Gebeliğe Hazırlık ARALIK 2021 itibariyle gebelik planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kızlar selam sağ kasığımda sürekli bir ağrı oluyor yumurtlama olduğu günden beri. Kist mi yoksa güzel bişeyin habercisi mi bilmiyorum? ara ara vuruyor ve geçiyor. Bunun dışında başka bir şeyim yok. Özelikle gebe arkadaşlardan bir yorum almak isterim.

Kızlar kadın doğuma gittim bugün sağda ve solda kist gördü benim sadece solda çikolata kisti var normalde sorduğumda ben çikolata kisti olduğunu dusunmuyorm yumurtlama döneminde atilamayan yumurtaların kistine benziyo adet dönemiyle atarsın bu kistleri 2 adet doneminden sonra gel dedi merak ettiğim Progesteron verdim birde HCG istedi yumurtlamadan snra 8. Gün bugün progesteron da belli olur mu yumurtaların çatlayıp catlamadigi
Evet olur ama tek yumurta geliştiyse emin olabilirsin, biri sağlıklı çatladıysa geride kalan kist yapabiliyor malesef
Boyuta ne dedi peki, sana önceden çikolata kisti dediklerinde ki boyut ile örtüşüyor mu? İnşallah çikolata kisti değildir💕

İnşallah ya eşime sordum benimde eksi cekmez dedi 🤭 heveslendim valla
Umarım canım benimde yarın kontrolüm var yumurtalarıma bakcak ona göre aşılama günü verecek aşılama oldumda rapor alcam bu ay evde dinlencem bakalım nasip umarım bu ay tutar ara ara ağrılarım olmaya başladı yumurtam kendi mi çatlıyor bilemedim valla yarın belli olur artık

Ben gününde yaptırmadım canım yumurtlamadan ya 8 ya 9 gün geçti şimdi kafama taktigim acaba sağda da çiko kisti oluştu da bilemedi mi 😑
Çikolata kisti kolay oluşmaz canım, rahim tabakasının kalınlaşıp dökülememesi kaynaklı kan geri akıyor, bu jel kıvamında bu kanla dolu olduğu için çikolata kisti deniyor yani aslında bu bir anomali
Bende 2017 de sağda vardı ameliyat oldum yine sağda çıktı düşün

Umarım canım benimde yarın kontrolüm var yumurtalarıma bakcak ona göre aşılama günü verecek aşılama oldumda rapor alcam bu ay evde dinlencem bakalım nasip umarım bu ay tutar ara ara ağrılarım olmaya başladı yumurtam kendi mi çatlıyor bilemedim valla yarın belli olur artık
aaaa benimde kontrolüm var bugün aşılama günün ayarlıycaz. sana doktor hangi ilacı verdi canım

aaaa benimde kontrolüm var bugün aşılama günün ayarlıycaz. sana doktor hangi ilacı verdi canım
Klomen bi de folik asit kullanıyorum folidoce yi ama tahminim güzel gelişmişse ayın 17 sine verir aşılama yı geçen ayda aşılama oldum onla aynı olursa tabi geçen ay da femera kullandım umarım şeninde benim de tutar bu ay doktor neler söyledi sana bilgilerimizi paylaşabiliriz

Klomen bi de folik asit kullanıyorum folidoce yi
ilaç bitikten sonraki ilk kontrolün mü olacak canım. bana da gonal f iğne verdi birde folik asit .bakalım akşam kontrolüm var ilaç ne denli işe yaramış göreceğiz. Benim ilk aşılamam olacak nasipse .sen daha öncede mi yaptırdın

ilaç bitikten sonraki ilk kontrolün mü olacak canım. bana da gonal f iğne verdi birde folik asit .bakalım akşam kontrolüm var ilaç ne denli işe yaramış göreceğiz. Benim ilk aşılamam olacak nasipse .sen daha öncede mi yaptırdın
Yok adetin 4. Günü ilaca başladım ayın 10 da bitti ayın 15 de yani yarın da kontrolüm var evet benim 2.aşılamam ilkinin tutmaması normal ben çalışıyorum normalde rapor alcaktım ama arkadaş covid olunca çalışmak zorunda kaldım benim iş de zor bi iş o yüzden üzüldüm ama kendimi toparladım ya bu ay nasip dicem kafamı meşgul edecek şeyler yapcam ama bakalım hem rapor alcam bu ay kimseyi düşünmicem millet beni düşünmüyor ben niye onları düşüneyim ki dedim artık iğne daha mı etkili ki ben 2 aydır hap kullanıyorum ilkinde de güzel gelişti çatladı ama döllenmedi malesef

Yok adetin 4. Günü ilaca başladım ayın 10 da bitti ayın 15 de yani yarın da kontrolüm var evet benim 2.aşılamam ilkinin tutmaması normal ben çalışıyorum normalde rapor alcaktım ama arkadaş covid olunca çalışmak zorunda kaldım benim iş de zor bi iş o yüzden üzüldüm ama kendimi toparladım ya bu ay nasip dicem kafamı meşgul edecek şeyler yapcam ama bakalım hem rapor alcam bu ay kimseyi düşünmicem millet beni düşünmüyor ben niye onları düşüneyim ki dedim artık iğne daha mı etkili ki ben 2 aydır hap kullanıyorum ilkinde de güzel gelişti çatladı ama döllenmedi malesef
aaa evet hatırladım canım çalışmak zorunda kalmıştın umudum yok zaten diyordun . bu ay olur inşallah . bende iğneye 5. gün başladım 5 gün kullandım bugün almadım doktor bakacak bugün yeterli mi değil mi ona göre dozunu değiştirecek . tahminimce bu cumartesi yada pazartesi aşılama olur diye düşünüyorum bakalım

Insallah yaa bu durumda regl den cok önce belirtiler vermesi lazim🤗
Aklında bulunsun her zaman umut vardır o kırmızıyı adeti görene kadar bu arada bi tanıdığım da adetken hamile olduğunu öğrenmişti 2. Gün hormonlarına baktırmak için gitti hamile olduğunu öğrendi tabi bu herkeste olmaz binde 1 ihtimal kimisi hiç belirti görmeden hamile de olabilir benim annemde ablam da öyleydi brlki bende öyle olurum inşallah 🤲🏻

aaa evet hatırladım canım çalışmak zorunda kalmıştın umudum yok zaten diyordun . bu ay olur inşallah . bende iğneye 5. gün başladım 5 gün kullandım bugün almadım doktor bakacak bugün yeterli mi değil mi ona göre dozunu değiştirecek . tahminimce bu cumartesi yada pazartesi aşılama olur diye düşünüyorum bakalım
Ay hadi inşallah hem benim ayın 17 olursa çok iyi ayın 18 yumurtlamamın en yüksek olduğu zaman umarım tutar sende stres sakın yapma aşılamada eşinde stres yapmasın bu da etkiler gezmeye gidiyormuş gibi gidin kafanızı rahat tutun

Back