Gebeliğe Hazırlık ARALIK AYI GEBELİK PLANLAYANLAR

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Biz yatan 🐔a Erkeklerde besili 🐓 a döndüler🤣🤣🤣 Allah'ım sen aklımızı koru :dua: Açıkcası ben bu ay hiç vücudumu dinlemiyorum.geçen ay ilk denememizdi evde doğru düzgün iş yapmıyordum.Bu ay eşime bıraktım ilişki zamanını o takip etti🤭ben rutin hayatıma döndüm evimin işinide yapıyorum çamaşır selesini de kaldırıyorum.Mutfakta yüksek raflara da uzanıyorum.İlk hamileliğimde hiç bilmeden annemlere gittiğimde yer döşeği bile kaldırdığım halde bebek tutunmuştu.herşey olacağına varıyor kafasındayım:temizlik::temizlik:Amannnn:işsiz:
Allah iyiligini versin😂 eşlerimizde bir zahmet katlansin ya🤭 sanki bizler daha cok stres yapiyoruz. Gectigimiz ay denedik oylesine olmadi😆 bu ay temkinliyiz bakalim sonuc ne olacak pes etmek yok😜😆

Bu testlerin üstüne hamile çıkmazsan biz de çok şaşıracağız 😁 peki bir şey sormak istiyorum hamile olunca bu ovulasyon testleri neden pik çıkıyormuş? Sonuçta yumurtlamada LH hormonu yükseliyor, hamilelikte de mi yükseliyor, bir bilgin var mı?
hayır yukselmıyor lh sadece yumurtlamada yukselır. gebelıkle alakası yok. bhcg le lh ı karıstırdıgı ıcın test onu da algılayıp + cıkartıyo.:) lh testlerı de daha dusuk sevıyede hormonu olcebılecek hassasıyette oldugundan en ufak bhcg artısını da ılave ettıgınden pik gıbı kopkoyu gosterdıgınde bhcg testı anca sılık cıkmaya baslıyo:)

hayır yukselmıyor lh sadece yumurtlamada yukselır. gebelıkle alakası yok. bhcg le lh ı karıstırdıgı ıcın test onu da algılayıp + cıkartıyo.:) lh testlerı de daha dusuk sevıyede hormonu olcebılecek hassasıyette oldugundan en ufak bhcg artısını da ılave ettıgınden pik gıbı kopkoyu gosterdıgınde bhcg testı anca sılık cıkmaya baslıyo:)
Yaaa hamilelikte de LHnin yükseldiğini yazan oldu 🤔😁 ama her türlü hamileliği gösteriyor yani, asıl şaşırdığım gösteriyor olması ☺️

Yaaa hamilelikte de LHnin yükseldiğini yazan oldu 🤔😁 ama her türlü hamileliği gösteriyor yani, asıl şaşırdığım gösteriyor olması ☺️
cok ornek var oyle. genelde yumurtlamadan 8 9 gun sonra koyulasmaya baslıyo ovulasyon testıyapmaya devam edenler sahıt olmustur. pik olması 11. gunu buluyo bazen daha gec de olabılır bebısın yerlesmesıne gore degısebılır yada ıste bhcg nın artısına herkesın sayısı bır olmaz malum. ama erken gebelık testıyle aynı anlara denk gelıyo tespıtı.

cok ornek var oyle. genelde yumurtlamadan 8 9 gun sonra koyulasmaya baslıyo ovulasyon testıyapmaya devam edenler sahıt olmustur. pik olması 11. gunu buluyo bazen daha gec de olabılır bebısın yerlesmesıne gore degısebılır yada ıste bhcg nın artısına herkesın sayısı bır olmaz malum. ama erken gebelık testıyle aynı anlara denk gelıyo tespıtı.
Biz zaten burada başımız kaşınsa hamilelik belirtisi sanıyoruz 😁 ben yumurtlamayı gördükten sonra ovu testlerini bıraktım, şimdi dedim yanlışlıkla koyulaşır falan boşuna delirmeceler yaşamayayım 😁 ama adete yakın belki ilk ovu testiyle denerim 😁😁

Canım hamilelikte östrojen hormonu fazla salgılanıyor biliyosun bunu destekleyen de artı olarak lh hormonudur dolaylı olarak lh hormonu da yükselmiş olmuyor mu? Ben kızıma hamile kaldığımda lh kitiyle öğrendim ilk sonra merak edip araştırdım bı yerde okumuştum gebelikte Lh hormonunun da yükseldiğine dair.

