Aşılama ARALIK 2014'te Aşılama ve Tüp bebek yaptıracak bütün arkadaşlar...Evvel Allah, Bismillah...

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

infertilite nedeniniz...

• yumurtlama tembelliği

OY: 22 13,1%
  • endometriozis

OY: 12 7,1%
  • tüplerde tıkanıklık

OY: 10 6,0%
  • rahim problemleri

OY: 5 3,0%
  • kadının yaşı

OY: 6 3,6%
  • pko

OY: 36 21,4%
  • bozuk sperm şekli ve hareketi

OY: 33 19,6%
  • sperm sayısı azlığı

OY: 27 16,1%
  • varikosel

OY: 8 4,8%
  • testosteron eksikliği

OY: 0 0,0%
  • sperm kanalı tıkanıklığı

OY: 0 0,0%
  • sebepsiz infertilite

OY: 54 32,1%
  • viskozite

OY: 1 0,6%

• Ankete Katılan
    168

Heh simdi oldu iste, ben asilamadan once boyle soyledi diye dusunmustum.

eee çatlatma iğnesinden 36 saat sonra toplanmayacak mı yumurtalar, senin yaptığın çatlatma iğnesi değildi o zaman bu sabahki bahsettiğin

Evet kizlar cetrotide deye catlamasinlar diye bi igne. Cok agri ve akinti yapio ikisini birden kullaninca

Bitanem ben asilama ertesi kullanilan ilaclardan adet gecikmesi yasayan duymadim. Kiz gebe misin yoksa? hadi insallah

Kizlar hepinize kocaman gunaydin, keyifsiz olmasina olanak tanimamaya calistigim bi gunden size yaziyorum.

Dun esimle tartistik. Uste cikmasi beni delirtiyor. Kisaca bahsedeyim. Dun beyfendi her zamanki gibi 23.00te eve geldi. Yemek hazirladim, tvde filinta var takildi kaldi. Sofraya cagiriyorum elinibyikaamaya gidemio kitlendi diziye. Neyse yikadi oturdu yedi gozunu ayirmadan, arada laf atiyorum dur bitcek simdi reklama girer diyo derken yemegi bitti o masada tv ye devam ederken ben onunden sofrayi topladim sildim gectim koltuga o hala gozunu ayirmio derken dizi bitti. Kalkti elini yikadi yanima geldi. Biraz konustuk. Sonra benim ne zamandir aklimda olan bi sey vardi onu onunla paylastim. Kizlar biliyorsunuz benim tek tupum tikali ve yum tembelligim var. dr tup bebege mecbur degilsin seninde illa bevegin olur ama ne zaman olur vilinmez dedi. 2 yildir korunmadik evlilik de 5 yila yaklasti ve biz cok istiyoruz diye babam masrafi alacagi isteri tazminatla karsilayacagini soyledi ve bu yola girdik. Kaynanam kesinlikle destek olamayiz durumumuz yok dedi ama deli gibi eve buyuk esya alisverisi yapiyor bilenler bilir.

Beyse dun esime dedimki dikkat editorum da, (annesiyle annem ayda bur belki tel konusurlar ikisi de birbirinden pek hoslanmio ama iste dunurler ayagina idare ediyorlar). Dedimki bizimkiler telde konustuklarinda hic benim tup bebek yaptigimdan soz etmiyorlar dedim. Sanki mevzu onlari ilgilendiren bisey degilmis gibi yok sayiyorlar baska seyler konusuyorlar nie bole yapiolarki dedim. Ne benimki ne seninki sanki bu surec yokmus gibi davranio dedim.

Acti agzini yumdu gozunu. Anneme satasmak icin bahane mi ariyorsun. Sen annemi elestiremezsin. Hakli olsa da elestiremezsin haksiz olsa da elestiremezsin. O benim annem. Canin sikilinca anneme bagliosun konuyu. Senin benim annemle ne derdin var. nasi bagirio ana. Defimki ya canim senin annen demedim anneler dedim benimkide konusmuo filan yok duymuo bile bagirmaktan.

