• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama ARALIK 2014'te Aşılama ve Tüp bebek yaptıracak bütün arkadaşlar...Evvel Allah, Bismillah...

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

infertilite nedeniniz...

• yumurtlama tembelliği

OY: 22 13,1%
  • endometriozis

OY: 12 7,1%
  • tüplerde tıkanıklık

OY: 10 6,0%
  • rahim problemleri

OY: 5 3,0%
  • kadının yaşı

OY: 6 3,6%
  • pko

OY: 36 21,4%
  • bozuk sperm şekli ve hareketi

OY: 33 19,6%
  • sperm sayısı azlığı

OY: 27 16,1%
  • varikosel

OY: 8 4,8%
  • testosteron eksikliği

OY: 0 0,0%
  • sperm kanalı tıkanıklığı

OY: 0 0,0%
  • sebepsiz infertilite

OY: 54 32,1%
  • viskozite

OY: 1 0,6%

• Ankete Katılan
    168
ya arkadaşlar sabah hemşire bana puregon iğne vuruluşunu gösterirken içindeki o uzun bişeyi almış galiba iki tane ufacık kutu var sadece büyük puregon kutunun içinde?yani
sana kalem vermediler mi canım iğneyi kedin vurabilmen için? İşte o kalemin içine yerleştirmiştir senin ilacını hemşire. O küçük kutularda da iğneyi kendin yaparken kalemin ucuna takacağın tek kullanımlık iğneler vardır.

ya bide burdan bi arkadaşımız bi bilgi veriyordu ada çayı için günde iki fincan yumurtaları büyütür sağlıklı bi şekilde die o adaçayını adetliykenmi başlıycaz içmeye.kızlar bu süreçte ne yiyip ne içmeli herhangi bi püf noktası var mı acaba .aşılama yapılıcak yumurtalar için falan ne yemeliyiz.

evet canım adacayını ben bizzat tecrübe ettim. bana dr um bu süreçte doğal beslenmek gerektiğini söyledi. onun dışında ananas ceviz ve muz duymuştum.

sat canm 14,12,2014 yaş 32 boy 1,64 kilo 78 kısmet yarın kontrolüm var artık

ilk aşılama mı olacaktı tatlım ekliyorum da listeye.

Canım bu kaç embriyo transfer edileceğine nee göre karar veriliyor. Doktor mu karar veriyor, yoksa yaşa göre falan mı yoksa size mi soruyorlar :) Ben cumartesi sorarım gerçi doktora gidince ama merak ettim şimdi. Biliyor musunuz?

canım benim bilgiğim 35 yas altı ilk 2 deneme tek. 3. deneme 2 embriyo. 35 üstü 2 embriyo.

Benim de bugün yumurtalarımı topladılar,5 yumurta varmış,inşallah döllenir de transfer aşamasına gelirler.

canım hadi hayırlı olsun. zor geçti mi? peki sen hangi ilaçları kaç gun kullanmıştın?

Aman Allah'ıımmm son 2 günde birsürü hamile haberi aldım yeter artık ama yaaaaa :KK61::KK61::KK61::KK61: bütün arkadaşlarım, kuzenlerim hamileee :KK61::KK61::KK61::KK61:bu ne yaa

çokk teşekkür ederimmm :KK66:peki ben ilk iğnemi bu akşam olucam ve cuma günü gel dedi bana hemşire.ama cuma günü gelince bir günlük ilaç kalıcak bu kalemde zaten dedi.yani benimki 5 gün mü sürmüş olcak ozaman.uada tekrar başka bi kalemmi vericek bana?

