaması tavsiye edilmiyor.

Hastaysanız, iyileşmek ve daha iyi hissetmek için ihtiyacınız olan besinleri düzenli olarak alabilmeniz için aralıklı oruç uygulamamanızda fayda var.

Hamile kadınların da vitamin ve mineral bakımından zengin bir beslenme planı olması gerektiğinden, aralıklı oruç uygulamaları tavsiye edilmiyor. Bazı kadınlarda intermittent fasting uyguladıktan sonra hormonal sorunlar görülebileceğinden, haftanın belirli günlerinde oruca ara verilmesinde fayda var.

Safra kesesi taşı rahatsızlığınız varsa, oruç tutmak, safrakesesi problemlerine yol açabileceğinden, uygulamamanız öneriliyor.

Son olarak, araştırmalar aralıklı orucun tiroit hormon seviyesini etkileyebildiğini gösteriyor. Herhangi bir tiroit probleminiz varsa, aralıklı oruç uygulamadan önce doktorunuza danışmanız gerekiyor (16).

Aktif bir yaşamınız varsa, aralıklı oruç uygularken spor yapmanızda bir sorun yok. Oruç günlerinde spor yapabilirsiniz; ne var ki kendinizi fazla zorlamayın ve bol su içmeye özen gösterin. Eğer 72 saatten uzun süren bir açlık pencereniz varsa, fiziksel aktiviteyi kısıtlama öneriliyor

📌TÜRLERİ:

✳Gün aşırı oruç: Gün aşırı oruç, adından da anlaşılacağı gibi, iki günde bir yapılan oruç uygulamasına verilen isim. Oruç günlerinde yani açlık pencerelerinde hiçbir şey yenilmezken, diğer günlerde ortalama 500 kalori civarı yemek yeniliyor.
✳Savaşçı diyeti: The Warrior Diet olarak da bilinen bu yöntem, gün içerisinde yalnızca sebze ve meyve yenilirken akşam yemeğinde büyük porsiyonlarda yemek yenilmesine dayanıyor.
✳16/8 orucu: 16/8 uygularken, günün 16 saatinde oruç tutuluyor ve yemek yeme penceresi kalan 8 saate sığdırılıyor. Sıklıkla, akşam yemeğinden sonra bir şey yemeyip ertesi gün sabah kahvaltısını es geçerek uygulanıyor.(14/10 18/6 ve 20/4 olarak da uygulanıyor )

✳Ye-Dur-Ye: Haftanın bir ya da iki gününde 24 saat boyunca bir şey yemeyerek uygulanıyor. Haftanın kalan günlerinde ise beslenme özgür bırakılıyor.
✳5:2 diyeti: 5:2 konsepti ise, haftanın 5 gününde normal beslenirken, kalan iki günde kalori alımını 500-600 kalori ile sınırlıyor

📌FAYDASI
1️⃣ Kilo vermeyi destekliyor.
Aralıklı orucun en önemli faydalarından biri yağ yakımını hızlandırması ve fazlalıklardan kurtulmanıza yardımcı olması. Pek çok kişinin geleneksel diyetler yerine intermittent fasting uyguluyor olmasının sebeplerinden biri de, sürekli olarak yediklerinizi ve kalorilerinizi takip etmek zorunda kalmamanız.

Intermittent fasting vücudunuzdaki yağ depolarının enerji olarak kullanılmasını sağladığı için, yağ yakımını ve kilo vermeyi hızlandırıyor. Yemek yediğinizde vücudunuz glikozu temel enerji kaynağı olarak kullanıp kalan besinleri de kaslarınızda ve karaciğerinizde glikojen olarak depoluyor. Vücudunuza düzenli olarak glikoz akışı sağlamadığınızda, vücut enerji kaynağı olarak kullanmak için glikojeni parçalamaya başlıyor. Glikojen azaldıkça vücut alternatif enerji kaynakları aramaya başlıyor ve yağ hücrelerine yöneliyor.

Intermittent fasting ve ketojenik diyet arasındaki benzerlik de, her ikisinin de vücudunuzu karbonhidratlardan mahrum bırakarak yağı enerji kaynağı olarak kullanmaya zorlamasından ileri geliyor.

