• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık ARALIK 2021 itibariyle gebelik planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Benimde bat 24 ayni hemen hemen,🤗 valla bn sabirsizim gecen ayda yaptım bu ayda iki gundur yapiyorum😄 bana yapmak iyi geliyor ama test yapmak iyi gelmeyecekse sabretmek daha iyi kesinlikle salı günü kan testi yaptırır kesin sonuca bakarım bende ama saliya kdr günlük teste devam🙈🙈 insallah tutsun bebelerimizzzzz🙏🙏🙏
6 gun kalmis hayirlisiyla insallah

Kızlar günaydın 3 -4 gündür şeffaf akıntım vardı . Salı perşembe cuma ilişki oldu eşim cuma şehir dışına çıktı . Ama bu sabah akıntım çok yoğunlaştı . Bugün ilişki olmadı ama ihtimal var Mıdır gebe kalabilir miyim

Merhaba tek çareyi cevap yazmakla buldum cevaplarsanız sevinirim ilk çoçuguma yoğun bir kanamanın sonunda hamile kaldım kadın doğuma gittiğimde kistilerimşn olduğunu asla hamile kalamıcağımı korunmayı bırakmamı söylemişti bende Dr bin dediği gibi korunmayı bırakıp 2018 Aralık ayında tedaviye başladım Aralık ayının sonunda dra gittiğimde beni eğitim ve araştırma bi hastanesine gitmem için yönlendirdi aradan 10 gün geçtikten sonra adet gecikmesi ve belirti yaşayınca bende test yaptım aklımda dahi yoktu ama gebeydim bir hfta sonra kontrole gittiğimde bana düşük yaptığımı söyledi oysaki bebek tutunmuş ve benden şarıl şarıl kan akıyordu çok afedersiniz ama adetim asla ağrılı değildir acayip ağrı çekiyordum bir süre sonra başka dra gittiğimde gebeliğin devam ettiğini öğrendim doğumumdan sonra spiral taktırdım yaklaşık 6 ay önce sprialimi çıkarttıktan sonra tahin kalınlaşmam polikistik kistim ve başka bir tane daha kistim olduğunu öğrendim bir ay boyunca tedavi gördüm tedavi bittşkten sonra dra gitme şansım hiç olmadı her ay gebe kalacakmış gibi belirtiler yaşıyorum her ay göğüslerim şiş aşermeler baş donmeleri yaşıyorum ama daha günüm gelmeden regl oluyorum sorum şu biraz uzun yazdım kusura bakmayın ama ilk gebeliğimde ki belirtilerimi anlatmak İÇİN geçen ay adetim beklediğim tarihden 3 gün önce geldi 4 gün sürdü 2 gün çok yoğun 3 gün lekelenme şeklinde yoğun olduğu dönemde pıhtı vardı ama ilk gebeliğimde de vardı pıhtı ! Normalde regl 7 ilaçla 10 gün arasında sürer bu arada adetim birtikten sonra eşimle 2 haftada 6 defaya yakın birlikte olduk ( çok afedersiniz ) reflim bittikten 3 gün sonra göğüslerimde bir ağrı başladı yaklaşık 3 haftadır devam ediyor planlanan regl tarihime bir buçuk hafta var bu arada dün test aldım bir erken gebelik birde normal ikisinde de saatlerce beklememe rağmen silik çizgi dahi çıkmadı çok üzgünüm çok stres yapıyorum ve işin ilginç tarafı göğüslerim hassas ve ara sıra kasıklarımda batma hareketlenme hissediyorum ilk gebeliğimde de aylarca böyle hissetmiştim ama testler negatif gidip boş yere kendimi ümitlendirmek istemiyorum eşim biraz suçu bana buluyor kistlerim olduğu İÇİN lütfen yardımcı olun soğan kürü deneyim dedim çok hassas bir bünyeye sahibim zaten herşeyi yiyen bir insan değilim bir yudum alıp saatlerce istirfa ettim lütfen yardım edin
Çok şükür ki bir evladınız var. Önce onun kıymetini bilerek sakin kalmaya çalışın..
-adetleriniz kısalması genelde yumurta rezervi azaldıgını gösterir. Bi amh baktırmanızı öneririm.
-Pko oldugunuza göre yumurta kaliteniz düşük olabilir. Doktor kontrolünde yumurta takibi ve gerekirse takviye alabilirsiniz
-Siz stres yaptığınız için eşiniz kendine koruma kalkanı oluşturmaya çalışıyor. Buna müsade etmeyin ne kendinize yapın ne de eşinize izin verin
-Zaten kistik bir bünyeniz varsa rahim kalınlığı ile de ilgili problemler olmuş kesinlikle kür falan denemeyin.
- Adetinize 10 gün varken erken gebelik testleri çıkmaz 1-2 gün kala deneyin.
-yumurtalama zamanları da gögüs hassasiyet batmalar olur ovulasyon testi ile de takip yapabilirsiniz
-Bir önceki gebeliğinizden ötürü rahimde değişiklik olmuş olabilir hsg çektirebilirsiniz..

