Aralik ayinda asilama yaptiranlar/ yaptiracaklar

Günaydın Leylacım, gözün aydın, çok sevindim temiz çıkmasına.Sen tedavini özelde mi oluyorsun, devlet hastanesinde mi?
Benim ilk kontrolüm özel hastanede başlamıştı, daha öncede söylediğim gibi doktorum klomen sonrası yumurta kontrolü ile aşılama demişti, rahim filmini sonraya bırakmıştı.Kontrolüm cumartesiydi normalde, bir de araştırma hastanesine gidelim, farklı doktor ile görüşelim istedik, çok da sevilen bir doktor olan Nil hanıma gittik cuma günü. Yumurtalar gelişmemiş, klomen biteli henüz 3 gün olmuş, en az 5-6 gün geçmeli, salı günü tekrar bakalım ona göre yol izleyelim dedi. 2 doz klomen kullanmıştım ,yarınki duruma göre; 3 doz deneyelim olmazsa iğne ile geliştirelim dedi. Rahim filmini de görmeden aşılama yapmıyormuş, Doktorun söyledikleri daha makul geldi, sanırım özelde biraz ticari yaklaşıyorlar,rahim filmini görmeden aşılama yapacaktı özeldeki, Nil hanım rahim filmini görmeden aşılama karambole oluyor, durum tespitlerini tam yapalım ona göre dedi. Özeldeki doktor eşimin spermiyogram testine sıkıntı var demişti, Nil hanım sorun değil doğal yoldan olur bu sayıyla, biz bir yumurtaları geliştirelim de dedi.( Konsantrasyon: 56 milyon/ml, toplam sperm sayısı: 140 milyon, motilite:%61, morfoloji:%3)Benim durumum böyle canım. Anlayacağın benim de ocak ayına kaldı, hsg. Yarın gideceğim, hemen gelişir mi bilmiyorum ama yine yazarım sana gelişmeleri.
Senin hsg nasıl oldu, zor bir işlem mi hsg sonrası doğal yolla hamile kalanlar da var burada hep, inşallah o şekilde olur senin de...

Canım ben özele gidiyorum.. Hsg zor bir işlem değilmiş.gözüm korkmuştu ama doktorum benimle sohbet ederek yaptı.İnşallah canım Rabbim tez zamanda nasip etsin hepimize...

Canım ben özele gidiyorum.. Hsg zor bir işlem değilmiş.gözüm korkmuştu ama doktorum benimle sohbet ederek yaptı.İnşallah canım Rabbim tez zamanda nasip etsin hepimize...
Canım çok rahatladım şimdi sen böyle söyleyince, çok sağollll..inşallah canım hepimiz kavuşuruz meleklerimize...Allahım çok bekletmez inşallah, ben isimler filan düşünmeye başladım şimdiden, çok hızlı girdim havaya

Bugün gittik doktora 2 adet 20 mm, 1 adet 17.3 mm olmak üzere 3 adet sağlı sollu yumurtam gelişmiş, doktorum klomen böyle işte hemen tepki vermiyor vücut, en az 6 gün geçmesi gerekli dedi, klomene vücudumun tepki vermesine sevindik. yarına çatlatma iğnesi verdi, bugünden başlamak üzere gün aşırı da ilişki önerdi, 3 ay aşılama yapmayacağını da söyledi, değerlerimize göre aşılama kategorisinde değilmişiz, doğal yolla olurmuş, bakalım bu ay doğal yolla deneyeceğiz. Herkesin dilekelri kabul olur inşallah....

degerlerınız neydı esınızın

sperm kons: 56 milyon/ml
toplam sperme sayısı 140 milyon
motilite:%61
morfoloji :%3

özeldeki doktor morfolojik açıdan düşük bulmuştu sperm değerlerini, aşılama demişti. tüp bebek merkezi olan bir araştırma hastanesine gittik, bu değerlerle normal yolla olacağını, aşılamanın da şansının % 12 olduğunu,3 ay en azından klomenle çatlatma iğnesiyle denenmesi gerektiğini söyledi. hayırlısı bakalım.sizin değerleriniz nasıl, siz de mi klomen kullandınız.