2015 yılında yapılan ve gün aşırı orucun vücuttaki etkilerine odaklanan bir araştırmada, bu orucun vücut ağırlığını %7 oranında azalttığı ve ortalama 4 kg yağ kaybı sağladığı sonucuna ulaşılmış. Tüm gün oruç ile de benzer sonuçlara ulaşılırken, bu yöntem vücut ağırlığında %9 oranında azalma sağlamış (1). Ancak tüm gün orucun kaslar üzerindeki etkileri yeterince açıklanmamış.

16/8 aralıklı oruç uygulamasına odaklanan bir başka araştırmada, bu metodun vücuttaki yağ oranını gözle görülür oranda azaltırken kas kütlesini ve kuvvetini koruduğu sonucuna ulaşılmış (2).

2️⃣ Kan şekerini düzenliyor.
Yemek yediğinizde, karbonhidratlar glikoza parçalanarak kana karışıyor. İnsülin adı verilen hormon ise glikozu, kan dolaşımından enerji olarak kullanılacağı hücrelere taşıyor. Ne var ki diyabetiniz varsa, insülin her zaman görevini yerine getiremiyor. Bu durumda kan şekeri yükselerek yorgunluk, susuzluk ve artan tuvalet ihtiyacı gibi problemlere neden oluyor.

Konuyla ilgili yapılan bazı araştırmalarda, aralıklı orucun kan şekerini düzenlediği, hızlı iniş ve çıkışlara engel olduğu sonucuna ulaşılmış.

Yapılan araştırmalardan birinde, diyabetli katılımcılar iki hafta boyunca her gün ortalama 16 saat boyunca oruç tutmuş. İki haftanın sonunda katılımcıların kilo vermelerinin yanı sıra kalori alımının azaldığı ve kan şekeri oranlarında belirgin bir düşüş olduğu görülmüş (3).

Bir başka araştırmada ise, orucun kan şekerini %12 oranında düşürmesinin yanı sıra insülin seviyesini yaklaşık %53 oranında düşürdüğü görülmüş. Araştırmanın sonucu ise şöyle: İnsülin salgısını engellemek, insülinin daha verimli çalışmasını ve vücudunuzu insülinin etkilerine karşı daha hassas olmasını sağlıyor (4).

3️⃣ Kalbinizi koruyor.
Intermittent fastingin en etkileyici yönlerinden biri de, kalp sağlığı üzerindeki olumlu etkileri. Araştırmalar aralıklı orucun, belirli kalp hastalıkları riskini azaltarak kalp sağlığınızı koruduğunu gösteriyor.

Yapılan araştırmalardan birinde, aralıklı orucun kalp sağlığını destekleyen faktörlerden bazılarını olumlu etkilediği sonucuna ulaşılmış. Aralıklı oruç, iyi kolesterol olarak bilinen HDL kolesterolü arttırırken, kötü kolesterol LDL’yi ve trigliserit oranlarını da düşürmüş (5).

Journal of Nutritional Biochemistry’de yayınlanan ve hayvanlar üzerinde yapılan bir araştırmada, aralıklı orucun adiponektin seviyesini arttırdığı sonucuna ulaşılmış (6). Adiponektin, yağ ve şeker metabolizmasında rol alan ve kalp hastalıkları ve kalp krizine karşı koruyan bir hormon (7).

Bir diğer araştırmada ise, gün aşırı oruçla beslenen farelerin kalp krizinden kurtulma şansının, normal diyetle beslenen farelere göre %66 oranında arttığı gözlemlenmiş (8).
4️⃣
ltihaplanmayı azaltıyor.
İltihaplanma, vücudun sakatlıklara karşı verdiği normal bir tepki. Diğer yandan kronik iltihaplanma ise, kronik hastalıklara yol açabilen bir durum. Hatta bazı araştırmalar kronik iltihaplanmayı kalp krizi, diyabet, obezite ve kanser gibi hastalıklarla da ilişkili tutuyor (9).

