Aşılama ARALIK 2014'te Aşılama ve Tüp bebek yaptıracak bütün arkadaşlar...Evvel Allah, Bismillah...

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

infertilite nedeniniz...

• yumurtlama tembelliği

OY: 22 13,1%
  • endometriozis

OY: 12 7,1%
  • tüplerde tıkanıklık

OY: 10 6,0%
  • rahim problemleri

OY: 5 3,0%
  • kadının yaşı

OY: 6 3,6%
  • pko

OY: 36 21,4%
  • bozuk sperm şekli ve hareketi

OY: 33 19,6%
  • sperm sayısı azlığı

OY: 27 16,1%
  • varikosel

OY: 8 4,8%
  • testosteron eksikliği

OY: 0 0,0%
  • sperm kanalı tıkanıklığı

OY: 0 0,0%
  • sebepsiz infertilite

OY: 54 32,1%
  • viskozite

OY: 1 0,6%

• Ankete Katılan
    168
ben tüp bebek yaptırmadım canım aşılama yaptırdım ...ama onada para vermedim bi tek ilaçlara verdim para okadar .200 lira kadar.tüp bebek nasıl oluyor hiç bi bilgim yok aşılama tutmazsa tüp bebek olucak artık bakalım.siz hangi devlet hastanesini düşünüyorsunuz

Canım üzulme bende adet olursam tüpe geçmek istyrum.ihtiyaç kredisi çek canm finansda kredi kartın varsa o daha uygun olur .çalışyorsan verirler.ben araba için çekmiştim asgari ücret gornyrdu maaşım sskda

devletde sadece ilaçları ödüyorsn cnm çok cüzzi bir rakam oda ben sormustm 2bın tl falan dıye bılıyorm ama sende tabı bulundugun hastanye sor

ya kızlar işi gücü bıraktım kendimi dinler oldum :) okuyorum araştırıyorum herkesin ya batma oluyor,ya başka bişey bende neden bişey yok anlamadım.gayet sağlıklıyım olsun ama bendede birşeyler :)hiç aşılama olmamış gibiyim gayet normalin.etki etmedi demekki bana .

canm okurken agladım yazdıklarını çok haklısın eşime whatap tan yazdım senın mesajından sonra negatif sonuc ama tek tesellim yanımda olman yanımda oldugun için tşkr ederim seni seviyorm yazdım uyanınca okur eşim arada kaldı garibim dun faceye vıdeo eklemıs 160 ile gelıyor yolla hep kar buz benm ıcın geldı allahıma sukur ama ailesi beni cok incitti bırdaha kolay kolay unutamam allahtan yakın degılım esım benm memlektımde bırde yanlarında olsam demekkı ! aynen bende sesımı cıkarmasaydım eşime gel demeseydım benen ıyısı olmazdı zoruma giden bizimkiler 6 kardeş dıerlerı bunu yasamıyor dıer eltım neden esıyle kavga etmıyor onlarla tartısmıyo onun cocugu var cunku AGZILARINI ACINCA ÇOR YOK ÇOCUK YOK tabiki o gelice diyolar işte bu yuzden istiyorm cocugumun olmasını cocugu olanı cagırıp yılbasına cocgundan ayrı gırdrmezler kaldıkı cocugu olan evladını görmeden 10gun duramaz

geçmiş olsun korkulacak gibi değilmiş değil mi?kaç yumurta toplandığını söylediler mi?yarın kaç tanesinin döllendiğini ,bir sonraki gün de yumurta gelişimi için arayacaklar.

CNM BENM ya herkesn sorunu daha farklı farklı senide çok iyi anlıyorm zaten banada kredı cıkmadı bıkac bankaya sms attım benmde tek umudum maasım cnm maasımdan ceker karta yatırırm karttan cekerım dıye umut edıyorm ama tabı bugun yarın baslayamam hemnen uzun bı süre lazım kaynananınmı bılezıgı var cnm klunda akrabasınınmı? allah yardmcın olsn ben bazen allah bana ozellıkle vermıyor dıye dusunuyorm

cnm bşrkaç bankaya az önce sms krdye basvurdun olumsuz sonuc verdı ustumede krdı var esımın ustnede birkaç kredi var aynen bızımde arc kredımız var ayrıca yanı ckmıyo kredı ama kredı kartımın acıl ıhtıyac lımıtınden faydalanabılıyorm sanırm

Tüp bebek tedavisi gören arkdaslar size önmli bir sorum var ben henüz adet olmadım progestanı bugun kesince bırkac gune olurum. .cuma gunünede tüp bebek merkezinden randevu aldm ön görüşme yani istedikleri tahlileri vs öğrenip gidip devlet hastanesinde yaptırıp vermek için .. tahlileri için adetli olmak gerekiyomu arkadaslar adet tarıhımde tatıle denk gelebilir yada o tarıhte hastaneden randevu alamayabılırım yanı adetlı olmam sartmı tester yapılırken

yok be anam kendi bileziği. tek oğlu var demiyo ki alın şunu ihtiyacınızı görün. sözde herkes destek olacak kimsenin bi halt ettiği yok

yok be anam kendi bileziği. tek oğlu var demiyo ki alın şunu ihtiyacınızı görün. sözde herkes destek olacak kimsenin bi halt ettiği yok
ay cnm ben birde tek çocuk yazık ! ne dıyım benmkiler zaten vermez de 6 cocukları var torunlarıda var zaten ben beklememde tırnagın varsa başını kaşı bu devirde allah inşalah hiç bi tedaviye gerek kalmadan verir cnm

bende senin gibi randevu alıp gitmiştim görüşmeye tahlilleri devlet hastanesinde yaptırmıştım.Adetli olmaya gerek yok tahlilleri yaptırmak için.Tahlilleri yaptırdıktan sonra bir sonraki randevuyu adetin 2.yada 3.günü veriyor doktor.

