• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama ARALIK 2014'te Aşılama ve Tüp bebek yaptıracak bütün arkadaşlar...Evvel Allah, Bismillah...

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

infertilite nedeniniz...

• yumurtlama tembelliği

OY: 22 13,1%
  • endometriozis

OY: 12 7,1%
  • tüplerde tıkanıklık

OY: 10 6,0%
  • rahim problemleri

OY: 5 3,0%
  • kadının yaşı

OY: 6 3,6%
  • pko

OY: 36 21,4%
  • bozuk sperm şekli ve hareketi

OY: 33 19,6%
  • sperm sayısı azlığı

OY: 27 16,1%
  • varikosel

OY: 8 4,8%
  • testosteron eksikliği

OY: 0 0,0%
  • sperm kanalı tıkanıklığı

OY: 0 0,0%
  • sebepsiz infertilite

OY: 54 32,1%
  • viskozite

OY: 1 0,6%

• Ankete Katılan
    168
Bir gün sonra bir kere girdik akabinde denen istemediğim için girmedik ama Dr sakıncayok girebilirsiniz Demişti
bir gün sonra girmeniz iyi olmuş cnm benim bildiğim kadarıyla 36 saat civarında çatlıyo yumurtalar gerçi spermler içerde 1-2 gün yaşıyor inşallah tutunmuştur bebişin sana

Kızlar benim malesef bu ay negatif. Adet olmayı bekliyorum. Adetimin 3. günü hormon testi yaptırıcam ve adet bitiminde ilaçlı rahim filmi çektiricem. Pendik Yüzyıl hastanesinde çektiricem. 300 lira fiyat verdiler. Benim en büyük korkum uyutarak yapmıyorlarmış.
Kızlar siz rahim filmini uyutularak mı çektirdiniz. Çok sancı oluyor mu. Ben çok korkuyorum :KK43:

Sonra aşılamaya geçilecek.

BENİM HİÇ AĞRIM OLMADI GEÇEN AY ÇEKİLDİM

bir gün sonra girmeniz iyi olmuş cnm benim bildiğim kadarıyla 36 saat civarında çatlıyo yumurtalar gerçi spermler içerde 1-2 gün yaşıyor inşallah tutunmuştur bebişin sana
Inşallah Rabbim cümlemizin kılacaklarını doldursun benim bu ilk aşılamam ve bu olmama sürecine yeni girdik bu tarz tedaviye tamamen yabancıyım zaten bu sebeple buraya üye oldum çünkü Dr. Ne derse inanıyorum :KK43: bu sefer tutmazsa iyi Dr. Araştırmasına gidecem çünkü bizim bu süreç çok farklı ve hızlı gelişti Aşama gelmedik buraya direk aşılama oldu haa bir iki tahlil yapıldı ama buradaki Arkadaşlara yapılan hiç birsey yapılmadı bana yani sonucu göreceğiz

İlginçmiş, ben ikinci günü gitmiştim bana iğne başlatmadı,sökülmesini bekledi,4.gün başladılar.dolayısıyla rahminde uygun kalınlıkta olmalı.ama sonuçta dr o.başka birinede mi görünsen acaba.için rahatlar
valla bilmiyorum ama 3 güne kadar adet biter inaşllah adetliyken aşılaması yapılan ilk ben olucam heraldee

Inşallah Rabbim cümlemizin kılacaklarını doldursun benim bu ilk aşılamam ve bu olmama sürecine yeni girdik bu tarz tedaviye tamamen yabancıyım zaten bu sebeple buraya üye oldum çünkü Dr. Ne derse inanıyorum :KK43: bu sefer tutmazsa iyi Dr. Araştırmasına gidecem çünkü bizim bu süreç çok farklı ve hızlı gelişti Aşama gelmedik buraya direk aşılama oldu haa bir iki tahlil yapıldı ama buradaki Arkadaşlara yapılan hiç birsey yapılmadı bana yani sonucu göreceğiz
benimde ilk aşılamam ama benim 4,5 senedir olmuyodu bende çok tedaviye başladım hep yarım bıraktım bu sefer aşılama yaptık benim eşimde sperm miktar azlığı var hareketindede sorun var benimde prolaktinim çok az yüksek

bıktınız artık bana cevap vermekten ama napıyım sizden başka kimseyle paylaşamıyorum utanıyorum zaten ailelerimiz dışında kimse bilmiyo aşılama olduğumuo_Oo_O

benim bu sabah ateşim düştü aynı adet olucakmışım gibi vücudum buz gibiydi şimdi tekrar yükselmiş bununla ilgili bilgisi olan varmı normalde ateşim adetime 1-2 saat kala düşer

cumartesi aşılama olucam heyecan doruktaa:)

Hayırlısı olsun canım, İnşallah yavruna kavuşmana vesile olsun bu aşılama...

Kızlar merhaba,
Biliyorsunuz ilk kan testim 158,3 tü. Bugün ikinci kan testim 377 çıktı... Bir korkum kalmadı artık, bundan sonrası hayırlısı inşallaahhhh. Dualarım sizinle.

