• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama ARALIK 2014'te Aşılama ve Tüp bebek yaptıracak bütün arkadaşlar...Evvel Allah, Bismillah...

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

infertilite nedeniniz...

• yumurtlama tembelliği

OY: 22 13,1%
  • endometriozis

OY: 12 7,1%
  • tüplerde tıkanıklık

OY: 10 6,0%
  • rahim problemleri

OY: 5 3,0%
  • kadının yaşı

OY: 6 3,6%
  • pko

OY: 36 21,4%
  • bozuk sperm şekli ve hareketi

OY: 33 19,6%
  • sperm sayısı azlığı

OY: 27 16,1%
  • varikosel

OY: 8 4,8%
  • testosteron eksikliği

OY: 0 0,0%
  • sperm kanalı tıkanıklığı

OY: 0 0,0%
  • sebepsiz infertilite

OY: 54 32,1%
  • viskozite

OY: 1 0,6%

• Ankete Katılan
    168
canım Rabb'im rasgetirsin inşallah. bizi haberdar et. seni yakınen takip ediyorum. hadi hayırlısı inşallah :)

tatlım diğer bilgilerini de verebilir misin ekleyelim listeye :)

ben dedim ama sana :) dua et 3 kese görmedin :))

sıkı giyin canım ayaklarının altına sıcak su torbası koy ve bol sıvı tüket en güzel şifa.

tatlım ilişkiden sonra en az 20dk kalkmadan yat. mimkünse en alttayken zaten boşalma olsun. onun dışında kafana bunu çok takma bi damlası bile yeter Rabb'im ol dedikten sonra.

geldin bebişşşşş. bende yana döne adet olmayı bekliyorum yarın filan olurum herhalde ya da en gec crs. ondan sonra seruven başlayacak Allah'ın izniyle :) ha gayret canım bizler inşallah çatır çatır doğurucaz iğne de neymiş :)

evet evet adacayı günde 3 fincan. ya aktardan alınan ya da poşet olacaksa lipton olan (bitek o %100 adaçayı çunku) bi de canım inofolic. onu da şiddetle tavsiye ederim.
benide aşılama olacaklar listesine eklermisiniz :)adaçayını yumurtalar büyüsün diemi içicezz hemen alıyım bende adetliykende içilir dimi sakıncası olmaz yani

aynen canım yaa acayip acıtıyo o şey, ağlıycaktım nerdeysee takılırken.beni 15 dakka yatırdı. progestan fitil verdimi sana? günde 3 kez yapıcam ben yarından itibaren. yarın ve çarşamba da ilişki önerdi. hem ilişki hem fitil nasıl olcak anlamadım
arkadaşlar banada aşılama yapılıcak adet günümü bekliyorum bende tedavinin başlaması için ama bir şey merake ttim. devlet hastanesinde yaptıracağım için merak ediyorum .devlet hastanesinde böyle yarım saat falan yatırmıyolar diye duydum doğrumu işlem biter bitmez kaldırıyorlarmış:( ya benim zaten normal ilişkide bile olduğu gibi geri geliyor spermler bari orda yatırsalar yani of ya :(birde fitilden bahsetmişssiniz bunu aşılamadan sonramı veriyorlar kullanmamız için?fitilin kullanımı nasıl ? birde aşılamanın olduğu günden itibarenmi ilişşki olması lazım ertesi günmü lütfen aydınlatırmısınız beni :(

arkadaşlar banada aşılama yapılıcak adet günümü bekliyorum bende tedavinin başlaması için ama bir şey merake ttim. devlet hastanesinde yaptıracağım için merak ediyorum .devlet hastanesinde böyle yarım saat falan yatırmıyolar diye duydum doğrumu işlem biter bitmez kaldırıyorlarmış:KK43: ya benim zaten normal ilişkide bile olduğu gibi geri geliyor spermler bari orda yatırsalar yani of ya :KK43:birde fitilden bahsetmişssiniz bunu aşılamadan sonramı veriyorlar kullanmamız için?fitilin kullanımı nasıl ? birde aşılamanın olduğu günden itibarenmi ilişşki olması lazım ertesi günmü lütfen aydınlatırmısınız beni :KK43:
Devlette yaptırmadım ama kesin bir süre dinlendiriyorlardır..Tedavinin minik bir parcası olarak düşün...Ben 30 dakika yatmadım 15 dakika yattım .. Yani 30 olarak kendini şartlama ve endişe etme.. Sonrasında pembe lekelenme olabilir ya da akıntı olabilir bunları da dert etme .. Genellikle kasıklarda ağrı oluyor bu da normal . İlk gün % 50 performans hareket et... Yat dinlen. İmkanın varsa birkaç gün yat... Dr , fitil vericek diye birsey yok . Belki jel verir belki hap verir belki iğne verir... Ben ertesi gün baslamıstım . İlişki konuusnu bilmiyorum çünkü bana ilişki önermedi. Sanırım coğul gebelik ( üçüz ) olmaması için .. Tahminim o da ertesi gün başlıyordur.. ilk güne pek aktivite vermiyorlar cünkü . şimdiden hayırlı olsun :)

