Aşılama ARALIK 2014'te Aşılama ve Tüp bebek yaptıracak bütün arkadaşlar...Evvel Allah, Bismillah...

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

infertilite nedeniniz...

• yumurtlama tembelliği

OY: 22 13,1%
  • endometriozis

OY: 12 7,1%
  • tüplerde tıkanıklık

OY: 10 6,0%
  • rahim problemleri

OY: 5 3,0%
  • kadının yaşı

OY: 6 3,6%
  • pko

OY: 36 21,4%
  • bozuk sperm şekli ve hareketi

OY: 33 19,6%
  • sperm sayısı azlığı

OY: 27 16,1%
  • varikosel

OY: 8 4,8%
  • testosteron eksikliği

OY: 0 0,0%
  • sperm kanalı tıkanıklığı

OY: 0 0,0%
  • sebepsiz infertilite

OY: 54 32,1%
  • viskozite

OY: 1 0,6%

• Ankete Katılan
    168
desteğiniz için çok teşekkür ederim sabahtan beri ağlıyorum tüp bebek için bana hem uygun hemde alanında iyi bir hastanede önerin lütfen istanbulda olan?medicine mustafa acet diye düşündüm ama şimdi bakıyorumda çok kimse yok orda yaptırmış olan napmalıyım nereden nasıl başlamalıyım hiç bir şey bilemiyorum

canım ben Florrence Nightingale Bülen Baysal da tüpbebek yaptırdım. Her anlamda çok rahatbir süreç geçirdim. Embriyologları da çok iyi. Sorun olursa memnuniyetle cevaplarım.

canım üzme kendini demekle olmuyor biliyorum bizim gibiler bu yollardan çok geçti kimi zaman üzüldü kimi zaman umut doldu bazen tamamen pes ettik.Şimdi hiç bir teselli seni mutlu etmeyecek biliyorum ama toparlanmaya çalış çünkü tekrar deneyeceksin inşallah Allah sana ve tüm isteyenlere nasip edicek.Ben hiç adet olamıyordum.İlaçsız bir şekilde kendimi bildim bileli adet olduğumu hatırlamam.2012den itibaren doktora gidiyordum.Yumurta takibi vs..Geçen sene yumurta geliştirmek için klomen kullandım.Günde bir kullandım gelişmedi.Diğer ay günde 2 kullandım geliştiçatlatma iğnesi oldum ilişki günleri verdi doktor olmadı.ilaçla adet oldum.Zaten her ay ilaç kullanıyordum adet olmak için.Doktor diğer ay aşılama yapıcaktı günde 3 klomen verdi ama yumurta olmadı.Günde iki klomenle olan yumurta günde 3 klomenle olmadı.Bir ay bekledik yumurtalar atılsın diye.İğneye geçtik puregon ile yumurta geliştirmek istendi o şekilde aşılama olucaktı.iğneyle yumurtalar aşırı uyarıldı.Pko olduğum için bu durum olabilir dendi.Yine bir ay ara verdik yineiğneye başladk yine aynı şey oldu yumurtalar aşırı gelişti tedavi yine iptal.Yani ben hiç bir şekilde aşılama yaptıramadım aşılamaya uygun olamadım.Doktorum tüp bebeğe yönlendirdi.Bulunduğum yerdne başka bir doktora yönlendirdi.Günlerce üzüldüm tüp bebeği hep son çare olarak görmüştüm hep aşılamayı deneyeceğimi düşünmüştüm.Ama bir şekilde kendimi toparladım hazır olduğumuzda tüp bebek yaptırdık.Geçen ay transferim oldu.Çok şükür olumlu sonuç aldım.Daha bebeğimi kalp atışını göremedim ama inşallah Allah bunlarıda nasip eder.Bnde hiç bir şekilde adet olamadığım için direk tüp bebeğe yönlendirildiğimde çok üzülmüştüm olmayacak gözüyle bakıyordum.Transfer sonrası hiç bir belirtim olmamıştı ne ağrı ne sızı hiç birşey ama Rabbim nasip etti.bu yüzdne umudunu hiç kaybetme ve hiç bir zaman başlarken olmayacak diye başlama.Hakkında hayırlısı olur inşallah burada bize güzel haberler yazmayı nasip eder Allah.amin.

canım ben Florrence Nightingale Bülen Baysal da tüpbebek yaptırdım. Her anlamda çok rahatbir süreç geçirdim. Embriyologları da çok iyi. Sorun olursa memnuniyetle cevaplarım.
şimdi orayla görüştüm bende 5000 lira hasta +1,500 de ilaçlarmış..doktor nuri delikara dediler.

canım benim çok teşekkür ederimm ya benim asıl kafamda aşamadığım sorular var mesela sorun benim eşimde hız hareket ve mofroloji sorunu var erkek infertilitesi yani.ama ben bütün tahliller ,filmler herieyi yaptırmama rağmen doktorlar bana pko demiyor.gecikebilir normal diyor.belki bendede sorun var demekki doktorlarınmı atladığı birşey var bilemiyorum...hayıt tohumu duydum bu ay onu kullanıcam belki adet erken olurum.siz nerede tüp bebek yaptırdınız?fiyatı neydi ?

