- 18 Kasım 2014
- 1.830
- 1.916
- 123
- Konu Sahibi Happy Meal
neden cevap yookkkk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Cnm test gunu diye bir gune degim bn sadece bat bekliyorum gecen ayki asilamadada oyle yaptim ..asimamanin 16-17neden cevap yookkkk
heyy millettt test için 12.günü beklemeyen var mı? benim pazar günü 12.gün,daha önce baktırsammı diye sabırsızlık ediyorum.yada predictor alıp evde baksam çıkarmı ki? offf yaaaaaaa,biri bişeyyyy söylesinnnn
tüp bebek.beklemeyip yaptıralar var da pozitif çıkarsa ne kadar doğru olur,yanıltıcı sonuçmu olur bilemedimbence bekle canım. aşılama mı tüp bebek mi senin?
heyy millettt test için 12.günü beklemeyen var mı? benim pazar günü 12.gün,daha önce baktırsammı diye sabırsızlık ediyorum.yada predictor alıp evde baksam çıkarmı ki? offf yaaaaaaa,biri bişeyyyy söylesinnnn
bide tutmamışsa illaki test günü mü orataya çıkıyor tutup tutmadığı?daha öncesinde bir işsaret,emare bişey olmuyormu?
neden cevap yookkkk
28 kasimda masllh 4 asilama olmus .. :) listeye gore bana negatif gelio zaten regl agrimda daha simdiden badmadi.. pzt bn kirmiziyi istemeye istemeye gorcem gibi ..
Merhaba kızlar ben cok caresiz kAldim yaaa kasim da hsg cekindim sol taraf kapali cikti doktor bu ay asilama yapalim dedi adet olmami bekliyoruz ama nir hafta once cok hafif kirmizilari gördüm gitti dunde gördüm cok hafif ama bugunde yok ayin birinde adet olmam lazimdi. Deli olacam ya
tüp bebek.beklemeyip yaptıralar var da pozitif çıkarsa ne kadar doğru olur,yanıltıcı sonuçmu olur bilemedim
bak benim komşumun oğlu tüp bebekti. kadıncağız doğuma kadar idrar testi yaptı hep negatif verdi. saklamak istiyodu. o yüzden erkek test yapıp heyecan yapma. hele idrar testi hiç yapmatüp bebek.beklemeyip yaptıralar var da pozitif çıkarsa ne kadar doğru olur,yanıltıcı sonuçmu olur bilemedim
yok,3.gün transfer edildi.12.gün test yaptırıcaksın dediler.pardon canım tüp bebekte 12. gun testi öneriyorlar sanırım 5. gun transferi miydi senin?
erkek idrarda çıkmıyo ne hikmetse,benim oğlumda çıkmamıştı hiç.bu benim ikinci bebiş ya da bebişlerim olacak bu arada,8 yıl aradan sonra ve bu kez tüp bebekle...bak benim komşumun oğlu tüp bebekti. kadıncağız doğuma kadar idrar testi yaptı hep negatif verdi. saklamak istiyodu. o yüzden erkek test yapıp heyecan yapma. hele idrar testi hiç yapma
erkek idrarda çıkmıyo ne hikmetse,benim oğlumda çıkmamıştı hiç.bu benim ikinci bebiş ya da bebişlerim olacak bu arada,8 yıl aradan sonra ve bu kez tüp bebekle...
hadi bakalımm...sabret birazcıcık tecrübelisin de bak. ben olsam dayanamam falan.
yok,3.gün transfer edildi.12.gün test yaptırıcaksın dediler.
erkek idrarda çıkmıyo ne hikmetse,benim oğlumda çıkmamıştı hiç.bu benim ikinci bebiş ya da bebişlerim olacak bu arada,8 yıl aradan sonra ve bu kez tüp bebekle...
arkadaşlar bir tanıdığımızda sebepsiz infertilite vardı, aşılama mikroenjeksiyon denediler,olmadı.
en son doktor genetik testi yapalım demiş, genetikte eşinde sıkıntı olduğu ortaya çıktı.
sebepsiz infertilite teşhisi konulan arkadaşlar bir de genetik testini denesenize, belki faydası olur:)
Cok tesekkur eder milgileendigin icin canim haklosin aslinda ama doguya gelin geldim ustumde bildigin gibi degil baski var agzi olan konusiyor ne kadar takmayayim desemde canim yaniyor. Esimde sorun yok ben pkoluyum yasim 26 . Tek tesellim evlenmeden once pkolu oldugumu soylemistim olmayabilir gecikebilir demistim esimecanım yazdıklarını şimdi gördüm çok sabırsızsın :) arkadaşlar gördükçe yazacaklardır, heyacanını çok iyi anlıyorum :) ana şunu unutma kanda idrardan daha önce çıkıyor. yani kanda çıkmazsa idrarda hiç çıkmaz. ben gecen ay ilk aşılamamı yaptırdığımda dr um şöyle dedi bugunu sayma 14. gunu test yap. ama daha öncesinde yapma çunku ancak değer yükselip kanda görünmeye başlıyor, öncesinde yaparsan pozitif olsa bile göremeyeceğin için boşuna kendini üzersin dedi. zaten aşılama gününü saymazsak 12. gunde de regl oldum. yani düzen aslında bu. ben beklemeni tavsiye ederim 14. gunu. gundemin bu olmasın kendini bir şeylerle meşgul et o zaman zaman daha çabuk geçiyor
canımmm liste sıralamasına göre demedimki ben onu sonuç öğrenme sırasına göre öyle listeye göre düşünme hemen. dur bakalım acele etme. hamilelikte de adet belirtileri görüyor kadınlar :) sen iyi düşün iyi olsun :)
tatlım aramıza hoşgeldin. umarım adet olmazsın ve hamilesindir ama eğer olursan seni listemize almaktan mutluluk duyarız. gelelim adet gecikmene, tatlım psikolojik olarak bu konuları çok düşündüğümüzde biz aslında kendimiz adetimizi geciktirebiliyoruz. bunun etkisi olabilir. bir de hsg çekimi sonrası adet 4-5 gun kadar gecikebiliyormuş dr um söylemişti.