Bak dedim benim en rahat gecmesi gereken gunlerum beni germe, beni muysuz eden biseeyi seninle paylasiyorum guzelce konus benjmle. Yok ya dedi bu donemi bahane efip anneme saramazsin sen kafayi dedi. Soklardayim ama annesine saran yok. Neyse bu dixiyi ixledi bende kalktim bi yigin utum vardi onlari biturdim gece tarisini gecti saat.geldi yanima, hala uzatio sen napmaya calisiosun filan die, bakdedim tartismadan ruhsal olarak etkilenmemek icin kendime mesgale buldum kactim utu yapiyorum rica ederim uztma. Sana kirilmak kusmek sirtimi donup yatmak istemiyoum hadi uzatmayalim dedim. Yok efendim bak yine duygusal davraniomusum cikmaliymisim bu moddan. O gelecegimiz icin kpss ve yds hazirlaniomus ben bole yapinca calismasina engel oluomusum. Bole olacaksa sinav olana dek ben annemde kalsam o annesinde kalsa daha iyiymis, ben 2 gun iyi 5gun duygusalmisim. Bak dedim benim canimi sikma git ne isin varsa yap kafami dagitiuorum git basimdan dedim parmagimla odanin disini usaret ederek. Bana dioki kirarim parmagini. Bu hareketten dolayi kiracaksan bunu soyleyebiliosan ben sana daha ne diim dedim basladim aglamay, utu filan biraktim. O da gitti dus aldi filan.

Dr gun asiri iliski olsun esinin spermleri yenilensin demisti. Adetimsali bitti hastayim die olmamisti dun olacakti iste yine olmadi. Dustan cikti utu yaptigim odaya havliyu asmaya geldi sighatler olsun dedim yumusadi ortalik. Ama yani yumusadi derken normale donmedi, ikimizde evde kaslar catik geziyoruz ghnaydin keskin hayirli isler keakin dun gece iyi geceler keskin. Gitti bakalim ise. Aramicam bugun yazmicam da bisey. Zaten hastayim bi de bu igneler iie ayarim kacti zaten bi de beyfendinin bana dedigi lafa bak anneme gidicekmisim de sinava kadar o da annesine gidicekmis bu ne ya. Ay kizlar sabah sabah kafanizi sisirdim yine kusura bakmayin. Seytan dio bu bole dusunen bi adam sen bebek dusunmemekisin birak ugnelerini yapma akli basina gelsin ama olan tedavime okur ona yine bisey olmaz yine uate cikar yapmadin da bilmem ne diye.
Ama bundan boyle bu tup bebek tedavisinin hep zor yanindan gozune gozune sokucam. Aciyo mu der yok canim anlamadim bile derim acisa da. Guclu kadin olucamya, bundan boyle acimasada oy ah ih diye gezicem evde. Ya ben tup tedavisi goruyorim boru mu dicem yeri geline. Of cok konustum.
Hakkinizi helal edin.

Bu arada su cetrotide catlamasin die igneden kullanan yada baska catlamasin diye igne kullanaarda cok akinti oldu mu? Bana cok akini yapti bu igne hep islak geziyorum. Hastta uzun sure wc ye gitmeSem gittigimde beyaz parca aeklinde akinti dusuyor. Normal mi? Bu akinti neyin nesi bilen var mi?

hıımmmm evet, zaten ben de erken diyorum kendi kendime, seni de tedirgin etmek istemiyorum. Meğer ben yanlış anlamışım. İyi iyi daha baya vakit var o zaman büyüsün yumoşlar :)

kızlar ya aşılamamın 10.gününe girdim ama 2 gündür adet sancılarım var. sanırım test için 12.günü bile göremiycem ben
ümidini kaybetme canım hamilelik belirtileride aynı adet belirtileri gibi belki bebiştendir 10.gün yani beklenen adetten 4 gün önce bence sancı cekme adetten değildir

hkom inşallah canım ama bu stresle bu huzursuzlukla inşallah büyürler.
Canım sıkma canını, bu iğnelerinsanı mahvediyor sinir sistemim alt üst oldu benimde eşin de sınav sıkıntısında, ikinizde gerginsiniz, üzerinde durmayın, şu sınav hayırlısı ile geçseydi bi sende rahatlasaydın, otur bugün eşine bir mektup yaz, kavga etmek istemediğini, bu yüzden mektup yazıp duygularını açmak istediğini anlat ona! Aşk her zaman galip gelir öpüyorum seni! Bu arada regl gecikmesi ve sivilcelerimden başka belirtim yok, hamile olmak benim için mucize olurdu:)

ayy cnm biz burda hepimiz bir aile gibi olduk birlikte sevinip birlikte üzülüyozz
bunlarr hamişlikk belirtisi gibii yaaa ayy hadii inşallah yapıcanmı bugün kan testi?