Canim istanbulda yasayan arkadaslar mutlaka yardimi olacaklardir. Topikte omertcan var mesela bak o ist da tup yaptirdi listede ozelliklerini de gorursun ilk sayfamizdaki o simdi ikizlerine gebe, foruma bu aralar cok sik giremiyor ama ona tazarsan girdugunde mutlaka sana diner, Rabb'im her isini ras getirsin insallah.

lütfen bana fikir verin biyerde karar kılmak istiyorum artık çok teşekkür ederim hepinize

Talim herkesin fizyoloji ayri elbet ama bana da dr um sen pkolu degilsin sadece polikistik bi yapisi var dedi bu yuzden 35 hatta bazen 42 gunee bir adet oluodum genel olarak da 35 gunde biroluodum. Doktorum insulin direnci icin glifor yazdi, 3 ayda 9 kg civari verdim ve adetim one geldi, dr um bana soyle demisti. Verecegin her 5kg adetin 5gunone gelmesi. Sende doktoruna bu insulin direncini bi sor istersen belki sana da uygun gorur.

Canım pko olsaydın doktorlar hemen görürdü.Çnkü ultrason muayenesinde çok basitçe görülen birşey.Yumurtaların durumundan hemen anlaşılıyor.Benim eşimde de sayı problemi vardı.Ama tabi tüp bebekte bunların bi önemi yok.Orda en iyisini seçtikleri için yumurta için.Ben bursa acıbademde yaptırdım.Fiyatı normalde ilk deneme 5.200TL.Çider derneği var bilirsin belki hastane ile anlaşması vardı.(Anlaşması olan hastaneler mevcut.)Oraya yıllık 150 tl aidat verdim.Çiderli olduğum için 4.400 TL oldu fiyat.İlaçlarım 1000 TL gibi tuttu.Yumurtalarım hemen cvp verdiği hemen geliştiği için ilaçları çok yüksek dozda kullanmadığımdan.Benim tedavim taze transfere uygun olmadığım için dondurulmuşlarla transferim oldu.Bunun için ekstradan dondurma ücretide ödedik.Ama bu herkeste olmuyor tabi.

BN de su an aşılama tedavisi görüyorum ama bir taraftan da tüp bebek merkezlerini arastiryorum çünkü tüp bebek olayı bgn Dr a git yrn tedaviye başlayalım gibi bir olay değilmiş belli testlerin olmasi ve alınması gereken vitaminler varmış. BN İstanbul da yaptırmayı düşünüyorum şehir dışından gideceğim için önceden merkezle görüşüp hangi testler yapilmasi gerektiğini öğrenmek istiyorum ki sonra orada mağdur olmayalım. Ztn yeterince maliyetli bu tedavi en azından testleri özelde yaptirmaktan kurtulurum belki diye düşünüyorum.

anladım canım ...çok teşekkür ederim bilgi verdiğin için....çiderin uyguladığı indirim gerçekten güzelmiş aslında...medipolla tekrar görüştüm..raporu çıakrtırız biz ilaçlarla beraber 3.500 dediler.hastane ve doktoru mustafa acetmiş nasıldır hiç bilmiyorum ama...insan bilemiyor ki güvenemiyor bir yere....
birsürü merkez var ..herkesten bilgi istiyorum arkadaşlarrrrr

kızlar bu fsh düşürmek için
iğnelerle kullanırken ters etki yapmayacak ne kullanabilirim

evet canım çok merkez var hele istanbulda çok fazla.Yani istanbulda en iyisi bahçeci diye söylüyorlar.Tam fiyatlarını bilmiyorum ama.Herkesin memnun olduğu noktolar farklı oluyor.Ben bursa acıbademden memnundum doktorumdan da memnundum.İlgili alakalıydılar.İstanbuldaki acıbademler nasıldır bilmiyorum ama çiderle muhakkak anlaşmaları vardır.

aynen verecekleri testleri devlet hastanesinde yaptırsak kabul ederlermi acaba?hangi hastanede tüp bebek yaptırmayı düşünüyorsun?varmı kafanda belirlediğin bi merkez?

aynen işte benimde böyle 40-45 günde bir adet oluyorum yani adet döngü sürem çok uzun.aşılama yaptırğım hastane bunu önemsemedi ama aslında önemsenmesi gereken bi konu bence.direk eşime yöneldiler.hız sorunu var tamam diye bakıyolar konuya.peki bu insülin direnci için kullanmam gerekirse hap mesela bu sürede aşılama veya tüp bebek yapmazlar dimi .hemen başlamazlar yani işleme?

Canim boy kg oranin ne bilmiyorum ama kilolutsan zayiflamani beklemek isteyebilirlwr, degilsen hemen baslarlar ayni anda ilaca devam edebilirsin, dr bu tarz ilaclara transferden sonra da izin verebiliyor ta ki gebe oldugunu ogrenene kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…