Ben şuan 40 yaşındayım.37 yaşında evlendim. Düğünden bir kaç ay önce doktora gittim ne tür bir korunma şekli benim için uygundur vs.sodum o dönemde amh değerlerime bakıldı doktor 1 yıl korunabilirsin,hatta eşinin korunması daha sağlıklı olur demişti.1 yıl sonra gebelik için bir engel vs.var mı diye kontrole gittim.Sıkıntı yok 6 ay kendi imkanlarıyla hamile kalmayı dene olmazsa çatlatma iğnesi yapabiliriz demişti.Gerek kalmadı 3 ay içinde hamile kalmıştım.Özetlersek kişinin yaşından ziyade jinekolojik muayane sonrası herhangi bir problem olmaması, yumurta rezervinin yeterli olup olmaması,eşinin spermlerinde problem olup olmaması,genetik bir rahatsızlık olup olmaması gebelik süreçlerinin seyrini değiştirebilir.Mesela benim 3 ay önce amh 2.83 tü ama 25 yaşında başka bir arkadaşın 0.46 vb değerlerde oluyor.Şimdi doktorların önceliği ben miyim yoksa diğer 25 yaşındaki genç arkadaş mı?Kimyasal gebeliği bizler normal gebelik gibi düşünüyoruz ama doktorlara göre gebelik kaybı değil,çünkü daha kalp atışı oluşmamış ve sağlıklı şekilde bölünemeyip ktomozum dizilimi yanlış olan ,zigot şeklindeki bir hücre olarak görüyorlar.Bizler DNA Sarmalının ve diğer biyolojik etkenler hakkında gerçek ve doğru bilgiye sahip olmadığımız için bu kadar üzülüp sıkıntı yapıyoruz.Ben kesinlikle kimyasal gebelikte olsa başka gebelik kaybı da olsa araştırılmasında yanayım.Ama doktorlar o kadar çok aynı tablolarla karşılaşıyor ki bizler kadar hassas ve duyarlı olmalarını beklemek lazım.Ben bile 30 yıllık doktorumu değiştirdim.Mesela 9 haftalıkken bebekle ilgili sıkıntıyı fatketti ama emin olmak için aylık kontrol değil 14 gün sonra kontrole çağırdı.O gün haberler kötü diyip down sedromu değil muhtemelen trizomi18 gibi gözüküyor demişti.Kalpteki sıkıntıları herşeyi bana çok net anlatmıştı.Petinatolojiye yönlendirdi perinatolog bile kesin Trizomi diyemedi.Ama benim doktorum 11 haftalıkken fatketmişti.Çok seviyor ve saygı duyuyorum ama,kimyasal gebelikte muayaneye bile gelmene gerek yok demesini kabullenmedim.Bir sorun var ki bebeklerim sağlıklı olmuyor diye üniversite hastanesine gittim.iyi ki gitmişim gebelikten ziyade hayatımı etkileyecek daha büyük sağlık problemim varmış ki tespit edildi ve tedavim başladı.Bu arada benim sistemik lupus erimatozus (SLE otoimmun sistemle alakalı bir hastalık) sedimentasyonum yüksek çıktı romatizmal bir hastalık...Tavsiyem üst üste aynı şeyleri yaşamamak adına gerekli araştırmalar ve en önemlisi güvenilir bir doktor bulmak gerekir.Kusura bakmayın uzun uzun yazıyorum çünkü hemen hemen hepimizin sıkıntısı farklı olmasına rağmen amacımız niyetimiz aynı,belki bir birimize bir ışık tutarız tecrübelerimizle...
Çok gecmis olsun canimbizdede ben hic kontrol hapi felan icmedim hep esim korunduewlenince bende gittim dr 25ozaman hic istemiyorum dedim bi sorun gozukuyormu dedim suan gozuken bisey yok dedi sonra ara ara gittim ama tabi isteyip olmadiginda yapilan rahim filmi felan hic cekilmedi insallah olur hepimizindr bencede cok onemli hem bilgisi hemde insanin icine sinmelitecrubeler cok iyi benim ve benim gibi eminim bilmeyen wardir onlar icinuzun oldu kusura bakmayin demissiniz asil ben tesekkür ederim aydinlattiginiz icin