Kızlar salı günü anestezili rahim filmi çeklieceğim ama iki gündür boğaz enfeksiyonu var antibiyotik kullanıyorum sesim kısıldı faranjit diyor doktor ki biliyordum zaten 😭 doktorumu aradım engel olur mu diye ama ulaşamadım. Aranızda bilen varsa cevaplayabilir mi, anestezi almamı engeller mi..
Engellemez. Sadece 24 saat öncesinden kullanmamanız gerekmektedir.

Kızlar günaydın 3 -4 gündür şeffaf akıntım vardı . Salı perşembe cuma ilişki oldu eşim cuma şehir dışına çıktı . Ama bu sabah akıntım çok yoğunlaştı . Bugün ilişki olmadı ama ihtimal var Mıdır gebe kalabilir miyim
Spermler 72 saat yaşıyor.. Yumurtanın içine girmeyi başaran olursa evet😁

Peki benim şuanda Haziran'da evlenmiş arkadaşımın hamile haberini almış olmama ne diyorsunuz? 🤦🏻‍♀️ Millet çok sağlıklı, nasipli

Ben artık kendimden korkmaya başladım, eşimde sorun olmadığına göre ben de olabilme ihtimali yüksek gibi geliyor
Çok normal ve o da sorunlu😁 Haziranda evlenip şimdi haberinş aldıysan korunmamış ve şuan 2 aylık ortalama.. Hiç bunlara takma ve sabır ile beklemeye ve beklerken neler olabileceğine odaklan☺️ Herkesin nasibi farklı..
Arkadaş geldi düşündüğüm ay hamile kaldım diye diye ballandıra ballandıra anlattı😂 Artık inanki inanmıyorum..
Lab arkadaşım 8 ay sonra
Öbür arkadaşım 15 ayda gebe kalmış
Diğeri 2 sene sonra tüp bebek
Öbürü ne hemeni artık ümidimi kesmiştim kaç ay denedim dedi 😁
Yani bunlar sorunu olmayanlar hepsinin evladı var. Herkes nasibini bekliyor.. İnş bizde müjdeli haberi alacağız ama vakti var🙂
Hiç moralini bozma…

Çok normal ve o da sorunlu😁 Haziranda evlenip şimdi haberinş aldıysan korunmamış ve şuan 2 aylık ortalama.. Hiç bunlara takma ve sabır ile beklemeye ve beklerken neler olabileceğine odaklan☺️ Herkesin nasibi farklı..
Arkadaş geldi düşündüğüm ay hamile kaldım diye diye ballandıra ballandıra anlattı😂 Artık inanki inanmıyorum..
Lab arkadaşım 8 ay sonra
Öbür arkadaşım 15 ayda gebe kalmış
Diğeri 2 sene sonra tüp bebek
Öbürü ne hemeni artık ümidimi kesmiştim kaç ay denedim dedi 😁
Yani bunlar sorunu olmayanlar hepsinin evladı var. Herkes nasibini bekliyor.. İnş bizde müjdeli haberi alacağız ama vakti var🙂
Hiç moralini bozma…
Bence de hepimizin bebişlerinin bir vakti var ama o zamanı bilememek yıpratıyor. bir aeçrkadaşıma doktoru eşinde sperm sen de yumurta ve rahim olduğu sürece her türlü olur stres yapma demişti ama elde mi stres yapmamak her ay ayrı psikolojik ruh halleri..
Sen naptın Sasacığım ne durumdasın?

Kızlar selam tüp bebek görüşmesi için regl kaçıncı günü gidilmeli doktora ya da yumurtlama dönemi mi gidilmeli başlamadan yapılan tetkikler neler gitmişken günü de denk gelsin hiç süreci bilmediğim için soruyorum

Kızlar selam tüp bebek görüşmesi için regl kaçıncı günü gidilmeli doktora ya da yumurtlama dönemi mi gidilmeli başlamadan yapılan tetkikler neler gitmişken günü de denk gelsin hiç süreci bilmediğim için soruyorum
adetin 2. gün başlıyorlar canım gerekli testlere falan

günaydın canım naptın idrar testi yaptın mı bugünde kan vermeye gittin mi
Günaydın canım benim, ya silik çizgi yine ya test bozuk ya da ben Her gün aynı hayali görüyorum 😂

Eklentiler

• IMG_20211218_064344.jpg
    IMG_20211218_064344.jpg
    26,4 KB · Görüntüleme: 60
  • IMG_20211218_064138.jpg
    IMG_20211218_064138.jpg
    29 KB · Görüntüleme: 61
Günaydın canım benim, ya silik çizgi yine ya test bozuk ya da ben Her gün aynı hayali görüyorum 😂
Canım ben görüyorum ama dogrumu bilemiyorum bu testlere güvenmiyorum benımde cıkmıstı sonra kan verdik sonu hüsran olmuştu.kan vermeden umut bağlama çok olurmu? İnsan bir başka üzülüyor çünkü bu durumda.

Back