Aşılama ARALIK 2014'te Aşılama ve Tüp bebek yaptıracak bütün arkadaşlar...Evvel Allah, Bismillah...

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

infertilite nedeniniz...

• yumurtlama tembelliği

OY: 22 13,1%
  • endometriozis

OY: 12 7,1%
  • tüplerde tıkanıklık

OY: 10 6,0%
  • rahim problemleri

OY: 5 3,0%
  • kadının yaşı

OY: 6 3,6%
  • pko

OY: 36 21,4%
  • bozuk sperm şekli ve hareketi

OY: 33 19,6%
  • sperm sayısı azlığı

OY: 27 16,1%
  • varikosel

OY: 8 4,8%
  • testosteron eksikliği

OY: 0 0,0%
  • sperm kanalı tıkanıklığı

OY: 0 0,0%
  • sebepsiz infertilite

OY: 54 32,1%
  • viskozite

OY: 1 0,6%

• Ankete Katılan
    168
Sormayin ben normalde cok rahatimdir ama galiba bu benim zayif noktam oldu..
bu konular hassas da ondan,insan kendi kardeşine,annesine bile açmak istemiyor.bi eksiklik,bi alay konusu gibi geliyor bazılarına.Allah başa vermesin,kimse de kendine güvenmesin.neyin ne zaman başımıza geleceği belli olmaz.oğlum normal yolla oldu ama aradan geçen 8 yıl da çok şey değişti ve şimdi tüp bebek yapmak zorunda kaldık.keşke herkes işine bakmayı becerebilse de başkalarının hayatlarından defolsalar

Merhaba kızlar. Bugün gittim tıp fakültesine, dediğim doçente. Bütün testleri inceledi karından ultrasonla baktı. Hiç bir sorun yok fakat aşılama deneyelim dedi. Senin yumurtalıklar klomene çok güzel cevap veriyor o yüzden iğneli tedaviye gerek yok dedi. İğneler hem pahalı hem de yıpratıcı bir sürec dedi. Bu ay klomenle yapalım aşılamayı dedi ben de tamam dedim. Yarın günde 2 kez klomene başlicam. Haftaya çarşamba yumurta ölçümüne çağırdı. Durum böyle işte. Ha bir de doktoruma benim yumurtalar çok çabuk büyüyormuş önceki doktorlar hep öyle dedi dedim. Büyük olması sorun değil sadece ikiz olma olasılığını arttırır dedi. Ben de keşke ikiz olsa tek seferde kurtulurum dedim. O da güldü evet iyi olur dedi. Diğer doktorum hep sen zayıfsın mümkünse ikiz olmasın derdi. Var mı çevrenizde zayıf olup ikiz doğuran?

qaraqiz canım hadi hayırlı olsun şimdidennn :)

Ben 16 aylik evliyim hani durumu bildigim icin hic korunmadim ve 3 ayimda doktora gittim hemen tek avantajim erken davranmam oldu. Kimse bilmiyo olmadigini esim istemiyoruz diyor herkese.

bak ne güzel eşin serinletmiş ortalığı, sen ona tutun canım eşin senin anahtarın gurbette. Rabb'im yardımcın olsun.

Ah simdi geldi aklima, birde Dr. karnimdan ultrasondan bakinca dediki, yumurta catlamasinin belirtisi karin boslugunda biriken su oluyormus. Bende baya belirgindi. Sanirim oda siskinlik hissi veriyor.

hele bi de o ay çok yumurta çatlatıosan düşün canım şişkinliği

Kizlar birsey merak ediyorum, bu Asilama tedavisinde cogul gebelik olasiligi varmi? Yoksa sadece Tüp Bebek tedavisindemi oluyor bu ihtimal?

canım 2 ve üzeri yumurtayla tüp de yapılsa aşılamada o ihtimal hep var. benim dr um mesela 2 yumurtadan fazla yumurta buyurse o ay aşılamayı iptal ediyor. ve hep sunu söylüyor tekil gebelik her zaman en sağlıklı gebeliktir. bildiğim kadarıyla tüp bebekte de 2010 dan itibaren 2 den fazla embriyo transferi yasak.

tamam canım hemen ekliyorum. üzülme önümüzdeki maçlara bakıcaz :)

canım benim kuzenim ikiz doğurdu hemde 40kg ile hamile kaldı 55 ile doğum yaptı
sen ne kadar zayıfsın bilmiyorum, ırsı değildi onun 4 düşükten sonra kullandığı ilaç tedavisiyle hamile kaldı ayrı yumurta ikizi ve 33. haftada doğum yaptı, 1 ay küvezde kaldılar 2kg olmaları beklendi biri 1 kg biri 1300 gr doğdular. şimdi sağlıklılar 1 yaslarını geride bıraktılar. ama bütün drların dediği tekil gebelik en sağlıklı gebeliktir hem anne için hem bebekler için.