Devlette yaptırmadım ama kesin bir süre dinlendiriyorlardır..Tedavinin minik bir parcası olarak düşün...Ben 30 dakika yatmadım 15 dakika yattım .. Yani 30 olarak kendini şartlama ve endişe etme.. Sonrasında pembe lekelenme olabilir ya da akıntı olabilir bunları da dert etme .. Genellikle kasıklarda ağrı oluyor bu da normal . İlk gün % 50 performans hareket et... Yat dinlen. İmkanın varsa birkaç gün yat... Dr , fitil vericek diye birsey yok . Belki jel verir belki hap verir belki iğne verir... Ben ertesi gün baslamıstım . İlişki konuusnu bilmiyorum çünkü bana ilişki önermedi. Sanırım coğul gebelik ( üçüz ) olmaması için .. Tahminim o da ertesi gün başlıyordur.. ilk güne pek aktivite vermiyorlar cünkü . şimdiden hayırlı olsun :)
çok çok teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için. bi adet olabilsem artıkta başlasa die heycan yapıyorum.ama işte devlet hastanesinde hemen kaldırıyorlar öyle kimseyi yatırmazlar falan diye duyunca moralimde bozulmuştu açıkcası...ya birde şeyi sorcam aşılamadan sonra mesela jelden veya haptan bahsettiniz yani muhakak bi ilaç yazıcak mı doktor bi ilaç kullanıcakmıyım yazmazsa eğer ben talep ediyimmi tutunması için faydalı olabilicek bi ilacı varmı.belki doktor yazmazsa ben talep edeyim faydalı olacaksa eğer....çalıştığım için en fazla aynı gün dinlenebilirim ertesi gün tekrar işe dönücem ama tabi dikkat ederimm yine ...aşılamanın ertesi günü ilişkiye girmekte faydalı olur belki dimi.yumurtlar hazır çatlamış olucak falan ..kötü bi yan etkisi olurmu sizce

benim de cok acımıstı o soktugu zıkkım acıtıyor. ayrıca bende spermlerı yollayacagı kateterı takıncada ıcerde batmalar hıssedıyordum ve canım cok yandı. benım aşılamamı çatalda yaptı. o aletı çeker çekmez bacak bacak üstüne at dedi. öyle yaptım ve çatalda yarım saat 40 dk kadar bekledim. kalktıgımda bısey akmadı. eve gelırken cok az ıc camasırım kan ve sıvıyla ıslaktı.

Canım o zaman biz normal ilişkiden sonrada şu bacak bacak üstüne atma olayını yapalım.

çok çok teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için. bi adet olabilsem artıkta başlasa die heycan yapıyorum.ama işte devlet hastanesinde hemen kaldırıyorlar öyle kimseyi yatırmazlar falan diye duyunca moralimde bozulmuştu açıkcası...ya birde şeyi sorcam aşılamadan sonra mesela jelden veya haptan bahsettiniz yani muhakak bi ilaç yazıcak mı doktor bi ilaç kullanıcakmıyım yazmazsa eğer ben talep ediyimmi tutunması için faydalı olabilicek bi ilacı varmı.belki doktor yazmazsa ben talep edeyim faydalı olacaksa eğer....çalıştığım için en fazla aynı gün dinlenebilirim ertesi gün tekrar işe dönücem ama tabi dikkat ederimm yine ...aşılamanın ertesi günü ilişkiye girmekte faydalı olur belki dimi.yumurtlar hazır çatlamış olucak falan ..kötü bi yan etkisi olurmu sizce
Burda aşılama yaptırıp sonrasında progesteron içerikli ilaç kullanmayan yok canım .Kesin dr birsey verir.. Vermezse sor muhakkak .. O bebegin tutunmasına yardımcı olan bir takviye. İlişkiyi gelişen yumurta sayına göre Dr söyler. Dr lar cogul gebelikleri pek istemiyorlar hem anne hem de bebek için riskler taşıyor cünkü. GElişen yumurta sayısına göre ilişkiye girmeyi tavsiye edebilir .. ( bu arada hepimiz mini dr olduk :D )

Burda aşılama yaptırıp sonrasında progesteron içerikli ilaç kullanmayan yok canım .Kesin dr birsey verir.. Vermezse sor muhakkak .. O bebegin tutunmasına yardımcı olan bir takviye. İlişkiyi gelişen yumurta sayına göre Dr söyler. Dr lar cogul gebelikleri pek istemiyorlar hem anne hem de bebek için riskler taşıyor cünkü. GElişen yumurta sayısına göre ilişkiye girmeyi tavsiye edebilir .. ( bu arada hepimiz mini dr olduk :D )
ya bilgi bilgiden her zaman üstündür.sizler sayesinde öğreniyorum eee insanın başına gelmeyence bilmiyor işte :( doktora ben sorayım ozaman ilaç yazmasa illa bana bişey yazın diyim :)ama o fitil varmış bi tane duymuştum o biraz sıkıntılı:)en iyisi hap kullanmak :)neyse doktor hemen kalk dersede belim tutuldu yatıyım diyim bari :)

ya bilgi bilgiden her zaman üstündür.sizler sayesinde öğreniyorum eee insanın başına gelmeyence bilmiyor işte :KK43: doktora ben sorayım ozaman ilaç yazmasa illa bana bişey yazın diyim :)ama o fitil varmış bi tane duymuştum o biraz sıkıntılı:)en iyisi hap kullanmak :)neyse doktor hemen kalk dersede belim tutuldu yatıyım diyim bari :)
Pışıııkkkk kalkmam de :P hiçbiri zor değil canım aslında .. Amaç belli olunca hepsi birşekilde oluyor ...Allah hepimize anneliği tatmayı nasip etsin inşallah :)

ben ilk aşılamamda 9. gün duramayıp erken yapmıştım kanda b hcg yi negatif çıkmıştı sonra 11.gün yeniden yaptırmıştım pozitifi o zaman görmüştüm.. bu kez en az 10. günü bekliycem :)

Back