Muhtemelen tekrar ilaç alacaksın canım, kontroldeki duruma göre yönlendirir seni doktorun ama iğneyi yaklaşık 10-12 gün vuruluyorsun... Hayırlı haberlerini bekliyoruz...

canım benim hayırlı uğurlu olur inşalllah.aramızda 7 gün var :) benim 7.günüm bugün.kendini nasıl hissediyorsun?evet kesinlikle en zor kısmı beklemek.benimde cumartesi test günüm.şuan ne belirti var ne bişey belirtide aramıyorum zaten.benimde 5.gün embriyosuydu.kalan embriyon oldumu canım?transfer anı çok güzeldi değil mi ?:)

Canım benim transfer sonrası 1.günüm daha ama kendimi hiç iyi hissetmiyorum başım ağrıyor, karnım çok şiş ve adet sancısı gibi ağrım var... Birde salak gibi işe geldim bugün... Allahım bana akıl fikir versin yani...
6 Adet Embriyo donduruldu canım... Transferi beklemek idrar yüzünden sıkıntılı işlem sırasında ise çok güzeldi... O kabarcıkları görmek bile insanı hayata bağlıyor...

Ahh aahh yiyip bitiriyorum aslında :)) Doktoruma mail attım. Crinone jel yarın bitiyor. Devam etmem gerekiyormu gerekmiyor mu cevap versin ona göre yarın kan tahliline giderim belki :)

Canım yanlış bilmiyorsam Crinone Jeli gebeliğin 12.haftasına kadar kullanman gerekiyor çok rahatsızlık verici :(

ya bişi daha sorucam ben :KK43: bu arada çağırcakmış ya doktor yumurta büyüklüğüne bakmak için ozaman alttan mı muayene ederek bakıyor yoksa göbekten ultrasonlamı bakılıyor

Evet canım vajinal muayene ediyor maalesef... Üzülme zamanla alışıyorsun :)

ya bide burdan bi arkadaşımız bi bilgi veriyordu ada çayı için günde iki fincan yumurtaları büyütür sağlıklı bi şekilde die o adaçayını adetliykenmi başlıycaz içmeye.kızlar bu süreçte ne yiyip ne içmeli herhangi bi püf noktası var mı acaba .aşılama yapılıcak yumurtalar için falan ne yemeliyiz.

Ben sadece günde bir iki tane kuru incir yemiştim canım...

amanda29 amanda29 canım sana birşey soracağım. Benim de trasferim 2 ocakta olacak kısmetse ama doktorum 12gün sonra test yapacağız dedi.Senin 8-9 gün sonra çok erken değil mi çıkar mı acaba. Doktorunun söylediği tarih mi bu, o zaman bizde çok beklemeyiz çıkıyorsa. Merak ettim. Bu arada tedavin hayırlı, uğurlu olsun. Allah ikinci hamileliğini de nasip etsin inşallah. 2. bebeğini demiyorum çünkü belki de ikiz olur :) Hayırlısı sağlıkla gelsin inşallah

Canım bana da tarih erken geldi ama 5.gün transferi yapıldığı için test 10gün sonra isteniyormuş... Bana verilen kağıtta 16.12.2014 Yumurta Toplama - 21.12.2014 transfer - 30.12.2014 Test tarihi Yazıyor...
Yani hesaplama Yumurta Toplama tarihinden 14 gün sonra diye yapılıyormuş...

Kızlar spermlerin yıkanmasını bekliyoruz 4 buçukta aşılamam olucak nolur bana dua edin çok stres yaptım:KK17:

Çok güzel geçer inşallah ve 12 gün sonra müjdeli haberlerini duyarız...

Ayy yine heycanlandım =) Hadii hayırlı haberler alırsın inşallah. Bende yenii geldim doktordan muhtemelen çarşamba günü çatlatma iğnem vurulucak cumayada yumurta toplama işlemim yapılacakmış. Allahım emeklerimizi boşa çıkarmasın dilerim yeni yıl hediyesi gbii gelir bebişler :KK66:

Hadi bakalım sende sona yaklaşıyorsun yavaş yavaş... Hayırlı sonuçlar nasip etsin Rabbim...

amanda29 amanda29 Anladım canım, benim yumurta toplama geçen ay olduğu için onu kestiremeyeceğim. Benimde 5. güne kadar gelişti ve donduruldular. :) Heralde benim gibi olan yok topikte hiç duymadım. Ben yine paşa paşa 12 gün bekleyeceğim sanırım.Neyse canım inşallah olur da ben beklerim ne olacak. İnsanoğlu işte biraz sabırsızlanıyor.