İnşallah bundan sonrada sorunsuz bir gebelik geçirirsin ve sağlıkla kucağına alırsın bebeğini...

tatlım ben de buyutucuyu çok rahat yapıyorum ama bu cetrotide ne melem bişeymiş böle :KK43: bana birini sabah birini akşam yap birini bi tarafa diğerini diğer tarafa dedi ama bu sefer çatlamama hep aynı tarafa buyutme hep aynı taraflara denk geliyor die ben ikisini aynı tarafa yapıom nasıl olsa arada 12 saat var die. ama bende bişey döküntü şeklinde sivilce yaptı folbiol mu incir mi yoksa cetrotide mi bilemedim :KK43:
yaşasın perşembe ve cuma günleri o zaman :)

Canım geçmiş olsun Cetrotide alerji yapabilir demişti doktor bana istersen bir doktorunla görüş...

Kızlar yoğun 1,5 günden sonra evime geldim.qaraqiz la güzel bir maceradan sonra tanıştım.çok tatlı ve pozitif bir insan,burada birbirimizi öyle benimsemişiz ki(bu herkes için geçerli inanın birbirinizi görseniz aynı şeyi hissedersiniz) bana onu senelerdir tanıyormuşum gibi geldi,bana verdiği destek,moral ve zaman için kendisine çok teşekkür ediyorum. happy meal qaraqız esmer ama ben sportmen(sporcu gibi estetik) değilim ,online oyunlara girerken beni erkek sanmalarını istediğimden bu rumuzu kullanıyordum KK ne kayıt olurken de değiştirmedim.Dün anestezi ile 10 ve 12 hücreli 2 embriyo transferi yapıldı inşallah tutar da bebeğimi kucağıma alırım. 1 embriyo için 5. günü bekliyorlar,gelişme olursa donduracaklar.
Bu arada embriyonum fotoğrafını da verdiler bakıp bakıpeşime ne tatlı değilmi diyorum orada ben bir şey göremiyorum sadece hücre var diyor:KK66:

Hadi hayırlısı canım inşallah mutlu haberler alacağız senden...

Kızlar benim malesef bu ay negatif. Adet olmayı bekliyorum. Adetimin 3. günü hormon testi yaptırıcam ve adet bitiminde ilaçlı rahim filmi çektiricem. Pendik Yüzyıl hastanesinde çektiricem. 300 lira fiyat verdiler. Benim en büyük korkum uyutarak yapmıyorlarmış.
Kızlar siz rahim filmini uyutularak mı çektirdiniz. Çok sancı oluyor mu. Ben çok korkuyorum :KK43: Sonra aşılamaya geçilecek.

Ben iki kez çektirdim Rahim filmi canım... Herhangi bir acı sözkonusu değil vajinal muayene gibi sadece içine sıvı enjekte ediyorlar... Korkma canım ve bence de anestezi almadan çektir...

Ahhh kasiklarimm :KK43: bugun yumurtalarim toplandi kizlar agrim var. size bi sorum vardi. Bu islem sonrasinda igne kullaniliyomu? Doktorum bana progestan yazmis. Hergun aksam tip merkezinde kalcadan burulucak bi igne. 5 gun boyunca ne icin ki acaba bu

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar bende yeni katıldım aranıza.benimde 3 ocakta aşılamam yapılacaktı fakat adetimin 2. günü yapılan testlerde progesteron çok yüksek çıktı ve aşılamam iptal edildi..:-((( bir süre kortizon kullanmam gerekiyor.. ocak ayında tekrar bakılacak eğer düşmüşse aşılama yapılacak.. inşallah düşer..çok umutluydum aralık ayında yapılacaktı diye ne yapalım hayırlısı olsun..daha yolun çok başındayım biliyorum..ilk aşılamamda tutmayabilir onuda biliyorum..bu yüzden bol bol dua ediyorum...

çok erken gibi geldi bana ama bi bildiği vardır heralde peki siz sonrasında ilişkiye falan girdinizmi?

Benim Dr iyice uçmuş desenize 40 saat sonra yaptı . sonrasında da 3 gün ilişki dedi. Ama benim iki yumurta vardi belki biri sonradan catlamistir diye umut ediyorum., zaten bugün 9. Gün ama bugün başlayan bir ağrı var.

Hayırlısı olsun canım, İnşallah yavruna kavuşmana vesile olsun bu aşılama...

İnşallah bundan sonrada sorunsuz bir gebelik geçirirsin ve sağlıkla kucağına alırsın bebeğini...

Canım geçmiş olsun Cetrotide alerji yapabilir demişti doktor bana istersen bir doktorunla görüş...

Hadi hayırlısı canım inşallah mutlu haberler alacağız senden...

