- 31 Ağustos 2012
- 21.753
- 35.063
Olur inşallah canım.1 tanesi iyiydi. Diğer 4 tanesi yavaş zor geliştiği için. Prp de yapılınca belki üçüncü opuda güzel 5. gün embriyosu çıkar diye düşündüm, şansımı arttırmak istedim. Hem ilerde ikinci çocuğu da istersek yedek olsun diye. Bendeki havalara bak sanki bir tane oldu da ikinci kaldı.
İki tane iyi kalite çıkmıştı ikisini de pgtye gönderdik, biri olumlu geldi. Diğer 6.gün embriyolarından hiç göndermedik henüz.Olur inşallah canım.
Altın değerinde bir embriyon varmış çok şükür.
Prp ye kaç tane gönderdiniz?
Benim de 2 kimyasal olunca Dr kalanları gönderelim dedi. Donmuşlaro cozdurup parça alınıp tekrar dondurmak transfer aşamasında tekrar cozdurmekle kalitesinin bozulacağını düşündük. Göndermedik. Şansımıza deneyeceğiz artikİki tane iyi kalite çıkmıştı ikisini de pgtye gönderdik, biri olumlu geldi. Diğer 6.gün embriyolarından hiç göndermedik henüz.
Evet sizi hatırlıyorum ağustos ayı başlıklarından. Tekrar opu olmadan donmuşlardan transfer mi olacaksınız?Benim de 2 kimyasal olunca Dr kalanları gönderelim dedi. Donmuşlaro cozdurup parça alınıp tekrar dondurmak transfer aşamasında tekrar cozdurmekle kalitesinin bozulacağını düşündük. Göndermedik. Şansımıza deneyeceğiz artik
Evet 4 tane donmuş var. 2-2 onları transfer ettirecegim. Ne kadar umutsuz olsam da..Evet sizi hatırlıyorum ağustos ayı başlıklarından. Tekrar opu olmadan donmuşlardan transfer mi olacaksınız?
Selam kızlar. 33 yaş, 6 yıllık evliyim, ağustostan beri tüp bebek tedavisi görüyoruz. Cuma günü 3. opumu oldum. Daha önce başka başlıklara da yazmıştım, 2 opu sonrası 1 tane iyi kalite pgtli embriyom, 4 tane de 6.gün yavaş gelişen embriyom var, transfer mi olayım yoksa bir kere daha mı opu olayım diye. Tüm maddi şartlarımızı zorladık ve yedeğim olsun diye bir opu daha yaptırdık. Öncesinde prp de olduğum için sonucun iyi olacağına çok inanıyordum.
Embriyolog aradı, 6 yumurtadan sadece biri düzgün döllenmiş gelişiyormuş bugün ikinci gününde. O da düzgün çıkmazsa üçüncü opuyu tamamen boşa yaptırmış oluyorum. Şimdiye kadar kuyruğu dik tutmuştum ama dünden beri ağlamaktan gözyaşım kurudu. 40 yaşındaki anne adayları bile 3 opuda benden daha çok güzel embriyo elde etmiştir. Daha transfer aşamasına gelemeden gücüm tükendi, bir de üstüne transfer başarısızlığını kaldıramayacak gibi hissediyorum. Ya o tek iyi embriyom da giderse diye transferden bile korkuyorum.
Kimsenin yüzünü görmek istemiyorum, sanki bizi gören herkes bu derdimizi biliyor bize acıyor gibi düşünerek kendimi zavallı gibi hissediyorum. Hiç iyi değilim kızlar hiçbir teselli duymak bile istemiyorum yok olmak istiyorum artık. Bazen diyorum ki acaba artık uğraşmasam mı, bu durumu kabullenmek her ay umutlanıp yükselip düşmekten daha yıpratıcı olamaz. Sonra da eşimle ikimizi asla çocuksuz bir çift olarak düşünmeyi yediremiyorum kabul etmiyorum bunu. Psikoloğa gitmek istiyorum ama maddi olarak da sçtık desem yeridir. Öyle içimi dökmek istedim. Herkese sabır ve bol şans.