Muhtemelen tekrar ilaç alacaksın canım, kontroldeki duruma göre yönlendirir seni doktorun ama iğneyi yaklaşık 10-12 gün vuruluyorsun... Hayırlı haberlerini bekliyoruz...

Canım benim transfer sonrası 1.günüm daha ama kendimi hiç iyi hissetmiyorum başım ağrıyor, karnım çok şiş ve adet sancısı gibi ağrım var... Birde salak gibi işe geldim bugün... Allahım bana akıl fikir versin yani...
6 Adet Embriyo donduruldu canım... Transferi beklemek idrar yüzünden sıkıntılı işlem sırasında ise çok güzeldi... O kabarcıkları görmek bile insanı hayata bağlıyor...

Canım yanlış bilmiyorsam Crinone Jeli gebeliğin 12.haftasına kadar kullanman gerekiyor çok rahatsızlık verici :KK43:

Evet canım vajinal muayene ediyor maalesef... Üzülme zamanla alışıyorsun :)

Ben sadece günde bir iki tane kuru incir yemiştim canım...

Canım bana da tarih erken geldi ama 5.gün transferi yapıldığı için test 10gün sonra isteniyormuş... Bana verilen kağıtta 16.12.2014 Yumurta Toplama - 21.12.2014 transfer - 30.12.2014 Test tarihi Yazıyor...
Yani hesaplama Yumurta Toplama tarihinden 14 gün sonra diye yapılıyormuş...

Çok güzel geçer inşallah ve 12 gün sonra müjdeli haberlerini duyarız...

Hadi bakalım sende sona yaklaşıyorsun yavaş yavaş... Hayırlı sonuçlar nasip etsin Rabbim...
O siskinlik 3.4.gun gexiyor canim.ben afedersin kabiz da olmustum.3.gun dr un bunun icin verdigi bi surup ictim o beni cok rahatlatti sontada siskinligim indi.eger bu acidanda sorunun varaa dr una danisip surup icebilirsin canim.bende sivida birikmisti uzerine bide kabuz olunca coknkotu oldum.agrilarinda iki ucgune gecer canim.

Tüp bebek yaptıran arkadaşlar tüp bebek için gittiğimde rahim filmi istiyorlarmı ilaçlı rahim filmi ? Kız kardeşim çok can yakan bir işlem OLDUĞUNU hatta anestezi aldığını söyleyince korktm Şubat ayına tüp bebeğe geçmeyi planlıyorum paramı tamamlarsam özel bi tüp bebek merkezinde düşünüyorm rahim filmi olmadan olmuyo dimi?

Tüp bebek yaptıran arkadaşlar tüp bebek için gittiğimde rahim filmi istiyorlarmı ilaçlı rahim filmi ? Kız kardeşim çok can yakan bir işlem OLDUĞUNU hatta anestezi aldığını söyleyince korktm Şubat ayına tüp bebeğe geçmeyi planlıyorum paramı tamamlarsam özel bi tüp bebek merkezinde düşünüyorm rahim filmi olmadan olmuyo dimi?
canım tüp ebek için rahim filmine gerek yok. Yani benim doktorumun fikri bu. Çünkü tüp bebekte tüplerin açık ya da tıkalı olması çok problem değil. O aşılamada geçerli. Ben eğer aşılama yapmadan tüp bebeğe geçmek isteseydim doktorum hsg çektirmeyecekti, ama ben 1 defa aşılama denemek istediğim için çektirdi mesela.
Ayrıca hsg artık çok gelişmiş yöntemlerle yapılıyor çok acılı değil. Adet sancısı gibi bir sancı oluyor 3-5 saniyeliğine sonra geçiyor. Anestezili falan da değil. Ama bazı eski usul çalışan hastane veya klinikler var hala. Beni doktorum bakırköy radyotom ve radyomar diye bir görüntüleme merkezine yönlendirmişti. İstersen internetten aratıp numarasını bulup arayabilirsin bilgi almak için.