Nutrition Research’te yayınlanan bir araştırmada, Ramazan ayı boyunca oruç tutan kişilerin, Ramazan süresince inflamatuvar belirteçlerinde azalma saptanmış (10). 2015 yılında yapılan başka bir araştırmada ise, uzun süreli açlık pencereleri ile inflamatuvar belirteçlerin azalması arasında bir bağ bulunmuş (11).

Her ne kadar bulguları destekleyecek daha çok araştırmaya ihtiyaç duyulsa da, yapılan araştırmaların sonuçları aralıklı orucun iltihaplanmayı azalttığı ve kronik hastalıklarla savaştığını destekliyor.

5️⃣ Beyninizi koruyor.
Kalp sağlığını koruması ve sizi hastalıklardan uzak tutmasının yanı sıra, bazı araştırmalar aralıklı orucun beyin sağlığını korumaya da yardımcı olduğunu gösteriyor.

Hayvanlar üzerinde yapılan bir araştırma, aralıklı orucun bilişsel fonksiyonları geliştirdiğini, beyni hafıza ve öğrenme kabiliyetindeki değişimlere karşı koruduğunu göstermiş (12). Hayvanlar üzerinde yapılan bir başka araştırmada ise, aralıklı orucun beynin yaşlanmasında görev alan belirli proteinleri etkileyerek farelerin beyinlerini koruduğu sonucuna ulaşılmış (13).

Son olarak, aralıklı orucun anti-emflamatuvar etkileri, Alzheimer gibi hastalıkların gelişimini de yavaşlatmaya yardımcı olabilir (14).

6️⃣ Açlığı azaltıyor.
Açlık hormonu olarak bilinen leptin, yağ hücreleri tarafından üretilen ve yemeyi durdurma sinyali veren bir hormon. Aç olduğunuzda leptin seviyesi düşerken, doymaya başladığınızda leptin seviyesi yükseliyor.

Leptin yağ hücrelerinde üretildiğinden, aşırı kilolu ya da obez kişilerde vücuttaki leptin hormonu daha yüksek oluyor. Ne var ki dolaşımdaki yüksek miktardaki leptin, leptin direncine yol açabiliyor ve açlık işaretlerine karşılık verilmesi zorlaşıyor.

80 katılımcıyla gerçekleştirilen bir araştırma, araştırmacılar intermittent fasting sırasında leptin seviyelerini ölçümlemiş ve açlık penceresindeki gecelerde leptin miktarının daha düşük olduğu sonucuna ulaşmış (15).

Düşük seviyedeki leptin, daha az leptin direnci, daha az açlık ve daha çok kilo kaybı anlamına geliyor.
Aralıklı oruç işe yarıyor .. dikkat etmeyince yine geri alınıyor koruması zor .. bununla birlikte asla yenmemesi gereken şeyler yenmedigi zaman asla geri almıyorsun ..

Aralıklı oruç işe yarıyor .. dikkat etmeyince yine geri alınıyor koruması zor .. bununla birlikte asla yenmemesi gereken şeyler yenmedigi zaman asla geri almıyorsun ..
Merhaba tecrübelerini paylaşırsan çok seviniriz 😊 Senin aralıklı oruç deneyimin nasıldı ? Devam ediyor musun ?