Merhaba. Ben de 32 yaşındayım, 33 olmak üzereyim. 6 yıldır evliyiz ve eylül ayından beri tüp bebek tedavisi görüyoruz. Bu süreçte biz de çok yumurta olsun kardeşi olsun hayalleri kurduk. Kendinizi bu hayalleriniz için küçümsemeyin. Psikoloğa gitmek istemenizi takdir ediyorum. Eşimle ben de infertilite alanında uzman bir psikolog ile online görüştük. Bizim sorunlarımız benim ondan beklentilerimle ilgiliydi. Bir görüşme bile perspektif verdi. Eğer maddi durumununuzu ayarlayabilirseniz en azından bir iki görüşme öneririm.1 tanesi iyiydi. Diğer 4 tanesi yavaş zor geliştiği için. Prp de yapılınca belki üçüncü opuda güzel 5. gün embriyosu çıkar diye düşündüm, şansımı arttırmak istedim. Hem ilerde ikinci çocuğu da istersek yedek olsun diye. Bendeki havalara bak sanki bir tane oldu da ikinci kaldı.
Bu benim için yazıldı diye düşünüyorum. Teşekkür ederim bir nebze içim rahatladı :)Döngünün 42. Gününde bile transfer olanlar var, önemli olan rahim kalınlığı.
İnşallah istenen kalınlığa ulaşır.bizimkilerde
6. gün embriyolarının pgt’den sağlam gelme olasılığı epey daha az diyorlar. Ama pgt’den sağlam geldiyse tutma oranı 5. günden çok da farklı değilmiş. Birkaç ay şartlarımızı düzelttikten sonra 4 tane embriyomu pgt’ye yollamak istiyorum.Merhaba. Ben de 32 yaşındayım, 33 olmak üzereyim. 6 yıldır evliyiz ve eylül ayından beri tüp bebek tedavisi görüyoruz. Bu süreçte biz de çok yumurta olsun kardeşi olsun hayalleri kurduk. Kendinizi bu hayalleriniz için küçümsemeyin. Psikoloğa gitmek istemenizi takdir ediyorum. Eşimle ben de infertilite alanında uzman bir psikolog ile online görüştük. Bizim sorunlarımız benim ondan beklentilerimle ilgiliydi. Bir görüşme bile perspektif verdi. Eğer maddi durumununuzu ayarlayabilirseniz en azından bir iki görüşme öneririm.
Ayrıca anladığım kadarıyla toplamda 5 embriyo gelişmiş. Geç olması sağlıksız olduğu anlamına gelmiyor benim bildiğim kadarıyla. Kaliteli embriyolar tutunamazken embriyologların bazen burun kıvırdığı o son embriyo tutunuyor :) Siz umudunuzu eksik etmeyin (demesi kolay, biliyorum :))
Bence de o 4 taneden umudunuzu eksik etmeyin :)6. gün embriyolarının pgt’den sağlam gelme olasılığı epey daha az diyorlar. Ama pgt’den sağlam geldiyse tutma oranı 5. günden çok da farklı değilmiş. Birkaç ay şartlarımızı düzelttikten sonra 4 tane embriyomu pgt’ye yollamak istiyorum.
Psikoloğunuz kimdi acaba? Burdan ya da özelden yazarsanız çok sevinirim. Şartlarımı zorlayacağım çünkü ruh halim hiç iyi değil. Hayattan asla zevk almıyorum. İlk iki opuda epey motiveydim ama şimdi öyle güçsüz hissediyorum ki bir çocuk bile beni kırabilir sanki. Yorumunuz için çok teşekkürler
Sonunda guzel haberler almissiniz cok sevindim. Besinci ve altinci gun embriyolari arasinda cok az bir canli dogum farki var. (Yuzde bes civariydi yanlis hatirlamiyorsam.) Bir de sizin elde yeniden test edilecek bir embriyonuz daha vardi. Bu durumda uc embriyonuz teste gidecek ve saglikli bulma sansiniz yasiniz yuksek demek. Yedinci gun emrbiyolari bes veya alti kadar basari orani yuksek olmasa da, eger ki embriyo saglikliysa % 25 civari canli dogum oranlari var. Her bir embriyo cok degerli unutmayin. Insallah bu sefer guzel sonuclar alirsiniz.