Tüp bebek yaptıran arkadaşlar acil yardım ! Lütfen tüp bebek merkezine adetliykenmi gidicez gittiğimizde hemen işlem tedavi başlarmı YADA istedikleri testleri tedavi Süreci mi Yapılıyor yolsa öncedenmi benm adeten önce Görüşmeye gitmem gerekiyormu benm hiç bi testim Yanımda yok tekrar mı yaptırmalıyım sanırm bazı hormon testleri ve rahim filmi şartmış bunlar in öncemi gitmeliyim yani tedavi aynı ay başlıyormu herşeyim normalse beklenen adet tarihi 1ocak YADA 31 Aralık ben şimdiden gidip görüşmelimiyim ayrıca bu Ay aşılama yaptırdm 2gğn kanamam olduğu in umudum yok

C
canım tüp ebek için rahim filmine gerek yok. Yani benim doktorumun fikri bu. Çünkü tüp bebekte tüplerin açık ya da tıkalı olması çok problem değil. O aşılamada geçerli. Ben eğer aşılama yapmadan tüp bebeğe geçmek isteseydim doktorum hsg çektirmeyecekti, ama ben 1 defa aşılama denemek istediğim için çektirdi mesela.
Ayrıca hsg artık çok gelişmiş yöntemlerle yapılıyor çok acılı değil. Adet sancısı gibi bir sancı oluyor 3-5 saniyeliğine sonra geçiyor. Anestezili falan da değil. Ama bazı eski usul çalışan hastane veya klinikler var hala. Beni doktorum bakırköy radyotom ve radyomar diye bir görüntüleme merkezine yönlendirmişti. İstersen internetten aratıp numarasını bulup arayabilirsin bilgi almak için.
cevap için tşkr ederim arkadaşım peki ben adetliykenmi gideyim tüp bebek merkezine öncemi gideyim beklenen adet tarihim 31aralık YADA 1ocak bu ay aşılama yaptırdım ve aynı masrafı Boşa yine yapmak yerine tüp bebek merkezine gitmeyi planlıyorum yani ben Adetliyken gidersm eger o ay tedavi başlarlarmı yoksa dier aya mı sarkar

C

cevap için tşkr ederim arkadaşım peki ben adetliykenmi gideyim tüp bebek merkezine öncemi gideyim beklenen adet tarihim 31aralık YADA 1ocak bu ay aşılama yaptırdım ve aynı masrafı Boşa yine yapmak yerine tüp bebek merkezine gitmeyi planlıyorum yani ben Adetliyken gidersm eger o ay tedavi başlarlarmı yoksa dier aya mı sarkar
Rica ederim ne demek. :) Yani doktorunu seçtiysen eğer hemen gitsen daha iyi olur. Çünkü bu süreçte doktoruna güvenmek çok önemli, sonra tedaviye başladıktan sonra bazı şeyler okuyor insan, yeni öğrendiklerine dayanarak doktorunun yanlış bir uygulama yaptığını düşünüyor ama tedaviye başladığı için yarıda bırakamıyor. O kadar masraf boşa gitmesin diye, yani hepimiz zor şartlarda biriktiriyoruz çünkü ya da kredi çekiyoruz. Demek istediğim bence önce karar verip doktorunla bir görüş, hatta bazı merkezler ücretsiz görüşme yapıyorlar karar verme aşamasındayken birkaç merkezle görüşebilirsin. Hangisine karar verirsen ona devam edersin. Adetin 2. günü tedaviye başlanıyor genelde. Ama öncesinde gidersen belki doktorunun istediği tahliller falan varsa onları yaptırırsın tedaviden önce. İnşallah herşey istediğin gibi olur, Allah yardımcın olsun