bitanem ne güzel söylemişsin tşk ederim. ama ben ona mektup filan yazmam. bir iki kez huzursuzluk arkası bi çok kez de içimden geldiği için küçük kağıtlara sarılmışlığım var. okur mutlu olur. sarılır bana. sonra al bunu sakla ben kaybederim der o kadar. ertesi gun unutulur. o yuzden yazmayacağım. sabahki iğnemi vururken (bu yeni başladığım iğne) yuzum ekşimiş ordan anlamış canımın yandığını. acıttı bu sefer galiba dedi. dönüp baktım sadece yuzunden belli acıtmış dedi. bu biraz fena dedim geçtim. az önce mesaj atmış iğne yerlerin hala acıyormu seni merak ettim yazmış. bende bu diğeri gibi değilmiş sıkıntılı yazcım. Allah sabır versin demiş. ben de amin dedim bitti yazışma. böle işte.
ya canım senin gebeliğin neden olmasın. elbetteki olabilir. burda hiç belirti yaşamadan, hatta adet sancısı çekip hamile arkadaşlarımız var. hadi inşallah :)

canım günaydn kafamızı şişirmedin bilakis zevkle okudum ve demekki her evde sorunlar aynı diye kendimi teselli ettim emin ol bu tartışma her evde var anneleri dokunulmazdır eşlerimizin ama kafama takıldı benim eşimde kpss ye hazırlandı girdi çıktı dersaneye falan gitti ercihler bitti bu sene tekrar kpss varmı ben şuan için yok diye biliyorm benm eşim ama 4 yıllık yüksek lisans mezunu tekrar hazırlanıcaktı ama şuan için sınav belli değil belkide bu sene olmayacak diye biliyorm . .bak bende allah izin verirse adet olmam inşallah ama adet olursamda tüp bebeğe geçmeyi istiyorm benmde tek güvencem annemler eşimin ailesinden zaten bir beklentim olmz bizden istemsinlerde vermesinler razıyım zaten verende oolmaz .ben adet olursam tüp bebek merkezine ön görüşmeye gidicem ama eşim babası fıtık ameliyatı olucak diye ailesinin yanıan gitti yaklaşık 800km gidiş 800km geliş buda bize zaten en az 1000tl benzine mal olur daha fazla tutmazsa her neyse ben herseyı hesap edıyorm kısıyorm kendıme bişi almıyorm sırf bebek sahıbı olmak için bu ay iğneye sukdar para verdik aman sundan kısayım bundan kısayım diyorm eşimin umrunda değil ayrıca benm eşim şuan işsiz kpss ye hazırlanmak için dersaneye gitmek için istifa etti tek maaşız oda ben çalısıyorm ben kendı kazandıgımı dahi harcayamyorm babasının yanına gitmsine canım sıkılmıyo en doğal hakkı gıdıcek tabi ama bunlar 6 kardeş ve aralarında tek işsiz benm eşim dierleri hiç biri daha yakın mesafeden dahi gitmedi bizimkinden baska sallayan yok bende bunu sorun yapıyrm ayrıca BENIM tek sorunum şu bebeğin olmayınca eşinin ailesini yanında kıymetin olmuyo ben cok saygılıyımdır her hizmeti hürmeti ederim ve herseyden çekinirim yanlıs anlasılır dıye herseye dıkkat ederm ama cocugu olan eltım cok rahatdır kaynanam kayın babama herkese bagırır cagırır agzı dolu dolu kendını korur cocugu oldugundan kımse ona bırtek kötu laf veremez cunku verırlerse iş kötüye gider ayrılırlarsa yuva yıkılır ama bızım oyle değil çor yok çocuk yok bişi oldumu eşim atlar aile için bi sorn var dıyelım hemen atlar corum yok cocugum yok gıder agznı burnunu kırarım falanın der yanı sorumlu hıssetmıyo kendını hıc bırseye hepımızın sorunları farklı farklı BEN TÜP bbek mı YAPSAM EBEK SAHIBI NASIL OLURUM DERDINDEYIM EŞİM BABASININ fıtık amelıyatının derdınefıtık amelıyatıda rısklı degılmıs yanı ondan dıyorm ben eşimle ayrı olucam yılabsında mesela sırf bu yüzden belkı bebegım var hamıleym sevıncımı paylasıcakt belkı hemıle degılım üzüntümü paylasıcaktm ama bunu aılesı anlamaz ıste