iş yerindeyim bakamamıştım şimdi eski mesajlarınıza baktım da, raporunuzu paylaşmışsınız zaten. eşim ilk 2 ay önce spermiyogram testi yaptırdı,

sperm kons: 25 milyon/ml
toplam sperm sayısı 87.5 milyon
motilite:%25+20
morfoloji :%1 şeklindeydi. 2 aydır çakşır kökü suyu içiyor, 2-3 haftadır da multivitamin tablet içiyor, geçen haftaki test sonuçalrı bu şekilde, ben sizin morfolojik değeri okuyamadım ama bizim doktor morfolojiye bakmadı hiç, takip raporuna bile yazmadı, takip raporuna sayı ve motilite yazdı. siz aşılama olmadınız değil mi?

yok olmadım neden se bızım test sonuclarında hersey yazmıyor orada morfolojıyı bende bulamadım yani morfolojı bolumunde deformasyon kısmında yazıyor %50 li birsey ama hareket oranımız dusuk

yok olmadım neden se bızım test sonuclarında hersey yazmıyor orada morfolojıyı bende bulamadım yani morfolojı bolumunde deformasyon kısmında yazıyor %50 li birsey ama hareket oranımız dusuk
yine burada bir arkadaş laboratuvar sonuçlarının farklılığından bahsetmişti, çok mantıklı bir açıklamaydı, normal ve anormal spermlerin toplamı bazı lab. sonuçlarına göre 100 birim çıkarken, bazılarında 100 birimden fazla çıkıyordu. örneğin morfolojik olarak:
%20 normal,
% 70 baş anomali,
%5 boyun anomali,
%5 kuyruk anomali gibi. (20+70+5+5= 100)

bir başka lab sonuçları;
%25 normal,
% 75 baş anomali,
%2 boyun anomali,
%2 kuyruk anomali gibi. (25+75+2+2= 104)

benzeri durumla biz de karşılaştık, farklı bir laboratuvarda test yaptırdık, sonuç bir miktar da olsa farklı çıktı.

ama asıl önemli olan ilk doktorumuz bu morfolojiye ço ktakılmışken, 2. doktorumuz bakamdı da takip raporuna yazmadı da, sadece sayı ve motiliteye baktı.

ben aktif sperm sayısının hesabının şöyle yapıldığını okumuştum,

bizim durum için
sperm kons: 56 milyon/ml
sperm volüm:2.5 cc
toplam sperm sayısı 140 milyon
motilite:%61
morfoloji :%3
56.000.000 x 2.5 cc x 0.61 x 0.03=2.562.000 sağlıklı sperm yapıyor ve tek bir spermin işe yaradığı düşünülünce şans oldukça yüksek gibi düşündürüyor, ki doktor da aynı şeyi söyledi ama işte bir sürü alt sebep var, doğru zamanda birleşme oldu mu, sperm birleşme anında o kalitede miydi, kadınsal faktörler(tüp, rahim, yumurta) uygun mu vs. vs.

sizin morfolojik değeri göremeyince bu hesabı sizin için yapamadım. deformasyon % 50 gibi bir şey ama, o halde diğer % 50 normal morfolojiye mi sahip onu bilmek lazım. bazen laboratuvarın parametresel terimleri farklı oluyor sanki. (bilimsel olarak mümkün değil ama en azından açıklayıcı olmuyor bazılarının ki)

ama hızlı doğrusal sperm miktarı 10 milyon gibi bir değeriniz var, bu sayıdan terse gidildiğinde sanki %5-6 civarında bir normal morfoloji görünüyor.bu şekilde de değeriniz bence gayet iyi. ben fotoğrafı okumakta da güçlük çektim, yanlış da yorum yapmak istemem tabi, ama bence bir laboratuvarda daha testi tekrarlasanız iyi olabilir. İnşallah en kısa sürede dualarınız gerçek olur.

Canim bu 2.testimiz diğeri emin ol daha düsuktu eşim 1 ay doğal bir ilaç kullandı daha doğrusu bir karışım 1 ayda sonuçlar baya düzeldi açıkçası bu kadarını bende ummuyordum morfoloji kısmını bende anlamadım ama sanırım şekil bozukluğu demek öyle birşey olsaydı doktor söylerdi muhtemelen sperm sayısı iyi fakat hareketlilik düşük biraz ameliyat oladabilirsin olmayana bilirsin dedi kaldıki ağrı falanda yok amma gözle görülür bir varikosel var yani ama ufacık dediğimiz ameliyat ne yazikki öyle olmuyor o bölgenin sürekli korunması dikkat edilmesi gerekiyor kisacasi bir kere bıçak deydimi aynı orjinaligi ni korumaZ ama tabiki ağrısı olan olmalı ya bilmiyorum çok uzuluyorum her geçen ay sanki umut yok oluyor ama ben biliyorum Allah isterse olur farkındayım da işte