6. gün embriyolarının pgt’den sağlam gelme olasılığı epey daha az diyorlar. Ama pgt’den sağlam geldiyse tutma oranı 5. günden çok da farklı değilmiş. Birkaç ay şartlarımızı düzelttikten sonra 4 tane embriyomu pgt’ye yollamak istiyorum.
Psikoloğunuz kimdi acaba? Burdan ya da özelden yazarsanız çok sevinirim. Şartlarımı zorlayacağım çünkü ruh halim hiç iyi değil. Hayattan asla zevk almıyorum. İlk iki opuda epey motiveydim ama şimdi öyle güçsüz hissediyorum ki bir çocuk bile beni kırabilir sanki. Yorumunuz için çok teşekkürler
Ben de herkesi beğenmem:) profesyonelliğine dair en ufak şüphe duysam soğurum. Tüp bebek doktorumu da zor seçmiştim o yüzden, instagramda pozitif haberlerini kamera karşısında vererek ailelerle ağlak zırlak videoları sayfasında paylaşanları da profesyonel bulamıyorum mesela. O yüzden sizin deneyiminiz bana yardımcı olduBence de o 4 taneden umudunuzu eksik etmeyin :)
Ben psikoloğumu google yardımı ile buldum açıkçası. Adı İlknur Yılmaz. Kendi web sitesi var incelemek isterseniz. Ben biraz özgeçmiş konusunda snobumdur. Özgeçmişini beğendiğim için kendisi ile görüşme ayarladım birkaç ay önce. Mesela beni ruhsal olarak en çok yoran konulardan biri kilom ve sebep olabileceği infertilite sorunlarıydı. Kilo verme konsuna kafayı takmıştım. Kendisi ile konuşmalarımız bana kendimi iyi hissettirdi ve bu husustaki stresimi olabildiğince azalttı. Stresi azaltmak bana ruhsal olarak iyi geldi :)
Ancak psikoloğun tam adını bulmak için google araması yaptığımda başka sonuçlar da çıktı, "infertilite psikolojik danışmanlık" yazdığınızda çıkan sonuçlardan belki size daha çok uyan birini bulursunuz.
Rica ederim :) günlük hayatta gerçekten kimse bizi anlamıyor. Hatta bence bazen aynı yollardan geçenler bile unutmuş oluyor. Kendimi günde birkaç kere burada buluyorum çünkü yüz yüzede kime ne diyeceğimi bilmiyorum. Annem haricinde kimse de yakınen ilgilenmiyor zaten :))Ben de herkesi beğenmem:) profesyonelliğine dair en ufak şüphe duysam soğurum. Tüp bebek doktorumu da zor seçmiştim o yüzden, instagramda pozitif haberlerini kamera karşısında vererek ailelerle ağlak zırlak videoları sayfasında paylaşanları da profesyonel bulamıyorum mesela. O yüzden sizin deneyiminiz bana yardımcı oldubakacağım teşekkür ederim. Yarın da denk getirebilirsem kendi doktorumla sırf konuşmak için bir randevu alacağım. Yazmak biraz iyi geldi teşekkürler günlük hayatta kimse bizi anlamıyor, kimsenin bu konularda bilgisi yok doğal olarak
Sizin bence olacak, başlıktaki ilk mesajı okudum şimdi. İlk opuda 2 tane pgt iyi embriyo, daha nolsunRica ederim :) günlük hayatta gerçekten kimse bizi anlamıyor. Hatta bence bazen aynı yollardan geçenler bile unutmuş oluyor. Kendimi günde birkaç kere burada buluyorum çünkü yüz yüzede kime ne diyeceğimi bilmiyorum. Annem haricinde kimse de yakınen ilgilenmiyor zaten :))
İnşallah :) sizin de o 1 embriyonuz, kardeşi de arkadan gelenlerden olacak diye inanıyorum :)Sizin bence olacak, başlıktaki ilk mesajı okudum şimdi. İlk opuda 2 tane pgt iyi embriyo, daha nolsunİnşallah ilki tutar ikinci de kardeş olur
İnşallahİnşallah :) sizin de o 1 embriyonuz, kardeşi de arkadan gelenlerden olacak diye inanıyorum :)