o içeriye verdikleri ilaçlı sıvı rahimin o gune kadar olan kalınlaşmış dokusunu erittiği için o doku yeniden oluşuyor da dökülüyor derken gecikebiliyormuş. e çekim de zaten adetin ilk gununden 1 hafta sonrasına filan denk geldiği için genelde 1 haftaya kadar gecikebilirmiş. tüm bunların dışında, bende 4 ay önce filan hsg çektirdim canım, benim de sağ tarafımın uç kısmı tıkalı görünümündeydi. kesin tıkalı demedi dr um belki sızıntıyla sperm ulaşabilir ya da yumurta gecebilir tüpe dedi ama çok zor bir ihtimalmiş.
ve bana istersen hemen aşılama yapmayalım çunku hsg sonrası kendiliğinden hamile kalma şansı artıyor yüzdelere bakarsan dedi. çunku aslında çekim sırasında bizim açık gördüğümüz tüp çekimde verilen basınçlı sıvıyla açılabiliyormuş, zaten araştırdıysan mutlaka dikkatini çekmiş karşılaşmıssındır. ama ben beklemek istemedim. sadece çekim yapılan ay korunmalısın dedi dr um ilaç rahimdeki kalınlaşmayı erittiği için hamile kalınsa bile düşükle sonuçlanabileceği için.
ben sonraki ay bekledim. olmayınca aşılamaya karar verdim ve geçtiğimiz kasım ayında yaptırdım. kocaman bi negatif. şimdi bu ay yine boş geçiyor kısmetse kasım ayında tüp bebeğe başlayacağız. dr um ısrarla tedavisiz hamile kalma şansımın olduğunu söylüyor. Rabb'ime ne kadar şükretsem az eşimden yana bir sıkıntımız yok. yani sadece tek taraflı bende.
hem pko görünümlü yumurtalıklarım hemde yumurtlama tembelliğim var, bi de sağ taraf tıkalı olup yaş olarak da 30 u doldurmuş olunca biz biraz acele ettik sanırım tüp kararı aldık. bu arada 8kg verdim 4 ayda. kilo çok önemli.
dr um bana vereceğin her 5 kg adetinin 5 gun öne gelmesi demişti doğru çıktı. 71 kg iken 37 gunde adet görürken şimdi 62 kg yum ve 29 gunde adet görüyorum elhamdülillah. eğer yaşın daha gençse aceleniz yok ise kilo problemin var ya da yok ise ki vücut kitle endeksinin 22 ve altı olması gerekli diyor sağlıklı bir tedavi için ben bekle derim.
çunku aşılama hem çok masraf hemde bi dunya ilaç. tabi bi de eşinden yana sorunun yoksa. eşte sorun olunca aşılama kaçınılmaz oluyor. umarım anlattıklarım faydalı olmuştur canım kafandaki soru işaretlerine. ne zaman aklına bir şey gelse yaz buraya ben yanıtlarım başka arkadaşlar yanıtlar elimizden geldiğince tecrübeler ışığında paylaşmak için buradayız. tekrar aramıza hoş geldin :)
ben aşılamamda öyle bir gaz sancısı yasamıştım ki ne yatabiliodum ne doğrulabiliodum öyle kalakalmıştım. eşim rahatlayayım diye sıcak su torbası getirmişti onu koymuştum karnıma kasıklarıma filan ama hiç doğru değilmiş sakın aynı hataya düşme canım bol bol sıcak bişeyler iç iyi geliyor :)[/QUOTE)]
Aynen valla surekli gaz sancisi baski vardi kasiklarimda ama ilk gun ve ikinci gün öyleydi. Bugun üçüncü günüm hiç agrim kalmadi benim çok rahatim.zorlanma oluyor sonucta agri kisiden kisiye degisiyor sanirim
Cok tesekkur eder milgileendigin icin canim haklosin aslinda ama doguya gelin geldim ustumde bildigin gibi degil baski var agzi olan konusiyor ne kadar takmayayim desemde canim yaniyor. Esimde sorun yok ben pkoluyum yasim 26 . Tek tesellim evlenmeden once pkolu oldugumu soylemistim olmayabilir gecikebilir demistim esime