amin amin inşallah. ben de bi yandan istemiyorum kimsenin desteğini çünkü kimseye söz hakkı vermek istemiyorum

tahliller adetin 2.veya3. günü yapılıyor,hastane ile öngörüşme yapmanda fayda var aklına takılan herşeyi sor,akşama kadar vaktin var 4 gün tatil.negatif çıkmasına üzüldüm ,herşeyin zamanı geldiğinde olduğunu unutma,şükredelim ki asla çocuğu olmayacak ve ya hiç evlenemeyecek,yuva kuramayacak kadar hasta insanlar var,bizim çok şükür umudumuz var.Allah isteyen herkese o duyguyu yaşatsın.eşinle arandaki mevzuya çok üzüldüm inan ben çok daha fazlasını yaşadım,biz d.bakırda oturduğumuz yıllarda komşusu hastalandı eşim istanbulda eğitimdeydi,eğitimi bırakıp edirnede hastaneye hasta bakmaya gitti(4 oğlu2 kızı var biri hemşire),anneannesi hastalandı görümcem de hemşire hastaneye becerip de yatıramadılar,eşim d.bakırdan kalktı gitti istanbulda (dayısı ve teyze oğlu istanbulda,teyzesi tekirdağda,annesi ve diğer teyzesi edirnede) hastaneye yatırdı,günlerce bekledi,geldikten birkaç saat sonra ölüm haberini aldık geri gitti,tuhaf olan bir şey de o an için kızları ve oğlu istanbulda olduğu halde rahmetlinin ölüm haberini kadının oğluna ve kızlarına DBakırdan eşim verdi,.,küçük oğlum 10 günlükken annesi bir kavga etti eşimle(akşam televizyon kumandası bendeymiş elimden alamamış yazıklar olsunmuş,anne bizçok mutluyuz huzurumuzu bozmadediği halde çenesini kapatmadı defoldu gitti)ertesi gün komşusu vefat ettiğinden beni bebeği ve 8 yaşındaki oğlumu bırakıp cenazeyegitti,birşey olsa yeni taşınmıştık kimseyi tanımıyordumHadi bunlar hastalık diyelim,uzaktan bir akrabası çocuğunun sünnetine istanbula gitmemiş diye(d.bakırdaydık,benim oğlumun sünnetine de kimse gelmedi)darılmış seneler sonra kızının düğününe denizliden gitti bu sefer de darılmasın diye,düğünlere katılmak gerekirmiş diye defalarca Zonguldak veya denizliden Edirne ve istanbula gitti.haftaya babası ve annesi geliyormuş,ben onlara nasıl hizmet edeyim bu halde(tabi inşallah hamileyimdir) boşver eşler ne dersen de bildiklerini okuyor.

canım hadi geçmiş olsun zor virajı geçmişsin.kç yumurtan toplandı ?

geçmiş olsun korkulacak gibi değilmiş değil mi?kaç yumurta toplandığını söylediler mi?yarın kaç tanesinin döllendiğini ,bir sonraki gün de yumurta gelişimi için arayacaklar.
M miyankizu

haklısın canım korkulacak bir şey değilmiş, odaya geldiğimde yarı uyanıktım. 20 yum toplandı dedi dr son çatlatmadan 2 gun önce ultrasonda 12 görmüştü en kucugu 13mm idi en buyugu 19mm idi. şimdi bu toplananların boyutları neydi olgun muydu bilmiyorum. dr dun odaya geldi 20 tane toplandı dedi. bunların kaçı dollenmeye musait henuz bilmioyrum çunku embriyolog işleme henuz başlamamış dedi operasyondan 2 saat sonra. bu durumda canım opunun ertesi gunu mu bilgi veriyorlar hastaneden döllenmeyle ilgili yoksa opudan 2 gun sonra mı bilgi veriyorlar?

canım ertesi gün bilgi vermeye başlıyorlar.eğer 2.günde bölünmeleri güzel bir şekilde devam ediyorsa ve ellerinde yeteri sayıda döllenmiş yumurta varsa risk alıp 5.güne kadar bekletiyolar.ama bölünmeleri yavaş oluyorsa anne karnında canlanmaları daha mümkün olduğu için 3.gün transferi yapıyolar.benim 28 yumurtaydı 18 i olgundu 14 tanesi döllendi 5.güne 5 tane embriyo ulaştı.1 tanesini transfer ettiler.kalanlar donduruldu.şansın bol olsun canım.

arkadaşlar ben aşılamamı yaptırırken iki gün önce..tüp bebek bölümünde bekledik. ve orda tüp bebek bölümündeki kadınlara ameliyat kıtafeti giydirmişlerdi.tüp bebek yapılrıken bayıltıyorlarmı? aşılamam tutmazsa tüpe başlamayı düşünüyorum bende...nasıl oluyor aynı aşılama gibimi olucak.aaşılamada beni bayıltmadılar 1 dk sürdü zaten doktoru görmedim bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…