Benimde kedim var esas sorun kedi köpekle temas değil onların dışkıları ile temas . O yüzden mesela salata malzemelerini iyi yıkayın diyorlar çünkü temas olabilir. Sucuk salam sosis bu tip ürünler . Pişmeyen et mesela çiğ köfte , suşi vs. Esas bunlar ama çokta takılmayın inanın 9 ay geçmez yoksa , aklımıza gelen başımıza geldi olayı olmasın .İki gündür arastiriyorumda hamilelikte çok tehlikeliymis bağışıklık kazansak biraz daha rahat edebilirdim yani bağışıklık kazanmak için kedi köpekle aynı ortamda olsak bile kazanamyoruz toxoplazma erken dönemde düşüğe sebep oluyormuş bende transfer sonrası durum yemiştim çok pissin diye söylediğim halde azpismis pembeydi sonunda farkettim birde kremalı sütlü tatlı falan yemiştim belki saçma gelir ama şimdide acaba olabilirmi diye takıldı çok aklıma durumu yedikten sonra beta düzenden çıktı sonrasında düşük oldu zaten gidip bir testini yaptırayım her ihtimali değerlendirmem gerek.
Harikasın umarım bende öğrenirimKim ne derse desin ben umursamamayı çoktan öğrendim.
Evladınla birlikte bence daha da güçlü olacaksın , bence kadınlara ayrı bir güç geliyor doğumla .Harikasın umarım bende öğrenirim
Ay ben şok oldum zaten bekarken 2 tane kediyle yaşadım 4 sene kum da temizledim kucağıma da aldım yatağıma da aldım. Şimdi de bahçede 5 tane kedimiz var sırtımdan tırmanıp omzuma oturuyorlar. Içim gidiyor var ya o hayvanlar miyavliyor kucağıma oturmak istiyor dokunamıyorumKeşke bağışıklık kazansaydik daha kolay olurdu bı nebze rahat ederdik oda tuhaf demi kedi ile içli dislisin ama bağışıklık kazanmamissin
Evet diski tehlikeli olan takılmadan olmuyor işte yinede tedbir almak gerek birde bilinçlenmekBenimde kedim var esas sorun kedi köpekle temas değil onların dışkıları ile temas . O yüzden mesela salata malzemelerini iyi yıkayın diyorlar çünkü temas olabilir. Sucuk salam sosis bu tip ürünler . Pişmeyen et mesela çiğ köfte , suşi vs. Esas bunlar ama çokta takılmayın inanın 9 ay geçmez yoksa , aklımıza gelen başımıza geldi olayı olmasın .
Ay inşallah ama bence de öyle hamileyken bile insan o gücü hissediyorEvladınla birlikte bence daha da güçlü olacaksın , bence kadınlara ayrı bir güç geliyor doğumla .
Sabredeceksin artık doguruncsya kadarAy ben şok oldum zaten bekarken 2 tane kediyle yaşadım 4 sene kum da temizledim kucağıma da aldım yatağıma da aldım. Şimdi de bahçede 5 tane kedimiz var sırtımdan tırmanıp omzuma oturuyorlar. Içim gidiyor var ya o hayvanlar miyavliyor kucağıma oturmak istiyor dokunamıyorum
Aynen canım benim kürtaja gerek kalmadı bunada şükürHayirlisi olsun canım malesef elden bisey gelmiyor biz elimizden geleni yapıyoruz takdir Allahın
Cok şükür kürtaja gerek kalmadı rabbim hayirla saglikla tekrar nasip etsin
Evet canim doğru orada devam ediyorumAynen canım benim kürtaja gerek kalmadı bunada şükürsen arettemi tedavideyim yanlisim yoksa
Allah korusun bir sey olursa vicdan azabına dayanamaz insan.Sabredeceksin artık doguruncsya kadarya illa olacağından değil ama tedbir amaçlı yinede dikkat et
Aynen öyle her taraftan tehlike altındasınızAllah korusun bir sey olursa vicdan azabına dayanamaz insan.