Dayanamaz bu herifler akşama düzeleceksiniz gör bak bu arada kullanabildiğin kadar kullan psikolojik olarak çok iyi durumda olmadığını belli et ona. Şimdi yaptın yaptın yoksa bi daha bu şansı bulamazsın canım :)

persa33 cnm test sonucunu bende meraklı bekliyorm hayırlsı inşallah guzel habrlerle bize umut olursn dualarm senınle hayırlı haberle gel inşallah mutlaka haberdar et

aşılam gününüde sayarsak bugün benm 9.günümm tabiki hiç bi belirtim yok sadece 2 gün önce az bi kasıgım agrıdı içime doğmuyor hamile olabiliceim ama bi mucize olsun okdar istiyormki aslında belirtiler varsada belirtiye yormuyorm korkuyorm hayal kırıklıgıyla sonuclanacagına bizim daha önce 1 büyük 2 kücük düşüğümüz oldu 2 küçük dediğim kimyasak gebelik . . yani olmamasında sıkıntı yok şükür sadece bende pko dan dolayı yumurta tembelliği var yumurtamda ilaçla gelişirse en fazla 1 tane oluyo oda zar zor tutabiliyoo bu yüzden bir umut var içimde ama bunu kendime dah söyleyemiyorm sonra üzülücem için ama allahımdan umut kesilmez bu yüzden hergün bol dua okuyorm mevlam nasip etsin tüp bebege gerek kalmasn diye

kızlar ovulasyon testiyle gebelik önceden cıkabiliyormuş diyeokumuştm bugun bemm 9.günüm aşılamayıda sayarsak ne zman yapmalıyım ovulasyon testiyle denemeyi? 10.gün falan diye okudum sanırım yarın yapsam cıkarmı acaba varsa_?

ümidini kaybetme canım hamilelik belirtileride aynı adet belirtileri gibi belki bebiştendir 10.gün yani beklenen adetten 4 gün önce bence sancı cekme adetten değildir

Bende de 2 haftadır bel göğüs ağrısı var. benim niyeyse yumurtlamadan sonra başlıyo regl ağrılarım. ayaklarım da üşüyosa olay bitmiştir ki aynı durumdayım

hkom inşallah canım ama bu stresle bu huzursuzlukla inşallah büyürler.
Happy Meal cim, canım ya malesef öyle gergin günler oluyor. Sizin stresiniz 2 kat fazla bizlere göre, sonuçta bir de sınav stresi var. Eşin de evi geçindiremiyorum diye düşünüp kendi kendine çook stres yapıyor olabailir. Bilirsin erkeklerin bu kaygısı hissettirmese de hep vardır. Seni çok iyi anlıyorum zaten biz bu dönemde hiç kafamıza taktığımız birşey olmasa bile hormonlar yüzünden berbat bir hale geliyoruz. Ben eşime geçen ay diyordum ki, 'sanki ben ben değilim, şuan durduk yerde sinir oluyorum ve seninle kavga etmek istiyorum, sana sataşmak geliyor içimden, her söylediğin batıyor, canımı sıkıyorsun' diyordum. Bakıyorum hiç birşey yok otururken öyle durup dururken insan o kadar çok bahane buluyor ki kavga etmek için, en azından ben öyleydim. Herşeye sinir oluyordum. HEP BU HORMONLARDAN.
Bu arada ben öyle araştırma yaparken tesadüfen bir sayfaya rastlamıştım, tedaviye başladığımız zamanlarda. Eşime de okumuştum bunu akşam otururken ve o zamandan beri (ki öncesinde bir ara biz de çok tartışma yaşıyorduk) saçma sapan birşey bile yapsam bana anlayışlı davranıyor adam. Bazen diyorum adamın sabrını zorluyorum diye ama yani o yazıdan mı etkilendi, yoksa farkına mı vardı durumun bilmiyorum ama çok şükür şimdi iyiyiz. Bence sen de mesajla mı olur artık maille mi olur ona böyle bir yazının linkini at okusun işteyken. Akşam gelince daha iyi olur belki. Ben de çok konuştum hakikaten öpüyorum seni, düşünme artık akşam gelince herşey daha güzel olur. Kim yaşamıyor ki aynı şeyleri.
http://www.serkanoral.com/tup-bebek-tedavisinde-baba-adayinin-rolu

Canım herkezde oluyor tartışma,sanırım iğnelerin etkisi,hadi senin kaynananla bazı problemlerin var benim hiçbir problemimm yok çok anlayışlıdır sağolsun,ama iki gün önce bende annesini bahane ederek eşime takıldım,tartıştık,onu çok kırdım.ama sonra barıştık.sende moralini bozma sakın .herzaman şey diye düşün ben ne kadar kendimi parçalasamda herşey olacağına varıyor de.bak gör nasıl büyüyecek yumurtaların.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…