Canım hamilelikte östrojen hormonu fazla salgılanıyor biliyosun bunu destekleyen de artı olarak lh hormonudur dolaylı olarak lh hormonu da yükselmiş olmuyor mu? Ben kızıma hamile kaldığımda lh kitiyle öğrendim ilk sonra merak edip araştırdım bı yerde okumuştum gebelikte Lh hormonunun da yükseldiğine dair.
ben de yumurtlama ve adet ıslevı durduruldugundan fsh lh artamaz dıye okudum yıllarca. yenı bılgı degıl bendekıler baska bıseyler cıkıyosa son donemde bılemem ondan ogrenmeye devam edıyoruz dedım :). ovulasyon testının pozıtıf cıkmasının sebebı lh yukseklıgı degıl bhcg ye benzer yapıda oldugundan karıstırması yuzundendı.

Günaydın kizlar. Adetim dün itibariyle bitti tamamen. Soğan kürü ve ovulasyonla takip etmeyi planladim bu ay. Sizce başlayayım mi soğan kürüne bugün ?

Günaydın beni de listeye ekleyebilir misiniz bugün adet oldum hatta 2 günde erken oldum :110: adet günüm geçmeden test yapmama kararı almıştım heyecanla 28 kasımı beklerken bu sabah yine hayal kırıklığı yaşadım polikistikover olduğumu biliyorum sanırım zorlayacak beni bu durum 3 hafta önce falan doktora gitmiştim 2 yumurtalıkta da kistler olduğunu söyledi sol yumurtalığım daha iyi durumdaymış bir süre deneyin şuan için sıkıntılı bir durum yok dedi yumurtama gününden 6-7 gün sonra sağ yumurtalığımdan ağrı hissettim bir kaç sefer yine de bir umut belki tutmuştur bu ay diye düşünüyordum:KK42: ama kistlerden kaynaklı bir ağrıymış demek ki 4. denememiz de yine olmadı umarım artık aralıkta bende güzel haberler alabilirim. Bekleyen herkesin iyi haberler alıp kucakları dolması dileğiyle :KK68:

Selam kızlar yeni katıldım bende BAT 6 ARALIK yumurtlamaya göre, tam altı aydır uğraşıyoruz bizde bu sürecin ilk 4 ayını lh takibiyle değerlendirdim sonra destek amaçlı doktora gittim doktoru görünce hep olan yumurtlama olmadı kist oldu adetle döküldü, diğer ay klomenle büyütelim yumurtayı dedi ondada fazla büyüyüp kist oldu sonra dedimki doktoru bırak birkaçay daha lh takibiyle devam bu ayda yumurtlamayı görüp değerlendirdik inşallah tutar ama bir yandan umudu oluyor insanın bir yandan böyle uğraşınca sanki tüm umudu heyecanı gidiyor denediğimiz 6 ay boyunca hamileliğin tüm belirtilerini hissetmişimdir psikolojik herhalde şimdi belirti olsa bile aman psikolojiktir diye inancım kalmıyor ama psikolojik çizgiler görüp belirtileri yaşayan tek ben değilim dimi🤪

Merhabalar bende de pcos var, bu ay klomen ile yumurta takibi yapıldı dr. 20 ekim çatlar dese de ovilasyon testim bugun pik yaptı, beni de eklermisin bat 6 aralıkEki Görüntüle 2726917
Çatlatma iğneside yapıldı ise sürekli koyu çıkması normal hatta gebelik testinde bile 14 günden önceye kadar pozitif çıkabilir iğnedeki hormondan dolayı yanılmamanız için söylüyorum ✨

X