48 kiloum canım. Hakkımızda hayırlısi olsun

Canim hayirlisi olsun hakkinda.. banada bir dr hemn hic kolmen fln denemeden asilama dedi bu simdiki dr uma gittim rahim filmi cekti sonra serophene kullandim iliski gunu verdi o ay olmadi sonra yani 27ekim asilama yapildi yine serphne ile 4 yumurtam vardi olmadi..24 kasimda 2. Asilamam yapildi serophne kullndim yine ama 5 gunde 1 tane ( 5 gunde sabh aksam kyllnmistim oncesi ) asilamaya yakin 3 tane 1 er gun arayla en dusuk gonal f vuruldum 6 yumurtam vardi 4 u 20 ustu.. pek umudum yok inslh pzt gunu adet olmam..esimde ikiz olsun istiyor..bn aslinda dusunmuodum ama bu kdr ugrasinca hayirlisi olsun diyorum..bnce kilo ile alakasi yoktur asiri bi durum yoksa tabi

Kizlaaar ya bn bu 2 . De bekliyemiyorum bat i .... 24 kasim aksam asilamam yapildi en yakin ne zamn test yaptryim..ilkinde adtmi bekledim yapmadim ufff kalbim sikisioooo bekliyemicem pzt gunu bat

Canım gata hakkında epey bilgi geldi bu akşam, annemin kuzeni askeri hemşire, orda çalışan arkadaşları var, önermemişler, ankarada ahmet- mehmet erdem adında ikiz profesörler varmış, nova art diye kendi tüp bebek merkezlerini açmışlar... Ankara memorial da bu işde iyiymiş:) gata dan bize ekmek çıkmayacak gibi anlayacağın!

Kizlar benim bu gece 00:30 da çatlatma iğnem yapılacak cuma da yumurtalarim toplanacak 7 adet yumurtam var gelişimi normal allah yüzüme baksin da bu çektiğimiz eziyetlerin karşılığını versin

Canım ahmet mehmet erdem gazi üniversitesi hastanesindeler, benim ablam onlara yaptırdı tutmadı, benim bi arkadasımda yaptırdı geçenlerde onunki tuttu şuanda hamile, bende hacettepeye gidiyorum şimdilik çok memnunum bakalım :)

Hacettepede kime gidiyosun canım? Ablanın sorunu neydi? Sende ne var? Valla taaa diyarbakırdan gelicem ben dr u iyi seçmek lazım kafam karışıyor

Hacettepede kime gidiyosun canım? Ablanın sorunu neydi? Sende ne var? Valla taaa diyarbakırdan gelicem ben dr u iyi seçmek lazım kafam karışıyor
Hacettepede gürkan bozdag canım ben çok memnunum doktorumdan, şehir dışından gelen hastalarıda var, benim sorun çıkmadı rahim filmi, histeroskopi falan çekilip bakıldı hiç bi sorun çıkmıyor ama olmuyorda doktorum sebepsiz infertilite dedi, aşılama yapılacak bu ay, ablamında yaştan kaynaklı sanırım , ablama tüp bebek yapcakları zaman rahim filmi falan çekmemişler direk tüp bebek yapmıslar oda tutmadı , başka bi yerde yaptırcak sanırım, ama arkadaşım çok memnundu banada tavsiye etti ama, ben önce hacettepeye gitcem dedim

Anladım canım, aşılamayı denedik biz olmadı, ankarada ailemin yanında yaptırayım diyorum, bakalım, birde ankara tüp bevek merkezi varmış? Birde orayı araştıracağım

Kızlar merhaba,
Ben bugün kontrole gittim. Doktor hormonları baskılayan bir iğne yaptı, 13aralıkta tekrar çağırdı ve o zamanki kontrolde herşey yolunda olursa rahim duvarını kalınlaştırmak için ilaca başlarız ve transfer süreci başlar dedi. Bu arada bugün lekelenmem olmaya başladı. Bu ay böyle olacak normal bir adet beklemeyeceğiz dedi doktorum. Yani muhtemelen aralık ayı bitmeden transferim olacak . Çok heyecanlıyım. Allah yüzümüzü güldürsün.

Anladım canım. Ben ilk hamileliğimde kanamam olduğunda oraya gitmiştim. Çok ilgilenmişler hemen yatışımı yapmışlardı. Hatta neden ilk buraya gelmedin demişti doktorlar. Ne bileyim çok ilgililerdi. İkiz oktorları da duydum. Onlar da çok iyilermiş. İnan Ankara bir nimet inşallah gönlüne göre bir merkez bulursun. Gelişmelerden beni de haberdar ederden çok sevinirim. Çünkü benim tüp olayı baharı bulabilir...

verdiğin bilgi için tşkler canım bende bunu duymuştum ama test nasıl yapılır edilir onları hiç bilmiyorum :s Allah korusun inşallah hiç birimizde öyle şeyler yoktur.
Happymeal bana genetik testi yapıldı. Ama eşime yapılmadı. Ondan istemediler. Benim sonucum çok şükür temiz çıktı. Kandan bakıyorlar yalnız sonucun çıkması 15-20 günü buluyor..

sağol canım darısı senin başına inşallah benim kız havalarda uçuyo inşallah allah senin kızınıda sevindirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…