Bizim durum daha zor hem toksoplazmaya dikkat ediyoz hem koronaya
Hadi hayırlı olsun canımValla ilk tedavim kadar heyecanliyim 2 transfer oluncak nasipse onun heyecanida ayri
Umudunu kesme canım, inşallah sağlıklıdır ve değerin artar güzelceMerhaba kızlar bugün güzel haberle gelmek isterdim ama sanırım kimyasal gebelik olcak gibi. Transferimin 10. Günü bugün beta hcg değerim 56 çıktı 2 gün önce idrarda pozitif görünce bi heves gittik hastaneye o günde 38 çıkmıştı. Aradım merkezi hoca bu çok sınırda bi rakam bişey diyemem ilaçlarına devam et pazartesi gel tekrar kan ver dedi. 3. Tedavimizdi artık çok yoruldum bakalım Allah bekleyen herkesin kucagını doldursun.
Kesinlikle, anlayacak ya da sormayacak insan çok az. Yıllar önce tüp bebekle hamile kalmış bir arkadaş var çalıştığım yerde. Ona bile sordular gözümün önünde sebep neydi diyeHiç öyle düşünmeyin illa ki genetik olacak diye bir şey yok. Sorana da hayır doğal deyin , ben bunu yalan olarak görmüyorum, çünkü ben her mahremimi ve ya özelimi bana hadsizce soran insanlara açıklamak zorunda değilim. Sorulması zaten çok sinir bozucu ama bizim toplum meraklı , siz evet tüp bebek dediğinizde rahatlamıyorlar bu sefer neden niye , kime gittin nasıl oldu vs. sorular olacak . İçinizden tabi ki nasıl yapmak geliyorsa öyle yapın.
Amin canım inşallah bakalım bekleyip görcezUmudunu kesme canım, inşallah sağlıklıdır ve değerin artar güzelce
Bu süreçte öyle birine denk gelirseniz zaten destek olursunuz , yol gösterirsiniz . Güvenmediğiniz kimseye söylemeyin .Kesinlikle, anlayacak ya da sormayacak insan çok az. Yıllar önce tüp bebekle hamile kalmış bir arkadaş var çalıştığım yerde. Ona bile sordular gözümün önünde sebep neydi diyesanki insanlar keyfinden bu sürece yöneliyor. Neden bu kadar meraklı davranıyorlar birini suçlayacak gibi sorguluyorlar anlam veremiyorum.Ben hep şu niyetle söylemek istiyordum bir yandan, ben bunları yaşarken yol gösterecek moral verecek anlayacak kimse yoktu. Hep burdan öğrendim çoğu şeyi. Ben birilerime bir yol gösteririm diyordum.Ama ben böyle düşünüp söylediğimde etrafımdakilerin saçma sorularının beni olumsuz etkileyeceğini de düşünüyorum. Sanırım samimi olduğum insanlar dışında söylememek daha mantıklı.
Haklısınız. Anladığım kadarıyla çoğumuzda aynı şeyleri düşünüyoruz aşağı yukarı. Biraz huzursuz olmuştum. İki tane olunca kesin bu muhabbetlerle karşılaşacağım acaba söylesem kurtulsam mı dedim. Ama az çok nelerle karşılaşacağımı sizlerden de duyunca geçiştirmek, söylememek benim ruh sağlığım için daha iyi olacak sanırım.Bu süreçte öyle birine denk gelirseniz zaten destek olursunuz , yol gösterirsiniz . Güvenmediğiniz kimseye söylemeyin .
Kesinlikle katılıyorum tedaviyi çevremiz malesef ki anlayacak kadar bilinçli değil onlar daha çok can sıkmak ve moral bozmak için varlar yada meraklarını tatmin etmek . O yüzden karı koca arasındaki bir şey kimsenin bilmesine gerek yok . Ben anneme dahi söylemedim sadece eşimle benim aramda kimseyi ilgilendirmiyorHiç öyle düşünmeyin illa ki genetik olacak diye bir şey yok. Sorana da hayır doğal deyin , ben bunu yalan olarak görmüyorum, çünkü ben her mahremimi ve ya özelimi bana hadsizce soran insanlara açıklamak zorunda değilim. Sorulması zaten çok sinir bozucu ama bizim toplum meraklı , siz evet tüp bebek dediğinizde rahatlamıyorlar bu sefer neden niye , kime gittin nasıl oldu vs. sorular olacak . İçinizden tabi ki nasıl yapmak geliyorsa öyle yapın.