Merhaba tecrübelerini paylaşırsan çok seviniriz 😊 Senin aralıklı oruç deneyimin nasıldı ? Devam ediyor musun ?
Ben toplamda 9-10 ay kadar sürede düzenli olmasa da aralıklı oruç yaptım ... 18 kilo vermiştim ama ekmek tuz seeker yiyordumm .. azıcık kaçırınca 3-5 kilo çok rahat alınıyor şimdi Karatay tarzı besleniyorum toplamda 22 kilo verdim ekmek yemiyorum disariya çıktığım zamanlar arda sırada kaçamak.oluyor evde bulunduğum zaman dikkat ediyorum .. şeker i 0 a indiremedim ama çok azalttım.. yulaf,chia tohumu , keçiboynuzu unu ,hindistan cevizi yağı ,kuruyemiş,baharatlar (tarçın,pul biber ,zerdeçal,zencefil ) ,yeşil çay.... bunları YERİNE GÖRE kullanıyorum .. haftada en az 5 gün spor yapıyorum .. su içiyorum.. en az 2 lt. Asitli içecek zaten icmiyordum bu şekilde davranıp kilo veremeyen olamaz zaten.. sadece amaç zayıflamak.degil.. sağlıklı şekilde inceldim de 60 a inene kadar devam edecegim.. şok diyetler yapıp hayal olan kiloları asla hedeflemedim.. öyle olunca verilip bir süre sonra daha fazlası alınıyor.. arada kendimi kandırıyordum .. çikolata ,pasta yiyordum artık yapmıyorum.. ASLA diyet çayları vs kullanmanızı tavsiye etmem .. ha bunları yapıp .. haftada en az bir hamburgerciye ,pizzaciya gidip diyetteyim ama odullendiriyorum kendimi derseniz kendinizi kandirirsiniz.. ac asla gezmeyin .. çok arada bir yaptığım kaçamak dışarıda bir adet küçük lahmacun yemek (ayda bir ,iki ).. şeker normalde de kahve ,çaylarimda kullanmadım bu arada..

Ben toplamda 9-10 ay kadar sürede düzenli olmasa da aralıklı oruç yaptım ... 18 kilo vermiştim ama ekmek tuz seeker yiyordumm .. azıcık kaçırınca 3-5 kilo çok rahat alınıyor şimdi Karatay tarzı besleniyorum toplamda 22 kilo verdim ekmek yemiyorum disariya çıktığım zamanlar arda sırada kaçamak.oluyor evde bulunduğum zaman dikkat ediyorum .. şeker i 0 a indiremedim ama çok azalttım.. yulaf,chia tohumu , keçiboynuzu unu ,hindistan cevizi yağı ,kuruyemiş,baharatlar (tarçın,pul biber ,zerdeçal,zencefil ) ,yeşil çay.... bunları YERİNE GÖRE kullanıyorum .. haftada en az 5 gün spor yapıyorum .. su içiyorum.. en az 2 lt. Asitli içecek zaten icmiyordum bu şekilde davranıp kilo veremeyen olamaz zaten.. sadece amaç zayıflamak.degil.. sağlıklı şekilde inceldim de 60 a inene kadar devam edecegim.. şok diyetler yapıp hayal olan kiloları asla hedeflemedim.. öyle olunca verilip bir süre sonra daha fazlası alınıyor.. arada kendimi kandırıyordum .. çikolata ,pasta yiyordum artık yapmıyorum.. ASLA diyet çayları vs kullanmanızı tavsiye etmem .. ha bunları yapıp .. haftada en az bir hamburgerciye ,pizzaciya gidip diyetteyim ama odullendiriyorum kendimi derseniz kendinizi kandirirsiniz.. ac asla gezmeyin .. çok arada bir yaptığım kaçamak dışarıda bir adet küçük lahmacun yemek (ayda bir ,iki ).. şeker normalde de kahve ,çaylarimda kullanmadım bu arada..
Ay çok kıymetli bilgiler çok teşekkür ederiz 🥰
Masallah ne güzel kilo vermişsin ve en önemlisi beslenme felsefesi oluşturmuşsun 👏
Umarım biz de bu süreç sonunda ona ulaşırız

17/6 menü bugün Omad( tek öğün oldu biraz da mecburiyetten)
Saat 12.30: 3 kibrit kutusu lor,2 etimek, 2 kibrit kutusu kasar, bol yeşillik domates salatalık çay
Sonra dışarı çıkmam gerekti ve eve şimdi girebildim.bu saatten sonra yememe kararı aldım zaten şu tek öğün konusunu merak ediyordum yarına kadar deneyeyim dedim
Yarın 12.30 civarı yiyeceğim
Çay, yeşil çay, kahve, maden suyu bol su içtim
7 kilometre yürüdüm

Merhaba,
Sağlık sorunlu, aile sorunlu 10 gün sonunda evime döndüm. Yarın sabah itibariyle diyetime devam edeceğim. Sadece bir iki lokma yedim bu dönemde ama alkol aldım o da kilo olarak geri dönmüştür yarın tartılacağım çok canım sıkkın😕