Asilamaya gidecektik bu ay vazgeçtim eğer olmassa busefer dağa kötü olacağım o yüzden Şubat ayına sarkittim biraz daha ilaç kullanıp değerler arttirip yaptırmak daha mantikli geldi dilerim Allah isteyen herkese nasip etsin zorlu bir süreç yaşamayan asla anlayamaz

Günaydın:) Alllah en güzel zamanda nasip edecektir, ben hep buna inanıyorum, çünkü insan çok istekli olduğunda bazen olmamasındaki sebepleri göremiyor ama mutlaka en hayırlı zamanda Rabbim kabül edecektir duaları. ne güzel işte 1 aylık bir sürede bile yol katetmişsiniz, bizim de öyle 25 milyon/ml olan değer 2 ayda 56 milyon/ml oldu. Sizin de sayı olarak çok iyi, sperm morfolojosi çok zor düzeliyor ama hızı öyle değil bence. Eşimin hızı % 45- 55 civarındaydı % 61 e yükseldi. Hazır satılan çakşır kökü suyu kullandı, çareleri var yani. Hiç bozmayın moralinizi, kadında da erkekte de en kötü faktör stres sonuçta, moralleri yüksek tutalım:)

Aynen öyle canim☺

Ben çok iyi anlıyorum seni, benim de ilk doktorum aşılama dedi, 2. doktor hayır doğal yoldan olur dedi. Normalde bu aya kendimi aşılamaya hazırlamıştım ama şimdi böylesi daha çok içime siniyor.(klomen+ folik asit+çatlatma iğnesi sonucu 3 yumurta oluştu, bugün çatlatma iğnem var, bir hafta gün aşırı ilişki) eşime doktoru kadınların sistemi daha komplike rahatsızlığı bulmak zor çözümü kolay, erkeklerin sisteminde problemin tespiti kolay çözümü zor demişti. Sonuçta bebek 2 kişilik bir olay:) eşlerden birinin durumuna göre bakıp yol almak zaman kaybedici olabiliyor, senin tüm kontroller tam mıydı, hormonlar, insülin, rahim, tüpler filan...bizde ilk eşim kontrol oldu, varikosel şüphesiyle, çok şükür varikosel çıkmadı, sperm morfolojisi düşük denildi, 2 ay o çakşır kökü suyu falan içti ama ben hiç kontrol olmamıştım, 2 ay sonra kontrolümde öğrendim pko olduğumu, hayatım boyunca düzenli adet oldum çünkü, hiç şüphelenmemiştim. Şimdi bu ay yumurtaları geliştirdik, çatlattık, doğal yolla deneyeceğiz, olmazsa rahim filmi var sırada. Tedavinin eşleni kyürümesinden yanayım ben, en azından bizim hikayemizde böyle:)Allah isteyen, dileyen , dua veren, dua alan herkese nasip etsin.

Ben 6 ay önce kontrole gittim vajinal muayene yumurtaliklara baktı sadece sorun yok dedi ne anladiysa okadar şeyle ☺Bilmem belkide gerek görmedi canım

Ben 6 ay önce kontrole gittim vajinal muayene yumurtaliklara baktı sadece sorun yok dedi ne anladiysa okadar şeyle ☺Bilmem belkide gerek görmedi canım
Kimsenin işine karışılması hoş olmuyor, hele ki doktorlarınkine. ama şu da bir gerçek, yoğunluktan ya da yoğun stresten bazen baştan savabilidyorlar, ben geçen sene smear kontrolü için gitiğimde başka bir özeldeki doktora bana çok iyi durumda yumurtaların demişti, bu sene gittiğim doktor pko dedi. Halbuki pko sonradan olunmaz doğuştan gelen bir durum deniyor, geçen sene yoktu da bu yıl mı oldu anlamadım, ya da doktor önemsemedi.Onun için doktor önemi burada devreye giriyor. Mesela kilo problemin filan var mı bilmiyorum ama, o da büyük etken, vücut kitlesinin % 5 i bile gitse, ilaç tedavilerinde ilacın etki etme şekli % 5 oranında değişiyor.

Kilo 73 boy 1 75 sıkıntı yok sanırım ama zayıfta sayilmam azcık baliketli

Kizlar bende aralikta asilama yaptrip pozitif sonuc alanlardanim ins rabbim sizede nasip eder benm ikinci asilamamdi umidinizi kaybetmeyin suan 1 aylik hamileyim rabbim kimseyi cocukla sinamasn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…