Ben iki kez çektirdim Rahim filmi canım... Herhangi bir acı sözkonusu değil vajinal muayene gibi sadece içine sıvı enjekte ediyorlar... Korkma canım ve bence de anestezi almadan çektir...
Ins canim yeni yila hamis gireriz 4 gunmu kaldı sonuca

belkide .çünkü adetliyken hangi mantıkla aşılama yapıcakki bana ...bi hesap yapmış kafasından demekki :) 13 mm yumurta olduğunu söyledi ...bu akşamdan son iğnenin vurul... cumartesi gece 12 de çatlat pazarteside gel dedi bukadar ....zaten adetim devam ederse söylerim .inşallah biterde adetim pazartesi yapar aşılamayı ya :KK43: çatlatma iğnesi içinde gece herhangi bi hastaneye gidip vurulmayı düşünüyorum o biraz ağrılı ve acı veriyormuş sanırım beceremem ben :)

Yok canım ne ağrı ne sızı hiçbirşey hissetmessin çok basit diğer iğnelerden hiç farkı yyok göbeğini sık batır iğneyi sonuna kadar enjekte ettikten sonra ona kadar say çıkart iğneyi işte bu kadar bitti gitti hadi geçmiş olsun

canım çatlatma iğnesi sonrası bana ilişki demedi doktorum.pazartesi aşılama olacak.olması lazım mı acaba
Çatlatma iğnesinden sonra ilişki önerilmiyor canım aşılamada alınan spermlerin kalitesi için 3-5 gün arası perhizli olması lazım eşinin ona göre kendinizi ayarlayın aşılamadan bir gün sonra başlıyor kocalarımızla mücadelemiz:KK70:

Senin vesilenle paylaşmış olayım canım, ben de senin gibi kronikleşti diyordum, çünkü her ay adetime 1 hafta kala idrar yolu enfeksiyonu geçiriyordum, hatta acile gidiyorduk gece falan o kadar sancım oluyordu. Sonra düşündüm her seferinde antibiyotik kullanamam dedim.Zaten her ay acaba gebelik oldu mu bilimyorum tabi test yaptır, ilacı ona göre al falan çok uğraştım belki bir yıl falan böyle geçti. Birgün araştırırken bir sitede okudum, 2tane bitki adı yazmışlar çayını içince hemen geçiriyormuş diye, hemen gidip aldım. Ama sonra araştırdım içmeden önce baktım birinin yan etkileri var. Zaten hamile kalamıyorum yumurtalıkları falan etkiler diye korktum, öbür bitkinin aradım, taradım hiç yan etkisini ya da zararını bulamadım. Bu arada bu bitki altın otu, demleyip içiyorsun. Doktora sordum üroloğa, kullanabilirsin tabi ama dedi, ben bilimsel olarak kanıtlanmış olan yaban mersininin çayını tavsiye ederim dedi. Bu tıpta da kanıtlandı bunu kullanabilirsin dedi.
Neyse uzattım iyice, velhasıl ogünden sonra birazcık hissettiğimde hemen 12 saat arayla günde 2 bardak içtim demleyip. Ama sadece bir gün yani devamlı değil. İlaçtan daha çabul kesiyor sızlamayı 1 saat içinde geçiriyor. Bir süre böyle devam etttim. birkaç ay sonra hiç olmamaya başladı.Şuan 8aydır falan hiç olmadı çok şükür. SEN ŞUAN İÇME YAN ETKİSİ YOK YAZIYOR AMA NE OLU NE OLMAZ HAMİLE OLMA İHTİMALİN VAR. Ama hamile olmadığınızdan emin olduğunuz her aman herkese tavsiye ederim. Mutlaka evde bulundurun arkadaşlar, aktarda satılıyor, sapsarı çiçekler şeklinde. 2kupalık suyu kaynatıp içine o çiçeklerden 2-4 tane atıp 3dk bekleyip içiyorsunuz. İçine limon sıkıp şeker atabilirsiniz. Tadı çok hoş değil çünkü.

Hkom ben anlamadım yaban mersinimi iyi geldi sarı çaymı bide zahmet olmazsa resmini çekip paylaşrmısın

Merhaba arkadaşlar bende yeni katıldım aranıza.benimde 3 ocakta aşılamam yapılacaktı fakat adetimin 2. günü yapılan testlerde progesteron çok yüksek çıktı ve aşılamam iptal edildi..:-((( bir süre kortizon kullanmam gerekiyor.. ocak ayında tekrar bakılacak eğer düşmüşse aşılama yapılacak.. inşallah düşer..çok umutluydum aralık ayında yapılacaktı diye ne yapalım hayırlısı olsun..daha yolun çok başındayım biliyorum..ilk aşılamamda tutmayabilir onuda biliyorum..bu yüzden bol bol dua ediyorum...
Hoşgeldiniz

kızlar merhaba.ben Allahım nasip ederse inşallah tamamınada ererse hamileyim :))))) bu haberi aslında çarşamba günü aldım ama kan değerlerim normal artış göstermeden haber vermek istemedim.transferin 8.günü kan değerim 73 çıktı.transferin 9.günü idrarda pozitif (daha önce idrar testi yapmadım ) bugün 11.günüm ve değerim 294 çıktı çok şükür.benim ilk tüp bebek denememdi.tek embriyo ve 5.gün blast embriyoydu.çok şükür Allahıma dilerim tamamına erer.haftaya cuma ayın 2 sinde ultrason kontrolüm var dilerim herşey yolunda gider.Allahım burdaki herkesi sevindirsin inşallah.:anneadayı::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Back