C
Rica ederim ne demek. :) Yani doktorunu seçtiysen eğer hemen gitsen daha iyi olur. Çünkü bu süreçte doktoruna güvenmek çok önemli, sonra tedaviye başladıktan sonra bazı şeyler okuyor insan, yeni öğrendiklerine dayanarak doktorunun yanlış bir uygulama yaptığını düşünüyor ama tedaviye başladığı için yarıda bırakamıyor. O kadar masraf boşa gitmesin diye, yani hepimiz zor şartlarda biriktiriyoruz çünkü ya da kredi çekiyoruz. Demek istediğim bence önce karar verip doktorunla bir görüş, hatta bazı merkezler ücretsiz görüşme yapıyorlar karar verme aşamasındayken birkaç merkezle görüşebilirsin. Hangisine karar verirsen ona devam edersin. Adetin 2. günü tedaviye başlanıyor genelde. Ama öncesinde gidersen belki doktorunun istediği tahliller falan varsa onları yaptırırsın tedaviden önce. İnşallah herşey istediğin gibi olur, Allah yardımcın olsun
çok teşekkür ederim canm cevabın için beni çok aydınlattın evet Adana'da çok iyi bir tüp Bebek merkezi var görüşme ücretsiz ama benm adet tarihini beklemem gerek malum aşılama yaptırdm bu ay pek umudum olmasada Allahtan umut kesilmez yani bu süreçte görüşmelere gidip tahlilleri hazırlayabilirim Anladığım kadarıyla inşallah hiç gerek kalmaz bu ay aşılamaya çok döküldük keşke hiç masraf etmeden direk tüp bebege gitseydim ama denemedim demeyim dedim Ozaman ben şuan aşılama sonucu beklerkende doktorla Görüşmeye gidebilirim bu güzel haber teşekkürler tekrardan

C
çok teşekkür ederim canm cevabın için beni çok aydınlattın evet Adana'da çok iyi bir tüp Bebek merkezi var görüşme ücretsiz ama benm adet tarihini beklemem gerek malum aşılama yaptırdm bu ay pek umudum olmasada Allahtan umut kesilmez yani bu süreçte görüşmelere gidip tahlilleri hazırlayabilirim Anladığım kadarıyla inşallah hiç gerek kalmaz bu ay aşılamaya çok döküldük keşke hiç masraf etmeden direk tüp bebege gitseydim ama denemedim demeyim dedim Ozaman ben şuan aşılama sonucu beklerkende doktorla Görüşmeye gidebilirim bu güzel haber teşekkürler tekrardan
Oooo sen daha sonucunu bile almamışsın. :) Ne bu ümitsizlik ki. Belki de olacak bu ay tüp bebeğe gerek bile kalmayacak belki de. Allah güzel haberi tezden almayı nasip etsin. Ayrıca adetini beklemene gerek yok 14. gün kan testi sonucuna bakıp hamile değilsen(inşallah hamilesindir) gidebilirsin görüşmeye. Ayrıca doktorundan memnun değil misin? Yeni bir doktorla mı devam edeceksin

kızlar bugün aşılamamın 8.gününe girmiş bulunmaktayım. heyecan had safhada :KK17: progesteron testi istemişti bugün doktorum. sonucum çıktı. yalnız doktoruma ulaşamadım. >40 yazıyo . sonuç nasıl kızlar sizce? yorumlar mısınız?

kızlar bugün aşılamamın 8.gününe girmiş bulunmaktayım. heyecan had safhada :KK17: progesteron testi istemişti bugün doktorum. sonucum çıktı. yalnız doktoruma ulaşamadım. >40 yazıyo . sonuç nasıl kızlar sizce? yorumlar mısınız?
10un ustu yumurtlama oldugunu gosterır. kaç yumurtan vardı

Canım ben anlamadım sen tüp bebek istiosun tamam ama aşılama yapılmadan tüp yapılmıyo die biliyprum ayroca aşılama yapılmadan önce zten rahim gilmi çekilmek zorunda

Back