Selam hanımlar bugün yoğunluktan bir türlü giremedim keyifler iyidir umarım

A o zaman 20/4 tecrübelerini bekliyotuxBence kesin kas kütlesi artıyor ah ah o ölçüyü bende almadım yanıyorum şimdi 🙄

canım hoşgeldin tabi ki katılabilirsin
Teşekkür ederim öncelikle güzel sözlerin için 😍
Evet, 8 kilo verdim bir ayda yarın tartı günüm bakalım be olacak 🙏İstikrar ile devam ediyorum sadece sırrım bu benim.
bence hemen başla erteledikçe gözünde büyüyor insanın

Hatırladım şimdi kusura bakma 😊
Spor iyi geliyor sıkılaşmaya bir de karbonhidrat miktarını kontrol ve bitkisel ve hayvansal protein ve sebze

Sabah tam saatine uyamasamda. Öğleden sonra çok dikkat ettim. En son 5te yemek yedim. Onun dışında sadece su içtim. Yarın 12ye kadar birşey yemicem.👍 haydi allah bismillah

İyi geceler hanımlar tabi uyuyorsunuzdur siz ama ben uyumuyorum neden çünkü yoğurt yemedim inanılmaz mide gazı ve şişkinlik yaptı- tabi reglnin de etkisi- ve fena uyku getiriyordu o nedenle yoğurt işi off🙈
Bugün ne tesadüftür ben de tek öğünle günü kapattım💪🏻 Yarın spor salonuna gideceğim erken saatlerde kimse olmuyor çok kıskandığım yürüyüşlerinize katılacağım yani uyuyabilirsem tabi önce🤔
O değil de öğünler ikiden teke düştü takında sitede dolaşan zombiler olmayız inş😁

Merhaba bugün geç kaldım hemen yazıyorum menüyü.
sabah 11:00
2 yumurtalı omlet 5-6 zeytin bir dilim ekmek yeşillik
Ara öğün:Bir muz iki kayısı
Akşam. 19:00
Bir tabak ıspanak yanında sarımsaklı yoğurt
Bol su 1 Türk kahvesi 1 fincan filtre kahve
14.000 adımla yürüyüşümü yaparak kendi rekorumu kırdım ve günü verimli bi şekilde kapattım 😉

İyi geceler hanımlar tabi uyuyorsunuzdur siz ama ben uyumuyorum neden çünkü yoğurt yemedim inanılmaz mide gazı ve şişkinlik yaptı- tabi reglnin de etkisi- ve fena uyku getiriyordu o nedenle yoğurt işi off🙈
Bugün ne tesadüftür ben de tek öğünle günü kapattım💪🏻 Yarın spor salonuna gideceğim erken saatlerde kimse olmuyor çok kıskandığım yürüyüşlerinize katılacağım yani uyuyabilirsem tabi önce🤔
O değil de öğünler ikiden teke düştü takında sitede dolaşan zombiler olmayız inş😁
Bende haftada bir gün tel öğün yapmak istiyorum eğer zorlamazsa daha sık yaparım

Merhaba,
Sağlık sorunlu, aile sorunlu 10 gün sonunda evime döndüm. Yarın sabah itibariyle diyetime devam edeceğim. Sadece bir iki lokma yedim bu dönemde ama alkol aldım o da kilo olarak geri dönmüştür yarın tartılacağım çok canım sıkkın😕
Acaba alkol de öğün mü sayılıyor mesala yemek yemediğimiz saatlerde alkol tüketsek oruç bozulmuş mu oluyor?

Acaba alkol de öğün mü sayılıyor mesala yemek yemediğimiz saatlerde alkol tüketsek oruç bozulmuş mu oluyor?
Hem de ne bozulma:))
Alkol kalorisi çok yüksek içeceklerden, en masumu şarap ama o bile bi kadeh bi porsiyon meyve oluyor ve malum aç olduğumuz aralıkta meyve yemiyoruz:KK66:

X